Kis türelmet...
Narancs szelet
A rózsaszín tésztához:
* 4 egész tojás
* 2 cs puncs-, vagy eper ízű pudingpor
* 1 kk sütőpor
* 4 ek kristálycukor
A sárga piskótához:
* 4 egész tojás
* 4 ek kristálycukor
* 4 ek liszt
* 1 kk sütőpor
Krémhez:
* 1 cs vanília ízű pudingpor
* 3 dl tej
* 20 dkg margarin
* cukor (ízlés szerint)
elkészítés
A rózsaszín tészta készítése:
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan beleadagolva a cukrot, a tojások sárgáját, majd végül a pudingporral elkevert sütőport.
2. Közepesen meleg (kb 180 fokos) sütőben, vajazott-lisztezett őzgerinc formában kisütjük.
A sárga piskóta készítése:
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, a tojást, a lisztet és a sütőport.
2. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, közepes lángon kisütjük.
A krém készítése:
1. A pudingporból 3 dl tejjel sűrű pépet főzünk.
2. Ha kihűlt, a margarint ízlés szerinti mennyiségű cukorral habosra keverjük, és a pudingos péphez vegyítjük.
Összeállítás:
1. A rózsaszín piskótát hosszanti irányban 4 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd összeillesztjük. Tetejét is bekenjük a krémmel.
2. Erre borítjuk a sárga piskótát, amit méretre vágunk, hogy szépen illeszkedjen az őzgerinc formához. Így lesz narancs-szelet alakú a sütink.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 367 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!