Kis türelmet...
Variációk csöröge fánkra :)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
6 tojás sárgája
2 evőkanál porcukor
4 evőkanál rum
pici só
8 dkg olvasztott margarin
4-5 evőkanál tejföl
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd fél órát pihentetjük. Késfok vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formára vágjuk.
A rózsákhoz három méretű korongot készítünk, mindegyiket bevagdossuk 5-6 helyen. Tojásfehérjével összeragasztjuk őket, a közepén összenyomjuk és forró olajban kisütjük. Közepére lekvárt teszünk.
A gömbhöz derelyevágóval csíkokat vágunk, ujjaink között gömböt formázunk és forró olajban kisütjük.
A hagyományos csörögefánk formához a kinyújtott tésztát feldaraboljuk, közepére két vágást ejtünk, áthúzzuk a tésztát egyik sarkánál fogva a vágáson és forró olajban kisütjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 454 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!