Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

SEMMISEM AZ AMINEK LÁTSZIK, ÍRJÁK,MONDJÁK ÉS SULYKOLJÁK.

 

A TUDATLANSÁG= FÉLELEMMEL

 

MOST ÉRTEM EL AZT A SZINTET AMIKOR  NYÍLTÁ VÁLHATOK

 

MA 2009. DECEMBER 21-ÉN 04:56 -ÓRAKOR AMIKOR ÍROM-E SOROKAT

EGY ŐSRÉGI MAGYAR SZOKÁS ELEVENEDIK MEG, A FÉNY NAPJA A FELVILÁGOSULÁS...

 

EZÉRT TETTEM KI FÉNYKÉPEMET IS, MERT TUDOM, HOGY AKI KIVÁNCSI RÁM ISMER, AKKOR MEG MINEK JÁTSZUK A TITKOLOZÓDIST ...

 

szeretettel: id. Kiss László  8887. Bázakerettye Petőfi u. 7.

 

...egyik versemmel köszöntelek bennetek:

 

Szerző       Üzenet
spartakusz     
cs okt 29 2009, 04:03     Jelentés Szerkesztés Idézés
Regisztrált tag #6
Regisztrált: cs júl 23 2009, 06:30
Üzenetek: 136
    Sziasztok!

Folytatom életem-élesben írásom, ahogy látom megújult a felírta a monitoromon:
Kárpát-medencei kerekasztal címen - jó és találó, eredeti elgondolásom helyet - így kezdem:

Tudom, hogy MAGYARORSZÁG FELTÁMAD.

Magyarország feltámad és élni virágozni fog,
Régi dicsőségében ragyogja be a teret a mindenséget,
Hiába mondják és írják, nem akarják látni nagy magyarországot,
Hát így nem is kisbetűvel naggyal lesz írva az égre.

Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG,
TE CSODÁS GYÖNYÖRŰ ORSZÁG,
MÁR NEM FOGUNK KÖNNYEZNI,HA RÁD GONDOLUNK.
Te feltámadott ország.

Most már szúrós a tekintetünk, mert felébredtünk.
Nem tudta kinevelni belőlünk az alja nép,
HAZASZERETETÜNK.
Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG.

Te csodás gyönyörű kagyló KÁRPÁTOM,
Kagyló ki benne az élet indult el útjára,
Visszatérek hozzád, mert szeretlek,
Tiszta szívből, teljes odaadással.

Életem is feláldozom érted,
Te gyönyörű tündéri csodás ország,
Tömörülünk, és szent koronánkat,
Méltóan most a fejedre helyezzük.

Bázakerettye 2009. október 29.-én, 03.00-órakor...


szeretettel: spartakusz...


spartakusz

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kiss lászló üzente 1 hete

NAGY TITOK - KICSIBEN ÖSSZEZSUGORÍTVA 4 ODALBAN MA EZT IS KÖZLÖM VELETEK 2022.06.23-ÁN 9:50 - KOR ID. KISS LÁSZLÓ BÁZAKERETTYE...
Eppur si muove! És mégis mozog a Föld! (GALILEI)
"...Az a nyughatatlanság, amely ennek a könyvnek a címében szerepel, nem az, amely GALILEI hírnevét örökre megalapozta. De mégis meg kellett emlékeznünk GALILEI-ről, mielőtt a földtörténet további tárgyalásait megkezdenők. Hiszen mégis csak ő volt az a kutató, aki a tudományt - így a Földről szóló tant is - bizonyos biblikus elképzelésektől megszabadította. Ő nyitotta meg az utat számos utána következő kutató számára, akik azután száz meg száz fáradságos megfigyelés árán mégis csak közelebb vittek bennünket származásunk örök rejtélyének megoldásához. A kinyilatkoztatás isteni eredetét azonban a tudósok közül egyetlen egy sem tagadja meg, még akkor sem, ha régi felfogások hamis voltát a mai már nagyon tökéletes eszközökkel ki is mutathatjuk. Hiszen a tudós jól tudja, hogy minden új felfedezés csak újabb rejtélyek elé állítja a kutató elmét, minden felelet újabb kérdéseket foglal magában, s mindezek a Teremtő Hatalom megismeréséhez vezetnek. Ha így nézzük a dolgokat, akkor ezeknek a kutatóknak az élete nem egyéb, mint örökös hitvallás. A hit ott kezdődik, ahol a tudomány végetér!..."
Dícséretes szokássá lett tudásunk egyes fejlődési szakaszait azon tudósok nevéhez kapcsolni,
akik az emberi gondolkodás és ezzel karöltve a tudományos kutatás számára új utakat jelöltek
meg. Így tehát a mi tudományunk fejlődésének hosszú útját úgy jellemezhetem, hogy ez az út
GALILEI-től WEGENER-ig vezet. Az első a fáradságosan tapogatózó kezdet képviselője, a
másik pedig merész és zseniális elmélet megalkotója, aki Földünk felületének minden
mozgalmát egy elmélettel akarja összefoglalni. Mindketten ugyanazt a tudomásszomjat érezték
magukban, mindketten a teremtést s ezzel a Föld keletkezésének nagy titkát akarták
megfejteni. Monda és hitrege, hit, tudásszomj és tudomány, mindegyik a maga módján, a maga
módszerével igyekezett a nagy kérdést megoldani. És ma mégis égetőbben, mint valaha, áll
előttünk a nagy kérdés: honnan jöttünk, hol vagyunk, hova tartunk?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
válaszom akinek : idézem nincs ideje sem arra a kérdésre válaszolni: Honnan jöttünk? Kik vagyunk?
Szabó Tamás József
László Kiss Valaki már felhívta a figyelmemet erre a videóra. Ezekben a kérdésekben csak a kormány-váltás szempontjaitól messzire elvonatkoztatva tudnék állást foglalni, de arra meg se idő, se pénz, se paraméter.
Értem, nem baj, ugyis tervbe vettem e dolgozatom közlését - - egyszerű a feladat mert már régen leírtam - 2-tol -20- oldalak melyik melyik sok van...- összerakom - gondoltam először - de rádöbbentem elriad tőle az olvasó terjedelmétől, ezért kicsire zsugorítom - olyan kicsire mint a PIRI- REIS térkép!
Piri Reis térképei - Index
https://index.hu › tudomany › tortenelem › piri7942
28
2008. ápr. 5. — század elejéről származó térképdarab, amin egyes feltételezések szerint Közép- és Dél-Amerika mellett már Antarktisz partvonalai is feltűnnek, ...
piri reis térkép innen: index.hu
Antarktisz hó nélkül a középkori térképen - Femina
https://femina.hu › Ezotéria
29
2020. febr. 3. — századból való, és meglepő hiányossága van: hó nélkül ábrázolta az Antarktiszt. A Piri Reis-térkép. A térképet 1513-ban készítették. Rajzolója a ...
???????????????????????????????????????????????????????????????????
Antarktisz?
A török admirális rajza számos furcsaságot tartalmaz. Ezek közül a legszembetűnőbb, hogy Dél-Amerika partvonala nem sokkal a La Plata folyó torkolatvidéke alatt keleti irányba kanyarodik, és egészen a preparált bőrdarab széléig folytatódik. Az ily módon ábrázolt partvonalszakasz nem más, mint Antarktisz körvonala annak ellenére, hogy a kontinenst csak mintegy 300 évvel később fedezték fel – állítja Charles H. Hapgood professzor az 1979-ben megjelent Maps of the ancient sea kings című könyvében. Sőt, ezek a vonalak Antarktisz valódi partvonalai, melyeket napjainkban több mint 1000 méteres jégtakaró borít. Elméletét az amerikai légierő szakértői véleményére és egy 1949-es brit-svéd-norvég expedíció szeizmológiai kutatásának eredményére alapozza. Állítása szerint a térkép ezen részének forrása akkoriban készülhetett, amikor egy átmeneti globális felmelegedés során a jégtakaró felolvadt. Ez utoljára 6000-9000 évvel ezelőtt fordult elő, azaz a jégmentes területet a paleolitikum emberei térképezték fel, és az ő rajzaik jutottak el Európába, majd többszörös közvetítéssel Piri Reis birtokába, véli a professzor.

De hogyan kerülhetett az ottomán flotta tisztjéhez egy ilyen térkép? A híres alekszandriai és pergamoni könyvtárak pusztulása hatalmas történelmi amnéziát okozott az utókornak. Tudva levő, hogy számos itt őrzött és elveszettnek hitt ókori mű bukkant fel később arab közvetítéssel. Hapgood professzor szerint cseppet sem elképzelhetetlen, hogy olyan munkák jutottak el Piri Reishez, amelyek a föníciaiak vagy még régebbi idők hajósainak utazásairól szóltak. Ezek az őskori utazók a professzor szerint még jég nélküli állapotában találkozhattak a legdélibb kontinens partjaival.

Hapgood elméletét továbbgondolva Erich von Däniken ennél is merészebb állítást fogalmazott meg. A svájci író és régmúltkutató Antarktisz vélelmezett partvonalain túl bizonyos torzulásokra is felhívja a figyelmet, aminek szerinte az a magyarázata, hogy a térképnek vetülete van. Ezért láthatók észak-déli irányban a Mexikói-öböl és annak szigetei, és ezért olyan nyújtott a dél-amerikai kontinens. Magyarázatként egy érdekes kísérletet említ, melynek során egy rácsos sablon segítségével a térképet egy üres földgömbre másolták át, majd az eredményt aprólékosan összevetették a mesterséges holdak Földről készült felvételeivel. A végkövetkeztetés: Piri Reis egy igen nagy magasságból készített felvétel alapján dolgozott. Képzeljük el, hogy egy űrhajó lebeg magasan Kairó fölött, és fotólencséjét pontosan lefelé irányítja. Mivel bolygónk gömbölyű, minél messzebb van egy táj az optika Földre vetített középpontjától, annál nagyobb torzulás lép fel. Dél-Amerikánál az imént vázolt esetben egy sajátos, hosszanti torzulás lenne megfigyelhető, Däniken szerint pontosan úgy, ahogy a török admirális lerajzolta...."
-- A CIKK TŐLÜK MÁR MEGSZOKOTT CINIZMUSSAL ÉS NEM TUDÁSSAL FEJEZŐDIK BE - IDÉZEM:
"...Hadizsákmányként számos spanyol és portugál tengerészeti dokumentum került a török admiralitás birtokába. Úgy tűnik, Piri Reis műve tipikus korabeli hajóstérkép, semmi több.
INNEN: https://index.hu/tudomany/tortenelem/piri7942/
IDÉZEK EGY TUDOMÁNYOS ÍRÁSBÓL:
"...Az Antarktisz zöld volt korábban?
Ez a jeges vízió mégis kivételesnek bizonyul. Az elmúlt 100 millió év nagy részében a déli pólus trópusi paradicsom volt. "Ez volt a gyönyörű zöld hely” – mondta Jane Francis professzor, a Leedsi Egyetem Föld- és Környezetvédelmi Karának munkatársa..."
Mikor volt utoljára jégmentes a Föld?
A tudósok évek óta azt gondolták, hogy a kontinentális jégtakaró kialakult a Késő kréta időszak több mint 90 millió évvel ezelőtt amikor az éghajlat sokkal melegebb volt, mint manapság. A kutatók most olyan bizonyítékokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy ebben az időben nem alakult ki jégtakaró.
INNEN: https://hu.myubi.tv/6692-what-would-antarctica-look-like-with-no-ice
A REJTÉLYES KEZDET
https://mek.oszk.hu/00500/00577/00577.pdf
1941-ben íródott - természetesen azóta sokkal többet tudunk - de szerintem még is 10-oldaláig érdemes elolvasni ...
Szóval szerintem - idézek egy írásomból indulónak: AZ EMBER INDENTITÁSA=AZONOSSÁGA c. írásomből: "...Ma 2019. 12. 15.-én amikor írom – e sorokat mit mondok – írok nektek… álláspontom nem változott – lent emlékeimet ide másolom, olvasd el kérlek… ma is tudom, hogy nem e világi vagyok! Sóvárogva nézem mindig a földről a csillagos eget – visszakívánkozva ahonnét jöttem! Ez az érzés bennem a legerősebb…. úgy hogy sem génmanipulált se annunaki nem vagyok – vagyok az aki vagyok! A SZÍV!
VISZI HOZZA AZ EMBERI ÉLET ENERGIÁJÁT AZ ÉRTŐKNEK! FÖLDÖNKÍVÜLI JÖTT UNIVERZUMBŐL AZ ŰRBŐL A KOZMOSZBÓL IDE LE A FÖLDRE!
A mit írok ne hidd – tudd… ha nem tudod. ki nevetsz és fölényesen mondod ki na ez is egy Lipót mezőjére való valaki a sokak közül… ám legyen, de akkor ne is olvasd tovább – mert megfertőz – és kinyílik az amnéziád és sokkolni fog!..."
SOK-SOK MILLIÁRD ÉVVEL ETELŐTT AMIKOR MÉG JÉGOLYÓ VOLT A FÖLD MEGÉRKEZTÓNK AZ ŰRBŐL - AZ UN. ÜRESSÉGBŐL.. TÖBBSZÖR KÖRBE REPÜÉTÜK A MA FÖLDNEK NEVETETT BOLYGÓT - AMI AKKOR MÉG NEM BILYGÓ VOLT HA NEM EGY ELSZABADULZ SZÁGULDOZÓ ÉGITEST , MELYET A MESTERSÉGES HOLDUNKKAL AZ ÉLHETŐ PÁLYÁRA ÜLTETTÜK.. MAKD SOK IDŐ ELTELTÉVEL AMIKOR ESZÁLHATTUNK LESZÁLTUNK A JÁRPÁTMEDENCÉNEK NEVEZETT TERÜETE, UGYN IS OTT VOLT A LEGVÉKPNYABB A FÖDKÉREK ÉS ÉLHETŐ KÖTEG...
ÉS FEJLÓDÖTT A NYUGHATATLAN FÖLD A MAI ÁLLAPOTÁRA - ENNYI... BIZONYÍTHATÓ EZ MAMÁR - MA MÉG NEM DE A JÖVŐBEN IGEN.. MA CSAK RÁUTALÓ LELETEK VANNAK! AMIT NEM ÉRTÜNK...
és eljött az a pillanat is amire nagymamám emlékeztetett - és egy költő megerősített :
MI URALTUK A FÖLDET - idézek az írásomból befejezésképpen:
"Nagy volt hajdan a magyar,
Nagy volt hatalma, birtoka
Magyar tenger vizében hunyt el,
Észak, kelet s dél hulló csillaga."
Petőfi Sándor
OSZTAGOK
Még nagyanyám mesélte nekem - Tamás Erzsébet ki született 1894-ben és meghalt 1971-ben, hogy tudod kisfiam a magyaroknak nagyon nagy volt a területe, négy tenger mosta határait , tudom nagymama mondtam neki három, a földközi a fekete és az adriai – nem kis fiam az már nagyon később volt – én a kezdetekről beszélek amikor a négy nagy tenger az atlanti, a csendes, az indiai és a jeges tengerig húzódott a területünk!
És na tessék – jutott tudomásomra a megerősítés Petőfi Sándor nagy költőnk versének sorait olvasva és fent idézve!..."
Fantasztikus - ? Teória? Meglehet, de hogy van benne valami az biztos!
Írtam ma 2022.06.22-én Bázakerettye id. Kiss László
Ui. Természetesen népmeséinkben - - dalainkban s-hímző kultúránkban hátra hagytuk a tudást pl- ez a dal hallgasd meg kérlek és értelmezd a fentiek alapján itt: https://www.youtube.com/watch?v=d5I1ilzWAQA

Válasz

kiss lászló üzente 1 hete

negyedik része vége következik: 2022.06.23.
A gyűrűkben levő sűrűbb magok körül végbement sűrűsödés folytán a
különálló testeknek egész sora keletkezett, egész bolygóraj, mely azután a Nap körül keringett.
Létük kezdetén ezek a bolygók gáznemű állapotúak voltak, tehát belőlük is leválhattak
gyűrűk, melyek összesűrűsödés folytán maguk is holdakká alakultak. Ezen elmélet szerint
tehát a Föld a Nap egy gyűrűjéből alakult ki, kísérője, a Hold pedig az akkor még gáznemű
8
Föld egy gyűrűjéből jött létre. Ily módon nyerte el helyét a Föld-Hold-rendszer a Naprendszer
keretén belül, anélkül, hogy a Naprendszeren kívüli erők ebben közrejátszottak volna
1. kép. BUFFON így képzelte el egy üstökös összeütközését a nappal.
Nagy vonásokban ez a monisták elmélete. Ezzel ellentétben a dualisták a Naprendszeren
kivüli alakító erőt tételeznek fel (1. kép). Foglalkozzunk ezek között CHAMBERLIN korszerű
elméletével, mely a csillagászok szerint „kiváló kiinduló pontot” jelent. CHAMBERLIN
szerint Napunkhoz valamikor egy csillag olyan közel haladt, hogy a Nap egyensúlyi és
nyugalmi viszonyait rendkívül nagy mértékben megzavarta. Ennek a veszélyes találkozásnak
és közelségnek következtében a Napról gázrészek váltak le, melyek azután rendkívül gyorsan
lehültek. A gáztömegek pirinyó bolygócskákként viselkedő nagyon parányi szilárd testecskék-
ké sűrűsödtek, melyeket tudományos néven planetezimáloknak nevezünk. Az ily módon kiala-
kult spirális ködben (II. és III. tábla) itt-ott sűrűbb részek létesültek, melyek mind több és több
planetezimált vonzottak magukhoz, mígnem azután bolygókká alakultak, mint a minő a Föld
is. A Kant-Laplace-féle elmélettel szemben itt van az egyik főkülönbség. CHAMBERLIN
szerint ugyanis a Földnek már születése pillanatában is volt szilárd magva, mely később a
planetezimálok folytonos hozzátapadásával egyre nagyobbodott. CHAMBERLIN egyébként a
holdak keletkezését is megmagyarázza. Szerinte ezek olyan kisebb terjedelmű égitestek,
melyek a nagyobb bolygók vonzáskörébe jutva, abból többé nem tudnak szabadulni.
Föld és Hold.
Mindkét fönnebb vázolt elméletből most már világossá válik minden további nélkül, hogy
Földünk s a Hold ugyanúgy keletkezett, mint a többi bolygó és holdjaik. Az is elképzelhető,
hogy a Föld és a Hold sajátságos létük kezdetén gáznemű halmazállapotúak voltak s csak
később, a lehülés következtében lettek folyóssá, míg végül is aztán szilárd burok alakult ki
rajtuk. Keserűen kell csalódnia annak, aki azt hiszi, hogy a „teremtés koronájának” hazája
valamilyen különleges helyzetet foglal el a világegyetem bolygói között. Néhány jóakaratú
csillagász kutatása alapján azonban mégis megkímélhetjük magunkat attól a szomorú
feltevéstől, hogy Földünk egészen közönséges bolygó s a Hold amolyan átlagos kísérő. Ravasz
számításokkal sikerült ugyanis kimutatniok, hogy a Föld-Hold-pár mégis bizonyos egyéni
sajátosságokat tüntet fel. Földanyánk és hű kísérője, a Hold között az összefüggés sokkal
szorosabb volt, mint valamely átlagos bolygó és holdja között. Ugyanis e két égitest mozgása
között sok a kölcsönös kapcsolat, minélfogva végül is arra a következtetésre kényszerülünk,
hogy a két égitestnek kezdetben egységes egészet kellett alkotnia, s csak a földtörténet további
folyamán váltak szét. Ha meggondoljuk, hogy a Föld nem sokáig lehetett gázállapotban (sőt
CHAMBERLIN szerint egyáltalában nem is volt), hanem rövidesen folyékony halmaz-
állapotot vett fel, amint azt a tudósok egybehangzóan állítják, akkor könnyen érthetővé válik
számunkra, hogy a Hold leválása a Föld tömegéből nem ment végbe olyan nyomtalanul,
mintha még a gáznemű halmazállapot idejében történt volna. E drámai folyamatról ugyan már
többször írtak, de ennek ellenére sem olyan közismert szélesebb körökben, mint például a
származástan. Elvégre a majmoknak mégis csak „több köze” van az emberhez, mint esetleges
holdlakóknak.
Térjünk hát még egyszer vissza a Hold keletkezésére, ami annál inkább érdekel bennünket,
mert megbarátkoztat azzal a gondolattal, hogy a Holdra való rakétautazás nem jelentene
semmi egyebet, mint régi területek visszahódítását. Olyan területekét, melyeket réges régi
időkben rosszindulatú erők raboltak el Földünktől. S talán az „utazás a Holdba”, amely
VERNE JULES óta állandóan izgatja a mérnökök képzeletét, éppen abban leli ősokát, hogy az
ember lelkében mindíg ott szunnyad a regényes vágy az után, ami egyszer volt és elmult.
Dehát hagyjuk most ezeket az érzelgős gondolatokat s tegyük fel inkább, hogy a Föld valaha
tényleg gáznemű halmazállapotban volt. Ez a gáznemű égitest rendkívül gyorsan lehült,
összehúzódott, cseppfolyóssá lett. Eljutottunk tehát addig az állapotig, míg a Föld izzón folyó
gömbbé nem alakult, mely a saját tengelye körül forog s a Nap körül kering. Ezeknek a
mozgásoknak időtartamát és sebességét pontosan ki tudjuk számítani. A lehülés azonban
tovább folytatódik: A Föld hőmérséklete egyre süllyedt s mindinkább közeledett ahhoz a
ponthoz, ahol már szilárd kőzetek képződhetnek. Új állapot kezdetét jelentette ez a Föld
történetében: a folyékony Föld körül kialakul az első, még rendkívül gyenge, de mégis már
szilárd kéreg! Természetesen nem szabad a vízre vagy más közismert folyadékra gondolnunk,
ha a „folyékony” Földről beszélünk. Inkább valamilyen szirupszerű tömeget kell elképzel-
nünk, amely sokkal sűrűn-folyóbb, mint a víz s amelynek a belső surlódása is sokkal nagyobb.
Hogy milyen veszélyes állapot volt ez, kitűnik akkor, ha a Földnek a Naptól való függésére
gondolunk. A Föld tömegének folyékony részére a Nap éppen úgy hatott, mint ma a Hold
Földünk vízburkára, amelyben az árapály jelenségét hozza létre. A Napnak ez az árapály-
hatása, amely akkor még sokkal jobban érvényesült, valamint a Föld forgása saját tengelye
körül, - amely a sarki lapultsághoz is vezetett - a Föld alakjának állandó ingadozását okozta, a
Föld alakja „a citrom és a narancs alakja között váltakozott”. E két szélsőséges alak közötti
ingadozás mind erősebbé vált, míg végül is az első szilárd kéreg kialakulásával a különböző
erők annyira megnövekedtek, hogy a lehetséges alakváltozás határát túllépték. Bolygónk, a
kezdetleges Föld ekkor kihúzódott és körtealakot öltött, míg végre egy tekintélyes része
leszakadt: így keletkezett a Hold!
Ha már most égi kísérőnk valóban az előbb említett módon keletkezett, akkor leválásának
nyomait meg kell találnunk a Föld szilárd kérgében. Kell valahol Földünk testén olyan seb-
helynek lennie, mely a Hold születése óta eltelt - földtani értelemben mindenesetre rövid -
1200 millió év alatt még nem hegedhetett be teljesen. És így a csillagászoknak mégis csak
igazuk van: a Hold keletkezése mégis a Föld történetével áll szoros kapcsolatban és szüle-
tésének felderítése a földtan körébe tartozik. A Hold keletkezésének fennebb vázolt módja
meglehetősen könnyen elképzelhető és elhihető. A belőle levonható következtetésekhez
azonban még sok olyan feltevés fűződik, melyek tudományunk mai állása és eszközei szerint
talán még a szellem túlmerész szüleményeinek látszanak. Mindenesetre óvatosnak kell
lennünk az ilyen elképzelésekkel! Másrészt azonban már többször tapasztaltuk, hogy ami
nagyapáink számára még a mesék világába tartozó értelmetlenség volt, apáink előtt, néma
csodálatuktól kísérve valósággá lett, s mi meg ma már magától értetődő dolgot látunk benne.
Gúnyos mosolygás, csodálat és mindent megértő közöny egyébként már gyakran váltotta fel
egymást ugyanazon nemzedék életén belül is. Ne nevessük ki és ne tartsuk bolondnak, aki a
Földön ama helyet keresi, ahonnan a Hold levált. Ez az ember legalább megpróbálkozik ezzel
a feladattal. Látszólag fantasztikus törekvése észszerű okokon alapszik..." stb. a linkben 142.oldal!
vége

Válasz

kiss lászló üzente 1 hete

harmadik része 2022.06.23.
"...5
I.
A rejtélyes kezdet.
Eppur si muove!
Galilei.
És mégis mozog a Föld! A monda szerint ezzel a felkiáltással zárult le a szellemi forradalmak
egyik legnagyobbika, ha egyáltalában nem a legnagyobbika. Azóta is gyakran idézik ezt a
mondatot - sokszor talán túl igaztalanul is - mint azon tévedések állítólagos bizonyítékát,
amelyekhez a makacsság és illetéktelenség vezetett.
E tévedések története közismert. A régiek szemében a Föld volt a világmindenség közepe.
Felfogásuk szerint minden égitest a Föld körül mozog közös központú pályákon. Azok a
kísérletek, melyek a Napot akarták a világmindenség központjába helyezni, csak a későbbi
korok tudományos meggondolásainak voltak fenntartva. Tévedésnek számított, ha valaki a
Földet a Nap körül való forgásában a többi bolygóhoz akarta hasonlítani: hiszen a Földet
múlandó égitestnek tekintették, melyet a Teremtő csak rövid időre helyezett a mindenségbe. A
középkorban azután más felfogás lett úrrá. Lassacskán megszűnt az az elképzelés, hogy a Nap
és a csillagok örökkévalók. Lassanként elfogadták az arab AL-BITROGI felfogását, mely
szerint a világmindenség kilenc szilárd, áttetsző szférából áll. A paradicsom helye a legkülső,
kilencedik szférán kívül volt. Ahhoz, hogy valaki idejuthasson, égi vezetőre volt szüksége. A
legjobbnak Mihály arkangyalt tartották, mint aki legjobban ismeri a Földről a paradicsomba
vezető útnak a szilárd szférákon át vivő kapuit és nyílásait.
A középkori gondolkodók sem erőltették meg túlságosan magukat, hogy az égitestek mozgását
tudományosan megmagyarázzák. Még maga AQUINÓI SZENT TAMÁS is nagyon szabadon
kezeli ezt a kérdést: hite ahhoz a sziklaszilárd meggyőződéshez vezette, hogy az égitestek
mozgása nagyon bonyolult módon jött létre, véges emberi elménkkel sohasem fogjuk felfogni.
A reformáció sem hozott sok újítást ezen a téren. Akkoriban KOPERNIKUS felfogásában még
csak tudományos elképzelést láttak, s azt vélték, hogy helytelenségét végtelenül egyszerű
számítással lehet bebizonyítani. E felfogás forradalmi előtörését csak GALILEI fellépése
hozta meg. A távcső felfedezése után GALILEI ugyanis arra a meggyőződésre jutott, hogy
Földünk nem lehet a Naprendszer szilárd központja. Hosszú habozás után, jóakaratú támogatói
unszolására végül is nyilvánosságra hozta e meggyőződését. Ennek az lett a következménye,
hogy tanításával, mely az akkori tudományos nézettel ellenkezett, a pápai törvényszék elé
idézték, ahol visszavonta. De a legenda szerint, melyről megállapítható, hogy későbbi merő
koholmány, makacs meggyőződésének mégis kifejezést adott azzal, hogy végül így kiáltott fel:
Eppur si muove! És mégis mozog a Föld!
Az a nyughatatlanság, amely ennek a könyvnek a címében szerepel, nem az, amely GALILEI
hírnevét örökre megalapozta. De mégis meg kellett emlékeznünk GALILEI-ről, mielőtt a
földtörténet további tárgyalásait megkezdenők. Hiszen mégis csak ő volt az a kutató, aki a
tudományt - így a Földről szóló tant is - bizonyos biblikus elképzelésektől megszabadította. Ő
nyitotta meg az utat számos utána következő kutató számára, akik azután száz meg száz
fáradságos megfigyelés árán mégis csak közelebb vittek bennünket származásunk örök
rejtélyének megoldásához. A kinyilatkoztatás isteni eredetét azonban a tudósok közül egyetlen
egy sem tagadja meg, még akkor sem, ha régi felfogások hamis voltát a mai már nagyon
tökéletes eszközökkel ki is mutathatjuk. Hiszen a tudós jól tudja, hogy minden új felfedezés
csak újabb rejtélyek elé állítja a kutató elmét, minden felelet újabb kérdéseket foglal magában,
s mindezek a Teremtő Hatalom megismeréséhez vezetnek. Ha így nézzük a dolgokat, akkor
6
ezeknek a kutatóknak az élete nem egyéb, mint örökös hitvallás. A hit ott kezdődik, ahol a
tudomány végetér!
Dícséretes szokássá lett tudásunk egyes fejlődési szakaszait azon tudósok nevéhez kapcsolni,
akik az emberi gondolkodás és ezzel karöltve a tudományos kutatás számára új utakat jelöltek
meg. Így tehát a mi tudományunk fejlődésének hosszú útját úgy jellemezhetem, hogy ez az út
GALILEI-től WEGENER-ig vezet. Az első a fáradságosan tapogatózó kezdet képviselője, a
másik pedig merész és zseniális elmélet megalkotója, aki Földünk felületének minden
mozgalmát egy elmélettel akarja összefoglalni. Mindketten ugyanazt a tudomásszomjat érezték
magukban, mindketten a teremtést s ezzel a Föld keletkezésének nagy titkát akarták
megfejteni. Monda és hitrege, hit, tudásszomj és tudomány, mindegyik a maga módján, a maga
módszerével igyekezett a nagy kérdést megoldani. És ma mégis égetőbben, mint valaha, áll
előttünk a nagy kérdés: honnan jöttünk, hol vagyunk, hova tartunk? Nyugtalanság fogta el „az
igazság megismerésére törekvő, kétkedő nemünket” is.
Valamennyi tudomány között éppen a földtan számára a legerősebb és legnagyobb annak a
logikai szüksége, hogy választ adjon arra a kérdésre, hol vagyunk? A ma éppen a földtan
számára a legfontosabb, hiszen éppen a földtannak egyik alaptörvénye, hogy mindannak, ami
ma és itt, a Földön és Földben lejátszódik, más időben és más helyen hasonló módon kellett
végbemennie. A földtan tulajdonképen történelem, annak a bolygónak történelme, amelyen az
emberiség született és tovább fejlődött. A Föld mai állapota a földtan számára időbeli forma,
ama sok változásnak és mozgásnak az eredménye, melyeknek törvényszerűségeit éppen ez a
tudomány igyekszik megállapítani, forma, mely a természet örök ritmusa szerint megint csak
tovább fog változni. A földtan a föld éneke, melyet gyönge emberi hang utána dalol. Mint
minden történelmi tudomány, a földtan is forrásokat keres, tényeket, melyekből adatait meríti.
Ezek a források azonban nem szép ábrákkal díszített írott pergamentek, nem is szerszámok,
melyekkel a kezdetleges ember első ügyetlen próbálkozásainak nyomát hagyta hátra, hanem
kis kődarabok, melyek a mikroszkóp alatt vizsgálva egész hegységek fejlődését tárják elénk.
Vagy a földtani gondolkozásmód még merészebb és nagyszerűbb kifejezésével élve:
kövületek, hajdan élt lények megkövesedett maradványai. Az emberi természetnek ez a
merészsége, mellyel a holt formából minden történés élő és mozgalmas alaptörvényét vezette
le, teszi némileg érthetővé annak a földbúvárnak dölyfös felfogását, aki kijelentette, hogy az
emberiség „befejezheti majd egykor a természet megkezdett munkáját!”
A valóság azonban szerényebb belátásra int. Eddig még csak azt tapasztaltuk, hogy mindenben
folytonos fejlődés van, vagyis mozgás. Nemcsak abban a sokat hangoztatott fejlődésben,
amely a majomtól az emberhez vezetett volna, hanem az egész élő, anyagi, szerves világban is,
növények, állatok körében éppúgy, mint magában a Földben. Az egész anyagra érvényes a
fejlődés alaptörvénye. Keletkezés és elmulás törvényszerű kapcsolatban állanak egymással.
Ezt a gondolatot juttatta kifejezésre a földtan egyik kiváló művelője, amikor azt mondta: A
geológus jól tudja, hogy a Földön semmi sem örök!
Annak a felismerésnek a következtében, hogy a Földön minden élet fejlődés útján jött létre,
némely biblikus nézetnek el kellett tünnie, hogy helyet adjon a tudományos megállapítá-
soknak. A földtan kiszabadította magát a teremtés és özönvíz története szószerinti szövegének
béklyóiból. A teremtés hat napját először hat tetszőleges, leginkább s különösen a
vallástanításban 1000 esztendőt átfogó időszakra hosszabbították meg. Később azután amikor
a hit és tudomány közti vitát ez sem szűntette meg, a teremtés hat napja sokkal szélesebbkörű
értelmezést nyert.
7
A Naprendszer és kialakulásának elméletei.
A Földnek megvan a maga saját helye a Naprendszerben s egész létét az ott uralkodó
törvények szabják meg. Habár csak az a célunk, hogy a Földdel foglalkozzunk, mégis a kérdés,
hogyan keletkezett a Föld, hogyan jött létre, arra kényszerít, hogy a Naprendszer keletkezé-
sének kérdését is megvizsgáljuk. Ez a kérdés azután megint újabb kérdésekhez vezet, - végül is
eljutunk az első tyúk és az első tojás régi, közismert történetéhez! A csillagászok, akik a Nap-
rendszer keletkezésére vonatkozólag illetékes választ adhatnak, az évek folyamán különböző
elméleteket állítottak fel. Ezek részben annyira gyerekesek voltak, hogy sokszor az avatatlan
is, bár gyakran igaztalanul, nevet rajtuk, részben pedig annyira bonyolultak, hogy komplikált
számításaik csak a csillagvizsgáló intézetek rejtélyes világába valók. Amidőn a csillagász a
Hold keletkezésének kérdésével foglalkozik, olyan okok miatt, melyekről később még szó lesz,
„nyilvánvaló kényszerből a Földhöz tér vissza s a kérdés további kibogozását átadja a
földbúvárnak”. A két tudomány ezen határterületéről azután sokat beszélnek és írnak
mindaddig, míg egy újabb elmélet nem születik. Egy ideig ez az új elmélet is megállja helyét,
szellemes védelmezői lesznek, mígnem aztán elavul s helyet ad újabb elméletnek, amely
pontosabb megfigyeléseken alapszik. Néha egy ideig több elméletnek is vannak hívei
egyszerre, míg csak el nem söpri őket egy rendkívüli egyéniség nagyszerű szellemi műve,
amelynek megalkotóját a történelem azután lángésznek nevezi el. Akkor azután ez az új
felfogás lesz az új elmélet s a régieket már csak néhány szorgalmas gyüjtő kartotékja őrzi meg.
Egyes részleteik pár ember agyában esetleg még tovább élnek, olyanokéban, akik
ragaszkodnak a régihez és nem szívesen veszik az újat.
Tény azonban, hogyha az ember a napokat és a csillagokat akarja közös tulajdonságaik alapján
osztályozni, akkor előbb az elméleteket kell rendszereznie. Vannak monisztikus és dualisztikus
elméletek, más szóval mindezen elgondolások, melyek Naprendszerünk kialakulásával és
felépítésével foglalkoznak, két nagy csoportra oszthatók. KANT és LAPLACE elméletei,
melyek egymástól csak kevéssé különböznek, az első, a monisztikus csoportba tartoznak.
Mindkét tudós egymástól függetlenül és kissé eltérő alakban állította fel alapvető elméletét,
melyet éppen ezért általánosan Kant-Laplace-féle elméletnek neveznek. Ez az elmélet a
kezdet kezdetén alaktalan ősködöt tételez fel. Ebből az ősködből (I. tábla) alakult ki azután
fokozatosan Naprendszerünk, amelyen belül meghatározott és általános érvényű törvények
uralkodnak. Ilyen fejlődést gyakran figyelhetünk meg a természetben. A kezdet legtöbbször
egyszerű, forma nélküli és szabálytalan; a végeredmény összetett és sokféle részlet bonyolult
összességéből áll, amely azonban minden bonyolódottsága ellenére is egyszerű törvényekkel
vagy képletekkel magyarázható meg. E tények szemléleténél az ember alig tudja magát
kivonni annak a lenyügöző benyomásnak a hatása alól, hogy a természet a meglévő anyaggal
takarékosan gazdálkodva, az eredetileg nyers és laza tömegből végül is harmonikus, mesteri
egészet alakított ki. Ugyanez érvényes egyébként - talán még nagyobb mértékben - a szerves
világra, az élők világára is.
A Kant-Laplace-féle elmélet szerint a Naprendszer kialakulása az alaktalan ősködből a
következőképen ment végbe. Az ősköd sűrűsödésével kiterjedt gáztömegből álló Nap alakult
ki. Ez a Nap lehülés és összehúzódás következtében gázgömbbé sűrűsödött. Az egyenlítője
mentén ezután egyre kisebbedő közös központú gyűrűk váltak le, mint amilyeneket még ma is
látunk a Saturnus körül. A gyűrűkben le
folyt. köv.

Válasz

kiss lászló üzente 1 hete

második része: 2022.06.23.
Állati kövületek

Dinoszauruszok az Antarktiszon élt és jól ismertek az Antarktiszi-félsziget északi csücskéről, bár hivatalosan keveset írtak le róla. Ide tartoznak az ankiloszauruszok (páncélos dinoszauruszok), a mosasaurusok és a plesioszauruszok (mindkét tengeri hüllőcsoport).
Teljesen feltárták az Antarktist?
Az elmúlt 14 millió évben ez a rideg kontinens volt az, amely ma is megmarad. Az Antarktisz az egyetlen kontinens, amelyet szó szerint felfedeztek, mert nincs őshonos emberi populációja. Sir James Cook brit felfedező 1772-1775 között megkerülte a kontinenst, de csak néhány külső szigetet látott.

Mely városok lesznek víz alatt 2050-ben?

Dzsakarta, Indonézia. Indonézia fővárosa a világ leggyorsabban süllyedő városa – évi 6,7 hüvelyk sebességgel süllyed. Kutatók szerint 2050-re Észak-Jakarta 95%-a víz alá kerül. A régió 10 év alatt már 2,5 métert süllyedt, és a város majdnem fele a tengerszint alatt van.
Florida víz alatt lesz?

2025-ig, Néhány Florida Keys víz alá kerülhet az emelkedő tengerszint miatt. A globális felmelegedés egyik legfélelmetesebb aspektusa az a tény, hogy bolygónkat a következő néhány évben elnyelhetik saját óceánjai – és sajnos ez már megtörténik Észak-Amerika alacsonyan fekvő részein.
Lesz még jégkorszak?
A kutatók a Föld pályájára vonatkozó adatok alapján megtalálták a történelmi meleg interglaciális időszakot, amely leginkább hasonlít a jelenlegihez, és ebből azt jósolták, hogy a következő jégkorszak általában 1500 éven belül kezdődik.

Mit találtak az Antarktisz alatt?

A felfedezés sokakat értetlenül hagyott, mert ellentmond azoknak a korábbi elméleteknek, amelyek szerint az élet nem marad túl ilyen szélsőséges körülmények között. Felfedezték ülő szivacsok — egy többsejtű szervezetet és más idegen fajokat hordozó pórusokat, amelyek a jégtakarók alatti szikla oldalaihoz kapcsolódnak.
Miért nem mehet senki az Antarktiszra?
Az Antarktisz az egyetlen kontinens a Földön, ahol nincs őshonos emberi populáció. Mivel egyetlen ország sem birtokolja az Antarktist, nem kell vízum az odautazáshoz. Ha Ön olyan ország állampolgára, amely aláírta az Antarktiszi Szerződést, engedélyt kell szereznie az Antarktiszra való utazáshoz.

Nézze meg azt is, hogyan lepték meg a szövetséges erők a tengelyerőket Normandiában?
Vannak kígyók az Antarktiszon?
A világon több mint 2900 kígyófaj található. … A kígyók a földön, a fákon és a vízben élnek. A kígyók nem tudnak életben maradni olyan helyeken, ahol a talaj egész évben fagyos az Északi-sarkkörtől északra vagy az Antarktiszon nincsenek kígyók.

Melyik a leghidegebb hely a Földön?
Oymyakon a leghidegebb állandóan lakott hely a Földön, és az Északi-sarkkör északi hidegpólusán található.

Milyen volt az Antarktisz 100 évvel ezelőtt?

Az Antarktisz a világ legdélibb kontinense, hó és jég borítja. Megállapították, hogy száz évvel ezelőtt az antarktiszi tengeri jég csak valamivel nagyobb területet borított be a tengernek, mint manapság. …
Vannak fái az Antarktiszon?
A világ másik végén, az Antarktiszon találhatunk egy másik „fát” – vagy inkább fák maradványai. … Ezek a megkövesedett fák körülbelül 40 millió évvel ezelőtt alakultak ki, amikor az antarktiszi éghajlat éppen kezdett lehűlni, és az antarktiszi jégtakaró csak a Déli-sark körüli szárazföldet borította.

Van WIFI az Antarktiszon?
De igen Az internet-hozzáférés minden USAP oldalon korlátozott. Az Antarktiszon a kontinensen kívüli kommunikáció biztosítására használt műholdas infrastruktúra korlátozott.Hajók.
Internet szolgáltatás/kategória Jelenlegi megbízhatóság
E-mail – Yahoo Engedélyezett, megbízható
E-mail – MSN/Hotmail Engedélyezett, megbízható
Született már valaki az Antarktiszon?

Tizenegy baba született az Antarktiszon, és egyikük sem halt meg csecsemőként. Ezért az Antarktiszon a legalacsonyabb a csecsemőhalandóság a kontinensek közül: 0%. Az az őrültebb, hogy miért születtek ott a babák. Ezek nem nem tervezett szülések voltak.
Van zászlaja az Antarktisznak?

Az Antarktisznak nincs általánosan elismert zászlaja mivel a kontinenst irányító társasház formálisan még nem választott ki egyet, bár egyes antarktiszi programok hivatalosan is elfogadták a True South-t a kontinens zászlajaként. Több tucat nem hivatalos tervet is javasoltak.
Vannak autók az Antarktiszon?

Egy normál gumiabroncsos autó nagyon korlátozottan alkalmas antarktiszi körülményekre. A tudományos bázisok gyakran az óceánhoz közeli hómentes területeken (oázisokon) épülnek. Ezen állomások környékén és kemény havon vagy jégen a gumiabroncs alapú járművek haladhatnak, de mélyebb és lágyabb havon a normál gumiabroncs alapú járművek nem közlekedhetnek.
Milyen nyelvet beszélnek az Antarktiszon?
Az Antarktisz leggyakrabban beszélt nyelve a orosz, amely történetesen Bellingsgauzenia, New Devon és Ognia hivatalos nyelve. Az angol is az egyik legelterjedtebb beszélt nyelv. Angolul beszélnek a Balleny-szigeteken, Új-Dél Grönlandon, Eduardában stb.

Lásd még: 177 Celsius-fok Fahrenheitben kifejezve
Milyen a hőmérséklet az Antarktiszon?
Az évi középhőmérséklet a belső hőmérséklet -57 °C (-70,6 °F). A tengerpart melegebb; a tengerparton az antarktiszi átlaghőmérséklet –10 °C (14,0 °F) körül van (az Antarktisz legmelegebb részein), a magasabban fekvő szárazföldön pedig –55 °C (-67,0 °F) körül Vosztokban.

Van szárazföld az Antarktisz alatt?
A Nyugat-Antarktisz talaja szinte teljesen a tengerszint alatt van. A BedMachine emellett felfedte a világ legmélyebb szárazföldi kanyonját a Denman-gleccser alatt, Kelet-Antarktiszon, 11 000 lábbal a tengerszint alatt. Ez sokkal mélyebb, mint a Holt-tenger, a legalacsonyabb kitett szárazföldi régió, amely 1419 lábbal a tengerszint alatt található.

Mikor volt utoljára jégmentes a Föld?

A tudósok évek óta azt gondolták, hogy a kontinentális jégtakaró kialakult a Késő kréta időszak több mint 90 millió évvel ezelőtt amikor az éghajlat sokkal melegebb volt, mint manapság. A kutatók most olyan bizonyítékokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy ebben az időben nem alakult ki jégtakaró.
Az Antarktisz szárazföld vagy jég?
Az Antarktisz hatalmas. A Föld legdélibb kontinense kétszer akkora, mint Ausztrália, és 98%-át jég borítja. Az Antarktisz hideg (a leghidegebb mért hőmérséklet -89°C Vosztok felől), de a perifériás szigeteken és az Antarktiszi-félszigeten nyáron lehet pozitív levegő hőmérséklet.

Esik valaha eső az Antarktiszon?
Az Antarktisz egy sivatag. Ott nem esik se eső, se hó. Ha havazik, a hó nem olvad el, és sok év alatt felhalmozódik, és nagy, vastag jégtáblákat képez, amelyeket jégtábláknak neveznek. Az Antarktisz rengeteg jégből áll, gleccserek, jégtáblák és jéghegyek formájában.

Az Északi-sark még mindig befagyott?
Az Északi-sarkot jelenleg egész évben tengeri jég borítja. Minden nyáron a tengeri jéggel borított terület csökken, majd télen újra nő. A globális felmelegedés eredményeként azonban a Jeges-tenger teljes, tengeri jéggel borított területe gyorsan csökkent az elmúlt néhány évtizedben.

Az Antarktisz zöld volt korábban?
Ez a jeges vízió mégis kivételesnek bizonyul. Az elmúlt 100 millió év nagy részében a déli pólus trópusi paradicsom volt. "Ez volt a gyönyörű zöld hely” – mondta Jane Francis professzor, a Leedsi Egyetem Föld- és Környezetvédelmi Karának munkatársa.
Milyen kihalt állatok éltek az Antarktiszon?
A „Kihalt Antarktisz állatai” kategóriába tartozó lapok

Acanthodiszkusz.
Actinoceramus.
Antarktodon.
Antarctosuchus.
Archaeospheniscus lopdelli.
Australodelphis.
??????????????????????????????????????????????????????????????????
olvasmány:
részlet a könyvből:
folyt. köv.

Válasz

kiss lászló üzente 1 hete

titkom megosztom veletek ma 2022.06.23-án
első része:
Az ÉSZT AZ ESZETLEN UTÁNOZÓ SOHA NEM GYŐZI LE ÖRÖKKÉ AZ IDŐ ÉS TÉR VÉGÉIG FENN MARAD…
Eppur si muove! És mégis mozog a Föld! (GALILEI)
"...Az a nyughatatlanság, amely ennek a könyvnek a címében szerepel, nem az, amely GALILEI hírnevét örökre megalapozta. De mégis meg kellett emlékeznünk GALILEI-ről, mielőtt a földtörténet további tárgyalásait megkezdenők. Hiszen mégis csak ő volt az a kutató, aki a tudományt - így a Földről szóló tant is - bizonyos biblikus elképzelésektől megszabadította. Ő nyitotta meg az utat számos utána következő kutató számára, akik azután száz meg száz fáradságos megfigyelés árán mégis csak közelebb vittek bennünket származásunk örök rejtélyének megoldásához. A kinyilatkoztatás isteni eredetét azonban a tudósok közül egyetlen egy sem tagadja meg, még akkor sem, ha régi felfogások hamis voltát a mai már nagyon tökéletes eszközökkel ki is mutathatjuk. Hiszen a tudós jól tudja, hogy minden új felfedezés csak újabb rejtélyek elé állítja a kutató elmét, minden felelet újabb kérdéseket foglal magában, s mindezek a Teremtő Hatalom megismeréséhez vezetnek. Ha így nézzük a dolgokat, akkor ezeknek a kutatóknak az élete nem egyéb, mint örökös hitvallás. A hit ott kezdődik, ahol a tudomány végetér!..."
Dícséretes szokássá lett tudásunk egyes fejlődési szakaszait azon tudósok nevéhez kapcsolni,
akik az emberi gondolkodás és ezzel karöltve a tudományos kutatás számára új utakat jelöltek
meg. Így tehát a mi tudományunk fejlődésének hosszú útját úgy jellemezhetem, hogy ez az út
GALILEI-től WEGENER-ig vezet. Az első a fáradságosan tapogatózó kezdet képviselője, a
másik pedig merész és zseniális elmélet megalkotója, aki Földünk felületének minden
mozgalmát egy elmélettel akarja összefoglalni. Mindketten ugyanazt a tudomásszomjat érezték
magukban, mindketten a teremtést s ezzel a Föld keletkezésének nagy titkát akarták
megfejteni. Monda és hitrege, hit, tudásszomj és tudomány, mindegyik a maga módján, a maga
módszerével igyekezett a nagy kérdést megoldani. És ma mégis égetőbben, mint valaha, áll
előttünk a nagy kérdés: honnan jöttünk, hol vagyunk, hova tartunk?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
válaszom akinek : idézem nincs ideje sem arra a kérdésre válaszolni: Honnan jöttünk? Kik vagyunk?
Szabó Tamás József
László Kiss Valaki már felhívta a figyelmemet erre a videóra. Ezekben a kérdésekben csak a kormány-váltás szempontjaitól messzire elvonatkoztatva tudnék állást foglalni, de arra meg se idő, se pénz, se paraméter.
Értem, nem baj, ugyis tervbe vettem e dolgozatom közlését - - egyszerű a feladat mert már régen leírtam - 2-tol -20- oldalak melyik melyik sok van...- összerakom - gondoltam először - de rádöbbentem elriad tőle az olvasó terjedelmétől, ezért kicsire zsugorítom - olyan kicsire mint a PIRI- REIS térkép!
Piri Reis térképei - Index
https://index.hu › tudomany › tortenelem › piri7942
28
2008. ápr. 5. — század elejéről származó térképdarab, amin egyes feltételezések szerint Közép- és Dél-Amerika mellett már Antarktisz partvonalai is feltűnnek, ...
piri reis térkép innen: index.hu
Antarktisz hó nélkül a középkori térképen - Femina
https://femina.hu › Ezotéria
29
2020. febr. 3. — századból való, és meglepő hiányossága van: hó nélkül ábrázolta az Antarktiszt. A Piri Reis-térkép. A térképet 1513-ban készítették. Rajzolója a ...
???????????????????????????????????????????????????????????????????
Antarktisz?
A török admirális rajza számos furcsaságot tartalmaz. Ezek közül a legszembetűnőbb, hogy Dél-Amerika partvonala nem sokkal a La Plata folyó torkolatvidéke alatt keleti irányba kanyarodik, és egészen a preparált bőrdarab széléig folytatódik. Az ily módon ábrázolt partvonalszakasz nem más, mint Antarktisz körvonala annak ellenére, hogy a kontinenst csak mintegy 300 évvel később fedezték fel – állítja Charles H. Hapgood professzor az 1979-ben megjelent Maps of the ancient sea kings című könyvében. Sőt, ezek a vonalak Antarktisz valódi partvonalai, melyeket napjainkban több mint 1000 méteres jégtakaró borít. Elméletét az amerikai légierő szakértői véleményére és egy 1949-es brit-svéd-norvég expedíció szeizmológiai kutatásának eredményére alapozza. Állítása szerint a térkép ezen részének forrása akkoriban készülhetett, amikor egy átmeneti globális felmelegedés során a jégtakaró felolvadt. Ez utoljára 6000-9000 évvel ezelőtt fordult elő, azaz a jégmentes területet a paleolitikum emberei térképezték fel, és az ő rajzaik jutottak el Európába, majd többszörös közvetítéssel Piri Reis birtokába, véli a professzor.

De hogyan kerülhetett az ottomán flotta tisztjéhez egy ilyen térkép? A híres alekszandriai és pergamoni könyvtárak pusztulása hatalmas történelmi amnéziát okozott az utókornak. Tudva levő, hogy számos itt őrzött és elveszettnek hitt ókori mű bukkant fel később arab közvetítéssel. Hapgood professzor szerint cseppet sem elképzelhetetlen, hogy olyan munkák jutottak el Piri Reishez, amelyek a föníciaiak vagy még régebbi idők hajósainak utazásairól szóltak. Ezek az őskori utazók a professzor szerint még jég nélküli állapotában találkozhattak a legdélibb kontinens partjaival.

Hapgood elméletét továbbgondolva Erich von Däniken ennél is merészebb állítást fogalmazott meg. A svájci író és régmúltkutató Antarktisz vélelmezett partvonalain túl bizonyos torzulásokra is felhívja a figyelmet, aminek szerinte az a magyarázata, hogy a térképnek vetülete van. Ezért láthatók észak-déli irányban a Mexikói-öböl és annak szigetei, és ezért olyan nyújtott a dél-amerikai kontinens. Magyarázatként egy érdekes kísérletet említ, melynek során egy rácsos sablon segítségével a térképet egy üres földgömbre másolták át, majd az eredményt aprólékosan összevetették a mesterséges holdak Földről készült felvételeivel. A végkövetkeztetés: Piri Reis egy igen nagy magasságból készített felvétel alapján dolgozott. Képzeljük el, hogy egy űrhajó lebeg magasan Kairó fölött, és fotólencséjét pontosan lefelé irányítja. Mivel bolygónk gömbölyű, minél messzebb van egy táj az optika Földre vetített középpontjától, annál nagyobb torzulás lép fel. Dél-Amerikánál az imént vázolt esetben egy sajátos, hosszanti torzulás lenne megfigyelhető, Däniken szerint pontosan úgy, ahogy a török admirális lerajzolta...."
-- A CIKK TŐLÜK MÁR MEGSZOKOTT CINIZMUSSAL ÉS NEM TUDÁSSAL FEJEZŐDIK BE - IDÉZEM:
"...Hadizsákmányként számos spanyol és portugál tengerészeti dokumentum került a török admiralitás birtokába. Úgy tűnik, Piri Reis műve tipikus korabeli hajóstérkép, semmi több.
INNEN: https://index.hu/tudomany/tortenelem/piri7942/
IDÉZEK EGY TUDOMÁNYOS ÍRÁSBÓL:
"...Az Antarktisz zöld volt korábban?
Ez a jeges vízió mégis kivételesnek bizonyul. Az elmúlt 100 millió év nagy részében a déli pólus trópusi paradicsom volt. "Ez volt a gyönyörű zöld hely” – mondta Jane Francis professzor, a Leedsi Egyetem Föld- és Környezetvédelmi Karának munkatársa..."
Mikor volt utoljára jégmentes a Föld?
A tudósok évek óta azt gondolták, hogy a kontinentális jégtakaró kialakult a Késő kréta időszak több mint 90 millió évvel ezelőtt amikor az éghajlat sokkal melegebb volt, mint manapság. A kutatók most olyan bizonyítékokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy ebben az időben nem alakult ki jégtakaró.
INNEN: https://hu.myubi.tv/6692-what-would-antarctica-look-like-with-no-ice
A REJTÉLYES KEZDET
https://mek.oszk.hu/00500/00577/00577.pdf
1941-ben írodott - természetesen azóta sokkal többet tudunk - de szerintem még is 10-oldaláig érdemes elolvasni ...
Szóval szerintem - idézek egy írásomból indulónak: AZ EMBER INDENTITÁSA=AZONOSSÁGA c. írásomből: "...Ma 2019. 12. 15.-én amikor írom – e sorokat mit mondok – írok nektek… álláspontom nem változott – lent emlékeimet ide másolom, olvasd el kérlek… ma is tudom, hogy nem e világi vagyok! Sóvárogva nézem mindig a földről a csillagos eget – visszakívánkozva ahonnét jöttem! Ez az érzés bennem a legerősebb…. úgy hogy sem génmanipulált se annunaki nem vagyok – vagyok az aki vagyok! A SZÍV!
VISZI HOZZA AZ EMBERI ÉLET ENERGIÁJÁT AZ ÉRTŐKNEK! FÖLDÖNKÍVÜLI JÖTT UNIVERZUMBŐL AZ ŰRBŐL A KOZMOSZBÓL IDE LE A FÖLDRE!
A mit írok ne hidd – tudd… ha nem tudod. ki nevetsz és fölényesen mondod ki na ez is egy Lipótmezőjére való valaki a sokak közül… ám legyen, de akkor ne is olvasd tovább – mert megfertőz – és kinyílik az amnéziád és sokkolni fog!..."
SOK-SOK MILLIÁRD ÉVVEL ETELŐTT AMIKOR MÉG JÉGOLYÓ VOLT A FÖLD MEGÉRKEZTÓNK AZ ŰRBŐL - AZ UN. ÜRESSÉGBŐL.. TÖBBSZÖR KÖRBE REPÜÉTÜK A MA FÖLDNEK NEVETETT BOLYGÓT - AMI AKKOR MÉG NEM BILYGÓ VOLT HA NEM EGY ELSZABADULZ SZÁGULDOZÓ ÉGITEST , MELYET A MESTERSÉGES HOLDUNKKAL AZ ÉLHETŐ PÁLYÁRA ÜLTETTÜK.. MAKD SOK IDŐ ELTELTÉVEL AMIKOR ESZÁLHATTUNK LESZÁLTUNK A JÁRPÁTMEDENCÉNEK NEVEZETT TERÜETE, UGYN IS OTT VOLT A LEGVÉKPNYABB A FÖDKÉREK ÉS ÉLHETŐ KÖTEG...
ÉS FEJLÓDÖTT A NYUGHATATLAN FÖLD A MAI ÁLLAPOTÁRA - ENNYI... BIZONYÍTHATÓ EZ MAMÁR - MA MÉG NEM DE A JÖVŐBEN IGEN.. MA CSAK RÁUTALÓ LELETEK VANNAK! AMIT NEM ÉRTÜNK...
és eljött az a pillanat is amire nagymamám emékeztette és egy költő megerősített MI URALTUK A FÖLDET - idézek az írsomból befejezésképpen:
"Nagy volt hajdan a magyar,
Nagy volt hatalma, birtoka
Magyar tenger vizében hunyt el,
Észak, kelet s dél hulló csillaga."
Petőfi Sándor
OSZTAGOK
Még nagyanyám mesélte nekem - Tamás Erzsébet ki született 1894-ben és meghalt 1971-ben, hogy tudod kisfiam a magyaroknak nagyon nagy volt a területe, négy tenger mosta határait , tudom nagymama mondtam neki három, a földközi a fekete és az adriai – nem kis fiam az már nagyon később volt – én a kezdetekről beszélek amikor a négy nagy tenger az atlanti, a csendes, az indiai és a jeges tengerig húzódott a területünk!
És na tessék – jutott tudomásomra a megerősítés Petőfi Sándor nagy költőnk versének sorait olvasva és fent idézve!..."
Fantasztkus - ? Teória? meglehet, de hogy van benne valami az biztos!
írtam ma 2022.06.22-én Bázakerettye id. Kiss László?????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Aszálytérkép: légy képben, hogy mekkora a baj!

2022. június 22., szerda 9:42:11 / Agroinform.hu

Az aszálytérképen napi pontossággal, települési szinten láthatjuk a vízhiány állapotát.

A vízhiányról havi és éves statisztikákat is találunk a vízügy oldalán.."
INNEN:
https://www.agroinform.hu/szantofold/aszalyterkep-szarazsag-57242-001?system=cachefrissit&utm_source=pushengage&utm_medium=pushnotification&utm_campaign=pushengage

"...hogy nézne ki az Antarktisz jég nélkül
Milyen lenne az Antarktisz jég nélkül?
A még az időjárás is elég zord lesz jég nélkül (hat hónapos nyári napsütés és téli sötétség), és az Antarktiszon kevés csapadék esik, így meglehetősen száraz és száraz lesz.

Hogyan nézne ki az Antarktisz, ha a jégsapkák elolvadnának?

Ha mindkét jégtakaró elolvadna, a globális tengerszint körülbelül 68 méterrel emelkedne. … Mindeközben az Antarktisz hasonlítana egy hegyvidéki szigetcsoport, mint AusztráliaGrönland pedig egy központi tál lenne a tengerszint alatt, amelyet hegyek gyűrűje véd.
Mikor volt utoljára jég az Antarktiszon?

körülbelül 34 millió évvel ezelőtt

Körülbelül 34 millió évvel ezelőttig jégmentes volt, amikor is jég borította. A Földön valaha mért legalacsonyabb természetes levegőhőmérséklet –89,2 °C (–128,6 °F) volt az orosz Vosztok állomáson, az Antarktiszon 1983. július 21-én...."
INNEN: https://hu.myubi.tv/6692-what-would-antarctica-look-like-with-no-ice
TELJES CIKK:
Mi történik, ha az Antarktisz teljesen elolvad?

Ha az Antarktiszt, Grönlandot és a világ hegyi gleccsereit borító jég elolvadna, a tengerszint körülbelül 70 méterrel (230 láb) emelkedne. Az óceán minden tengerparti várost beborítana. A földterület pedig jelentősen csökkenne. … A jég valójában folyókként folyik le a völgyekben.
Mi van az antarktiszi jég alatt?

A tavak nőnek és zsugorodnak a jég alatt. A tudósok két új tavat fedeztek fel mélyen az Antarktisz jégtakarója alatt. A fagyos víz rejtett gyöngyszemei a legdélibb kontinens 1,2–2,5 mérföldes (2–4 kilométeres) jégrétege alatt megbúvó, folyamatosan változó tavak hatalmas hálózatának részét képezik.
Az Antarktisz mindig is fagyos volt?
Az Antarktiszt nem mindig borította jég – a kontinens csaknem 100 millió évig feküdt a déli pólus felett anélkül, hogy befagyott volna. … A dinoszauruszok kihalása óta stabil meleg üvegházi klíma drámaian hidegebbé vált, és a sarkokon „jégházat” hozott létre, amely a mai napig tart.

Nézze meg azt is, honnan származik a csapvíz
Élhet-e ember az Antarktiszon?
Senki sem él a végtelenségig az Antarktiszon úgy, ahogy a világ többi részén teszik. Nincsenek kereskedelmi iparágai, nincsenek városai, nincsenek állandó lakosai. Az egyetlen „település”, ahol huzamosabb ideig tartózkodnak (akik néhány hónapig vagy egy évig, esetleg kettőig tartózkodnak), tudományos alapok.

Tudsz élni az Antarktiszon?

Habár nincsenek őshonos antarktisziak és nincs állandó lakosa vagy polgára az Antarktiszon, sok ember él az Antarktiszon évente.
Milyen lenne Grönland jég nélkül?
Jéglap nélkül, a napfény annyira felmelegítette volna a talajt, hogy a tundra növényzete belepje a tájat. Az óceánok a világon több mint 10 lábbal magasabbak lettek volna, sőt talán 20 lábbal is. A föld, amelyen ma Boston, London és Sanghaj ül, az óceán hullámai alatt lett volna.

Az Antarktisz dzsungel volt?

Üledék a Föld mélyén lévő rétegből végzett elemzés kimutatta, hogy a szennyeződés először a szárazföldön keletkezett, nem az óceánban. Egy új tanulmány szerint az Antarktisz fagyos kontinense egykor mérsékelt égövi esőerdő volt.
Vannak dinoszauruszok az Antarktiszon?
folyt.köv.

Válasz

kiss lászló üzente 2 hete

harmadik:
11.oldal...
AZ EMBER IDENTITÁSA= AZONOSSÁGA!
Az emberi identitást olyan lények irányítják melyeknek semmi köze az emberi érzelmekhez!
https://www.youtube.com/watch?v=ub4SNYPPsbU
hunlaprovo 5 éve
A Föld egy aranybánya ez tény. Akárki bármilyen munkahelyre megy végső soron aranybányászathoz szükséges rendszer része.Úgy 10 éve látom ezt. Vagy az Isteni rendben a földművelés álattartással foglalkozik, de ezt már nem engedik. A kígyók skorpiók fajzatai rendszerében vesztegel a föld. Már nem elég egy ostor amivel ki lehet zavarni őket.A hálót ami fogvatart mi magunk szőjük. 2 ponty meg egy harcsa volt a hálómban és azon gondolkodtam, pont így vagyunk mi is, hogy mindenre elégséges ellátásunk van a teremtett viágban , de nem férünk hozzá és a hálót mi szűjük, oktalanabban vagyunk egy pontynál.

Ma 2019. 12. 15.-én amikor írom – e sorokat mit mondok – írok nektek… álláspontom nem változott – lent emlékeimet ide másolom, olvasd el kérlek… ma is tudom, hogy nem e világi vagyok! Sóvárogva nézem mindig a földről a csillagos eget – visszakívánkozva ahonnét jöttem! Ez az érzés bennem a legerősebb…. úgy hogy sem génmanipulált se annunaki nem vagyok – vagyok az aki vagyok! A SZÍV!
VISZI HOZZA AZ EMBERI ÉLET ENERGIÁJÁT AZ ÉRTŐKNEK! FÖLDÖNKÍVÜLI JÖTT UNIVERZUMBŐL AZ ŰRBŐL A KOZMOSZBÓL IDE LE A FÖLDRE!
A mit írok ne hidd – tudd… ha nem tudod. ki nevetsz és fölényesen mondod ki na ez is egy Lipótmezőjére való valaki a sokak közül… ám legyen, de akkor ne is olvasd tovább – mert megfertőz – és kinyílik az amnéziád és sokkolni fog!
Szecsei Miklós első annuniki előadását 29540-en nézték hallgatták meg a másodikat már csak 7472-en vajon miért ez a nagyfokú csökkenés – megmondom én nektek, azért mert, ahhoz, hogy a tömeges amnéziát feloldó szavakkal és tényekkel adná elő - általános szöveggel és tényekkel adta elő amit már sokan tudnak … Mert ha a szándék megnyilvánul, hogy egy jó média fogásnak témának indíttatom el az visszanyal – de ha a szándék az, hogy emlékeztessek – amnéziát oldjak, hogy visszatérj a valódhoz, akkor nő a létszám, mert mindenkinek legmélyebb vágya az, hogy megismerje önmagát kicsoda vagyok én? Milyen lehőségeim, tehetségeim, voltak – vannak ma is! Mire vagyok képes, miért születtem e földre, mi a feladatom, - mert érzed, több vagy annál, mint hogy szaporodj ezen élet láncfolyamatot fenn tartva rabszolgamódón robotolj egy ismeretlennek um. háttérhatalomnak! Igen – tudd van ilyen háttérhatalom, amit varga úr is elmond – semmi köze az emberi érzéshez – mert az ember az ember nem e világi – a hátérhatalom irányítói nem ember szintén nem e világi – földönkívüliek ők is! Igen találkoztunk velük, megismertük őket, és gyengévé voltunk velük szemben így lebutultunk uralmuk alatt! De a mai csoda elindult 2019-et írunk hamisan… – és tudom, hogy mind többen napról – napra nő ezen emberek tábora – ha eléri ereje teljét – legyőzi a felette uralókat és ez biztos – úgy , hogy nem keleten kel a nap! Mert a föld forog és kering a nap körül, ami a valóság….
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
MÚLT EMLÉKEIM ÍRÁSAI:
ELSŐ
címe: Embernek látszik mind a kettő….
spartakusz
szo aug 14 2010, 09:41 Jelentés Szerkesztés Idézés
spartakusz

Regisztrált tag #6
Regisztrált: cs júl 23 2009, 06:30
Üzenetek: 340
Kedves TT.

Érdekes ez a Szfinx kérdés amit fejtegetsz, de nekem az még érdekesebb, valahol olvastam, hogy fent több ezer méter magasban egy kőböl kiképzett kikötő dog látható aminek értelmes emberi felfogás szerint a tenger óceán partján kéne lenni, hogy került az oda fel?


Más:

bele javítok – cenzurázom 2019. 12. 15.-én

Zsidx tévedésbe ejtő és tartó bűnözés :: 2010-08-14. 11:53
Jutalom jár annak, aki bármiféle értelmet talál Hack Péter elmélkedéseiben


MegHackelné a törvénytA cionista Hack Péter még az év elején az ATV-nek adott interjújában azt mondta, hogy a kommunizmus bűneinek tagadását azért nem kell tiltani, mert azok, akik kétségbe vonják a kommunizmus rémtetteit, nem akarnak újabb vérengzést előidézni. Más a helyzet a zsidók úgynevezett holokausztjának „tagadóival”, ők ugyanis csakis azért kérdőjelezik meg a hivatalos holomítosz egyes elemeit, hogy azután teljes erővel gyilkolhassanak ismét – hangoztatta a magyargyűlölő cionista.
Júniusban, még azelőtt, hogy a Fidesz módosította volna a holokauszt tagadásáról szóló törvényt, a cionista Hack Péter ismét nyilatkozott az ATV-nek. A következőket mondta: „A kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más bűncselekmények bevonása több problémát is felvet. Az első, hogy a javaslat elfogadói ezen keresztül kétségtelenül relativizálják a holokausztot. Nem vitatható, hogy a kommunizmus nevében is sok millió embert irtottak ki, és a végrehajtás módjában sem volt különbség. A lényeges különbség, ami a holokausztot páratlanná teszi a történelemben, az az, hogy az egyetlen eset, amikor egy nép faji alapon való teljes kiirtását tették államok – így a magyar állam is - politikájuk részévé.”
„A másik lényeges kérdés, hogy mi teszi szükségessé egy magatartás büntetését. A büntetőjogi szabályozást csak végső eszközként, az arányosság követelményét szem előtt tartva lehet alkalmazni. A holokauszt tagadásának büntetését mind Nyugat-, mind Kelet-Európában az újfasiszta csoportok újságok, rádiók, internetes honlapok megjelenése indokolta. Magyarországon is ez indokolja” - fejtegette a magyargyűlölő cionista.
Majd a következőképpen fojtatta fejtegetését: „A holokausztot tagadók fő célja nem történelem megvitatása, hanem megismétlése. Az iráni vezetés, és a szolgálatában álló terrorcsoportok, élvezve európai baloldali és szélsőjobboldali csoportok támogatását, ma is faji alapú népirtásról beszélnek. Míg a faji alapú uszítás, és ezen keresztül a zsidók, és a zsidó állam megsemmisítésére irányuló retorika egyre szélesebb körben terjed, az ilyen nézetekkel szembeni társadalmi méretű kirekesztés, vagy védekezés kudarcot vallott. Ez indokolja a jogi védekezés helyzethez való igazítását. Elie Wiesel szerint: „a holokauszt egyik tanulsága, hogy jobban higgyek ellenségeim fenyegetésében, mint barátaim ígéreteiben”. A kétségtelenül jelenlevő fenyegetés indokolja, hogy az állam a védelem szintjét felemelje. Hasonló veszély a kommunizmussal kapcsolatban nem tapasztalható, BEÍROK: PONT AZ ELELNKEZŐJE (…Zsidx tévedésbe ejtő és tartó bűnözés…ID.Kiss 2019. 12. 15.) így a jogi védekezés kiterjesztése erre a területre érzelmileg érthető, de jogilag nem védhető, és nem indokolható.”
Most pedig a Klubrádióban az alábbiak hangzottak el a Hack Péter szájából: „De az, hogy Biszku Béla az interjúban nem kért bocsánatot, (mivel indoklása szerint nincs miért), azért nem büntethető, mivel a magyar és a nemzetközi törvények értelmében senkit nem lehet arra kötelezi, hogy önmagát bűncselekmény elkövetésével vádolja”.
„Az is vita tárgya, hogy a kommunizmus idején történt cselekedetek mint pl. az államosítás, téeszesítés baj volt-e, vagy nem. A büntetőjog azonban nem egy történelmi korszakot értékel, hanem ennél sokkal szélsőségesebb megnyilvánulásokat ítél bűncselekménynek a törvény” - mondta a magát jogszociológusnak nevező magyargyűlölő Hack Péter. (Hogy a „történelmi korszakok értékelésénél szélsőségesebb” kitétel mit jelent, azt ne boncolgassuk, de egyébként freudi elszólás is lehet, amely arra utal, hogy Hack szemében a „történelmi korszakok értékelése” eleve szélsőséges cselekedetnek számít, habár elismeri, vannak annál szélsőségesebb cselekedetek is.)
Foglaljuk össze tehát Hack Péter véleményét a három interjú alapján:
1. A „holokauszt tagadói” azért tagadják a holokausztot, mert újabb népirtást akarnak elkövetni.
2. Mivel a „holokauszt tagadók” újabb népirtást akarnak elkövetni, ezért veszélyesek, azonban a társadalom képtelen ellenük védekezni, tehát jogi úton kell megteremteni a védelmet.
3. Akik a kommunizmus rémtetteit tagadják, azok nem akarnak újabb népirtást elkövetni.
4. Mivel a kommunizmus rémtetteit elkövetők nem akarnak új népirtást elkövetni, ezért nem veszélyesek, tehát jogi úton nem kell ellenük fellépni.
5. A népirtás elkövetésére törekvő „újfasiszta csoportok” (amelyek nyilván holokauszttagadók is egyúttal) mindenféle rádiókat, újságokat, internetes honlapokat üzemeltetnek, tehát veszélyesek, ezzel szemben a kommunisták nem üzemeltetnek sem rádiókat, sem újságokat, sem honlapokat nagy számban, ezért nem veszélyesek. Márpedig jogi úton fellépni az ellen kell, aki veszélyes, aki nem veszélyes, az ellen pedig nem kell. (Hogy ki dönti el, ki a veszélyes és ki nem, azt a kérdést a „jogszociológus” Hack Péter nem boncolgatja.)
6. A holokauszt során elkövetett bűnök azért esnek más megítélés alá, mint a kommunizmus bűnei, mert az előbbi esetben faji alapon gyilkolták az embereket, az utóbbi esetben pedig nem.
7. A büntetőjog nem történelmi korszakokat értékel, hanem „ennél sokkal szélsőségesebb megnyilvánulásokat.”
8. Ami Biszku Bélát illeti, őt viszont azért nem lehet elítélni Hack Péter szerint, mert egyrészt a kommunizmus ideje alatt történt cselekedetek vita tárgyát képezik (a holokauszt, illetve a nemzeti szocializmus idején történt cselekedetek ezzel szemben természetesen nem képezhetik vita tárgyát, habár a „jogszociológus” Hack Péter nem árulja el, miért nem), másrészt senkit sem lehet arra kötelezni, hogy önmagát bűncselekmény elkövetésével vádolja meg. (A kommunista vérbírák tömegesen kötelezték az embereket ilyesmire, de ez Hack Péter szerint nyilván „vita tárgya” lehet.)
Amennyiben bárki akad széles e hazában, aki képes bebizonyítani, hogy Hack Péter „jogszociológus” fentebb kifejtett nézeteiben bármiféle logika, vagy akár az értelem legcsekélyebb szikrája is föllelhető, kérném, jelentkezzen a kuruc info szerkesztőségében. Az illető nagy jutalomra számíthat, a magam részéről például hajlandó vagyok a szeme láttára, vagy akár a Hit Gyülekezete vidám vasárnapjára összegyűlő közönségének jelenlétében elfogyasztani a cipőmet.
Perge Ottó - kukacoskodó.info

beírok: kukacoskodó…..2019.dec.15-én…

Kedves kukacoskodó info! És Perge Otto! Cikk író.

Azt hiszem el kell fogyasztanod a cipődet a Hit gyülekezete vidám vasárnap összegyűlt közönsége előtt mert én látok benne logikát, és igényt tartok a nagy jutalomra!

Mert:

1. Kérdésben a logika - azért tagadom, hogy loptam, hogy megússzam és utána is bűntelenül lophassak.

2.Tehát ha utána is lophatok mert megúsztam - veszélyes vagyok ezért trv-t kell hozni hogy a lopást büntesse a trv.

3.Akik a kommunisták rémtetteit tagadják, azok nem akarnak újabb népirtást elkövetni, mert nem tudnak mert barmok - állatok, habár embernek látszanak, ahhoz egy ember faj kell A MACSAKa AKI SZINTÉN EMBERNEK LÁTSZIK!

4. A szöveg ide idézése, amit most újból nem írok le ide - folytatva:
mert a 3, pontban leírtak szerint alkalmatlan rá.

5. szintén ide idézve az eredeti írás amit szintén nem másolok be ide csak folytatom:

...veszélyes mert - mivel köztudodtan a macskák de embernek látszanak kezében van a média az összes, ezzel szemben a barmok az állatok kezében nincs semmi így nem is használhatja...


6. Mert mivel ebből a fajból csak egy van a FÖLD nevű bolygón és ez a macska, aki embernek látszik - az állatok barmok akik embernek látszanak élőlények és így faji alapon gyilkolják a macskákat akik embernek látszanak.


Véleményem és gondolatom Mi ebben a nem logikus. MIért nem logikus?
A macska az emberi faj - aki embernek látszik

aki embernek látszik de barom meg állat stb.stb.stb.


UGYE ÉRTITEK?


SZERETETTEL . SPARTAKUSZ....


ÁLDÁS!spartakusz
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


MÁSODIK:
címe: A MACSKA TÖRTÉNETE
Sziasztok!

A Maninál hagytam abba, milyen érdekes az Angol nyelv azt mondja a pénzre, hogy mani - írja money...

No de nem erről akartam írni - álmodtam és gondolkodtam utána...

Was Albert sokak számára ismert én is olvastam tőle be vallom őszintén szégyenemre csak 1-2 verset - de elolvastam a PATKÁNYOK LÁZADÁSA c. írását - nincs vele semmi bajom, sőt mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el.

Én a macskáról szeretnék írni először egy történetet - ami velem történt meg, Miért akarom ezt leírni?
mert lehet - talán a nem rég múltban elhunyt Wass Albert üzent nekem, hogy egészítsem ki - nem tudom, de úgy érzem szinte utasítás szerint , hogy le kell írnom:

Meg hát azért, hogy az azt követő írást meg értsétek...

Tehát a KEMPING-KANTINBA - akkor még GALAKTIK volt a neve, kint az ut szélén egy hatalmas UN. UFO fejjel reklámozva, sokaknak tetszett - megálltak és lefényképezték, történt akkoriban, hogy egy aranyos kölyök iciri-piciri kis macska kéredzkedik be a büfébe. Be fogadtam és felneveltem, ma már nagy és erős bak macska lett belőle. el szokott kísérni minden hova, még házon kívül is , pld. ha lementem a faluba elkísért, egyszer meguntam, és mérgesen rászóltam, ha még egyszer elkísérsz világázavarlak, mind ha meg értette volna, attól fogva nem kísért el csak mindig a kerítés végéig - ahol rá mordultam. Történt máskor már nagy korában, megint rá mordultam felneveltelek etettelek itattalak - legalább szolgálnál megérte fog meg az egereket , mert elzavarlak, és láss csodát - úgy tűnt megint megértette, mert másnap reggel ott várt az ajtóban szájában nem is egy hanem kettő egérrel. és ami a legfontosabb - amit egyik alkalommal sem írtam le , mindig oda jött hozzám a dorgálás után és a lábamhoz dörgölődött - hízelgett, sőt egyszer mérgemben bele ís rúgtam , mert elcsente a rántott csirke combomat, másnap - vagy harmadnap már nem emlékezem, jött hízelegve dörgölődni , nem bántottam a mérgem már elszállt - lehajoltam hozzá és megsimogattam.


Miért írtam ezt le? Azért mert mert az éjjel nem is hisz mikor írom- e sorokat már 03: 53-óra van 2010. április 18-án. Rájöttem valamire - vagy valaki rá ébresztett álmomban, ezt akarom leírni nektek:Még annyit előtte, Wass Albert szorgos gazda leírása minden nemzet parasztjára modernebbül értéktermelő munkájával lehet behelyesíteni... nem irtotta ki a patkányokat a gazda, mint ha tudta volna ha mindent elpusztítanak úgy is tovább állnak - és akkor vissza tér - erről írtam, a magyar nem támad védekezik, vagy tovább áll, lehet, hogy azért lehet fellelni mindenhol a magyarság jeleit it a Földön mert tényleg egy békeszerető emberek közössége? Ezt nagy valószínűséggel lehet megállapítani. Képzeljük el ha a macska kapna valakitől egy impulzust és az uralkodna felettünk.- Tehát az éjjel éjfél után 02: 20-kor jegyeztem fel egy ceruzával egy papírra - az alábbiakat, valószínű még az álom hatása alatt - vissza aludva az ember reggelre elfelejti...

Akkor amikor még falvak és olyan város közösségek léteztek, ahol mindenki ismerte és tisztelte egymást - nem tudtak létezni a zsi-vány, dó nélkül ... ekkor dolgozták ki - a : LÁTHATATLANNÁ KELL VÁLNOM, ma ugy hívnánk, hogy projektet... a projektet megelőzően hosszú - hosszú évek teltek el - addig vándoroltak egyik helyről a másikra ha ki tellett a becsületük. Megfigyeltek, elemeztek, alapos tanulmányt végeztek, mert véletlenre soha nem mentek. /ma is úgy történik, például ha valakit elakarnak tenni láb alól , akkor ha kell hosszú évekig figyelik - minden szokását/

Tehát megfigyelték az ő elnevezésükben a GOJIMEK nagyon érzékenyek, és hamar felejtenek, és kibékülnek, és érzékenyek, szeretnek, / úgy ahogy én fent a macska történettel illusztráltam, tökéletesen...

ezek után kidolgozták a láthatatlanság elvét, hogy közénk férkőznek - ma már tudjuk ez volt az
URBANIZÁCIÓS TERVÜK, falvakat kis közösséget megszüntetni, városokba csalogatni, ott beton kalitkákat építeni, csapot készíteni, úgy mint villany, gáz, víz, és függővé tenni - és a nagy haszont lehúzni... hát nem zseniális?

VÁROSOKBA AHOL MA NEM A VÁROSBAN, DE EGY LAKÓTÖMBBEN SEM ISMERIK EGYMÁST


LÁTHATATLANNÁ LEHETETT VÁLNI ÉS MÉG JÓ NAGY HASZNOT IS LEHETETT BELŐLE HÚZNI!


A láthatatlanságot már leírtam korábban, nyelvet tanult, nevet változtatott és aktívan tevékenykedett látszóan a közösség érdekében...

JÓ TANÁCS! MENJ VISSZA FALURA - KIS KÖZÖSSÉGEKBE LAKNI!


Felgyorsultak a dolgok, ezt az ütemet és frekvenciát már nem bírja a macska, ja elfelejtettem le írni ezen túl ha muszáj leírnom a nevét MACSKÁT ÍROK HELYETTE!


Nem erre van beütemezve - belezavarodik - mind több hibát vét, például emlékezz DEMSZKYRE AMIKOR MEGZAVARODOTT a számításnál az útfestés áránál a riporternek, mert ő csak a végösszeget tudta, nem volt feladata annak papíron való elszámolása - un. le törvényesítése, hogy abban egy pici szálka se maradjon...

Már ezeket én leírtam az ÉLETEM c. írás A KALITKA c. fejezetnél...

De nem baj ismétlés a tudás atyja anyja .... meg stb....

Ma 2010. április 18-a és most pont 04: 48 -óra van mikor írom-e sorokat, ma lesz a végső-tisztelet a repülő baleset - merénylet áldozataként elhunyt Lengyel legfelsőbb közjogi méltóság eltemetésének,
nem lesz merénylet mert megzavartuk őket... bátran mehet mindenki a végtiszteletet le róni...

utána nagy apparátussal össz nemzeti összefogással kideríteni a valóságot és nem valaki vagy valakik igazát, mert ha nem teszed legközelebb te leszel az áldozat - ugye érted minden - államfő...

szeretettel: spartakusz...

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

HARMADIK
címe: UCC és az ember….
9.oldalból 2 oldal:
AZ ÉLŐ EMBERNEK JOGAI VANNAK – AZ ÁLLAMPOLGÁRNAK KÖTELEEZTTSÉGEI!
id. Kiss Lasszó
Az állam személyeket nevel – igazolványa is az, személyiigazolvány, ebben a jogai is kötelezettségek!
Régen nagy szüleink nem személyeket neveltek belőlünk, ha nem egyéniségeket! De, mint írtam a három helyes államformát – idézem:
„… három a helyes államforma:
1.a királyság (basileia), melyben egyetlenegy ember gyakorolja a közjó érdekében a legfőbb hatalmat;
2.az arisztokrácia, melyben egynél többen ugyan, de azért mégis kevesen szintén a közjó érdekében gyakorolják a legfőbb hatalmat;
3.a politeia, vagyis a cenzusra alapított köztársaság; melyben a tömeg, a sokaság gyakorolja a közjó érdekében a legfőbb hatalmat;
A három helytelen államforma pedig: – ez utóbbiak rendre az előbbiek elfajulásai: - EZÉRT ÍRTAM MÁR LE RÉGEN, HOGY KI KELL TALÁLNUNK VALAMIT - habár az aranybulla ezt LEÍRJA..... 31.cikkely - ÉS A NÉPSZUVERENITÁS + BENDE FÉLE KEZDEMÉNYEZÉS EZT FELISMERTE ÉS HIRDETI, HOGY EGY 4. KELL!
„…A három helytelen államforma pedig: – ez utóbbiak rendre az előbbiek elfajulásai:…”
hallgassátok meg ezt a videót – a professzor úr elmondja azt a segítséget, hogy változzunk és magunkból egyéniséget neveljünk! Magunkat ne engedjük gén kezelni!
Ne legyen pénz
https://www.youtube.com/watch?v=XkZ3njCthlA
Ilona KiÚ 9 hónapja
9 éves koromtól felnőtt kolhoztagokkal dolgoztam , zetor vitt ki a földekre, minden nyáron, amíg el nem végeztem a tanulmányaimat. Nehéz, és szegényes gyermekkorom volt. A nagyszüleimmel vasárnaponként templomba jártam, de már látom, hogy a vallás mire való, és csak hangversenyre megyek templomba. Mindig jó tanuló voltam. Azt kezdem a világról megállapítani, hogy alig van olyan hír, amit ne lehetne megcáfolni. Egyébként embert alkotni kálisóval nem lehet, inkább pusztítani. Ahány filozófus, annyi mese. A jóság, a tisztaság pusztulásra van ítélve , Jézust is megölték. A vallásokat is emberek találták ki, a saját érdekeik érvényesítéséért. A pénzhatalmi farizeusok, a gombás agyúak ? Ezek nem eszik a tönkölyt? A vatikáni bűnözők maffiózók a gombás agyú lények ? Ezek se merik enni ugye? Erről szól ez az előadás?
Léna S. 2 éve (szerkesztve)
Az a baj,hogy túl szaporodtak az idegen férgek és hiába születtek ide,csak makogják a magyart,de nem úgy gondolkodnak,ezért zagyvaság és értelmetlen! Így könnyen hazudnak,csalnak,lopnak,hogy lesz ebből kiút!?

Jegyzem ma: 2019. 10. 11. id. Kiss László Magunkból egyéniséget neveljünk!

UCC és az ember
Visszatérünk az élet értelméhez…

Az ember – minden ember egyforma esélyekkel jön erre a föld nevű bolygóra a természet rendje törvénye szerint, elfogadhatatlan az az emberi törvénykezés a halálkultúrája, amely különböző uralkodói kasztokra ossza őket egy központi irányítással, hogy egyed uralkodni tudjon az emberiség felett, akkor amikor az emberiség felett a természet rendje és törvénye uralkodik!

Szomorúan, de fájdalommal kell egyetértenem Posta Imrével, ha ezt a rendszert, viszik tovább, nincs értelme az emberi életnek”

*****************************************************************************
CIVIL JOG – TENGERI JOG – VATIKÁNI JOG
A FENTI HÁROM JOG KÖZÜL EGYIK-SE – ENGEM A TERMÉSZETI JOG ÉLTET!
IDÉZEK:
„…Amit elmondtál a videóban az mint valóság – de itt a földön egy álom ma még! Megpróbállak idézni pontosan amit mondtál – csak az én nevemmel :
Aláírásom helyett írom:
Civil jog:
László vagyok a kussok klánjából UCC 1-308 jogot kötelezettséget fent tartom.
Tengeri jog:
Én tengerbe esett veszett ember vagyok, és ezért kérem mentsenek meg, e törvényi mentéssel!
Vatikán jog:
Én egy szuverén lélekkel rendelkező jövő személy vagyok, mint teremtmény vagyok a teremtőnek, ő is teremtménye a teremtőnek ez által az Isteni törvények mint teremtő és a teremtmény közé egy másik nem állhat be és nem ítélkezhet!
Idézet bezárva,
EZÉRT HÁROM FELTÉTELNEK KELL ELEGET TENNEM
1. EMBERT NEM ÖLÖK!
2. MÁS TULAJDONÁT NEM VESZEM EL
3. MÁS EMBERT SZABADSÁGÁBAN NEM KORLÁTOZOK!
Bizony ez így van, írtam már le sokszor mi rabszolgák saját magunkat tartjuk ebben a sorsban – a fenti okok hiánya miatt is! …”
MINT ÍRTAM A TERMÉSZETI JOG ÉLTET – MELYBEN ALAPVETŐ JOGOM A JOGOS ÖNVÉDELEM…” stb.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
NEGYEDIK
címe: AZ EMBER NEM UGRÁLT A FÁKON….
AZ EMBER NEM UGRÁLT A FÁKON!

László Kiss commented on an article.
2017. október 9. ·
Majdnem leírtad a valóságot - bizony - bizony - az anyag átalakul a lélek örök és újra és újra kezdi mindig - de nagyfokú amnéziával - de vannak akik leküzdik vagy a teremtő ad nekik kegyet tudást és neked elmondja, én így reagáltam írásodra idézem magom:
„…Az egyháznak ugyanis semmilyen hatalma nem lenne az emberek felett a Jézus által létrehozott dogma nélkül….”
https://avilagtitkai.com/…/az-egyhaz-legsotetebb-titka-az-a…
Ez hamis megállapítás: Helyesen – a zsidók és csahosaik írták át a bibliát, szinte egy újat írtak a valódi helyett – hogy az egyháza működni tudjon még napjainkban is, amikor szemmel láthatóan döglődik majd elpusztul 2017-10-09 amikor írom e sorokat!
Ez a bemásolt írásom is foglalkozik vele – Kubinyi úr élő adásában hallgasd és olvasd el- és terjeszd a föld összes nyelvén – köszönöm!
Az élet, a család és a szabadság védelmében!
https://www.youtube.com/watch?v=qFtlpFePuNU&t=31s
A Genezis hibás terméke. Van ilyen? Van. Sajnos az ember között is, de az állatvilágban is előfordul!
Például a kígyó, akinek nem teremtett lábakat - de túlélést igen! Spirál mozgásával gyorsan halad pl. – Az ember ezt leutánozza, és járművére szerkeszti- a gonosz harckocsira un. Tankokra, melyeken nem lesz lánctalp-, ha nem spirál!
Mert itt jön be az ember populációja a Földön – melyből a gonosz tankot épít a jó kórházat!
Tehát már el is érkeztünk a hibás termékhez, aki fegyvereket gyárt az pusztító aki kórházakat alkot az építő!
A normális építő jó ember típus a fehér faj, kinek az élet, a család és a szabadság az elsődleges!
Ma már nem hatják meg az ismert érzelmekre ható jelszavak, melyekkel vitték őket a z értelmetlen halálba a háborúkba – szabadság – testvériség – egyenlőség – vagy Isten – haza – család! Stb.
Mert az életen belül első a család – a sok - sok családok alkotnak népet nemzetet – ha ezek vannak, akkor van olyan aki a valódi hitet és tudást gyakorolja – ha nincs itt a földön az ember – az élet akkor is van nélküle is a Földön, állati és növényi!
Tehát az ember nem e világi földi, ha nem kívüli!
Ez az idézet hamis:
„… „…Az igazi csoda mégis az , hogy e pilisi utakból , s kövekből a TURUL , a MAGYAROK NAGYASSZONYA , s még négyféle ősmagyar szent erő sugárzik . Mert ezeket az utakat az őseink építették egy olyan korban , amely korban a görög bölcsek és a római zsarnokok ősei még a fákon ugráltak ….”
https://www.facebook.com/nincs.nev.1232/posts/808917095952395 …”
a fenti írásom indokolja a miértet! Mert a görögök – rómaiak ősei nem ugráltak a fákon – volt ilyen az idők kezdetén – de az nem ember, az ember az űrből érkezett a földre – milliárd évekkel, ez előtt – amire az író utal – az elkorcsosultak táborához tartozik, tudjuk, hogy miért!
Tehát:
A hibás termék kirívó példája ma úgy neveztetik zsidó és csahosai – a bizonyíték itt ebben a videóban hangzik el hitelesen – hallgasd meg:
2017-10-08-án
az oldalon olvasható: „Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak
Hagyd örökűl, ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT.”
Kölcsey Ferenc (1833)
Nem vitatom az író megfogalmazását, nagyságát – szeretem, mert fajom tagja – de ez akkor volt – nekem az ősi a leghősibb felfogás jön be – az első a család, illetve az élet védelme, mert abból van minden, ha jó kezelem!
És akkor a pont hallgasd kb. felétől:
Itt:
http://www.kubinyitamas.hu/
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=o49bby2pDbA
folyt. köv.
2019. 10. 09. MIÉRT MOST MERT A GÉPEM TÖNKRE MENT ÉS ELVESZTEK A DOLGAIM DOKUMNETUMOK STB… DE MA A FACEBOOK MEGKÜLDTE: (köszönöm facebook!)
https://www.youtube.com/watch?v=hZa73BCU11g&feature=player_embedded&fbclid=IwAR3WME_T0V1CTNWtUleUuyXsr9HctymIPtUXM0WKxIybvAO0kZ20sQ1cnIs
https://www.youtube.com/watch?v=WF36bz2Mv_g

EZEN A NAPON
1 évvel ezelőttLászló Kiss
2018. október 9., 5:52 ·
Károly Romek Aki olvasod ezt a tízparancsolatot, tudd meg, hogy az emberiség 0,1%-ának írták ezt a törvényt.
Ha szerinted hülyeség, akkor rád nem vonatkozik!
.
TARTSD AZ EMBERISÉG LÉLEKSZÁMÁT 500.000.000 ALATT A TERMÉSZETTEL ÁLLANDÓ EGYENSÚLYBAN
BÖLCSEN IRÁNYÍTSD A SZAPORODÁST AZ ÁLLÓKÉPESSÉG ÉS A SOKSZÍNŰSÉG JAVÍTÁSÁVAL
EGYESÍTSD AZ EMBERISÉGET EGY ÉLŐ, ÚJ NYELV SEGÍTSÉGÉVEL
URALD JÓZAN ÉRTELEMMEL A SZENVEDÉLYT, A HITET, A HAGYOMÁNYT ÉS MINDEN MÁS DOLGOT
ÓVD AZ EMBEREKET ÉS A NEMZETEKET IGAZSÁGOS TÖRVÉNYEKKEL ÉS BÍRÓKKAL
ENGEDD, HOGY A NEMZETEK BELÜGYEIKET SAJÁT MAGUK INTÉZZÉK,MÍG KÜLSŐ VITÁIK FÖLÖTT EGY VILÁGBÍRÓSÁG ÍTÉLKEZZEN.
KERÜLD AZ ÁLNOK TÖRVÉNYEKET ÉS A HASZONTALAN HIVATALNOKOKAT
SZEMÉLYES JOGOK ÉS TÁRSADALMI KÖTELEZETTSÉGEK KÖZÖTT TARTS EGYENSÚLYT
ÉRTÉKELD AZ IGAZSÁGOT, A SZÉPSÉGET, A SZERETETET, S TÖREKEDJ A VÉGTELENNEL VALÓ ÖSSZHANGRA
NE LÉGY A FÖLD RÁKFENÉJE, HAGYJ TERET A TERMÉSZETNEK, HAGYJ TERET A TERMÉSZETNEK
László Kiss megosztott egy emléket.
20 perce ·
7 szabad és 9 tiltás
Spartakusz
VÁLTOZOTT VALAMI? MOST amikor befejezem emlékezésem a borzalomról 2011. augusztus 8.-án 08: 35 órakor - SAJNOS NEM – rosszabb lett – a LÁTHATATLANUL ÍRÁNYÍTOTT TERROR KÍSÉRTETTE JÁRJA KÖRBE A VILÁGOT – ITT – OTT FELÜTVE FEJÉT GYILKOL –
Vajon mit akar – HARAKIRIT saját magán?
Szeretettel: Id. Kiss László
Ui: Gábornak a magyar 7 és 9 parancs emlékeztető ül:
Tehát a 7 szabad és a 9 tilalom:
Először a mit szabad:
1. Tartásod véleményed legyen
2. Szeresd és kíméld az élőlényeket
3. Oltalmazd az oltalmad alá futókat
4. Legyenek ünnep napjaid
5. Ne vidd sírba a tudományodat
6. Gondod legyen Házad népére
7. Törekedj a békére

2. Mit nem szabad:
1. Ne gyilkolj
2. Ne gyújtogass
3. Ne erőszakoskodj
4. Ne hazudj
5. Ne szeretkezz (feleségeden kívül)
6. Ne vendégeskedj hívatlanul
7. Ne tanúskodj bajt előidézően /csak igaz tanúskodás/
8. Ne vedd el házad népe földi javait
9. Ne sanyargasd a népedet kényedre-kedvedreVálasz

kiss lászló üzente 2 hete

második:
Én ezt 10 éve így fogalmaztam meg:
idézek belőle részleteket:


Zsidóbűnözés :: 2010-08-14. 11:53
Jutalom jár annak, aki bármiféle értelmet talál Hack Péter elmélkedéseiben
Amennyiben bárki akad széles e hazában, aki képes bebizonyítani, hogy Hack Péter „jogszociológus” fentebb kifejtett nézeteiben bármiféle logika, vagy akár az értelem legcsekélyebb szikrája is föllelhető, kérném, jelentkezzen a xyxyxyxyxy szerkesztőségében. Az illető nagy jutalomra számíthat, a magam részéről például hajlandó vagyok a szeme láttára, vagy akár a Hit Gyülekezete vidám vasárnapjára összegyűlő közönségének jelenlétében elfogyasztani a cipőmet.
Perge Ottó
Kedves yxyxy info! És Perge Otto! Cikk író.

Azt hiszem el kell fogyasztanod a cipődet a Hit gyülekezete vidám vasárnap összegyűlt közönsége előtt mert én látok benne logikát, és igényt tartok a nagy jutalomra!
Mert:
1. Kérdésben a logika - azért tagadom, hogy loptam, hogy megússzam és utána is bűntelenül lophassak.
2.Tehát ha utána is lophatok mert megúsztam - veszélyes vagyok ezért trv-t kell hozni hogy a lopást büntesse a trv.
3.Akik a kommunisták rémtetteit tagadják, azok nem akarnak újabb népirtást elkövetni, mert nem tudnak mert barmok - állatok, habár embernek látszanak, ahhoz egy ember faj kell A MACSAKa AKI SZINTÉN EMBERNEK LÁTSZIK!
4. A szöveg ide idézése, amit most újból nem írok le ide - folytatva:
mert a 3, pontban leírtak szerint alkalmatlan rá.
5. szintén ide idézve az eredeti írás amit szintén nem másolok be ide csak folytatom:
...veszélyes mert - mivel köztudodtan a macskák de embernek látszanak kezében van a média az összes, ezzel szemben a barmok az állatok kezében nincs semmi így nem is használhatja...
6. Mert mivel ebből a fajból csak egy van a FÖLD nevű bolygón és ez a macska, aki embernek látszik - az állatok barmok akik embernek látszanak élőlények és így faji alapon gyilkolják a macskákat akik embernek látszanak.
Véleményem és gondolatom Mi ebben a nem logikus. MIért nem logikus?
A macska az emberi faj - aki embernek látszik
aki embernek látszik de barom meg állat stb.stb.stb.
UGYE ÉRTITEK?
SZERETETTEL . SPARTAKUSZ....
ÁLDÁS!
spartakusz

Válasz

kiss lászló üzente 2 hete

2022.06.21.2:44-kor küldöm el: 3. íráso,
első:
A NAP FÉNYE…
BIZONY Ő AZ ADÓ - MI A VEVŐ!
ÉN ELGONDOLKODTAM AZON AMIT OLVASTAM MÁSTÓL - VALÓJÁBAN NEM IS LÉTEZÜNK LE VAGYUNK HIBERNÁLVA VALAHOL! VALA HOL AZ EMBERI ELME EGY BUROKBAN „KASZNIBAN” PIHEN ÉS ÁLMODIK!FOGALMAZTAM MEG SOKDJÁRA MA IS 2022. 06. 13.
Raj Éva megosztott egy fényképet.
Adminisztrátor
JEGYZEM FEL MA 2022. 06. 13.
"A gondolkodásodban, tudatod segítségével megpróbálják ezen isteni részecskék (a Napból kiáradóan) önmagadat meggyógyítani. Ez az az út, hogy lépésről-lépésre, apránként, teljesen regenerálódni legyen képes a fizikai tested. A Napnak köszönhetően képes leszel, mint Isten gyermeke gondolkodni és cselekedni. "
Raj Éva
Adminisztrátor
· esdortonSp4l6im5l1r22i8l7hp4ttf603 m10.f8 19á.0su ·
A NAP FÉNYE....
Az emberek annyira megszokták, hogy Istentől kapott lelki és szellemi képességeket használnak, hogy fogalmuk sincs, mi a teendő, ha meglátják a felkelő Napot az égen. Hamarosan ásító unalomba merülnek. Megunják figyelni ezt a ragyogó szférát az égen. Ezért elhagyják a Napot, és kézzelfoghatóbb dolgok után mennek, amik sokkal fontosabbak.
Mi abban annyira rendkívüli, hogy sok ember véletlenül a felkelő nap előtt találja magát? Elismerik, hogy ez az egyik leggyönyörűbb látnivaló , de ez nem jelenti azt, hogy készen állnak arra, hogy megújítsák ismereteiket és újabb élményekre, tapasztalatokra tegyenek szert.
Igen, nagyon sokan késztetést éreznek, hogy korán keljenek, hogy köszöntsék a hajnalt, szívesen érzik fényt a saját szívükben és lelkükben, hogy ettől az egész napjuk fényes és tiszta legyen.
"Az ego egy tökéletes fekete lyuk. Sötét és nem bocsát ki semmit. A Nap tökéletes ellenkezője az egónak. Fáradhatatlanul megajándékozza élettel a világot. Élete egy valódi áldozat. Ezt a titkos üzenetét világosan értették az ősi Rishik. "
"Meg fogják érteni, milyen fontos, hogy megkapják a napfényből azokat a részecskéket , amelyek a megfelelő intenzitással rezegnek, azt tudom, hogy az éteri testünk ezáltal megerősödik és mert a Nap kisugárzása biztonságos, feltölti auránkat és megvéd a betegségektől, és minden rendellenes támadásoktól."
"A gondolkodásodban, tudatod segítségével megpróbálják ezen isteni részecskék (a Napból kiáradóan) önmagadat meggyógyítani. Ez az az út, hogy lépésről-lépésre, apránként, teljesen regenerálódni legyen képes a fizikai tested. A Napnak köszönhetően képes leszel, mint Isten gyermeke gondolkodni és cselekedni. "
"Amikor figyelmünket a Nap felé irányítjuk, melyet a világmindenség központjának tekintenek, közelebb kerülünk saját MAGunk középpontjához, a "felsőbb énünkhöz", a Nap bennünk lesz, egybeolvadunk vele, és egyre inkább kezdünk hasonlítani hozzá."
"A világnak szüksége van egyre több és több olyan ember lényre, akik képesek ennek szentelni magukat, hogy ezt a munkát a Nappal megtegyék, hogy csak a Szeretet és a Fény képes átalakítani az emberiséget."
"Menj, és nézzed a napfelkeltét a reggeli meditációd során, de nem fogsz nagyon sokat nyerni ezzel a gyakorlattal, ha nem készíted fel magadat esetleg előző este, de természetesen attól a pillanattól kezdve, hogy ezzel a gondolattal a fejedben és hittel teli szívvel, hogy részt veszel ebben a hihetetlen eseményben ami az Univerzumban zajlik.
Azt fogod mondani, hogy a Nap mindig felemelkedik. Akár ott vagy és nézed, akár nem. Igen, igazad van, a Napnak nem kell az, hogy te felkelj reggelente. Ez azonban neked fontos, mivel összefüggés van a természetben előforduló események között, és a te belső lényed között . "
"Amikor nézed a napfelkeltét, várj, éber és figyelmes legyél, a Nap első sugarai és amint az első sugár megjelenik koncentrált a fény elnyelésére, szinte nyeljed le. Tehát, egyszerűen ne csak nézzed a napfelkeltét, igyad és egyed azt, és azt képzeljed, hogy ez az élő fény a sejtjeiden keresztül a szerveidhez kerül, megtisztítja őket, erősíti , és élteti. Ez a gyakorlat nem csak segít a koncentrálásban, de akkor úgy fogod érezni hogy az egész tested beleremeg, hogy megvilágít, mert te vagy igazából az aki a fényt elnyeli. "
"A Fény valóban a hallhatatlanság itala, és meg lehet fogni azt a reggeli napfelkelte fényében és arra használni, hogy finoman táplálja a finom-testedet."
" Ha képes leszel nézni a Napot, szabad, világos elméd lesz, úgy fogod érezni, hogy kapcsolatba lépsz vele és a szellemével, és elnyelnek sugarai, és úgy érzed magad mint az élet magjai."
A "prána" mint egy, a Napból áramló hatalmas folyó, meditációval és légzőgyakorlattal ,- annak minden elemét megszerezhetjük, amire csak szükségünk van."
"Egy álomban, az emelkedő Nap képes belépni, például: egy súlyos betegség vége (egészség visszatérése), vagy megnyílás, vagy egy sikeres helyzet megérkezése, stb."
"A naplemente (ami hírnöke éjszaka vagy sötét bejelentésének) a tudatosság vesztését, a betegséget és a halált képviseli. Ez összeköt bennünket a romboló erőkkel, a hanyatlással és a halállal. Ezért nem ajánlott hogy naplementén elmélkedjünk."
"Minél közelebb vagy lelkeddel, gondolatoddal a Nap a szelleméhez, a szíveddel egyre közelebb kerülsz Istenhez, mert a fizikai síkon, a Nap a szimbóluma és a kézzelfogható képviselője az Istenségnek."
Aivanhov mindig óvatos és azt hangsúlyozza, hogy a Napot nem kell Istenként imádni: "Törekedni kell Istenen túlmutató formákra." "Isten teljességgel leírhatatlan, szavakkal ki nem fejezhető, nem kérdés, hogy gondolatainkban Nap az Isten. "
"Tehát, ha nézed a Napot, próbáld azt érzékelni, hogy Isten lehető legtökéletesebb képviselőjét nézed itt a földön. Ez az érzés hozzá fog járulni ahhoz, hogy tested rezgései egyre magasabb szintre emelkedjenek.
Minden szinten megemelkedik , elindít egy magasabb régiókhoz való hozzáférést, megszűnik a tér és idő fogalma és mint Isten, az örökkévalóságban fogsz élni. "
Omram Michael Aivanhov
(fordítás: Raj Éva)
https://www.facebook.com/groups/462938130427915/permalink/811402872248104
HOZZÁSZÓLOK:
Taragos Csaba
Igen azt. Azt látom hogy minden ami létrejön elpusztul. Minden ami megszületik meghal. Azt látom, hogy ez mindenkinek és mindennek a privilégiuma. Igen azt is látom, hogy sokan szenvednek és nem mindenki természetes módon hal meg. Sőt azt is látom, hogy az emberek gonoszak. De azt is látom, hogy isten nem tesz különbséget senki és semmi között és senkit nem zár ki, még ezeket a gonosz embereket se az ÉLET és HALÁL örök körforgásából. Végső soron olyan minimális jelentőséggel bírhat az a pár pillanat amit itt emberként elszenvedünk vagy kiélvezünk, hogy az az egész létezésünkre tekintve jelentéktelen. Pont ezért vallom azt, hogy élvezni kell az ÉLETET, hogy SZERETHESSÜK. És akkor aggodalomra nincsen már semmi ok.
László Kiss
Kedves Csaba - ez azért van mert meg törték a rendet - a vényen- az ember. pl. az időt a térben - ahol nincs idő nincs tér se... te-át ál-mód- ban vagy! Válaszoltam 2022. 06. 13.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Taragos Csaba
Hmmm..... " A Napnak köszönhetően képes leszel, mint Isten gyermeke gondolkodni és cselekedni."
Végülis valahol rá lehet fogni az állításra, hogy igaz. Mert végső soron valóban a napnak köszönhetően lehetünk erre képesek. A Nap nélkül ez tényleg nem menne. Ugyanis ha a Nap nem létezne, mi se létezhetnénk, gondolkodhatnánk, viselkedhetnénk isten gyermekeiként. Igazából sehogy se gondolkodhatnánk, mert nem is léteznénk emberként. Viszont úgy gondolom, avval itt mindenki tisztában van, mindnyájan isten gyermekei vagyunk. És ha a Napot tartjuk isten kézzelfogható képviselőjének fizikai szimbólumának, hogy feltételezhetjük róla azt, hogy csak egy bizonyos módszert alkalmazva részesülhetünk az éltető energiájából? A Nap mindenkinek ugyanazt odaadja. Még csak tenned se kel érte semmit. Ő egyszerűen gondoskodik rólunk. A Nap nem válogat, főleg nem a saját gyermekei között.
László Kiss 2022. 06. 13. 1:13-,or!
Csaba! Azt tudnod kell nem csak ez az egy életforma van - csak a napunk alatt - van a sötétség - ami világosságba születik és belemerül a sötétben ott éli le életét - a sötétben jobban látnak mint mi a világosban - mind ezt tudd! pl. mindig csodáltam azt az emberi megállapítást: színesben lát, csak fekete fehérben lát - és a macska aki a sötétben jobban lát..és stb. hasonló...
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Visszaállít 2013. ápr.07 A tobozmirigy és a "hatodik érzék"
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
szerző: Foto Creathor
INNEN: http://archiv.paramoral.eu/news.php?extend.2922&fbclid=IwAR2JQO7DxKMiqIrPUV4iJ5KxZNUbLw6y4S5OTxOWXpCtKJ-QRPWvxbjCS8s

A tobozmirigy az agy azon része, amely megerősíti a "hatodik érzéknek" nevezett jelenséget, és már paranormális képességeket, ezenkívül ez a gyönyörérzések központja is. A tobozmirigy az átlagemberben nem működik. A kikapcsolt tobozmirigy hasonló az elvágott gerincvelőhöz, amely esetben az agy nem tud parancsokat küldeni azokba a testrészekbe, amik az elvágott rész alatt vannak. Az egyetlen különbség az, hogy ez a lelket érinti.
Az évszázadok során az emberiség visszafejlődött és degenerálódott spirituálisan, méghozzá a kereszténység és társ"vallásai" hatására. Ezért van az, hogy az emberiség pszichikusan erőtlen. A keresztény egyház célja mindig is az volt, hogy az embereket megfossza a tudástól, és erőtlenné tegye. Bármikor ha a keresztény egyház átvette a hatalmat egy terület fölött, az ősi feljegyzéseket eltávolították és/vagy elpusztították. Az egyház azután hazugságokra és kitalált történelemre cserélte az ellopott tudást. Ezért tart itt az emberiség spirituálisan.

Az elveszett tudás eredménye depresszió, betegségek, nyomor, gyámoltalanság és butaság lett. Az átlagember csupán 5-10%-át használja elméje erejének. Ez olyan, mint mikor eltörjük egy végtagunkat, és amíg gipszben van, sorvad és gyengül, csak ez annál sokkal rosszabb. Az emberiségtől megtagadták a lehetőséget hogy hozzájussanak a pszichikus képességekhez, azáltal, hogy nemzedékeken keresztül nem használták őket.

A tobozmirigy aktiválásához erő-meditációkat kell végezni rendszeresen. Ezen mirigy megerősítése, aktiválása és használata időbe telik.
A tobozmirigy együtt dolgozik az agyalapi miriggyel. A koronacsakra kinyitását célzó meditáció mindkét mirigyet ingerli.
A tobozmirigy és az agyalapi mirigy átalakítja és lecsökkenti a bioelektromos áram frekvenciáját. Ezek pszichikus energiatranszformátorok. A pszichikus energia a felsőbb csakrákon keresztül áramlik be, és a koronacsakrán keresztül lép be az agyba, majd a tobozmirigybe. Ahogy belép az agyba, a rezgésszáma lecsökken. Az aktív tobozmirigy transzformátorkként funkcionál, és még jobban lecsökkenti az energia frekvenciáját. Ezután az energia belép a hipotalamusz-régióba, onnan pedig az agyalapi mirigybe. Az agyalapi mirigy még jobban letranszformálja az energiát egyalacsonyabb frekvenciára, hogy az agy képes legyen feldolgozni.

Az emberiség egésze egy alacsony frekvencián működik. Az erő-meditációk megpörgetik a csakráinkat, felgyorsítja ezt a rezgést egy magasabb szintre, ahol nyitottak és tudatosak vagyunk lelkileg. A magasabb rezgésszám megvéd minket a betegségektől és negatív energiáktól.
A Corpus Callosum feladata az agy két félteke közti információcsere biztosítása. A légtöbb ember nem használja az agy jobb oldalát, mivel bal-agyas világban élünk. Az üres meditáció elcsendesíti az agy bal, gondolkodó és logikus oldalát, és felnyitja a jobb oldalt, ami az intuitív/pszichikus oldal.

forrás:/facebook/
VALAMIKORI EMBERI TEHETSÉGEK - ELŐRELÁTÁS - MEGÉRZÉSLEBEGÉS FÁJDALOM, ÉHSÉG SZOMJÚSÁG LEKÜZDÉSE STB. HASONLÓ PL. A FAKIR= Fakír szójelentése1. Vallási tanító; indiai szent ember, akit csodatévőnek tekintenek, és különleges testi és szellemi képességekkel rendelkezik. A fakír megtagad magától minden testi kényelmet, és önsanyargató életet él. A fakír koldulva járja a falvakat,városokat. A fakír az emberek szeme láttára pillanatok alatt begyógyította az átszúrt testrészét.,IND EZT A MA EMBERE RENDELLENESNEK AZAZ PARANORMÁLIS NAK NEVEZI - MERT VALÓBAN ELKORCSOSULT AZ ÁTLAG EMBER!

Válasz

kiss lászló üzente 1 hónapja

MA 2022.JÚNIUS 1-ÉN AZ AZ ÖRÖMÉRT, HOGY VISSZAKAPTAM EZT AZ OLDALT
K Ö S Z Ö N Ö M "
FRISS ÍRÁSOMMAL AJÁNDÉKOZLAK MEG EZÉRT KEDVES ISMERETLEN!


HIT+SZER-ETET = MAGyarság
Nyilvános csoport
·
751 tag
László Kiss
potnreSsdo1ól16.am1c3lui90gg84c hu50uu18lg ·
MÓD…
Ősnyelvértelmezéssel: van az ál - mód és van az ál - mód - ban történet! A mód jelentése:
Mód szó jelentése Megvalósítási forma; ahogyan egy kívánatos célt megvalósítunk, vagy egy rendszert, berendezést, szervezetet működtetünk, vagy ahogyan viselkedünk egy helyzetben.
Az a mód, ahogy ma viselkedtél, sokakat megbotránkoztatott. Ilyen módon nem tudsz nálam célt elérni, egyszerűen ne parancsolgass nekem.
Eredet [mód < ómagyar: mód < ősmagyar: mold (mód) < sumér: mud (formál, farag)]…” wiki
szóval - olvastam valahol, mi van akkor ha valahol „um. hibernálva van az emberi elme - testtel vagy anélkül - és igaz az, hogy valóban SEMMI SEM AZ AMINEK LÁTJUK MEGTAPASZTALJUK! …
Hibernáció szó jelentése: Biológia: Lefagyasztott állapot; olyan hosszan fennmaradó, nagyon alacsony hőmérsékletű testi állapot, amelyből az emberi testet (elméletileg) újra életre lehet kelteni károsodás nélkül. - Eredet [hibernáció < latin: hibernatio (telelés) < hiems (tél) < szanszkrit: hima (fagy)] wiki
Azt mondják, az ember valódi halála esetén előtte közvetlen: egy pillanat alatt lepereg az egész élete… de én visszakérdenék, mi van akkor ha ma az elme, nem egy pillanatban játssza le egy ember életét ha nem elnyújtva időt érzékelve, tökéletesen érzékelve érzék szerveinkkel….? HE?
Amikor írtam ezt - idézem: „…Ez a radikális élet- és családellenes lobbik taktikája világszerte az ellenvélemények cenzúrázására. Önkényes, szubjektív faktorok alapján korlátozni a szólásszabadságot, és ezzel ellehetetleníteni a konzervatívok hangját...." stb. a linkben... - ügyes, mondaná a rabbi!
nekem meg eszembe jut egy képtelenség az emberi elméről - mi a különbség álmunkban megélt élet és az álomból való ébredési élet között - hát az, hogy az álomról tudjuk, hogy nem valóság - a felébredőről meg azt tudjuk, hogy valóság - de igaz e ez? Vagy már a föld régen megsemmisült - akár ember által, vagy kozmikus tragédia összeütközés egy másik bolygóval - vagy a napunk meghalása folytán... Rémisztő gondolatok nálam is mind ez - de miért jött - most azon gondolkodom!
Azt mondják - aki megfejti a magyar szó titkát az a bölcsek kövek titkához jut el - mindent érteni fog még a lehetetlennek tűnőket is ... HÁT EZ VAN TANULÓK MEGÉRTENI AZ ŐS NYELVET!..” részletet tegnapi írásomból… eszembe jut sok - sokk furcsaság amit megtapasztaltam életem során most legutóbb ma 2022. 05. 31.-én 11:28.-órakor amikor írom - e sorokat 9:50-kor ágyamra támasztott kezemen hirtelen a semmiből színtelen víz szerű anyag jelent meg egy rövid csíkba - ami könnyre emlékeztettet - még szerencse nem piros volt a vér színe - azt tudom a könny fájdalmat de örömet is jelezhet! Most ezen a hihetetlen dolgon töprengek - hogy lehet ez a képtelenség lehetetlenség , persze bizonyítani nem tudom, mint azt sem, hogy pl. a föld lapos vagy gömbölyű! Hiszem vagy nem hiszem , mint a teremtőt az ISTEN létét!
Fizikai megnyilvánulásban kaptam üzenetet jutott eszembe - jön az öröm - vagy fájdalom - hát majd meglátjuk, MELYIK? Mint a vakember is mondaná-, aki soha nem látja meg!
MI A VÉLEMÉNYETEK - KEZDEK MEG - HIBA--NI?
Nem hiszem - hiszen tudom, hogy a kételyeimre már ezen írás címében megkaptam a választ - ál azaz hamis az egész!
Közben serkent mostanában megjelenő ezekre utaló írások is mint. pl. idézem csak a címét: „…ISTENT JÁTSZANI VESZÉLYES,UTAT TÖR MAGÁNAK AZ IGAZSÁG(...!)…” és ott van Turi Béla emléke, amit JERUZSÁLEM IGAZ TÖRTÉNETE C. ALATT MENTETTEM EL A HÁLÁS UTÓKORNAK! STB. HASONLÓ!
EZ AZT ÍRÁSOM NEM LEHET BEFEJEZNI VÉGTELEN - TEDD HOZZÁ GONDOLTAIDAT, MELLYEL VALÓBAN MEGOLDJUK A LEHETETLENT!
Töretlen emberi akarattal írtam ma és küldöm az éter hullámaira 2022. 05. 31.-én 12:06 órakor id. Kiss László Kiss
2 hozzászólás


Kiss Tibor
Nem kell letörölni!
A legtöbben nem értik, esetleg csak apró részleteket...
Szépirodalmi művek jelentős része is olyan!
Ha csak gondolatébresztő, vagy valami rejtett támpont...
Akinek nem tetszik, ne nézzen oda!
Senkit nem ront, nem károsít meg!
Én sem értem az egészét, bizonyos áttételeket - némileg különbözünk, felfogásunk is.
De rendkívül őszinte, sziporkázó - nyilván kevesen értik - el kell hozzá lazulni!
Nagyon kevés embernek működik!
Válasz Megosztás 12 ó. László Kiss Szerző
Kedves admin légyszíves töröld az írásom, mert mint ide is írtam: 1 hozzászólás
László Kiss
Hédi Szabó szerintem a szavakkal nem szabad játszani - azt komolyan kell venni - ma 3 helyre feltettem a MÓD.c. írásomat - de rövid idő után le is vettem, egy valaki belekötött - nem értette pedig magyar neve volt... még nincs itt az ideje gondoltam azért nem értik - értették írásom... vagy tényleg én vagyok HIBA---DT hibbant? Ha érdekel messengeren elküldöm..esetleg... INDOKAIM: IDÉZEM: MÓD c. írásom törlésre került - lent az indokaim - olvasd el, kérlek….
Kovács József
Kedves László! Elolvastam írását. Így beavatatlanul nagyon kuszanak tartom. Ilyen írást nem kellene közreadni, mert összefüggestelen gondolatok halmazának tűnik. Sok mindenről szól, de semmit se látok benne kifejtve. Bizonyára valami alapja van az írásnak, de azt nem találom, mi ihlette ezekre az okfejtesekre.
Válasz 11 p. Módosítva László Kiss Szerző
Kovács József magyar neved van és még se érted - úgy látszik még nincs itt az ideje - úgy hogy törlöm az írást rövidesen! Írtam most 2022. 05. 31. 12:51 - órakor!
László KissSzerző
Kovács József Mi előtt törölném, adok választ a kérdésedre, mert azt elmulasztottam - mi ihlette? A rejtelmessége és titokzatossága a gondolatnak, az elmének a fizikavilágnak nevezett ál módban!
Törlöm most 2022. 05. 31.-én 13:01- kor!
Nem engedte: ezt írta ki: Sajnos ez a tartalom jelenleg nem érhető el. nem semmi figyelő, jobb mint az ős fürkészek munkabírása talán gépi a manusz?
Zárszó: ……..régen kaptam egy üzenetet és az internet nyilvánosságára is kiírtam --- idézem: …MINDEN SZÓ SZERINT : minden emberi gondolat megtörtént, vagy megtörténni fog…… akkor egy kötekedő bele kötött, olyan nincs, pl. adózva azt gondolom lottó ötösöm lesz - de soha nem jön be… na, tessék …..
- nem tudja, tudhatja, nem ilyen gondolatokra vonatkozik - de pl. soha ne mond embertársadra, hogy a rossebb enné meg… mert visszavág, mint a bumeráng. pl…. ha indulatosan kiszalad a szádon, mindjárt tedd, hozzá ,oh uram bocsáss meg nekem, nem tudtam mit beszélek!
úgy volt van lesz!
Egy másik helyen is kedvezően fogadták - már kettő elfogadott van : idézem:
Turi Béla
László barátom, oda se neki. Nekünk már van annyi emberismeretünk, hogy tudjuk, ha "valaki" !!! "fontos beosztást kap" "tud csinálni magának", "valakivé lett" azzal ki is éli magát, maximálisan...
Én is találkozom alkalmanként olyan bejegyzéssel amivel nem tudok mit kezdeni, nem okoz gondot. Nem értem? Az, az én hibám! Más, attól még értheti. Én nem töröltem ezért még senki bejegyzését...
Én még ma is "egy senki vagyok" és nem "egy valaki"... Biztos, hogy érted...

Válasz

kiss lászló üzente 1 hónapja

EMLÉKEZTEM MA 2022.05.23-ÁN: ÉS FRISSÍTEM AZ EMLÉKET 1:44-KOR
Értesítések alapján
László Kiss megosztott egy hivatkozást.
Moderátor
· pnoeom.7r002k2e41tb8751ó2. c8 ·= 2020.OKTÓBER, 17.
KI A HALÁLOS ELLENSÉGED?
A halálos ellenséged az aki életedre tör, élettered ellehetetleníti, elfoglalja és uralkodik rajtad….
Mióta a világ a világ a földön ez van ! Bizonyítottan krisztus előtti időből tudjuk ezt! Idézem:
CICERO (Marcus Tullius Cicero). Krisztus születése előtt az első században élt Római államférfi és író.
"Halkan! Halkan! Azt akarom, hogy csak a bírók hallják amit mondok. A zsidók már nagy nehézségeket okoztak nekem, mint ahogy másoknak is. Nem kívánok nekik további szívességeket tenni." (Védőbeszéd Flaccus védelmében).
Cicero a védelem tanácsadójaként működött Flaccus, egy római tiszt perében, aki zsidó aranyszállítást akadályozott meg akkori mint mai nemzetközi főhadiszállásukra, Jeruzsálembe. Cicero akkor már volt valaki, és az, hogy valaki az ő pozíciójában "halkan" kell hogy beszéljen, mutatja, hogy környezetében veszélyesen hatalmas erők működtek.
Egy más alkalommal Cicero ezt írta:
"A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
SENECA (Lucius Annaeus Seneca). Első századbeli római filozófus. "Ennek a legbűnözőbb népnek a szokásai olyan erőszakosak, hogy azokat minden ország elfogadta. a meghódítottak kényszerítették törvényeiket a hódítókra.". (De Superstitione)
DIODORUS SICULUS. Első századbeli görög történész. Megfigyelte, hogy a zsidók más embereket ellenségeiknek és alsóbbrendűnek tekintették. "Az "uzsora" azt jelenti, hogy pénzt kölcsönöznek nagy kamatra. Ez évszázadokon keresztül nagy nyomorúságot és szegénységet okozott a gójok között. és ez okozta a zsidók elítélését."
FELTROI BERNARDINO . 15. századbeli olasz pap. Szelíd ember, aki normális körülmények között a türelemért és könyörületességért szállt síkra, önmagát 'ugató kutya'-ként írta le, amikor zsidókkal kereskedett: "Zsidó uzsorások halálra nyomorítják a szegényeket és rajtuk híznak meg. Én, aki alamizsnából élek és a szegények kenyerét eszem, legyek néma a könyörületesség meggyalázásának láttán? A kutyák azért ugatnak, hogy védjék azt, aki eteti őket. Engem a szegények etetnek, legyek néma, amikor látom, hogy kirabolják őket a tulajdonukból?" (E. Flornoy, Le Bienbeureux Bernardin the Feltre)
innen idézve: https://www.jegyzetportal.hu/.../mit_mondtak_hires...
1222-ben az aranybulla így figyelmeztet rá:
(XXIV. p.) Hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek. Pénzváltó, kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbéli nemesek legyenek. Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.
MA 2020. OKTÓBER, 17-ÉN AMIKOR ÍROM – E SOROKAT A PÉNZURAIHOZ ÉS CSAHOSAIK ÁLTAL ENGEDÉLYEZETT UZSORÁVAL GYILKOLJÁK – PUSZTÍTJÁK A MAGYAR LAKOSSÁGOT! EZ A TÉNY A VALÓSÁG! MÓDSZERE: A PÉNZNYOMDÁJÁBAN KINYOMTATJA AZ ÉRTÉKTELEN PAPÍR PÉNZT ÉS AZT KEDVEZŐ ÍGÉRETEK KECSEGTETÉSÉVE ELFOGADTATJA KÉSŐBBI ÁLDOZATÁVAL! EZT ELEKTRONIKUS ÚTON IS MEGTEHETI ÉS TESZI! MAJD MESTERSÉGESEN MUNKANÉLKÜLIVÉ TESZI – MUNKAHELYEK MEGSZÜNTETÉSÉVEL ÉS STB. HASONLÓ – PL. ADÓ JÁRULÉKOK STB. TERHELÉSE ELVISELHETETLEN SZINTRE FELTURBÓZZA – ŐSLAKOSSÁGI VÁLLALKOZÓK ESETÉBEN…. KÜLFÖLDIT INGYEN STAFÍRUNG KI , ADÓ MENTESSÉG, VISSZA NEM TÉRINTENDŐ PÉNZ….. STB. –VEL!
MIND EZEK UTÁN A FIZETHETETLEN MÉRTÉKRE FELEMELT TÖRLESZTŐRÉSZ MÁR NEM TUDÓ ÁLDOZATÁNAK INGÓSÁGÁT VAGYONÁT-HÁZÁT ELVESZI A MINDENKORI CSAHOS ÁLLAMI VEZETŐK KÖZRE MŰKÖDÉSÉVEL!
BIZONY – BIZONY EZ VAN MA 2020-BAN! megjegyzem és volt amikor még én is kényszer vállalkozó lettem 1995-ben
Én így foglaltam össze: 2019-ben:
László Kiss
Megosztott egy hivatkozást.
POZSONYI HÁBORÚ
https://www.youtube.com/watch?v=6fha9RmpL7c...
László Kiss 3 órája (szerkesztve)
DIADALUNK! MA 2019. július 7.-ÉN DIADALUNK NAPJÁN POZSONYBAN GYŐZTÜNK AZ EGYESÍTETT NYUGAT FELETT AKIK KI AKARTAK IRTANI BENNÜNK CSECSEMŐTŐL AZ AGGASTYÁNOKIG!!!!!!! ! UTÓIRAT: A TEGNAP ÍRT VERSEM: A MAI ERKÖLCSI CSAPÁS HALÁLOS ELLENSÉGEINKRE! Pozsonyban megvédtük Pozsonyban megvédtük anyaföldünk és nyelvünk örökre! 907….07.07. én írom ma arab számokkal, A hét és a fő dicsőségében! Álmos és a szövetség adta Árpádot akkor nekünk győzelemre! Ma 2019. július 6.-án írom latinul - előestéjén, magyarul gondolkodva! Írnám ősrégi magyar írásjelekkel, de nem tudom – nem tanultam! Szememet a földről az égre viszem, és keresem a tejutat és emlékezek! Visszatekintek utamra már így vénen, és szomorúság tölt el, de örülök! Örömöm, hogy világgá kürtölhetem és magyarul, amit Árpádnak köszönhetek! Szívem hevesebben kezd el dobogni, kezem ökölbe szorul, mert ma nem tudom! Nem tudom védeni Árpád örökségét és Álmos visszatérést, így ünneplem énekem! Szám dalra fakad és dalol, dalom viszi a szél messzire a föld magyarjainak megértésre! Köszönöm neked, Álmos fiának Árpád, és a hét vezérnek, hogy itthon lehetek és élek! Kárpát hazám sokat szenvedett és szenved ma is az idegentől elnyomottan keseregve! Keserű ma az élet – de soha nem adjuk fel – küzdünk, míg csak egy magyar lesz e földön! Az eget, ahogy fürkésztem a tejút mellett a csillagok állásában huncuttól mosolyogtak! Fülemben hallottam énekük – jön, már elindult az állások állása egy újabb győzelemre! Magyar győzelmet mutatva az égen, az összes magyart hazájába terelve másnapon! E napon a napsugár fénylő tekintette – ereje hozta meg kiérdemelt kitüntetésünket! Kitűntünk mindig e földi sorból a nyugat nem értve bennünk és irigyelve tudásunk! Ennek véget vetett az isteni akarat, mert óv és véd bennünk utunkon küldetésünkben! kelt: Bázakerettye, 2019. július 6. id. Kiss László
2
Anikó Mária Cserép 4 órája
Tisztelt Uram! Ön mindig túl sokat ír megjegyzésként Kubínyi Tamás felvételeihez , s felhasználja a felületet saját céljaira. Kérem ne tegye! A kevesebb sokszor több! Szorítkozzunk ebben az esetben is a Pozsonyi diadal méltó megünneplésére és hallgassuk tiszta szívvel Herceg Ferencet és Kubínyi Tamást. Köszönjük nekik a feltöltést ! Sajnos nem volt lehetőségem Szeged felől felutazva végig hallgatni a rendezvényt.
László Kiss 4 órája
@Anikó Mária Cserép így megfelel neked - vagy még töröljek belőle?
Kathleen Harrington 4 órája
@László Kiss Nekem nem tetszik mert letorolted azt a link-et is melyben Hitler beszedet lehetne olvasni a zsidokrol . Nem tudnad CSAK azt ujbol feltenni ?
László Kiss 4 órája
@Kathleen Harrington ha nem indokot ha nem érvet írsz nekem, hogy miért nem tetszik kádár beszéde akkor igen...
László Kiss 2 órája
@Kathleen Harrington nem kell érvelned - meggondoltam magam - vissza rakom - de tudd, nem mondják ki, hogy zsidó de - mind ketten a bűnöző zsidóról beszélnek, holott nem is az, csak annak adja ki magát - erről saját maga vall - pl. írja magyar zsidó - ha Lengyelországban van akkor lengyel zsidó és stb. ország.... az 1933-ban elmondott beszéd találó - a kádári beszéd módosításra szorul mert ma 2019-ben nem 300000 - ha nem az 1 milliót jóval elkerülő tömegről beszélhetünk.... és ahogy megígértem - idézem: DIADALUNK!
„…..persze, hogy vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik, no de mit csináljunk – olyan rendszert, amelyik mindenkinek tetszik, nem lehet csinálni emberek! De hiába ami tetszik a Manfrédnak, az nem tetszik annak az elvtársnak, aki most is a csepeli gyárban dolgozik – Ami őneki tetszik, az nem tetszik a Weisz MANFRÉDNAK ÉS HA MÁR VÁLASZTANI KEL MI AZT MONDJUK, INKÁBB OLYAN RENDSZERT VÉDÜNK TARTUNK ÉS ERŐSÍTÜNK, AMI 5 MILLIÓ FELNŐTT DOLGOZÓNAK TETSZIK MINT A 300000 KIZSÁKMÁNYOLÓNAK ÉS ELÍTÉLŐNEK TETSZIK -..”
ÉLŐ SZÓBAN ITT HALLGATHATOD MEG:
https://www.youtube.com/watch?v=UiAm3GC1TwM
Adolf Hitler a zsidókról! Közzététel: 2017. ápr. 20. Berlin - 1933.11.10. https://www.youtube.com/watch?v=LDE0JNtSHq8...
„…A küzdelmet és a gyűlöletet az emberek között nagyon sajátosan érdekelt társaságok táplálják Ez egy apró gyökértelen, nemzetközi klikk amelyik egymás ellen fordítja az embereket nem akarja, hogy békében éljenek Ők azok az emberek akik otthon vannak mindenhol és sehol sem Akiknek nincs talajuk ahol felnőttek Aki ma Berlinben él, holnap Brüsszelben, holnapután Párizsban Aztán újra Prágában vagy Bécsben vagy Londonban, és akik otthon érzik magukat mindenhol Ők az egyetlenek akiket nemzetközieknek nevezhetünk Mert mindenhol tudnak üzletelni De a nép nem követheti őket Az nép kötődik a gyökereihez, kötődik a szülőföldjéhez Kötődik a lehetőségekhez amit az országa a nemzete tud adni…”
HA ELOLVASTÁL IDÁIG, ÖSSZEGEZD MAGADBAN MA MI VAN - NEM ÍROM MOST, HOGY SZERINTEM --- ezt később, nehogy befolyásoljalak véleményed állásfoglalásában és a jövő kényszerének, kötelező feladat meghatározásban!
Szigorlattal:
Bázakerettye, 2020. 10. 17. id. Kiss László

Válasz

További hozzászólások 

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu