Kis türelmet...
Charlotte
Hozzávalók:
Két piskóta rolád,amit sütés után melegen felcsavarunk és ha kihűlt megkenjük lekvárral.
Piskóta: 3 tojás - 6 dkg cukor - 7dkg liszt - 1 kiskanál sütőpor
tojásfehérjéből kemény habot készítünk,hozzáadjuk a cukrot,majd a
sütőporral elkevert lisztet.
Piskóta lap: mint az előző
Krém: fél liter tej - 1 cs. vaníliáspuding amit rendesen megfőzünk
fél liter tejszín - 1/2 cs. zselatin
a puding ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínt, majd a felolvasztott zselatint.
a krémbe óvatosan meggyet keverünk, de lehet ananász vagy őszibarack
Összeállítás: a torta formába zsírpapír, kibéleljük a kis lekváros tekercsekkel ( kb. fél centisre vágtam )
beletesszük a krémet, elsimítjuk és ráhelyezzük az egész piskótalapot
hűtőben megdermesztjük, ( én egy éjszakára szoktam )
Amikor kiborítom a tekercseket megkenem lekvárral,majd tejszínezem a tortát.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 4040 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!