Kis türelmet...
Gesztenyekrémes piskóta torta.
Egy évben egyszer legalább had csináljak saját gesztenye felhasználásával készült süteményt!
A gesztenyemassza elkészítése egy másik fotóm alatt.
Hozzávalók: 28 cm-es formába
Tészta:
12 tojás
240 g cukor
240 g liszt helyett 40 g dió, 200 g liszt
1/2 sütőpor
csipet só
Krém:250 g vaj v. margarin, 1 vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 45 dkg gesztenye massza / mert ennyi volt /. 400 ml tej, 1 kupak rumaroma. Tetejére oldalára: 2 étcsokoládé bevonó, 1 fehércsokoládé.
Elkészítés:
Most külön vertem fel a fehérjét és a sárgáját. Mindegyikbe tettem cukrot, a fehérjébe egy csipet sót. A felvert sárgájához kevertem a felvert fehérjét, majd fokozatosan kevertem hozzá a lisztet, amibe előzőleg beleraktam a sütőport, diót. Bélelt formába öntöttem és 160-170-on 1 óráig sütöttem.Másnap három felé vágtam és ráöntöttem a töltelékkrémet. Készítése:A vajat habosra kell keverni a cukorral. A pudingport simára keverjük 1dl tejben .A többi 3dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos tejet, amit besűrítünk. Ha kihűlt mehet hozzá a vajhoz, állandó keverés mellett, majd apránként szintén keverve a gesztenyemassza. Ha csomósodik akkor magasfokon géppel felverjük.Megkostoljuk: ha szükséges még adhatunk hozzá cukrot! A torta bevonása:Az étcsokoládékat mikróban felmelegítjük pár kanál étolajjal és a tortára öntjük, oldalára kenjük A fehér csokoládét is ugyanúgy felmelegítjük és mintákat rajzolunk a tortára íróval....Dermedés után szeletelhető. Én 3 óra múlva vágtam...
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 177 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!