Kis türelmet...
Elmorzsolunk 50 dkg lisztet, 25 dkg margarinnal, hozzáadunk 1 tojás sárgáját, 25 dkg sajtot, sót, kevés tejben felfuttatott 2 dkg élesztőt, majd tejföllel összegyúrjuk.
A tésztát egy éjszakára zárható dobozban hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtjuk és nagyobb pogácsákat szaggatunk. Megkenjük 10 dkg sonkából, 15 dkg párizsiból és 5-10 dkg reszeltsajtból álló töltelékkel, amit előzőleg elkevertünk 2 -3 evőkanál tejföllel, izlés szerint füszerezhetjük a tölteléket, bors, vegeta, só stb-vel.
Összehajtjuk a pogácsákat, széleiket jól összenyomjuk, tetejüket tojássárgájával megkenjük és forró sütőben megsütjük. /Úgy is készithetjük mint a derelyét, hogy kinyujtjuk a tésztát halmokat rakunk a felére és ráhajtjuk a tészta másik felét és utána szaggatjuk. Igy gyorsabb!/
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 15 éve
Látta 885 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!