Kis türelmet...
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 3 db tojás, 1 mk só, 4 dl tej, 2 ek olaj. Összekeverjük és 8-10 db palacsintát sütünk.
Töltelék:
4 ek olaj,1 fej hagyma, 20 dkg csirkemáj, 6-8 zsályalevél, 10 dkg cukkini, vagy gomba, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 szál petrezselyem 2 tojás, só bor.
Diszitéshez 1 hosszú szál póréhagyma
Elkészités.
2 ek olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott májat, apróra vágott zsályalevelet, 4-5 percig piritjuk.
a maradék 2 ek olajon a felszeletel gombát, vagy cukkinit, az áttört fokhagymát és a vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. ha a levét elfőte hozzáadjuk a májhoz és rezgősre sütjük.
A hagymaszárakat leforrázzuk, hideg vizbe tesszük és utána szárazra töröljük és szálakra szedjük.
Minden palacsinta közepébe 1-1 tölteléket pupozunk és a széleket batyuszerüen összefogjuk és megkötjük a póréhagymaszárral.
Téálaláskor a mikróban előmelegitjük és kész.
Jó tanács: Könnyen és gyorsan készithetjük, ha a palacsintákat egy kompótos tálba tesszük és ott töltjük meg, akkor könnyen lehet batyut csinálni és összekötni is sokkal könnyebb.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 15 éve
Látta 803 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!