Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Böngéssz a videók
között!  

A jovo itt van 2013

http://www.youtube.com/watch?v=U-wMCa0kxWo
NFFT oldala:

Az NFFT Tiszteletbeli Elnöke
http://nfft.hu/nfft/az-nfft-tiszteletbeli-elnoke/

2008. októberében, közel egy éves előkészítő munka után alakult meg a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács. Az Országgyűlés által, teljes egyetértéssel létrehozott Tanács a társadalom széles körét reprezentálja a parlamenti pártok képviselőitől kezdve a Kormány, a Magyar Tudományos Akadémia, a gazdasági kamarák, az egyházak, a szakszervezetek, a munkaadói szervezetek, az önkormányzati szövetségek, a MTESZ, a Rektori Konferencia, és a civil szervezetek képviselőiig. A Tanács elnöke a parlament mindenkori elnöke, társelnökeit a magyar kormány, a Magyar Tudományos Akadémia, a parlament ellenzéki pártjai, és a civil szervezetek adják.

A Tanács nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy elősegítse Magyarországon a fenntartható fejlődés megvalósítását, olyan perspektíva felmutatását a társadalom számára,
mely biztosítja a jelen és jövő nemzedékek minden tagja számára a méltó élet lehetőségét. A feladat az, hogy a fenntartható fejlődés elvei alapján az emberek megélhetését, a természeti erőforrások szűkösségét és a gazdasági érdekeket összhangba hozzuk.

Céljaink elérése érdekében, ki kell mondani, hogy paradigmaváltásra van szükség. Ez sikeres csak globálisan lehet, de a cselekvést lokálisan, az egyes országokban kell elkezdeni. Ennek egyik alapvető tétele az, hogy nem élhetjük fel a jövőnket. Sokan hallottak már az „ökológiai lábnyom” fogalmáról. Nagyon leegyszerűsítve ez az a földterület, amely egy adott népesség életviteléhez szükséges. A 80-es évek elején átléptük a Föld ökológiai eltartóképességét, túlhasználtuk erőforrásait. Felmérések szerint az emberiség ellátásához már most 1,4 bolygóra lenne szükség. Ez azt jelenti, hogy súlyos veszélyben van a jövő nemzedékek élete. Ha ilyen tempóban folytatjuk a környezet kizsákmányolását, 2030-ra a kutatók valóban apokaliptikus víziót vetítenek elénk, már két bolygónyi lesz az ökológiai lábnyomunk, ha ez egyáltalán lehetséges.

A Tanács a távlatos gondolkodás mellett elő kívánja segíteni, hogy a fenntartható fejlődés elvei beépüljenek a kormányzat, a gazdaság, és az állampolgárok mindennapi tevékenységébe. 2009-ben kiemelt figyelmet fordítunk a klíma és energia, a fenntartható vidékfejlesztés, az emberi egészség és a társadalmi tudatosság témakörére. A Tanács elhatározta, hogy 2009.végére elkészíti Magyarország Fenntarthatósági Jelentését, mely megfelelő alapot biztosít a jövő útjainak kijelöléséhez.

Ez a honlap nemcsak abban nyújt segítséget Olvasóinknak, hogy megismerjék a Tanács törekvéseit és programjait, hanem abban is, hogy elősegítse a fenntartható fejlődés lényegének, céljainak széleskörű megértését, és a célokkal való azonosulást egy harmonikus Magyarország megteremtése érdekében.

Címkék:  

Kategória: Tévé

Látta 38 ember.

Vágólapra másolás

Értékeld!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu