Kis türelmet...
HOZZÁVALÓK:
1 egész kacsa (esetleg 4 kacsacomb)
2 narancs
1 citrom
1 répa
1 zöldség
1 hagyma
kb. 3 dl húslé
20 dkg cukor
2 ek étkezési keményítő
2 ek narancslekvár
só
bors
ELKÉSZÍTÉS:
A kacsát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a hasüregébe egy egész narancsot teszünk és tepsibe rakjuk.
Megtisztítjuk a répát, zöldséget, hagymát, daraboljuk és a kacsa köré tesszük. Beleöntjük a húslét, majd lefedve megpároljuk, és amikor már puha (ez legalább 1 óra) pirosra sütjük.
Elkészítjük a narancsszószt: a mosott citrom és narancs héját vékonyra vágjuk, levüket kifacsarjuk. Megpirítjuk a cukrot, beletesszük a gyümölcsök héját, majd a levét, és simára főzzük. Hozzáadjuk a lekvárt, majd a kacsa levében (fél dl) elkeverjük a keményítőt és besűrítjük a narancsos szószt, végül sózzuk, borsozzuk.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 388 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!