Kis türelmet...
Hozzávalók :
-50 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 csomag por)
Elkészítés:
A liszt közepébe mélyedést készítek. Belerakom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és mehet rá egy kis langyos víz majd elkeverem . Az edény szélére teszem a sót és az olajat. Letakarom 10 percig. Hólyagos tésztát dagasztok Lefedem 45 percig, hagyom, hogy duplájára keljen a tészta. Közben 20 perc után kissé átgyúrom.
8 felé veszem, egyenként gömbölyítem , 10 percig pihentetem, majd formázom a zsemléket. Minden gombócot a tenyerembe veszek, a szélét a közepe felé húzom, miközben forgatom is a tésztát a kezemben. Letakarom és amíg melegszik a sütő (előmelegítjük 220 fokra), addig még megkelnek (kb.25 perc). Egy fém edénybe rakjuk vizet és tegyük a sütő aljába mikor elkezdjük felmelegíteni.
Ha felmelegedett a sütő, a zsemlék tetejét lespriccelem vízzel (vagy lekenem vízzel), és így mennek be a sütőbe 25 percre. Sütés után rácsra teszem hűlni, hideg vízzel lepermetezem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 4 éve
Látta 113 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!