Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Immunerősítő gyógynövények

A baktériumok és vírusok mindenhol jelen vannak, és hogy hogyan birkózunk meg velük, az főként immunrendszerünk állapotától és reakcióképességétől függ. Az őszi-téli időjárás kifejezetten kedvez a kórokozók szaporodásának, így ebben az időszakban érdemes fokozottan odafigyelni immunrendszerünk erősítésére.

A „betolakodók” és a „védelem” csatáját általában csak akkor vesszük észre, amikor immunrendszerünk legyengül és megbetegszünk. Az immunrendszer állapota függ az általános egészségi állapottól. A kimerültség, a stressz, a káros szenvedélyek egyaránt az immunrendszer legyengüléséhez vezetnek, ugyanakkor a rendszeres mozgás, és az egészséges, vitaminokban gazdag táplálkozás kedvező hatással van szervezetünk ellenállóképességére.

Az immunrendszer működését serkentő egyik legismertebb gyógynövény a bírborkasvirág, vagy latin nevén az echinacea. A növény gyökérzetéből és a virágos hajtásból főként alkoholos kivonat készül, de gyógytea formájában is fogyasztható. Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas.

A ginzenggyökeret a kínaiak az ember gyökerének is nevezik. Számos, élettanilag kedvező hatása miatt egyre sokoldalúbb gyógynövényként tartják számon. Növeli a szellemi és a fizikai teljesítőképességet, ajánlott betegség utáni lábadozáskor, kimerültség esetén. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik az immunsejtek termelődését, és ezáltal fokozzák a szervezet ellenállóképességét.

Szinte már csodaszernek tűnik, olyan sokféle az aloe vera szervezetre gyakorolt jótékony hatása. Legelőször sebek, égési sérülések gyógyítására használták, de ma már immunserkentő hatása is ismert. A kedvező hatások ellenére sok gyógynövény fogyasztása gyermeknek és várandós, szoptató kismamáknak nem ajánlott. Bármennyire ártalmatlannak is látszik az adott növény, érdemes minden kúra előtt szakember véleményét kikérni arról, hogy szervezetünk általános állapotától és esetleges gyógykezelésünktől függően hogyan, milyen formában és mekkora mennyiségben használhatjuk a gyógynövényeket.

Címkék: gyógynövények

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kis magdolna üzente 16 éve

ez jo cikk,köszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszi a tájélkoztatást. Nekem jó tapasztalataim vannak a gyógynövényterápiával. Még a pánikbetegségre is lehet közöttük gyógyirt találni. A sok új  virus, amikról az orvosok sem tudják mik, és csak Aszpiritn és C vitamint javasolnak, lehet, hogy ezetre reagálnak.Javasolom még a homeopátiás szereket. Pl az influenza, torokfájás ellen kapható csodát művel és az ember immunrendszerét célozza.Szép napot mindenkinek!!!!Előzmény: Kopciherci, 2007-10-24 19:52Köszönöm. Bővebb infó az aloe veráról.http://www.aloevera-bolt.hu/index.php 

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Köszönöm. Bővebb infó az aloe veráról.http://www.aloevera-bolt.hu/index.php 

Válasz

Rné Magdi üzente 16 éve

Köszönöm KatikaIgen nagyon fontos erősiteni,mert a sok stressz ami most van szinte mindenkinek nagyon letudja gyengiteni.Vigyázzatok Ti is magatokra!puszillak

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu