Kis türelmet...
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg bacon, 5 dkg margarin, 15 dkg főtt-tört burgonya, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, reszelt sajt, pici cukor és só
A lisztet elkeverjük a burgonyával és a sóval. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. A bacont ledaráljuk és összekeverjük a margarinnal. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a baconos margarinnal, majd hajtogatjuk. 3x hajtjuk a tésztát,minimum 10 perces pihentetéssel. Végül nyújtjuk,szaggatjuk,megkenjük tojással,rátesszük a sajtot ,kelesztjük,majd 200 fokon sütjük.
Nagyon finom. És olyan szép!!!:)
Én nem daráltam le a szalonnát,így egy kicsit " nehezebb " volt szaggatni. Ami kipotyogott,azt visszadugtam a tésztába.:)
Megmaradt krumplipürét használtam a tésztába.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 1000 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!