Kis türelmet...
Hozzávalók a tésztához:
12,5 dkg mandula
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt) és állt a hűtőben 1-2 napot
0,75 dl kristálycukor = 7,5 - 8dkg kristálycukor
Krém:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg vaj
A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.
Ledaráljuk kávédarálón a mandulát ( én szeletelt mandulát használtam ) és összekeverjük a porcukorral.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre,simára dolgozzuk.
Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.
Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó fél órát pihentetjük. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.
Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 444 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!