Kis türelmet...
Meggyes-tejfölös sütemény
Hozzávalók:
zseléhez:
2 csomag Dr. Oetker Tortazselé ( kicsi piros )
0,5 liter meggykompót leve
A töltelékhez
25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl ( 2x2 dl )
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A tésztához
1 db tojás
egy csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
10 dkg Rama
Elkészítés:
1: lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint, majd sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni
2: a pudingot megfőzzük a tejben a 3 eőkanál cukorral és lehűtjük
3: a tésztát kinyújtjuk 1 cm-es vastagságúra és tepsibe tesszük
4: a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára majd a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
5: előmelegített sütőben sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon
6: a meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet és a süteményre tesszük
7: jól lehűtjük és szeleteljük
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 513 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!