Kis türelmet...
Tészta:
4 tojás, 16.5 dkg cukor, 16.5 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor,7evőkanál melegvíz
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan a tojásfehérjéből készített habot is belevegyítjük.
200 fokon megsütni.
Krém:
4 tojássárgája, 1/2 liter fehérbor ( félédes ), 20 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg,5 dkg liszt, 1/2 liter tejszín, 1/2 cs.zselatin( fél deci vízben)
A bort felforraljuk a cukorral, fűszerekkel. Tojássárgáját kikeverjük a liszttel. A borból kiszedjük a fűszereket, majd belefőzzük a tojásos masszát.
ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínből készített habot és a felolvasztott zselatint.
Lehet a krémbe keverni mazsolát vagy szőlőt.
A tésztát három lapba vágjuk, megtöltjük, majd bevonjuk tejszínnel és díszítjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 2345 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!