Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Turós batyú

Turós batyú

A tésztához:
1/2 kg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
csipet só
2,5 dkg élesztő
3 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej

Töltelék:
1/2 kg túró
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
1 egész tojás (a tészta kenéséhez)

Előkészítés:
A mazsolát beáztatjuk.
Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
A többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát, és meleg helyen, k.b. egy órát pihentetjük.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, cukrot, mazsolát és a tejfölt, majd összekeverjük.

Elkészítés:
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepére halmozzuk a tölteléket, sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire, vagy sütőlemezre tesszük, felvert egész tojással lekenjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon, k.b. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 75 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Kiss Éva üzente 13 éve

Köszi szépen!

Deak Ibolya üzente 13 éve

Nagyon ugyes vagy ! Csodalatosak a sutemenyeid.

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu