Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A víz a természet legnagyszerűbb egészségserkentője - és ami a legjobb, teljesen szabadon áll a rendelkezésedre! Amíg akár egy egész hétig is kibírhatod élelem nélkül, addig folyadék nélkül csupán 2 napig lehet életben maradni. Tekintetbe véve, hogy a test 75%-át víz képezi, meglepő az a tény, hogy a test megfelelő ellátása érdekében elegendő csupán naponta 1,5 - 2 liter folyadékot meginnod. Minden kémiai folyamathoz szükség van vízre: hogy a májadból és a veséidből kiürüljenek a méreganyagok; hogy az egész testedben segítse az oxigénszállítást; és hogy sima és rugalmas maradjon a bőröd.

 

A víz és a máj:

Ha úgy tekintesz a májadra, mint a saját kis tisztítórendszeredre, akkor fogsz rádöbbenni, hogy milyen fontos óvnod azt. A máj feladata a méreganyagok közömbösítése, amelyek az olyan egészségtelen cselekedetek eredményeképpen keletkeznek, mint például a zsíros ételek és az alkoholfogyasztás. Ha egészségtelen ételeket és túl sok alkoholt fogyasztasz, akkor gyakran letargikusnak és "padlón" érezheted magad. Ez részben azért van, mert túl nagy nyomásnak teszed ki a májad, és így az képtelen optimális ütemben feldolgozni a méreganyagokat. A bőséges vízfogyasztás segíti a máj tisztító tevékenységét azáltal, hogy azelőtt mossa ki a felesleges anyagokat a szervezetből, mielőtt felhalmozódnának.

 

A víz és a vesék:

A vesék a májhoz hasonló szerepet töltenek be - kiszűrik és közömbösítik a test számára felesleges anyagokat. A vesék a vérből eltávolítják a felesleget, vízzel felhígítják, és így kimossák a szervezetből. Azonban ez a törékeny egyensúly könnyen felborulhat. Például a túl sok sófogyasztás következtében a vesék túl sok vizet szívnak fel, ami folyadék-visszatartáshoz, fáradtsághoz, letargiához és puffadt bőrhöz vezethet. A kávé és az alkohol vízhajtóként viselkedik, túl sok folyadékvesztést eredményez, ami kiszáradást okozhat.

 

Csapvíz, szűrt víz vagy ásványvíz:

Sok kutatás folyik annak felderítése érdekében, hogy melyik a legegészségesebb módja a vízfogyasztásnak. A csapvíz talán a "legjobban feldolgozott" vízforrás, mivel általában klórt, fluort és alumínium-szulfátot adnak hozzá tisztításkor. A kutatások szerint az ebben a folyamatban hozzáadott kémiai anyagok szolgálnak némi haszonnal. A karbonszűrővel felszerelt víztisztító használata eltávolítja az összes kémiai anyagot, de átengedi a természetes, az egészség számára hasznos ásványi anyagokat, ezenkívül mindent, ami "átfér" a rostán: baktériumok, spórák stb. Minden bizonnyal a desztillált víz a legtisztább vízforrás, amely mindenféle szennyeződéstől és más olyan negatív elemektől mentes, mint például az ólom, a fluor, a klór és a rovarirtószerek. Azonban ha csak desztillált vizet fogyasztasz, akkor a szervezetedből hiányozhatnak majd a fontos ásványi anyagok, amelyek viszont a többi vízfajtában megtalálhatók. Manapság sokan palackozott vizet isznak abban a hitben, hogy a lehető legegészségesebb folyadékfélét juttatják szervezetükbe. Azonban a palackozott víz is több forrásból eredhet: különböző besorolású természetes ásványvíz , forrásvíz stb. Sokszor az elnevezésben nincs nagy különbség, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy a víz szennyeződésmentes. Néhányukat tavakból, folyókból és még városi vízellátókból is palackozzák.

 

Itt egy teljesen egyszerű megoldás arra, hogy mindig tiszta, egészséges víz legyen az asztalunkon:

 

Kíváncsi vagyok, megnézem

 

Víz az egészségért:

Ha rendszeresen jelentkezik nálad a "délután 3 órai lankadás", akkor valószínűleg koffeinnel, cukros vagy zsíros ételekkel próbáltad a fáradtságot legyőzni. Átmenetileg ugyan felfrissülést adhat, de egy óra múlva újra ledönt a lábadról a kimerültség, esetleg fejfájással vagy enyhe émelygéssel társulva. A falatozás helyett próbálj ki egy nagy pohár vizet, vagy fogyassz el egy lédús gyümölcsöt, mondjuk narancsot, almát vagy szőlőt. Azonnal érezni fogod a rehidrálás jótékony hatását, és nagy valószínűséggel el fogod kerülni az újabb energia-lemerülést. Bár a rendszeres mozgás jót tesz, de hirtelen megnöveli a folyadékveszteséget. Egy kemény edzés alkalmával akár 1 liter vizet is elveszíthet a szervezeted, ezért mindenképpen legyen egy üveg víz a közeledben, hogy a folyadékszinted mindig egyensúlyban legyen.

 

 

 

network.hu

 

Címkék: egészség máj tiens vese víz

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu