Kis türelmet...
Turós batyú
A tésztához:
1/2 kg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
csipet só
2,5 dkg élesztő
3 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
Töltelék:
1/2 kg túró
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
1 egész tojás (a tészta kenéséhez)
Előkészítés:
A mazsolát beáztatjuk.
Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
A többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát, és meleg helyen, k.b. egy órát pihentetjük.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, cukrot, mazsolát és a tejfölt, majd összekeverjük.
Elkészítés:
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepére halmozzuk a tölteléket, sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire, vagy sütőlemezre tesszük, felvert egész tojással lekenjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon, k.b. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 75 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!