Kis türelmet...
Legalább egy évben egyszer, Mindenszentekkor: hízott kacsa, egészben sütve. Melléje héjában remben sült krumpli összetörve a kacsazsír aljaban megkeverve. A kacsának a lábait és a nyakrészt valamint a szárnyait eltávolítjuk / ebből húslevest csináltam /, kivül belül sóval bedörzsöljük, a bőrét kockára beírdaljuk, majd a belsejébe a kacsa méretétől függően 2-6 megtisztított egész almát rakunk. Én speciál pogácsa almát. Alája kevés vizet öntünk.175-190 fokon 2 óráig sütöttem, kacsasütő edényben lefedve, gázsütőben. A kacsa szép pirosra sült. Azt mondják, hogy 2 kg ig szokták a kacsákat egybe sütni...Én a 4 kg-ost is egybe sütöttem és jól, szépen átsült.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 344 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!