Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

SEMMISEM AZ AMINEK LÁTSZIK, ÍRJÁK,MONDJÁK ÉS SULYKOLJÁK.

 

A TUDATLANSÁG= FÉLELEMMEL

 

MOST ÉRTEM EL AZT A SZINTET AMIKOR  NYÍLTÁ VÁLHATOK

 

MA 2009. DECEMBER 21-ÉN 04:56 -ÓRAKOR AMIKOR ÍROM-E SOROKAT

EGY ŐSRÉGI MAGYAR SZOKÁS ELEVENEDIK MEG, A FÉNY NAPJA A FELVILÁGOSULÁS...

 

EZÉRT TETTEM KI FÉNYKÉPEMET IS, MERT TUDOM, HOGY AKI KIVÁNCSI RÁM ISMER, AKKOR MEG MINEK JÁTSZUK A TITKOLOZÓDIST ...

 

szeretettel: id. Kiss László  8887. Bázakerettye Petőfi u. 7.

 

...egyik versemmel köszöntelek bennetek:

 

Szerző       Üzenet
spartakusz     
cs okt 29 2009, 04:03     Jelentés Szerkesztés Idézés
Regisztrált tag #6
Regisztrált: cs júl 23 2009, 06:30
Üzenetek: 136
    Sziasztok!

Folytatom életem-élesben írásom, ahogy látom megújult a felírta a monitoromon:
Kárpát-medencei kerekasztal címen - jó és találó, eredeti elgondolásom helyet - így kezdem:

Tudom, hogy MAGYARORSZÁG FELTÁMAD.

Magyarország feltámad és élni virágozni fog,
Régi dicsőségében ragyogja be a teret a mindenséget,
Hiába mondják és írják, nem akarják látni nagy magyarországot,
Hát így nem is kisbetűvel naggyal lesz írva az égre.

Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG,
TE CSODÁS GYÖNYÖRŰ ORSZÁG,
MÁR NEM FOGUNK KÖNNYEZNI,HA RÁD GONDOLUNK.
Te feltámadott ország.

Most már szúrós a tekintetünk, mert felébredtünk.
Nem tudta kinevelni belőlünk az alja nép,
HAZASZERETETÜNK.
Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG.

Te csodás gyönyörű kagyló KÁRPÁTOM,
Kagyló ki benne az élet indult el útjára,
Visszatérek hozzád, mert szeretlek,
Tiszta szívből, teljes odaadással.

Életem is feláldozom érted,
Te gyönyörű tündéri csodás ország,
Tömörülünk, és szent koronánkat,
Méltóan most a fejedre helyezzük.

Bázakerettye 2009. október 29.-én, 03.00-órakor...


szeretettel: spartakusz...


spartakusz

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kiss lászló üzente 8 órája

HITELTELEN - KÖZEL 100%-OS DIKATÚRÁK ROKKANTJA VAGYOK, ÍGY ALKALMATLAN. KÖZLEKEDNI NEM DE ÍRNI TUDÓ MÍG A TOLL KI NEM ESIK: KEZEMBŐL, SENKI TOLLÁVAL NEM ÉKESKEDVE! Adjátpk vissza a nyugdíjamat!
István Balla
Karoly Lengyel Jól értem? H. Frigyes megzsarolta Mátyást - akit gyerekkorában elraboltak - és ő visszavásárolta a mi egyetlen Szent Koronánkat, aminek később igencsak kalandos, és tanulságos története volt. Ki tud itt igazságot tenni? Válasz 7 ó.

László Kiss írtam: 2023.01.29. és 1:66-kor!
István Balla igazság 8 milliárd van valóság egy - ezt ma újból megismétlem: Copyright is free of charge!!!
Stop censoring!
A szerzői jog ingyenes!!!
Hagyd abba a cenzúrát!
Az LMBT lobbi, amelyet a legtöbb közösségi média platform segít, ünnepli ezt a cenzúrát, hogy megkíséreljen eltörölni, megbélyegezni és elszigetelni. És ha nem teszünk semmit jogaink védelmében, továbbra is ellenünk fognak nyomulni, mert félnek attól, amit mondunk – félnek attól, hogy igazat mondunk, miközben ők hazugságban élnek!
és a föld lakóit bele kényszerítették - e halálkulturájába - civilizációja öngyilkosság állami vezető szerepet betölteni, magyarul nem nyugdíjas állás
Miután ezt letisztáztam, és a vitát elkerüljem, közlöm, hogy én még a duplájáért sem vállaltam volna be mint orbán - orbán eddig három dolgot árult el nekünk - az elsőt mindenki ismeri: ...ne azt nézd mit mondok, hanem azt mit cselekszek... a második meg van kötve a kezem - és a megváltót kivetítik az égre.... háború ellenességét nyíltan hírdetteti -
Tehát mivel nem orbánnak van diktatúrája ha nem e diktatúrának van orbánja - nem támadnunk kell ha nem megérteni! Mind ezt leírtam, de mivel az ismétlés a lényeg, hogy rögzüljön újból megtettem! Persze ért betámadás megnemértés vagy tudatos kikezdés - de már mind az hidegen hagy - úgy mint abban a monumentális um. szentcsalád védelméért való küzdés bemutatása abban a filmben amit már többször láttam - nézdmeg itt:
https://www.youtube.com/watch?v=8i_WshA8dtY
ja, hogy van benne zsidó un. mosdatás engem már hidegen hagy - a lényege a lényeg benne a mondani valója - mert a valós veszély őket is fenyegeti um. öszvér e világban!
Ez volt ma a vasárnapi levelem az embernek! 2023.01.29. 1:10-kor id. Kiss László küldi az univerzumba!

Válasz

kiss lászló üzente 8 órája

Add vissza a nyugdíjamat melléklete
.............az emberi méltóság megsértése nem bagatell kategória - ami ha benyújtásra kerül au európai unió nemzetközi bíróságra címe: Az Európai Emberi Jogi Bíróság
Council of Europe
67075 Strasbourg cedex
France
www.echr.coe.i
Tárgya: 47. cikk - A hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jog
Mindenkinek, akinek az Unió joga által biztosított jogait és szabadságait megsértették, az e cikkben megállapított feltételek mellett joga van a bíróság előtti hatékony jogorvoslathoz. Mindenkinek joga van arra, hogy ügyét a törvény által megelőzően létrehozott független és pártatlan bíróság tisztességesen, nyilvánosan és ésszerű időn belül tárgyalja. Mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget tanácsadás, védelem és képviselet igénybevételéhez. Azoknak, akik nem rendelkeznek elégséges pénzeszközökkel, költségmentességet kell biztosítani, amennyiben az igazságszolgáltatás hatékony igénybevételéhez erre szükség van.
Tisztelt Cím!.." stb. tények leírása.....

és a formanyomtaványon van beadva az előírt kritériumok alapján eredményesen foglalkozik vele. ügyem végső állomása is az lesz ha a hatóságnál a legmagasabbnál nem nyer jogorvoslatot részemre! A teljes anyagom kész startra készen, ugyan is van határidő ott is 4 hónap az elutasítástól és az azt követő testi lelki sérelem okozástól !
Beírom ma 2023. 01. 29.-én 14:43-kor ajánlottan postán elküldtem: 2022.11.11-én – azóta hallgatnak!

Válasz

kiss lászló üzente 11 órája

mai friss 2023.01.29.
ADD VISSZA A NYUGDÍJAMAT!
Ez az eset tökéletesen azonos a kecskeméti Mercédesz gyár telepítésekor alkalmazott módszerrel. Én voltam akkor az egyedüli aki megpróbáltam jogi eszközöket alkalmazni, de senki sem állt mögöttem a saját vezetésű gazdaszervezetemen kívül. Az ügyészség lesöpörte a keresetünk minden szinten. Nem szeretném senkinek a kedvét elvenni a küzdelemtől, de mi legalább megpróbáltuk. Válasz 1 n.
László Kiss --ÍRTAM: 2023.01.29. ÉS 7:18 KOR!
Béla Krasnyánszky ÚGY BIZONY - elhangzik, akkor a bíróságra fogunk menni.:::" már neharagudjon senki az alpári kifejezésért -..megbaszhatod a bíróságot - nincs jogállam, külföldön van a nyugdíj azaz közügyem, - stb. jogerős ítélet a bűncselekmény nem bűncselekmény a szabálysértés nem szabálysértés és a mulasztás nem mulasztás indoklással - joogvesztet - értem én gyarmaton a magyar csak jogfosztott lehet - BASZD MEG ORBÁN! ADD VISSZA A NYUGDÍJAMAT! Válasz 4 p.
Erzsike bejegyzése
________________________________________


Erzsike Egriné megosztott egy bejegyzést.
Adminisztrátor
• ontpSosder ,c17l9210 m3l58inm74Jr3clt3ui4:19124904.huauá0cct •

További videók a Watch funkcióban
7:14

Először zúdult népharag a fideszes polgármesterre a Debrecenbe tervezett kínai akkugyár miatt
atlatszo.hu


„A demokrácia halott” – parázs hangulatú lakossági fórumon tiltakoztak ismét az akkugyár ellen Debrecenben
atlatszo.hu


3:41

Orbán-beszédet írt a Mesterséges Intelligencia újévre
atlatszo.hu
atlatszo.hu
ontpSosder c1.l92102m3l58inm74Jr3clt3ui400903:994,huauá0cct •
Földjeiktől megfosztott gazdák, ivóvizüket és egészségüket féltő lakosok nyilatkoztak az Átlátszónak a debreceni déli ipari parkban épülő új akkumulátorgyártó-üzemek kapcsán. Elsősorban a kínai CATL akkumulátorgyárának környezetterhelése és vízfogyasztása aggasztja a debrecenieket és a tervezett üzem szomszédságában lévő Mikepércs község lakosait.
Olvasd el a cikket: https://atlatszo.hu/.../debrecen-es-kornyeke-is.../
„nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű” beruházássá vált, ami gyakorlatilag a jogállami normák felfüggesztését, az érdekeltek beleszólási jogának a semmibe vételét és az illetékes szakhatóságok függetlenségének az elvonását jelenti, avítt gazdasági érdekek kiszolgálójává degradálva mindent és mindenkit. S éppen azért, mert az illetékes hatóságok szakmai függetlensége ebben az országban egy kormányzati csettintéssel bármikor felülírható, s akár tisztán egyéni érdekek oltárán is feláldozható, semmi más lehetőség nem marad, mint kihasználni azokat a nyilvánossági fórumokat vagy bírósági lehetőségeket, amelyek tudtára adják a mindenkori hatalomnak: MI IS itt vagyunk, s minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy a természeti erőforrásainkat, a környezetünket megvédjük. Ahogyan ezt Győrben, Debrecenben, Tatán, Fóton – és még lehetne sorolni – meg is teszik.::::”
A NEMZETBEN melyik erősebb a gazdasági vagy a biztonsági – he? IDKL: 2023. 01. 29.
András Horváth •
2023. 01. 29.
AKKUGYÁRAK, MAGYARORSZÁG VÍZBÁZISA – ÉS MÉSZÁROS LŐRINC
Háládatlan szerep ez az ország főstrómanjának, emiatt sem fogják imába foglalni a nevét, de hát valamit valamiért. Ha az elmúlt nagyjából 3 évben valahol meg kellett bolygatni az ivóvízbázist a dél-koreai vagy kínai multinacionális akkumulátor-gyártók letelepedése, ill. megnövekedett vízigényük miatt, a kapcsolódó állami infrastrukturális beruházások (vízbázis és szennyvíztisztítási kapacitás növelése, távvezeték építés, vasúti szállítókapacitások fejlesztése) közbeszerzésein kizárólag csak Mészáros cégei rúghattak labdába, csak ők tudtak nyerni. De vajon mi lehet a titka a Mészáros és Mészáros Zrt. és a V-Híd Építő Zrt. ilyetén
sikereinek? Tudás, szerencse vagy egy-két jó barát a háttérben? Annyi biztos, hogy rendszerszintű. Na de nézzük a számokat!
Az említett időszakban – főleg 2021-22-ben – a Mészáros által behúzott közbeszerzések – amelyek tárgya a fenti típusú ipari parki háttér-beruházások kivitelezése – nettó értéke 204 milliárd forint volt. Ebből csak a debreceni vasúti fejlesztés értéke (V-Híd) 48,3 milliárd forint. A továbbiak:
GÖD (Samsung, akkugyártás) – Az ipari park szennyvízelvezetése és tisztítása, ipari tevékenység vízellátása 30,1 milliárd forint.
IVÁNCSA (SK Innovation - Dél-Korea, akkugyártás) – Új szennyvíztisztító telep és viziközmű hálózat kiépítése az ipari parkhoz 27,2 milliárd forint. A vízigény a napi 12-16.000 m3/napról 28.000 m3/napra fog növekedni (!) a gyáróriás tevékenysége miatt.
DEBRECEN (CATL - Kína, akkugyártás + BMW) – A Keleti-főcsatornától kell hozni a vizet Balmazújvároson keresztül, de innen táplálják meg magát Balmazújvárost és Hajdúnánást is 33,2 milliárd forintért. Hajdúnánás a teljesen értelmetlen MotoGP-beruházás miatt került fel Lőrinc listájára. Ha Lázár nem kaszálja el véglegesen, 7,7 milliárdért még egy távvezetéket kell építeni Lőrincnek Görbeházától is.
KOMÁROM (SK Innovation, akkugyártás) – 11,5 milliárdot költöttek el az ipari park szennyvizének elvezetésére és új szennyvíztisztítójára, valamint ivóvíz távvezeték kiépítésére Tatáról. Ezzel függhet össze, hogy a kieső vízmennyiséget a tatai (tatabányai) kartszvíz bázisról (!) pótolnák. A vonatkozó Tatabánya „A” és „B” projekt összértéke 23,3 mrd forint.
SZIKSZÓ (HELL és mások) – ipari park szennyvíz elvezetése, sz.víz telep építése, új ivóvíz távvezeték létesítése 17,6 milliárd forint
JÁSZFÉNYSZARU – A bővülő ipari park új szennyvíztelepet kap és ugyancsak az ipari park miatt kell fejleszteni a vízellátó rendszert 5,3 milliárdból.
Felkészül (?) Fót: ott és a környező Pest megyei településeken Mészáros 15,7 milliárdért bővíti a vízellátó kapacitást. Ugyanilyen kapacitás bővítés történik a Mészáros és M. Zrt. részéről Duna-parti településeken – többek között Iváncsán is – 12,8 millárd forint összegben. E két tétel a 204 milliárdos összegen felül értendő.
.
Mindegyik beruházás még nem kezdődött el. Azokat – a gödin kívül – Európai Uniós forrásból kívánja megvalósítani a kormány. Keleti nyitás uniós alapból. Ezért is ígér meg mindent a magyar kormány az Európai Bizottságnak, csak hogy megnyíljon végre az RRF és a 2021-27-es alap. Ígérni persze bármit lehet. Bizalmat kelteni pedig talán azzal lehetett volna, ha Mészároson kívül mást is élni hagynak, ha tiszta versenyben választódnak ki a vonatkozó tenderek nyertesei.
.
A fenti esetekben az ivóvízkincsünkről, a környezetünk állapotáról, a jövőnkről van szó, amelyet semmiféle gazdasági érdek nem írhatna felül. A változásokról, a terhek vállalásáról – különös tekintettel az akkugyárak tevékenységére – azonban a magyar kormány sem az ott élőket, sem más érdekelteket nem kérdezett meg, senkivel nem konzultált. Minden a szokásos mederben folyt: egy tollvonással mindegyik beruházás „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű” beruházássá vált, ami gyakorlatilag a jogállami normák felfüggesztését, az érdekeltek beleszólási jogának a semmibe vételét és az illetékes szakhatóságok függetlenségének az elvonását jelenti, avítt gazdasági érdekek kiszolgálójává degradálva mindent és mindenkit. S éppen azért, mert az illetékes hatóságok szakmai függetlensége ebben az országban egy kormányzati csettintéssel bármikor felülírható, s akár tisztán egyéni érdekek oltárán is feláldozható, semmi más lehetőség nem marad, mint kihasználni azokat a nyilvánossági fórumokat vagy bírósági lehetőségeket, amelyek tudtára adják a mindenkori hatalomnak: MI IS itt vagyunk, s minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy a természeti erőforrásainkat, a környezetünket megvédjük. Ahogyan ezt Győrben, Debrecenben, Tatán, Fóton – és még lehetne sorolni – meg is teszik
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Levente B. Juhász
dnotsSepor77572m09hhi cf3662thf98ó9aa991t34c3g.a052t53006fi9 •
Hol vannak a papjaink? - akik a Szent Biblia -ra és a Hitvallásainkra tettetek esküt? - A "Kálvinista Róma" - lett a "sokadik Babilon?"
Jel 18,10 - Nagy távol állva az ő kínjától való félelem miatt, mondván: Jaj! jaj! te nagy város, Babilon, te hatalmas város, hogy egy órában jött el ítéleted!
*
A jó minőségű magyar termőföld ellopása egy felesleges zöldnek hazudott gigagyár felépítése miatt mit is segít és miért hazudják, hogy környezetbarát???
A termőföldünk ellopása eleve bűncselekmény, még akkor is, ha látszólag lepapírozták!
*
Látható a gödi sunyin felépült akkugyárnál is, hogy mennyire zöld beruházások ezek!
*
Nincs szükségünk giga beruházásokra, amelyek miatt ki- és ellopják a termőföld réteget hazánkból, sem összeszerelő üzemekre, sem pedig tranzit raktárakra!

Válasz

kiss lászló üzente 1 napja

T.CÍM! 2023.01.28.16:15.
A mai világban a virtuális gépben soha nem tudni, hogy emberrel vagy "emberrel" vagy géppel társalgok!
Így általánosságba véve közlöm a mai friss értekezésem - munkám - dolgozatom,gyümölcsét - ember vagyok ízig - vérig ... ennek a fának gyümölcseit a virtuális internet világában itt találhatja meg: http://network.hu/spartakusz/blog/laszlo-blogja/mar-nem-felek
üdvözölöm:

--
id. Kiss László
A MAGYAR SAKK…

Körülbelül 74 ezer évvel ezelőtt kitört a Toba vulkán Szumátra szigetén. Egy hosszú, több mint 10 éves, vulkáníkus Tél borult rá az egész bolygónkra. Az élő világ nagy része kihalt. A ma élő emberiség őseiből is csak néhány ezer maradt életben a sanyarú körülmények között.
Az életben maradt őseink genetikai változatossága drámaian lecsökkent. Tudományosan ezt nevezik genetikai palacknyak effektusnak.
Minden esetre megdöbbentő, ahogy a mai elhülyült modern? Ember hogyan rohan a teljes megsemmisülés felé?
Az emberiséget fenyegető legfőbb tényezők közé, tegyük be legelőre, a mesterségesen irányított, elhülyített, önző és mohó modern, túlszaporodott tömegembert.
Elképzelhető talán az, hogy 74 ezer évvel ezelőtt, a "genetikai palacknyakban", szokásosan a jók fiatalon meghaltak ...
- 2023. 01. 26. 10:20 írta gutai zub "where the good die young"
Copyright is free of charge!!!
A szerzői jog ingyenes!!! "ahol a jók fiatalon meghalnak"
• Az emberiség még soha nem volt olyan közel a megsemmisüléshez, mint most

• Nem tom mit modana erre Jézus és mit tenne? Bunkerbe menekülne? Hirdetné az igét, hogy gyónja meg mindneki bűneit...vagy beállna zsoldosnak a Wágnerba..., végül is mindegyik egy opcijó. Nagy baj lenne, ha sikerülne valamiképp megmenekülnie az emberiseggnek nevezett bandának ebből a szabadbőrdíszműves katyvaszból. Kár lenne kimaradni a buliból! Tényleg, mikor lesz Tatjána napja?
• Az apokalipszis küszöbén állunk.

• Tíz másodperccel előrébb, azaz 90 másodperccel éjfél előttre állították a végítélet képzeletbeli óráját, amely azt hivatott szimbolizálni, hogy mekkora az emberiség összeomlásának, megsemmisülésének a kockázata.
• A szakemberek szerint az emberiséget fenyegető legfőbb tényezők jelenleg:

• a klímakatasztrófa,
• nukleáris fenyegetettség (csak részben az orosz–ukrán háború miatt),
• a dezinformálás és a bomlasztó technológia veszélyei, valamint
• olyan biológiai veszélyek, mint amilyen a koronavírus-járvány is (volt).

• A Végítélet óráját (Doomsday Clock) az Atomtudósok Bulletinje (BAS) hozta létre még a hidegháború idején, hogy az emberiség túlélését fenyegető legnagyobb veszélyekre hívja fel a figyelmet. Első évében (1947) az óra mutatója hét percre állt az éjféltől, legtávolabb (17 percre) pedig 1991-ben, a hidegháború végén volt az éjféltől. 2018-ban és 2019-ben még két perccel éjfél előtt állt az óramutató, 2020-ban 100 másodpercre tekerték előre, és egészen mostanáig ez nem is változott.
• https://player.hu/tech-3/a-vegitelet-oraja
Posta Imre Az "ember" egy önpusztító mechanizmus, ami tömeges mennyiségben tömegpusztító hatással bír, sőt kataklizmatikus erőtér létrehozására is alklamas.- 2023. 01. 26. 10:33
27. 16:30
DJLaszlo A topic címe helyesen:
Az emberiség még soha nem volt olyan közel a teljes meghülyüléshez, mint most.
- 2023. 01. 27. 10:10 LINK: https://postaimre.euroweb4you.com/infusions/articles/articles.php?article_id=632

IMRE:
A sakk története a legendák világába nyúlik vissza. Egy ismert mese szerint egy brahmin találta ki a sakkot. Jutalmul a rádzsától első hallásra jelentéktelennek tűnő fizetséget kért, mindössze annyi búzaszemet, amennyi a sakktábla kockáira a következő szabály szerint képletesen rátehető: az első kockára egy, a másodikra kettő, a harmadikra négy, vagyis az előzőnek mindig duplája. Hamar kiderült, hogy ennyi búza nem terem a Földön, sőt az emberiség egész történelme alatt nem termelt ennyit.[1] (((BEÍROK: 2023. 01. 28. ..amit írtam nektek, terjeszd kérlek, de mindig kettőnek – kiszámoltam -2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024-2048-4096-8192-16384, így ebben a láncolatban még feléig se kellet volna elmenni, ha tettétek volna, nem fajultak volna el ennyire a dolgok! ))))IDKL.
EMBER idéző jel nélkül, talán még nem késő MAGYARUL SAKKOLJ!
Az első ismert sakkváltozat valószínűleg Indiában alakult ki.
A csaturanga (chaturanga) a modern sakkhoz képest leegyszerűsített volt. Ugyanakkora táblán játszották, ugyanazokkal a figurákkal, de a bábok mozgatása néhány szabályban eltért, és kevesebb mozgásteret adott.
Európába a sakk arab közvetítéssel jutott, és közben olyan változtatásokat alkalmaztak, ami elvezetett a mai modern sakkig. Európában olyan játékokat szorított ki, mint a viking sakk. A másik irányba a fejlődési útvonal kevésbé követhető. A legvalószínűbb elképzelés szerint Indiából Kínába, majd Japánba vitték át a játékot, és közben jóval nagyobb változásokat szenvedett, mint a nyugat felé tartó útja során. A kínai sakk táblamérete is más, a bábuk is különböznek, és a lépésekben is más szabályok vannak. A japán sakk pedig olyan, a játék jellegét alapvetően felforgató elemeket tartalmaz, mint a levett bábuk visszatétele. Egy kevésbé elfogadott hipotézis szerint esetleg a kínai volt az eredeti változat.A sakkot akkor is megnyerheti a játékos ha a soron következö játékos nem tud lépni.
A 18. század közepén az európai sakkélet központja a dél-európai országokból Franciaországba tolódott át. A két legjelentősebb francia mester François-André Danican Philidor és Louis-Charles Mahé de La Bourdonnais volt, akik felfedezték a gyalogok jelentőségét, és megújították a sakk stratégiáját. Ebben az évszázadban, 1758-ban jelent meg az első magyar nyelvű sakk-könyv is, az ismeretlen szerzőtől származó Sách, avagy királyos játéknak szabott rend-tartási.[3] WIKI
21.SZÁZAD A MAGYAR SAKK: A KETTŐ STRATÉGIA VEZÉRREL ÉS KETTŐ FUTÓVAL …. szabályai: nálam! UN.VEZÉR ÉS NEM KIRÁLYNŐ HA NEM AZ VEZÉR ÉS A LÁTHATÓ ÉS NEM LÁTHATÓ UN. FUTÓJA – SZEMBEN A GLOBALISTA ARMANDIJÁVAL!
Rovar lisztet…
Zoltan Laszlo•
Írta 13 órája --- feljegyzem: 2023. 01. 28. és 10:27-kor IDKL.
Az EU engedélyezte a rovar lisztet, mint élelmiszer adalékot….majmoknak
Új kőtábla a MAJMOKNAK:


I NE GYOLKOLD AZ EMBERT SE NE MÉRGEZD!

II. NE EDD MEG MAJOM TESTVÉREDET

III. NE KÖZÖSÜLJ MÁSSAL.!

IV. NE TEDD AZT AMIT MAGADDAL IS MEGTENNÉL!

V. ALKALMAZADD A FA GYÜMÖLCSÉT, TUDÁS GYÓGYÍTÁS!

VI. NE SZERETKEZZ MÁSSAL CSAK A PÁRODDAL!

VII. NE VALLJ SEMMIT AMIT NEM TUDSZ!

VIII. NE HIDD A TUDÁST HIT NÉLKÜL!

IX. NE HIGGYÉL EL SEMMIT ÉLET TAPASZTALAT NÉLKÜL!

X. NE VÉDEKEZZ HA ÉLETEDRE TÖRNEK – ÖLD MEG!--
id. Kiss László

Válasz

kiss lászló üzente 1 napja

ÚJ HA MA SZ
Turi Béla 13-órája írta ----- én most rögzítem :::: 2023. 01. 28. 7:40-kör IDKL.
Baj van az egyik komáromi akkumulátorgyárnál – 14 embert vittek kórházba...
László Kiss
ez a kép valaki agyában megszületett - vajon mit akart vele üzenni aki meglátja - nekem az erő viszonyomat - valóban gyenge vagyok egyedül mint a harmat!

• Válasz
• Megosztás
• 7 ó.
NEM VALAMIT VALÓSÁGOT ÍROM!
László Kiss
EZZEL - kapcsolatban közöltem, hogy a bölcs hallgat amikor kell üvölt és nem ordít mint a többség - és most az van - ne hidd az ellen propagandát debreceni - a többség nem akarja - miért is akarná azt ami megöli, még akkor is ha : veszélyességi pótlékot is kap érte munkahelyén! MAI ÉRTEKEZÉSEM: LEBILINCSEL…
Magyar szó jelentése: BILINCSEL szó jelentése
Magyar nyelv (1862) szótárunk szerint BILINCSEL szó jelentése, értelmezése:
(bilincs-el) áth. m. bilincsel-t. Bilincsre ver, fogva tart, leköt. Igekötőkkel: lebilincsel, megbilincsel. V. ö. BILINCS.
Betűelemzés "BILINCSEL" szövegre
Morzé jelekkel leírva (csak ékezet nélküli betűkkel): -... .. .-.. .. -. -.-. ... . .-..
A szó 9 betűs karakterrel van leírva, ebből 3 magánhangzó (33.3%). Ez 4.95 százalékkal kevesebb mint az átlagos magyar szó esetében. Vizsgált szövegnek összesen 0 karaktere van ami nem írható le angol ábécével (átlagnál 1.1 karakterrel kevesebb). Hátrafelé leírva: LESCNILIB.::::”
LÁTOD – ÍROD - HALLOD – ÉRZED= ÍZ, SZAG – SZÍV!
SZÓVAL A KÉP – AZ ÍRÁS – A HANG - ez a három után van a megérzés ami hat rád… egy jó film leköt, egy jó könyv lebilincsel – és egy hang tűzbe hoz – külső nagyon - a belső kicsit –halványan hallod … így kevésbé kevesek hallják a belső hangot! Mint ahogy kevesek azok akiknek van harmadik szemük!
ÉS AKKOR EMLÉKEZTEM:
AZ ÖSVÉNY
László Kiss
Moderátor
• 2016. november 10. • Bázakerettye (Zala megye) •
AZ ÖSVÉNY
Az aporia / gör, fil bizonytalanság vagy nehézség a gondolkodásban: egy kérdés megoldásának látszólagos lehetetlensége/
Miért gondolják az aposztaták / gör hitehagyott, esküszegő személy, az ilyen emberre valló, jellemző: HŰTLEN / emberek azt, hogy bármit megtehetnek büntetlenül. Ezek az emberek azok, akik megölték, keresztre feszítették prófétámat /gör-lat isteni akarat, szándék közvetítője: isten kiválasztott embere – jós, látnok – valamely tan megszállott hirdetője/
Jézus Krisztust.
2008. éve történt. (((2008-BAN ÍRTAN, MEGJ. 2023.01.28.1:23-KOR)))
Mi Magyarok, ahonnét jöttünk Konfuciusz szellemében gondolkodtunk, aki Krisztus előtt 551- ben született, aki vallotta, AMIT NEM TENNÉK MEG MAGAMMAL, MÁSOKKAL SEM TESZEM”
MA MÁR KEVESEN VALLJUK, KEVESEN MARADTUNK – DE ELEGEN!
Mára megtanultuk, nagy áldozatok árán, hogy mi magyarok vagyunk. Nem lehetünk mások. Nem vehetjük fel mások mentalitását, magyarnak kell maradnunk. Hogy ki a magyar korábban leírtam, most csak röviden: AKI MAGYARUL GONDOLKODIK ÉS CSELEKSZIK.
Tehát, más népek soha nem lehetnek magyarok, a kínai, kínai marad, az angol, angol marad, a német, német marad, az orosz, orosz marad, az izraelita, izraelita marad és így tovább. A nagy globális elv, hogy egy nagy világhatalom és egy nagy világpolgára lesz meddő álom, ez az ÖSVÉNY járhatatlan, úgy benőtte már a GAZ, hogy örökre úgy marad.
Az ösvény, ami járható mindig nyitva áll, több ezer éve, csak mindig akadnak GAZOK, akik időként járhatatlanná teszik.
Ezt az ösvényt nem mindenki ismeri fel, ennek az oka a vakság. No nem a szószórós értelemben vett vakság, hanem a LELKI, érzelmi, észbeli melynek birtokában bárki ennek az ösvénynek egyenes és szeretet útjára léphet.
Hogyan ismerem fel?
Megmondom, őszintén, hogy nagyon nehezen. Akik beleszülettek a jóba, még nehezebben. Akik a rosszba, azok könnyebben. Mi a jó és mi a rossz? Erre a kérdésre egyértelműen felelni lehetetlen, írjuk az első gondolatunkat. De ez nem így van. Mert a szegény is lehet boldog és a gazdag boldogtalan, és ez fordítva is igaz. A király lány fájdalmas könnye ugyan az mint a szegény lány szívszorongató sírása. Ők azok akik az emberi társadalomban a családot összetartják. Génjeikben van ebbéli örökölt tulajdonságaik. És azok, akik ezt szétroncsolják – ők a GAZOK. MAGYARUL: aki rombol, élősködik másokon az a rossz, aki összetart - épít az a jó.
Tehát ha rá találsz erre az ösvényre, és ha azt akarod, hogy tiszta maradjon, hogy tudjál rajta akadály nélkül haladni, az utadba kerülő gazt ki kell takarítanod. Mert ha nem teszed, a gaz téged is beborít és elpusztít.
Hogyan tudom megkülönböztetni a haszontalant a hasznostól?
Ez is nehéz kérdés, mert ami nekem hasznos, az nem biztos, hogy másnak is hasznos. Ezért sohasem önös érdekem vezéreljen hanem a közös érdek, mert ami a közösnek jó, az nekem is jó lesz.
Ha fel ismertem a gazt, hogyan takarítom el az útról, az ösvényről?
Amelyik nemesíthető az beoltom, a gyilkost elpusztítom. A búzatáblában a telebúzafej lehajtja a fejét, míg a gaz fent magasan virít. Vannak gazok, amit újból és újból kiírtok, mégis újból kinő, ezekre kell ÉBEREN figyelni SZÜNTELEN.
Nem szabad megengedni, hogy elhatalmaskodjanak, mert élettered leszűkíti, majd megszünteti.
FOLYT.KÖV.
• •
Válasz
• 5 p.

László Kiss
Ugye megértettél? Ma az egész világon és nem csak Magyarország belső és külső részén tombol, míg alakítható és formálható vagy erődet kihasználja, ha már megszilárdulsz, edzett leszel, minél előbb és bután marasztatva megszabadulni akar tőled. Megvonja tőled a lehetőségeket, ezáltal a folyamatot meggyorsítja. Ez olyan, mint a cigány lova, mire megszokta volna az éhezést, megdöglött.
Az írás apodiktikus / gör-lat fil a logikai szükségszerűségen alapuló, MEGCÁFOLHATATLAN, KÉTSÉGBEVONHATATLAN – ellentmondást nem tűrő állítás parancs /
Olvasd el az eredeti „ösvényt” is…
Amikor az elemek tombolnak mindenki fél és reszket, de amikor elmúlik a pusztítást hátra hagyva, mindenki megnyugszik. És elkezdődik egy új élet. A jobbik én épít és remél.
„Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: NEM ÁRTANI AZ EMBERNEK. Ha megkísérled – feltűnés és hiú szerep nélkül – segíteni az embereknek. Néha csak azzal, hogy NEM HALLGATOD EL AZ EGYSZERŰ IGAZSÁGOKAT. Néha csak azzal, hogy NEM MONDOD TOVÁBB, AMIT MÁSOK HAZUDNAK. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, mikor mindenki kiabál: „igen, igen!” Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag hangosan és mell veregetve tiltakozni ellene. A halálos ágyon csak akkor pihensz nyugodtan, ha mindennap, minden öntudatoddal, az igazságot szolgáltad. Néha nagyon egyszerű és kicsinyes az IGAZSÁG. De te ne válogass. Ennyi az élet értéke.”
Hebehurgya, kelekótya, hit fogyott, együgyű - körülöttem a világ. Vagy én nem vagyok normális. Elfogadják, és törvénybe iktatják az elkövetett bűnöket, és az elkövetendő kívánt bűnöket. A nép, az istenadta nép, meg néz bárgyú képpel – vagy egyszer a pék hőbörög, majd az orvos a tanár a rendőr, külön, s külön, EREDMÉNY és hiteltelenül – mert nem egyben és egy időben teszi EREDMÉNYESEN hitelesen, ahogy egykor tették hősei. TEDD MEG MOST, HOGY A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓNAK JOBB ÉLETE LEGYEN!
MÍNUSZ 12. FOKNÁL LEDERMED MINDEN. Terjeszd –add tovább, szeretettel: sparta- kuss. 2008. november 27-én FOLYT, VÉGE KÖV.
Válasz
5 p.
László Kiss
Beír:2009-01-05 : IZRAEL HAGYD ABBA AZ ÖLDÖKLÉST!
László Kiss
– Miért? Mert a Btk. nem azt írja, hogy a cionizmust – stb. vagy a zsidót, vagy a cigányt meg stb. bünteti ha nem azt írja AKI – az aki pedig bűnözőt takar vagy első bűntényest! Érthető?
Az hogy a börtönök pl. cigányokkal van teli az egy dolog – nincs mellettük az értelem szerzőik a felbujtok a súlyos bűnt elkövetők mellett! Egy értelmes mai civilizált ember szemében az ellenség képe a bűnöző – fajtái: (politikai a hangsúlyosabb…stb.) ami annyira káros az emberiségre, hogy létét veszélyezteti – ennek ellenére a nagykutyákat futni hagyják – úgy is mondhatnánk segítik…. ezért nevezzük ezt a társadalmi formát a halálkultúrájának – hiszen ha érdeke megkívánja még saját harcos társát is megöli – lásd pl. Nagy Imrét – Rajkot stb…. pont azért, hogy bizalmadba férkőzőn és uraljon….. írásaimban ezt mind részletesen kifejtem – kérlek olvasd el – itt pl. : http://network.hu/sparta.../blog/laszlo-blogja/mar-nem-felek
HOZZÁ ÍROM PÉNZVILÁG HADD ABBA A MAGYAROK PUSZTÍTÁSÁT! VÉDD MEG KÁRPÁT HAZA TISZTASÁGÁT NE SZENyEZZE SEMMI TÖBBÉ!köszönöm, hogy elolvastál – várom válaszod véleményed id. Kiss László Kiss MA 2023.01.28.1:30 VÉGE? akkor lesz ha az lesz amit akarunk!

Válasz

kiss lászló üzente 3 napja

BOCS EZ LEMAARDT:
Melitopol, Moszkva, Kijev, Washington, 2023. január 26. csütörtök (MB)

Az ukrán hadsereg több mint tízezer katonája, köztük magyarok százai estek el az oroszokkal Zaporozsjénél vívott csatában – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

Az ukrán sereget sorozatban érő csapások miatt Zelenszkij elnök többé nem elégszik meg nyugati tankok átadásával, hanem hosszú hatótávolságú rakétákat és harci repülőgépeket kér a NATO-tól.

Az USA és a NATO egyelőre csak amerikai és német harckocsik átadásában állapodott meg. Biden elnök közölte, hogy 31 darab M1 Abrams tankot ad Kijevnek, az amerikai hajlandóság hatására pedig Scholz német kancellár is engedékennyé vált, s Leopard 2 tankokat ígért Zelenszkijnek márciusra. Berlin az elé sem gördít akadályt, hogy más NATO-államok is adjanak Leopardokat készleteikből. Úgy tudni, Kijev 81 nyugati tankra számíthat.

Washington, Berlin és Kijev lelkesen üdvözölte az elhatározást, a NATO pedig közölte: „nem avatkozik be az ukrajnai konfliktusba”.

Ha a NATO Oroszországra mérendő fegyverek birtokába juttatja az ukránokat, kemény válaszban lesz része. Minél jobban felfegyverzik Ukrajnát, annál szélesebb lesz a különleges orosz katonai művelet – közölte Bécsben Konsztantyin Gavrilov, Oroszország képviselője az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetben. „Ne mondják később, hogy nem figyelmeztettük önöket” – mondta a diplomata.

A Kreml, szóvivője révén tudatta, nincs többé lehetőség béketárgyalásra Zelenszkijjel.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Magyar Békekör/Facebook/VK/Wordpress

Válasz

kiss lászló üzente 3 napja

TELJES HÍR:
Az ukrán hadsereg ásógéppel pakolja ki a testét. A videót tömegesen kellene leadni a nyugati országokban, amelyek finanszírozzák ezt a mészárlást!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid03357LFdMmtjdS6V4f4iUkJ86By2N5RugizipL7BSN2ySEwUze1bVoPBZk2jvjYCnjl&id=100088613340978
Roxana Pirlogeanu
Hagyok nektek valamit egy másik oldalról, mert nincs időm írni: "egyesek Izraelbe jutnak, úgy tűnik, a csak a front mögött cselekvő és aktiváló Mozart magán bűnöző cégnél csak a parancsnokok és néhány katona lenne amerikai, a a mentősök, a legtöbb izraeli, amely a halottakkal és sebesült ukránokkal "kezel és operál", és örömében magánrepülőgépeket repít pótalkatrészekkel izraeli klinikákra, amely még Netanjahu nyilatkozatai alapján is felülmúlta Kínát és Törökországot, hogy a világ második számú szervátültetésére vált"
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Roxana Pirlogeanu
"Ne temesd el mindet, csak néhányat. "A megölteknek is adjanak nagy kárpótlást, különben Jeli nem tartja meg szavát az üregeknek. Sokan eltűnnek és elégetik őket, hogy a szerződésekben foglaltak szerint ne okozzanak kárt a családnak. Valahol olvastam, ha még egyszer találkozom vele, közzéteszem. "
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Dragomiroiu Gheorghe
Láttam őt ma reggel... Isten ments az ilyen kegyetlenségeket!!!
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Dimitri Bogatir
Ezek azok a közös sírok, amelyeket az ukránok és a román média (orosz mészárlások és tömegsírok) nyilvánítottak .....
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Maria Toma
Hová mennek az európai költségvetések és senki sem beszél a békéről
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Andrei Avram
Szomorú, nagyon szomorú ! Annyi meggondolatlanság...
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Donlad Trip
Harcolj az országért. Légy hazafi. Az országod hálás lesz. Az anyaország HŐST fog belőled csinálni a közsírokban

Válasz

kiss lászló üzente 3 napja

A BORZALOM HÍREI 2023.01.26.18:18-KOR:
Az ukrán hadsereg ásógéppel pakolja ki a testét. A videót tömegesen kellene leadni a nyugati országokban, amelyek finanszírozzák ezt a mészárlást!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid03357LFdMmtjdS6V4f4iUkJ86By2N5RugizipL7BSN2ySEwUze1bVoPBZk2jvjYCnjl&id=100088613340978
Roxana Pirlogeanu
Hagyok nektek valamit egy másik oldalról, mert nincs időm írni: "egyesek Izraelbe jutnak, úgy tűnik, a csak a front mögött cselekvő és aktiváló Mozart magán bűnöző cégnél csak a parancsnokok és néhány katona lenne amerikai, a a mentősök, a legtöbb izraeli, amely a halottakkal és sebesült ukránokkal "kezel és operál", és örömében magánrepülőgépeket repít pótalkatrészekkel izraeli klinikákra, amely még Netanjahu nyilatkozatai alapján is felülmúlta Kínát és Törökországot, hogy a világ második számú szervátültetésére vált"
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Roxana Pirlogeanu
"Ne temesd el mindet, csak néhányat. "A megölteknek is adjanak nagy kárpótlást, különben Jeli nem tartja meg szavát az üregeknek. Sokan eltűnnek és elégetik őket, hogy a szerződésekben foglaltak szerint ne okozzanak kárt a családnak. Valahol olvastam, ha még egyszer találkozom vele, közzéteszem. "
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Dragomiroiu Gheorghe
Láttam őt ma reggel... Isten ments az ilyen kegyetlenségeket!!!
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Dimitri Bogatir
Ezek azok a közös sírok, amelyeket az ukránok és a román média (orosz mészárlások és tömegsírok) nyilvánítottak .....
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Maria Toma
Hová mennek az európai költségvetések és senki sem beszél a békéről
Az eredeti (román) megjelenítése 3 n.

Andrei Avram
Szomorú, nagyon szomorú ! Annyi meggondolatlanság...

Válasz

kiss lászló üzente 3 napja

ez már nem erőfitogtatás nem az orosz jelleme -azt az usa teszi határainál ez már komoly - és oda vág ha azt úgy látja - semmi kétséged ne legyen ebben - de vajon az usa beáldozza milliónyi ártatlan állampolgárát - hát az majd meglátjuk a hír friss:

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.


Globál
Váratlanul megindult Amerika felé egy hiperszonikus rakétákkal felszerelt orosz hadihajó
Portfolio
2023. január 25. 11:34
Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy a hiperszonikus rakétákkal felszerelt Admiral Gorskov fregatt az Atlanti-óceán nyugati részén folytatott hadgyakorlatot, amely során tesztelte csapásmérő képességét – írta meg a Reuters.

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

Válasz

kiss lászló üzente 3 napja

LENTI FRISS HÍR EGÉSZBEN!
LE ESETT A TANTUSZ…
Néhány napja az rtl.hu írta meg, hogy az ügyészség tavaly május 19-én megsemmisítette a Schadl György széfjében korábban megtalált kompromittáló anyagokat. Magyar György szerint „a jogállam halála”, ha a nyomozó hatóság saját hatáskörében így dönt az eljárás kezdeti szakaszában, hiszen azok fontos bizonyítékok lehettek volna az eset teljes feltárásához, de már
soha nem fogjuk megtudni, hogy a képeken szereplő személy kicsoda, és volt-e valamilyen köze a vesztegetési ügyhöz.
Az ügyvéd blogján visszaidézi a Schadl–Völner-ügyet, amely alapján megkérdőjelezi, hogy a volt államtitkár még szabadlábon védekezhet, ám ennél jóval nagyobb problémának tartja az ügyészség lépését, hogy a közéleti személyre nézve kompromittáló felvételeket saját hatáskörében megsemmisítette, mondván, nincs közük a korrupciós botrányhoz. Bár a végrehajtói kar elnöke azt mondta, azokról nem tudott, Magyar György nem zárja ki, hogy valakit zsarolni akartak, éppen ezért szakmai nonszensznek tartja azt az állítást, hogy a dokumentumok nem függnek össze a korrupciós ügyben folyó büntetőeljárással.::::”
LINK: https://24.hu/belfold/2023/01/26/magyar-gyorgy-schadl-szef-szexkep-ugyeszseg/?fbclid=IwAR06nCSLGBRON_RLgJj_s8KuqssuEcWwj7C7SSK7CdJKkf7TG00UaLtpepM
STB. A LINKBEN! Amikor a kapcsolat létrejött a hívó és a hívott fél között, akkor „esett le a tantusz”, ennek jellegzetes hangja után kezdett el pörögni a beszélgetés ideje. Innen ered a szólás is, amely átvitt értelemben azt jelenti, hogy valaki végre megért valamit…”
NINCS JOGÁLLAM MA MAGYARORSZÁGON EZÉRT KÜLDTEM EL KÖZIGAZGATÁSI NYUGDÍJ TÁRSADALMI BIZTOSÍTÁS CSALÁS ÉS LOPÁS MIATT UM. KÖZÜGYEMET AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGRA 2022.11.11.-ÉN! AJÁNLOTTAN A BÁZAKERETTYEI POSTÁRÓL STARSZBURGBA – AZÓTA HALLGATÁS VAN ÜGYEMBEN SE IKTATÁSI ÉRTESÍTÉS SEMMI NEM TÖRTÉNT – A HIVATALOS 90 NAP HATÁRIDŐ 2023.02.11-ÉN JÁR LE – MELY UTÁN HA NINCS ÉRDEMI INTÉZKEDÉS ÚGYBEN AKKOR TIMES FOGJA LEHOZNI AZ EGÉSZ ÜGYET, MELYNEK NEM FOGNAK ÖRÜLNI AZ ÉRINTETTEK REMÉLEM! LE ESIK NÁLUK IS A TANTUSZ!
A CIKK TELJES:
Belföld
Magyar György: A Schadl-széf ügye a jogállam halála
Farkas György
2023. 01. 26. 10:43
A Népszava közben arról ír, hogy a kompromittáló anyagok ledarásával valakinek nagy szívességet tettek. Közben egy medvebőr miatt eljárás indult.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Ismerje meg a Bitcoin CFD kereskedést »
Néhány napja az rtl.hu írta meg, hogy az ügyészség tavaly május 19-én megsemmisítette a Schadl György széfjében korábban megtalált kompromittáló anyagokat. Magyar György szerint „a jogállam halála”, ha a nyomozó hatóság saját hatáskörében így dönt az eljárás kezdeti szakaszában, hiszen azok fontos bizonyítékok lehettek volna az eset teljes feltárásához, de már
soha nem fogjuk megtudni, hogy a képeken szereplő személy kicsoda, és volt-e valamilyen köze a vesztegetési ügyhöz.
Az ügyvéd blogján visszaidézi a Schadl–Völner-ügyet, amely alapján megkérdőjelezi, hogy a volt államtitkár még szabadlábon védekezhet, ám ennél jóval nagyobb problémának tartja az ügyészség lépését, hogy a közéleti személyre nézve kompromittáló felvételeket saját hatáskörében megsemmisítette, mondván, nincs közük a korrupciós botrányhoz. Bár a végrehajtói kar elnöke azt mondta, azokról nem tudott, Magyar György nem zárja ki, hogy valakit zsarolni akartak, éppen ezért szakmai nonszensznek tartja azt az állítást, hogy a dokumentumok nem függnek össze a korrupciós ügyben folyó büntetőeljárással.
Aki megsemmisítésükre utasítást adott, azt végrehajtotta, felelősséggel és magyarázattal tartozik a nyilvánosság felé,
bűnpártolás és hivatali visszaélés gyanújába keveredhet.
Mint írta, a nyomozó hatóságnak nem dolga szelektálni egy bűncselekmény bizonyítására alkalmas eszközök között, feladata éppen a komplex adatgyűjtés. Az ügyvéd furcsállja, miként kerültek ki az ügyben keletkezett lehallgatási anyagok, amelyek elvileg titkos információnak minősülnek, a bíróság dönthet arról, hogy azokat egy nyilvános tárgyaláson az eljárás tárgyává teszi-e.
Közben a Népszava is arról ír, hogy az ügyészség döntése után a felvételek miatt sem Schadl Györgynek, sem az ismeretlen sértetteknek nem kell aggódni. A lap meg nem nevezett jogi forrásait is meglepte ugyanakkor a lépés, mert a felvételek Schadl György széfjében úgy is felvetették a személyes adattal való visszaélés gyanúját, ha nem próbáltak velük zsarolni.
A bűncselekemény gyanúja csak akkor nem áll meg, ha az érintettek nem tettek feljelentést, vagy kijelentették, hogy Schadl György jogosult volt a felvétel birtoklására. Az rtl.hu korábban megkereste a DVD borítóján névvel szereplő közszereplőt, aki azt mondta, nem ismeri Schadl Györgyöt, se ő, se más nem zsarolta meg, nem tudja elképzelni, hogy kompromittáló felvétel készült volna róla.
Frissítünk!
A medvebőr miatt eljárás indult
Természetkárosítás bűntette miatt ugyanakkkor külön eljárás indult a Schadl-ügy egyik vádlottja ellen, nála preparált medvebőrt találták a házkutatásnál – tudta meg az rtl.hu. „Vicc ez az egész”. Így reagált a férfi, akinek az ügyészség a korrupciós ügyben felfüggesztett börtönt, pénzbüntetést ajánlott. Az engedély nélküli medvebőr ügyét arról leválasztották. Abban is bírság kiszabását kezdeményezték, de ő nem hajlandó fizetni, szerinte hitelt érdemlően tudja igazolni a trófea eredetét. Az ügyészség ezt az ügyet – teljesen jogszerűen – leválasztotta, ugyanakkor több gyanús, fontos ügyben ennek nincs nyoma, ezért az rtl.hu rákérdezett a Központi Nyomozó Főügyészségnél, a medvebőrösön kívül választottak-e le ügyeket, de kérdéseire nem válaszoltak.


Válasz

További hozzászólások 

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu