Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


Hozzávalók:

1 db ananász ( ha kisebb, kettő)

A töltelékhez:
a kivájt ananász felkockázott belseje
1 zacskó gyorsrizs
kevés vaj
30 dkg füstölt tarja
3 darab kaliforniai paprika: 1 db sárga
1 db piros
1 db zöld
1 póréhagyma
csipetnyi gyömbér
pici őrölt koriander- és mustármag

A díszítéshez:
Ízlés szerint salátalevél, paprikacsíkok, tejföl

Elkészítése gyors és egyszerű. Az eredmény nagyon mutatós és finom hideg köret. A hosszában félbevágott ananász belsejét kivájjuk és kockákra vágva egy nagy tálba félretesszük.
Megfőzünk egy zacskó gyorsrizst. Kihűlése után szintén a tálba tesszük. Kis vajon megsütjük a csíkozott tarját a karikázott póréval és a felcsíkozott paprikákkal.
Ezután az egészet óvatosan elkeverjük, fűszerezzük és betöltjük az ananászokba. Szépen díszítve tálaljuk. Családunkban igen népszerű.

Jó étvágyat!

Ünnepi menü

Körben szép piros paradicsom ragyog,
középen szeletelt sajt-halom kucorog.
Rajta zöld bogyók kelletik magukat,
A vendégek bizony fenik rá fogukat...

Fűszerrel kevert finom vaj is akad,
kenyér-szeletkék süttetik hasukat.
Finom borocska kínáltatja magát,
vidítja egyben a vendégek hadát.

Mi jöhet ezután? Kezdődik a trakta,
kedves atyámfia víg születésnapja!
A zsírban hússzelet billeg, irul-pirul,
illatától a gyomor nagyokat kordul.

Egy tálon ananász, belseje kivájva,
kehelyként heverve töltelékét várja.
Rendhagyó körítés, én úgy gondolom,
ízlik e, elfogy e, aggodalmaskodom.

Pezseg a hangulat, az idő meg szalad.
Hátra már csak épp' az édesség marad.
Forró barackok és hideg fagyi-halmok,
pergetett méz rajtuk, s olvadt csokirajzok.

Még egy cseppnyi fahéj, citromfű ágacskák,
sehogy sem lehet már fokozni tovább.
Nem is kell, kapós: azt hiszem, jól látom.
Nem maradt bizony semmi sem a tálon.

Marie Marel
(2008. július 25. 15 óra)

Címkék: recept vers

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu