Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 Mi a különbség a nyugati és keleti orvoslás között?


  • alapvető különbség az, hogy a nyugati orvostudomány a betegséget és a következményeit gyógyítja, a keleti orvoslás a kiváltó okokat. Lényegében mit is csinálunk, amikor bevesszük a fájdalomcsillapítót? A fájdalom a beteg szerv jelzése, amely segítségével igyekszik tudtunkra adni a normális működés felborulását egy segélykiáltás által. Válaszul mi ezt kiiktatjuk, de a beteg szerv továbbra is beteg marad.
  • a nyugati orvostudomány gyógyszerkészítményei vegyi laborokban készülnek, és a hatásuk csak a fizikai síkon érvényesül. A keleti orvoslás lényege a felbomlott harmónia helyreállítása. Nem a betegség következményeinek megszüntetése, hanem a kiváltó ok megszüntetése. Szintetikus anyagok szóba sem jöhetnek. A keleti orvosok úgy vélték, hogy az "élőt élővel kell gyógyítani". Ilyenkor a szervezet mobilizálja minden tartalékát, harmonizálja az energiáit.
  • a nyugati orvosok a gyógyulás folyamatát csak a gyógyszerszedéssel és gyógykúrák végrehajtásával kapcsolják össze. Keleten a gyógyulás folyamata abból indul ki, hogy az ember lelkileg feltöltődjön, változtasson az életmódján és a gondolkodásán, ezáltal harmonizálja az energiáit.
  • szakosított orvosok úgy tekintik az embert, mint elszigetelt, önálló rendszert, nem képes meglátni a betegséget teljes egészében, ahogy ezt a keleti orvostudomány látja: nem külön a szervet gyógyítja, hanem az embert, a szervek egymásra való hatását.
  • orvosi rendelőkben, kórházakban a táplálkozási tanácsok valahol a lista végén vannak, vagy sehol. Pedig a keleti orvostudomány éppen a táplálkozás korrekciójával kezdi a beavatkozást.
  • a betegre úgy szoktunk tekinteni, mint aki egyoldalúan szenvedi el a környezet agresszív, káros hatásait. Elfelejtjük, hogy a kapcsolat kétoldalú. Végül is a baktérium nem hibás abban, hogy kedvező táptalajt készítettünk számukra szervezetünkben.
  • ha egy nyugati orvos egyedül marad a beteggel és nincs lehetősége laboratóriumi és gépi vizsgálatokra, akkor az esetek többségében nehezen állít fel pontos diagnózist. Egy keleti orvos pedig nemcsak megkapja a teljes információt a beteg állapotáról, de rögtön segíteni is tud rajta.

Ezeket az összehasonlításokat nem azért soroltam fel, hogy becsméreljem a nyugati orvostudomány és gyógyszerészet eredményeit. Egy sor olyan helyzet adódik, rendszerint extrém, amikor a magas technológiák nélkül nem boldogulunk. De a keleti bölcsesség és tudás lehetőséget adnak az embernek kikerülni ezeket az extrém helyzeteket.

Ez olyan, hogy minden háznál kell, hogy legyen jó minőségű szappan és mosószer ahhoz, hogy megmosakodjunk és kimossuk a ruhánkat, miután beleestünk egy pocsolyába. De nem árt megtanulni kikerülni a pocsolyát.

Címkék: egészség egészségmegőrzés keleti orvoslás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu