Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

SEMMISEM AZ AMINEK LÁTSZIK, ÍRJÁK,MONDJÁK ÉS SULYKOLJÁK.

 

A TUDATLANSÁG= FÉLELEMMEL

 

MOST ÉRTEM EL AZT A SZINTET AMIKOR  NYÍLTÁ VÁLHATOK

 

MA 2009. DECEMBER 21-ÉN 04:56 -ÓRAKOR AMIKOR ÍROM-E SOROKAT

EGY ŐSRÉGI MAGYAR SZOKÁS ELEVENEDIK MEG, A FÉNY NAPJA A FELVILÁGOSULÁS...

 

EZÉRT TETTEM KI FÉNYKÉPEMET IS, MERT TUDOM, HOGY AKI KIVÁNCSI RÁM ISMER, AKKOR MEG MINEK JÁTSZUK A TITKOLOZÓDIST ...

 

szeretettel: id. Kiss László  8887. Bázakerettye Petőfi u. 7.

 

...egyik versemmel köszöntelek bennetek:

 

Szerző       Üzenet
spartakusz     
cs okt 29 2009, 04:03     Jelentés Szerkesztés Idézés
Regisztrált tag #6
Regisztrált: cs júl 23 2009, 06:30
Üzenetek: 136
    Sziasztok!

Folytatom életem-élesben írásom, ahogy látom megújult a felírta a monitoromon:
Kárpát-medencei kerekasztal címen - jó és találó, eredeti elgondolásom helyet - így kezdem:

Tudom, hogy MAGYARORSZÁG FELTÁMAD.

Magyarország feltámad és élni virágozni fog,
Régi dicsőségében ragyogja be a teret a mindenséget,
Hiába mondják és írják, nem akarják látni nagy magyarországot,
Hát így nem is kisbetűvel naggyal lesz írva az égre.

Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG,
TE CSODÁS GYÖNYÖRŰ ORSZÁG,
MÁR NEM FOGUNK KÖNNYEZNI,HA RÁD GONDOLUNK.
Te feltámadott ország.

Most már szúrós a tekintetünk, mert felébredtünk.
Nem tudta kinevelni belőlünk az alja nép,
HAZASZERETETÜNK.
Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG.

Te csodás gyönyörű kagyló KÁRPÁTOM,
Kagyló ki benne az élet indult el útjára,
Visszatérek hozzád, mert szeretlek,
Tiszta szívből, teljes odaadással.

Életem is feláldozom érted,
Te gyönyörű tündéri csodás ország,
Tömörülünk, és szent koronánkat,
Méltóan most a fejedre helyezzük.

Bázakerettye 2009. október 29.-én, 03.00-órakor...


szeretettel: spartakusz...


spartakusz

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kiss lászló üzente 2 napja

EGY A MUTATVÁNY LELEPLEZŐDÖTT MEGBUKOTT!
ÍROM MA: 2020. 01. 18.-án!
Ez olyan mint, amikor látod, hogy a színpadon elfűrészelnek egy embert ketté – majd utána elővarázsolják egybe és élve – és egy másik leleplező produkcióóban elé tarják a trükköt, hogy nem az amit láttál ha nem becsapás az egész!
Társadalmi szinten a fentiek tudatában tárom elétek a nyugdíjas és a mai nyugdíjas levő történetével, mivel érintve vagyok, mint öregségi nyugdíjas harcoló és élesben!
Legelőször különböző emberek véleményeit írom egy – párat:
A nyugdíjból is vonnak le adót?

Nem, a nyugdíjasoknak szinte minden ingyen jár, amiért mindenki más fizet.
Nem csak adót nem fizetnek, hanem egészségügyi járulékot sem. Helyettük is mi, adófizetők álljuk az ő egészségyi költségeiket.
Emellett Magyarországon a világon egyedüliként ingyen utazhatnak a nyugdíjasok, mert csak. Természetesen a mi adónkból pótolják ki az ő utazásuk költségeit.
EZZEL SZEMBEN A VALÓSÁG:
Dudok Andrásné nevű felhasználó válasza:

Mivel mindenen van adó, igy mindenki fizet!!!Én pl.47 éves szolgálati időre 57.075 ft nyugdijat kapok, mivel mi már nem brutto, na nem a netto bérünk után kapjuk. Mivel ebből éhen halnék mellette vállalkozo vagyok, igy bizony havi 7500 egészségügyi járulékot fizetek. És nem járok orvoshoz soha és kocsival járok nem ingyen busszal!!
Szabad legyen megjegyeznem !

Ha az a bizonyos nyugdíjas
Pl: lehet az édesanyád vagy nagyanyád is (ne felejtsük el),és elmegy a boltba abból a 70 ezer forintos nyugdíjából kifizeti a 27% Áfát meg a gyógyszerei után is akkor mit is fizet?
ADÓT.
Tehát a nyugdíjasok is fizetnek adót.
De milyen jó is annak a nyugdíjasnak 70.000 ft.nak a 27 %-a már ugrott is az az 18000 ft.és hoppá maradt neki 52000 ft-ja.De mind ezt csak megjegyzem.

ADÓZÓ ÉS NEM BIZTOSÍTOTT (id. Kiss László)
"még véletlenül sem lesz egyszer a mai adózókból nyugdíjas."

Megnyugodhatsz, nem lesz. Vagy ha igen, jelkepes nyugdijat fognak kapni, olyan havi 20-30e korul (mai arakon).
AZÉRT LESZ EZ A JÖVŐBEN MERT NEM BIZTOSÍTÁSI DÍJKÉNT FIZETTETIK BE HA NEM ADÓKÉNT – MELYBŐL CSAK ADHATÓ A NYUGDÍJ DE NEM KÖTELEZŐ!
HA EDDIG ÉRTED – MEGÉRTETTED, AMIT ÍRTAM – AKKOR FOLYTASD AZ OLVASÁSÁT EZEN ÍRÁSOMNAK!
MA 2020. 01. 18.-ÁN MÁR NEKEM IS AZON KELL HADAKOZNOM VELÜK, HOGY ELISMERTESSEM SZOLGÁLATI IDŐMET MELYRE A BEFIZETETT BIZTOSÍTÁSI DÍJ FEJÉBEN JOGOSULT VAGYOK!
DE MÁR ŐK ELLENVÉLEMÉNNYEL A KETTŐS FOGALMAKKAL ÉRVELNEK ELLENE– MERT UGYEBÁR A JOGOSULTSÁGI SZOLGÁLATI IDŐ NEM AZONOS A BESZÁMÍTHATÓ SZOLGÁLATI IDŐVEL! VAGY A BIZTOSÍTOTT NEM AZONOS A BIZTOSÍTOTTNAK MINŐSÜLŐVEL – MERT EZ UTÓBBI CSAK AKKOR, HA BEFIZETTE A NYUGDÍJJÁRULÉKOT PL. 10%-OT
ÉN BEFIZETTEM LEVONTÁK ÉS MÉG IS KÜZDENEM KELL 2.ÉV MÚLVA MÉG 70 ÉVESEN IS JOGALAPPAL LEVŐ BIZTOSÍTÁSI ÜGYEMBEN, HOLOTT AZT KÉRÉSEM NÉLKÜL IS MEG KELL ADNIUK EZT TUDNIUK KELL ÉS TUDJÁK IS! – UGYAN IS HA A BIZTOSÍTÁS ÜGYBEN VALAKI NEM TELJESÍT NEM FIZET HAVI BIZTOSÍTÁSI DÍJAT NEM BIZTOSÍTOTT – DE HA FIZET ÉS ENNEK ELLENÉRE A MÁSIK FÉL NEM FIZET AZ MÁR KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNY BIZTOSÍTÁSI CSALÁS BŰNTETTÉT KÖVETI EL VELEM SZEMBEN!

MAI ADÓFIZETŐK AKIK AZT HISZITEK HOGY BIZTOSÍTÁSI DÍJT FIZETTEK TÉVEDTEK – MERT MAJD 20- VAGY 30 ÉV MÚLVA IRREÁLIS 72 ÉV ÖREGSÉGI NYUGDÍJKORHATÁRT ELÉRED NEM HIVATKOZHATSZ A BIZTOSÍTÁSI CSALÁSRA MERT ADÓKÉNT VONJÁK TŐLED MA 2020. 01. 18.-ÁN AMIKOR ÍROM JÖVŐBE LÁTÓ VALÓDI SORAIMAT …………….É R T E D ? AZ ADÓ ÉS A BIZTOSÍTÁS KÉT KÜLÖNBÖZŐ KONKRÉT CÉLT SZOLGÁL, A BIZTOSÍTÁS – BIZTOSÍTJA ÖREGKORI ÉVEIDET EZ ESETBEN AZ ADÓ A JELENBEN ÉLTET ÉS ÉLTETED VELE AZ ÁLLAMI KÖZHIVATALNOKOKAT ÉS AZ ERŐSZAKSZERVEZET TAGJAIT IS!
Mind ezen tudás birtokában tétlen nem maradhatsz jó öreg vén barátaim, könnyünk folyik mert gyermekeink és unokáink elmenekültek mert el lehetetlenítették létfenntartási életkörnyezetüket…rettegünk, hogy súlyosan ne betegedjünk le mert halálgyár híre ma a kórházaknak, ahol kórházi fertőzés, mint halál ok tölt el bennünk félelemmel! és a teljesen lebutított oktatás gyermekeinknek…. és stb. minden téren a kilátástalanság nyomor okán - jajkiáltásunk NINCS ÍGY ÉRTELME AZ EMBERI ÉLETNEK …..úgy hogy, mivel minden népnél nemzetnél ez a tendencia (a történet) legyünk kezdeményezői hisz sokan vagyunk 3 millióan – fellázadásnak - ÉS NE FÉLJÜNK ÖSSZEJÖNNI MAJD – MERT HA LEGÉPPUSKÁZNAK BENNÜNK A HÁZAK TETEJÉRŐL MINT TÖRTÉNT 1956-BAN AZZAL CSAK MEGRÖVIDÍTIK

S Z E N V E D É S Ü N K !
Kelt: Bázakerettye, 2020. 01. 18. id. Kiss László
UTÓSZÓ: FELISMERTEM, HOGY A MAI ÁLLAPOTON CSAK MI NYUGDÍJASOK TUDUNK VÁLTOZTATNI ÉRDEKEINK SZERINT – MERT A MÉG LEVŐ AKTÍV DOLGOZÓ GYERMEKEINK LÁNYAINK – DOLGOZNAK NAPESTTŐL NAPNYUGTÁIG – ÉS FÉLTIK MEGÉLHETÉSI EGYETLEN FORRÁSUKAT – DE NEKÜNK NINCS MIT FÉLTENI – ÉS TEGYÜK MEG ADDIG AMÍG HORN GYULA HAGYATÉKÁT NEM VONJÁK VISSZA AZ INGYEN UTAZÁST É R T I T E K ?
ÉRTSÉTEK MERT GYERMEKEINK ÉS UNOKÁINK ÉS NEM UTOLSÓKÉNT
SZÜLŐHELYÜNK HAZÁNK LÉTE FOROG KOCKÁN!
MAGYARORSZÁG LEGYEN ÚJRA A MAGYAROKÉ KÁRTÁPHAZÁBAN ÉS A NAGYVILÁGBAN ÉLŐKÉ!

Válasz

kiss lászló üzente 2 hete

Előbb tervezz, aztán végezz!
Csak akkor kezdj harcolni, ha már ismered a győzelem (feltételeit)!
Első stratégiaNe lássa az ég, hogy átkelsz a tengerenHa a készültség teljes körű, akkor a figyelem lankad. Amit az emberek gyakran látnak, az nem kelt bennük kételyt. A yin a yangon belül található, nem a yanggal szemben áll. A nagy yang (rejtheti) a nagy yint.Második stratégiaZárd körül Weit, hogy megmentsd ZhaótAz egyesült ellenségnél jobb a megosztott ellenség. A yang elleni harcnál jobb a yinelleni harc.Harmadik stratégiaMás kardját használd gyilkolásraHa az ellenfél már világosan látható, de szövetségesed még nem határozta el magát, akkor tereld szövetségesed abba az irányba, hogy leszámoljon ellenfeleddel! Ily módon nem magad fejted ki az erőt. A sun [csökkentés] jósjegynek megfelelően cselekedj!
A KÍNAI HADTUDOMÁNY KLASSZIKUSAI596Negyedik stratégiaKipihenten várd a megfáradtakatLankaszd az ellenfél erejét azzal, hogy nem bocsátkozol vele harcba! „Csökkentsd a keménységét, és gyarapítsd a puhaságát!”Ötödik stratégiaHasználd ki a tűzvészt a fosztogatásraHa az ellenség nagy bajban van, használd ki az alkalmat, és húzz belőle hasznot! Ez az, amikor „a kemény legyőzi a puhát”.Hatodik stratégiaKelts zajt keletről, és támadj nyugatrólHa az ellenség számításain úrrá lesz a káosz, és nem felkészült, az olyan, mint amikor a kun jósjegy alul helyezkedik el, a dui jósjegy pedig felül. Használd ki fejetlenségét, és arass győzelmet rajta!Második csoportA harcba bocsátkozás stratégiáiHetedik stratégiaA semmiből hozz létre valamitEgyszer csapd be, másszor ne csapd be! Tedd valósággá azt, amiről azt gondolja, hogy becsapás! Kis yin, nagy yin, nagy yang.Nyolcadik stratégiaTitokban juss el ChencangigMutass neki mozgást [amivel máshova irányítod a gyelmét], és nyugalmát kihasználva szerezd meg az irányítást! „A yi jósjegy: mozgás és szél.”
HARMINCHAT STRATÉGIA597Kilencedik stratégiaA túlpartról szemléld a tüzetHa a yangnak megbomlik a harmóniája, és rendje káoszba fordul, a yin várakozással áll vele szemben. Ha az erőszak és a kegyetlenség eluralkodik rajta, az ereje önmagától fel-emésztődik. „Alkalmazkodni a cselekvéssel, ez a yu jósjegy. A yu jósjegy nem más, mint alkalmazkodni a cselekvéssel.”Tizedik stratégiaRejtsd a kardot a mosolyodbaNyerd el a bizalmát, érd el, hogy ne tartson tőled, és titokban szervezkedj ellene! Készülj fel, és csak azt követően cselekedj, ne hagyd, hogy váratlan fordulat következ-zen be! Ez nem más, mint amikor a belső keménység külső puhasággal párosul.Tizenegyedik stratégiaA barackfa helyett döntsd ki a szilvafátHa a helyzet olyan, hogy a veszteség elkerülhetetlen, akkor veszíts a yinből, és ezáltal gyarapítsd a yangot!Tizenkettedik stratégiaVezesd el a birkát, ha a kezed ügyébe akadHa egy apró rés adódik, ki kell használni. Ha egy apró haszon adódik, a birtokába kell jutni. Kis yin, kis yang.Harmadik csoportA támadó harc stratégiáiTizenharmadik stratégiaÜsd a füvet, hogy megriaszd a kígyótHa gyanakodsz, akkor járd körül az igazságot, deríts rá fényt, és azután cselekedj! A fujósjegy nem mást jelent, mint titkos tervet.
A KÍNAI HADTUDOMÁNY KLASSZIKUSAI598Tizennegyedik stratégiaVégy kölcsön egy holttestet, és költöztesd belé a lelkedAmit már használnak, azt nem lehet kölcsönvenni. Ami használhatatlan, az kéri, hogy kölcsönvegyék. Vedd kölcsön a használhatatlant, és használd fel! „Nem mi kérünk a tudatlan gyermekektől, hanem a tudatlan gyermekek kérnek tőlünk.”Tizenötödik stratégiaCsalogasd a tigrist, hogy elhagyja a hegyetVárj az égre, hogy szorult helyzetbe hozza (ellenfeled), (és/vagy) használj embere-ket arra, hogy maguk után csalják! „Ha odajutnod nehézségekkel járna, inkább vedd vissza felé az irányt!”Tizenhatodik stratégiaHa foglyul akarod ejteni, előbb engedd futniHa sarokba szorítod, akkor ellentámadásba lendül, ha futni hagyod, akkor csökken az ereje. Szorosan kövesd, de ne érd utol, őröld fel a qijét és az erejét, lohaszd le a harci kedvét, érd el, hogy szétszóródjon, és azt követően ejts foglyokat! Így katonáidnak nem kell majd összevérezniük fegyvereik élét. „A xu [várakozás] jósjegy azt jelenti, hogy aki rendelkezik az őszinteséggel, az megdicsőül.”Tizenhetedik stratégiaDobd el a téglát, és gyűjtsd be a jádétCsapd be (ellenfeled) színleléssel! Ez az „együgyű (gyermek) elverése”.Tizennyolcadik stratégiaHa el akarod fogni a haramiákat, fogd el a királyukatZúzd össze a kemény magját, fogd el az irányítóját, és ezzel bontsd meg az egységét! Ez az, amikor „a sárkány kint harcol a pusztán, és útja végéhez ér.”
HARMINCHAT STRATÉGIA599Negyedik csoportA zavaros harc stratégiáiTizenkilencedik stratégiaAz üst alól húzd ki a tűzifátNe szegülj szembe az erejével, ehelyett inkább csökkentsd azt! Ez épp olyan, mint az a jósjegy, amiben a dui trigram van alul, a qian trigram pedig felül.Huszadik stratégiaTedd zavarossá a vizet, és fogj benne halatHasználd ki a másik félnél jelentkező belső zavarokat, húzz hasznot a gyengeségeiből és a fejetlenségéből! Sui jósjegy: „A sötétség közeledtével bemegy, és nyugovóra tér.”Huszonegyedik stratégiaAz aranykabóca levedli páncéljátMegőrzi megjelenését, és kiteljesíti erejét. Eközben a szövetségesek nem bizonytala-nodnak el, az ellenségek pedig tétlenek maradnak. „Engedelmesség és mozdulatlan-ság – ez a gu jósjegy.”Huszonkettedik stratégiaZárd be a kaput, hogy fülön csípd a tolvajtA kisebb ellenséget kerítsd be! „Bo jósjegy: nem alkalmas arra, hogy bárhova távozzon az ember.”Huszonharmadik stratégiaA távolival szövetkezz, a közelit támadd megHa a kialakult formációk [például ellenséges katonai szövetségek] behatárolnak, és az erőviszonyok korlátoznak, akkor a hasznot közelről szerezd meg, az ártalmaktól pedig zárd el magad a távolság segítségével! Ez nem más, mint „felül tűz, alul mocsár”.
A KÍNAI HADTUDOMÁNY KLASSZIKUSAI600Huszonnegyedik stratégiaKérd kölcsön az utat, hogy megtámadhasd GuótHa a köztem és egy másik hatalom között elhelyezkedőt a vetélytárs azzal fenyegeti, hogy meghódoltatja, akkor erőt kell kölcsönöznöm (a fenyegetett) számára. Ezt (a hely-zetet) a kun jósjegy (írja le): „Ha beszél, nem hisznek neki.”Ötödik csoportAz egyenlő küzdelem stratégiáiHuszonötödik stratégiaLopd el a gerendát, és cseréld ki oszlopraGyakorta késztesd felállásának változtatására, vond ki (a küzdelemből) legerősebb csa-patait, várd meg, amíg önmagát legyőzi, és azután kerekedj felül rajta! Ez nem más, mint „fékezni a kerekeket”.Huszonhatodik stratégiaMutass az eperfára, és szidd a huaifátA nagyobb, amely elnyomja a kisebbeket, félelmet kelt, és ezáltal irányít. „Akinek keménysége megfelelő, az engedelmességet vált ki. Még ha veszélyes cselekedetet hajt végre, akkor is követik.”Huszonhetedik stratégiaTettesd az őrültet, de ne boruljon el az elmédInkább tettesd azt, hogy valamit nem tudsz, vagy nem teszel meg, mint hogy azt tet-tesd, hogy valamit rosszul tudsz, vagy valami rosszat teszel. Légy nyugodt, és ne mutasd ki, hogy mi hajt! Felhő és mennydörgés – ez nem más, mint a zhun jósjegy.Huszonnyolcadik stratégiaKüldd fel a tetőre, és vedd el a létrátTéveszd meg egy könnyen járható úttal, ösztönözd, hogy előrehaladjon rajta, vágd el a támogatását, utánpótlását, és taszítsd halálos csapdába! „Akit megmérgeznek, az nem a megfelelő helyen tartózkodott.”
HARMINCHAT STRATÉGIA601Huszonkilencedik stratégiaNyíljanak virágok a fánHasználd ki a körülményeket úgy, hogy erősnek mutatkozz! Ha erőd szerény, megje-lenésed árasszon erőt! „A vadlúd beleolvad a messzeségbe [a felhőkbe], tollai példaként szolgálhatnak.”Harmincadik stratégiaTedd meg a vendéget házigazdáváHasználd ki a rést, dugd be rajta a lábad, és kaparintsd kezedbe a házigazda hadigépe-zetét! Ez „a jian [fokozatosság] jósjegynek megfelelő előrehaladás”.Hatodik csoportStratégiák kudarcra ítélt csaták esetéreHarmincegyedik stratégiaA gyönyörű nő stratégiaHa a hadsereg erős, támadd a hadvezérét! Ha a hadvezér bölcs, támadd az érzelmeit! Ha a hadvezér elgyengül, katonái pedig zülleni kezdenek, akkor a hadsereg ereje magá-tól elsorvad. Ez „alkalmas a haramiák megfékezésére, és egymás sikeres megvédésére”.Harminckettedik stratégiaAz üres város stratégiaHa gyenge vagy, láttasd magad még gyengébbnek, és a kételyek kételyeket szülnek majd. „A kemény és a lágy határa” csodálatosabb a csodálatosnál.Harmincharmadik stratégiaÁllítsd át a kémeketA bizonytalanságban fokozd a bizonytalanságot! „Szövetkezz velük belső indíttatás-ból, és te magad nem veszel oda.”
A KÍNAI HADTUDOMÁNY KLASSZIKUSAI602Harmincnegyedik stratégiaA húsunk sanyargatásának stratégiájaAz emberek (általában) nem ártanak maguknak, és ha ártalom éri őket, az biztos, hogy valódi (ártalom). Ha valaki a valódi ártalomról elhiteti, hogy színlelt, vagy a szín-lelt ártalomról elhiteti, hogy valódi, az ezáltal sikeresen képes ellentéteket szítani. „A tudatlan gyermek szerencséje szófogadásából és engedelmességéből fakad.”Harmincötödik stratégiaLáncstratégiaHa (az ellenségnek) sok a hadvezére és nagyszámú a hadserege, akkor nem szabad vele megütközni. El kell érni, hogy saját magát összeláncolja, és ezt követően kell kioltani az erejét. „Ha ott van a seregben, az szerencsés, olyan, akár az Égtől kapott áldás.”Harminchatodik stratégiaA menekülés a legjobb módszerHa meg akarod óvni sereged, kerüld el az összecsapást! „(A sereg) visszavonul, de nem követ el hibát. Ez nem olyasvalami, ami eltér a normálistól.”FELHASZNÁLT IRODALOM
https://akfi-dl.uni-nke.hu/pdf_kiadvanyok/web_XS_PDF_PMA_A_kinai_hadtudomany_klasszikusai.pdf
emlékezetből írom – idézem – a legjobb stratégia:
„… a háború művészetének legmagasabb foka amikor emberáldozat és fegyverek nélkül hódítod meg ellenséged….”
én mai napig 2020-ig kettő ilyet ismerek –
_ felvásároljuk a területét
_ beszivárgunk intézményeibe és ott fokozatosan vezető pozíciót érünk el….utána - már sajátjainkat alkalmazzuk!
///////////////////////////////////////////////////////////////////

"Test a mentum" Harkány 2019.12 .29. Aranygriff fészekrakó összerendeződés a PI erőterében
3 042 megtekintés
•2020. jan. 1.
100 4 Megosztás
Mentés

nagy nagy
2,5 E feliratkozó
Aranygriff fészekrakó összerendeződés a PI erőterében https://postaimre.magyarnemzetikorman... https://pikor-info.ewk.hu/
Kategória
Emberek és blogok
A megjegyzések ki vannak kapcsolva
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
előzmény
amit oda írtam, törölték….
a vers amit oda másoltam:

https://www.youtube.com/watch?v=xvO2-d6uwnI&lc=z23mhveiuw30w3m15acdp43bqtwm3cuhwlpl0j5eazpw03c010c.1577983016842113&feature=em-comments

„Imre 3:21-től de előtte beszél az apostolokról.... mondja a valót - és eszembe jut, hogy írtam neki róla egy verset: idézem: Aposta! Nem verset írok neked, hanem üzenetet, Amikor hetet üt a nagyharang, kapd fel a fejedet. Az APOSTALOK soha nem írtak, hanem szóban tanítottak. Miért nem írok neked verset, mert Mi nem Ők vagyunk, Mi tanítunk, gyógyítunk, voltunk - vagyunk - és leszünk. Ha már senki se lesz - nem lesz feladatunk. Körbe szalad a Föld golyón a hang, amely felcsillant, A hang a lélek ereje, mely a szívbe hatol és serkent cselekedetre. A fizikai test a lélek haragja, melyet állandóan ápol és oltalmaz. Csak arra kérem Istenem, haragja legyen mérsékletes, Amikor itt lesz az idő, fiainak el ne vegye eszét a bosszú. Volt már egy IMRÉNK kit apja intelmei oltalmazott. Sűrítve a szót, mindazon intelmek vezéreljenek, Nem feledve a kezdet őseink szavát: szeretet. Harcba megyünk és imádkozzunk – őszintén érte….
Aposta!

Nem verset írok neked, hanem üzenetet,
Amikor hetet üt a nagyharang, kapd fel a fejedet.
Az APOSTALOK soha nem írtak, hanem szóban tanítottak.

Miért nem írok neked verset, mert Mi nem Ők vagyunk,
Mi tanítunk, gyógyítunk, voltunk - vagyunk - és leszünk.
Ha már senki se lesz - nem lesz feladatunk.

Körbe szalad a Föld golyón a hang, amely felcsillant,
A hang a lélek ereje, mely a szívbe hatol és serkent cselekedetre.
A fizikai test a lélek haragja, melyet állandóan ápol és oltalmaz.

Csak arra kérem Istenem, haragja legyen mérsékletes,
Amikor itt lesz az idő, fiainak el ne vegye eszét a bosszú.
Volt már egy IMRÉNK kit apja intelmei oltalmazott.

Sűrítve a szót, mindazon intelmek vezéreljenek,
Nem feledve a kezdet őseink szavát: szeretet.
Harcba megyünk és imádkozzunk – őszintén értetek,

Istenünk mutasd az utat és mi követünk!
Ami elkerülhetetlen tőle nem félünk - megvédjük,
Megvédjük, mert ez a keresztünk, amit oltalmazunk.

Majd ha meghallod a csatazajt, jusson eszedbe,
Mi nem Ők vagyunk, megvédjük a lelkeket, hogy élhessünk.
Mi mielőtt elindulnánk - áldásodat ad meg ránk.

Várom én is türelmetlenül, sok már a halott, ártatlan, szenvedő
Kik lelkileg is nyomorognak már - a kilátástalanság leplét
Nagyon kérlek, ránts le már, hogy tisztán lássuk mi a teendőnk.

Tudom - megmutattad a színét a kiömlő szenvedés folyamát,
Borzalmas, mond, mit tegyünk, hirdetem Igédet: hit, remény, szeretet,
de ez még mind nem elég, mond, mit tegyünk még.

Nyíltan újból gyaláz, törvényt hoz vagy akar egy újabb golgotát.
Edz meg szívünket, adj bátorságot és felhatalmazást.
Mi megyünk dicsőségedre, és most újból megújulunk.

NEM FÉLÜNK - ha velünk vagy, bátorítasz, segítesz leküzdeni,
A sátán hatalmát, mely gonosz, és már mindenütt ott van.
Óh én Istenem, adjál erőt, hogy józan eszünk uralja majd tettünk.

kelt: Bázakerettye, 2010. október, 20-án.03:54 kor befejeztem...


szeretettel: id. Kiss László

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Dóra Bárdi
„Segítő” · 21 órája
Ma nincs kihirdetve háború – és a küzdelem akármilyen ádáz lehetősége mellett – lehet, hogy soha nem is lesz kihirdetve a hagyományos módon. Az életmódunk áll támadás alatt. Azok, akik az ellenségeink, a világ minden táján erősödnek. A barátaink túlélése veszélybe került. Ennek ellenére még semmilyen háború nincs bejelentve, nem léptek át határokat menetelő katonák és egy rakéta sem lett kilőve.
Ha az egyén a háború bejelentésére vár, mielőtt az a hadiállapot önfegyelmét rájuk kényszeríti – akkor csak azt tudom mondani, hogy semmilyen háború nem jelentett hatalmasabb fenyegetést a biztonságunkra. Ha önök a „tisztán látható veszély” kihirdetésére várnak, akkor csak azt tudom mondani, hogy a veszély soha nem volt ennyire nyilvánvalóbb és a jelenléte ennyire közeli.az egész világon kell szembenéznünk egy fegyelmezetten egységes és könyörtelen összeesküvéssel, mely elsősorban rejtett Mikrohollámu Fegyverekkel &Tudatmanipulációs/közönyössé-kényelmessé tevö/módszerekkel növeli a befolyásának területét – a beszivárgással a megszállás helyett, a felforgatással a választások helyett, a megfélemlítéssel a szabad döntés lehetősége helyett, gyilkosokkal éjszaka mintsem katonákkal nappal. Ez egy olyan rendszer, amely rengeteg embert és anyagi erőforrást tömörít egybe, egyetlen szorosan összefonódó "építményben", egy nagyon hatékony gépként ötvözve a katonai, diplomáciai, hírszerzői, gazdasági, tudományos és politikai műveleteket.
Az előkészületeik titkoltak, nem nyilvánosak. A hibáikat eltemetik, nem teszik a címoldalakra. Az őket elhagyókat elhallgattatják, nem elismerik.-eza "kormány"nakis nevezett 100%Életellenes köztörvényes 100%SZINÉSZ csürhe..
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
„…..három ókori kínai hadtudományi klasszikus. A politikaelméleti, filozófiai vagy akár pszichológiai műveknek is tekinthető alkotásokból nemcsak háborúról és békéről, jó és rossz kormányzásról, erényről és gonoszságról tanítanak, hanem a konfliktuskezelés és érdekérvényesítés útvesztőiben is eligazítanak.
A háború művészete az elmúlt kétezer év legnagyobb hatású hadtudományi műve Kínában és egész Kelet-Ázsiában. Szerzője, a Kr. e. 6–5. században élt hadvezér, Szun-ce a hagyományos értelemben vett hadi ügyek mellett a versenyhelyzetekben alkalmazandó taktikával és stratégiával is foglalkozik, tanításait pedig a mai napig az élet legkülönbözőbb területein alkalmazzák. A Vu Csinek tulajdonított A hadviselés szabályai a katonai irányítás és a civil kormányzás kérdéseit járja körül, míg a kötet harmadik szövege, A tábornagy metódusa a csatatéri taktika helyett a szervezésre, az igazgatásra és a fegyelemre helyezi a hangsúlyt.,,,,”
A mű szerzői jogilag védett. Minden jog, így különösen a sokszorosítás, terjesztésés fordítás joga fenntartva. A mű a kiadó írásbeli hozzájárulása nélkül részeibensem reprodukálható, elektronikus rendszerek felhasználásával nem dolgozható fel,azokban nem tárolható, azokkal nem sokszorosítható és nem terjeszthető…”
„…..Ha az emberek szeretik az uralkodójukat, akkor akár a haláluk árán is engedelmes-kedni fognak a parancsainak, és kora reggeltől késő estig a földeken dolgoznak. Ha viszont a népet nem használják (megfelelően), akkor jöttment, mézesmázos beszédű hivatalnokok fognak hízelkedni az uralkodónak, a kalmárok és kereskedők saját csa-ládjaikat gazdagítják, a kézműveseknek és a művészeknek pedig bőséges bevételei lesz-nek. Ha pedig a nép látja e három kényelmes megélhetési formát, bizonyosan elkerüli majd a földművelést. Ha viszont a nép elkerüli a földművelést, akkor az otthonaik sem lesznek számukra eléggé fontosak. Ha pedig nem ragaszkodnak az otthonaikhoz, akkor a védekezésre és a hadviselésre sem lehet használni őket.* * *Általában az ország kormányzásában a legnagyobb bajt az okozza, ha a népek szét-szóródnak, és nem lehet őket összetartani. A bölcsek épp azért törekedtek az egység megteremtésére, mert ezáltal lehet a népet összetartani. Ha az ország egy esztendőn át egységes, akkor tíz évig erős lesz; ha tíz éven át egységes, akkor száz évig lesz erős; ha száz évig egységes, akkor ezer esztendőn át erős lesz; ha pedig ezer esztendeig erős, akkor ezer évig (a többi felett) uralkodó állam marad…..”
„….A ragadozó madár, amikor lecsapni készül, előbb leszegi a fejét; a vadállat, ami-kor rajtaütne (zsákmányán), előbb elrejti a karmait. A tigris és a párduc nem mutat-ják karmaikat, miként a hamis [kutyának] sem látszanak a fogai. Ezért a hadsereg alkalmazásának a (helyes) módja, hogy magadat lágynak mutatva fogadd a kemény (ellenségedet), magadat gyöngének mutatva találkozz az erős (ellenségeddel); zsugo-rítsd magad össze, amikor szembeszállsz a kiterjeszkedő (ellenségeddel)! Ha nyugatra akarsz menni, mutasd azt, mintha keletre tartanál! (Sereged) előbb váljon szét, aztán egyesüljön, (terveid) előbb maradjanak homályosak, később pedig legyenek világosak! Éppen úgy, mint a kísértetek: nyomot nem hagyó; éppen úgy, mint a (hömpölygő) víz: megtörhetetlen. Így aztán nem ott leszel, ahol gondolni vélnek, s nem azt teszed, amire számítanak. Hogy éppen készülsz-e valamire vagy sem, hogy mozgásban vagy-e vagy nyugalomban, nem lesz kiismerhető. Éppen olyan leszel, mint a lesújtó villám, amire
HARCÁSZATI STRATÉGIA521lehetetlen felkészülni. Amit pedig már egyszer felhasználtál, azt ne alkalmazd több-ször, s így a győzelmedet százszorosan kiteljesítheted. Ha (a hadvezér) a titokzatos-sággal és a tisztánlátással szövetkezik, senki nem ismeri ki a (szándékai) kapuit. Ezt nevezzük a legteljesebb mértékben isteninek….”Válasz

kiss lászló üzente 2 hete

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában.
Ez az én vallásom, ez az én életem,
Ezért a keresztet vállaimra veszem,
Ezért magamat is reá feszíttetem.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe,
Szeretném égetni reszketők lelkébe,
Lángbetűkkel írni véres magyar égre:
Ez a hit a fegyver, hatalom és élet,
Ezzel porba zúzod minden ellenséged,
Ezzel megválthatod minden szenvedésed.
E jelszót, ha írod lobogód selymére,
Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe,
Halottak országát feltámasztod véle.
Harcos, ki ezt hiszed, csatádat megnyerted,
Munkás, ki ennek élsz, boldog jövőd veted,
Asszony, ki tanítod, áldott lesz a neved.
Férfi, ki ennek élsz, dicsőséget vettél,
Polgár, ki ezzel kélsz, új hazát szereztél,
Magyar, e szent hittel mindent visszanyertél.
Mert a hit az erő, mert aki hisz, győzött,
Mert az minden halál és kárhozat fölött
Az élet Urával szövetséget kötött.
Annak nincs többé rém, mitől megijedjen,
Annak vas a szíve minden vésszel szemben,
Minden pokol ellen, mert véle az Isten!
Annak lába nyomán zöldül a temető,
Virágdíszbe borul az eltiport mező,
Édes madárdaltól hangos lesz az erdő.
Napsugártól fényes lesz a házatája,
Mézes a kenyere, boldogság tanyája,
Minden nemzetségén az Isten áldása.
Magyar! te most árva, elhagyott, veszendő,
Minden nemzetek közt lenn a földön fekvő,
Magyar legyen hited s tied a jövendő.
Magyar, legyen hited és lészen országod,
Minden nemzetek közt az első, az áldott,
Isten amit néked címeredbe vágott.
Szíved is dobogja, szavad is hirdesse,
Ajkad ezt rebegje, reggel, délben, este,
Véreddé hogy váljon az ige, az eszme:
Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!


László Kiss ÁMEN helyett alkalmazd az ÚGY LESZ - még az úgy legyen helyett is mert az is csak kívánalom kifejezés - az úgy lesz tény valóság megállapítása mert valóban úgy lesz!
http://network.hu/spartakusz/blog/laszlo-blogja/mar-nem-felek?fbclid=IwAR2UJ7wkp4C_Rzv5estDd03_44YZ_c00MCLcDHbF8Gcv6cRMhMTkOnA7aTI
László Kiss Tudom, hogy MAGYARORSZÁG FELTÁMAD.

Magyarország feltámad és élni virágozni fog,
Régi dicsőségében ragyogja be a teret a mindenséget,
Hiába mondják és írják, nem akarják látni nagy magyarországot,
Hát így nem is kisbetűvel naggyal lesz írva az égre.

Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG,
TE CSODÁS GYÖNYÖRŰ ORSZÁG,
MÁR NEM FOGUNK KÖNNYEZNI,HA RÁD GONDOLUNK.
Te feltámadott ország.

Most már szúrós a tekintetünk, mert felébredtünk.
Nem tudta kinevelni belőlünk az alja nép,
HAZASZERETETÜNK.
Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG.

Te csodás gyönyörű kagyló KÁRPÁTOM,
Kagyló ki benne az élet indult el útjára,
Visszatérek hozzád, mert szeretlek,
Tiszta szívből, teljes odaadással.

Életem is feláldozom érted,
Te gyönyörű tündéri csodás ország,
Tömörülünk, és szent koronánkat,
Méltóan most a fejedre helyezzük.

Bázakerettye 2009. október 29.-én, 03.00-órakor...

szeretettel: spartakusz...

spartakusz

Válasz

kiss lászló üzente 1 hónapja

folytatás 3.old.
egyben befejező rész!
Az emberekkel elhitetik, hogy értenek a politikához, pedig maguktól is lehetne annyi eszük hogy belássák, lövésük sincs hozzá, hiszen hét országgyűlési képviselő választás is kevés volt ahhoz, hogy kiválasszon magának a nép egy olyan politikai erőt, amelyik normális, békésen fejlődő környezetet teremtene számára.
Ennek két oka lehet:
1. Nincs az országban néhányszáz értelmes, becsületes ember, akiket a választók az ország élére választhatnának vezetőnek, - ami önmagában is sértő és komolytalan feltételezés -, vagy pedig
2. a politikusok látható és meghatározó halmaza valójában egy szélhámos társaság, akik évtizedek óta hazudozva orránál fogva vezetik a népet.
E rövid írásban bebizonyítom, hogy ez utóbbiról van szó. Módszerem a ok-okozat racionális alapján álló modellalkotás, aminek alapfeltevése az, hogy a politikában olyan, hogy véletlen, nem létezik. Tudnunk kell, hogy a politika egy igen magas energiájú erőtér, ahol minden hatás mögött komoly hatóerőnek kell állnia, ezért ebben az erőtérben csak olyan tényezők működhetnek, akik rendelkeznek ezzel a nagy hatóerővel. Megjegyzem, a magyar választók – mivel nem értenek a politikához és könnyen becsaphatók –, nem rendelkeznek ezzel a hatóerővel, épp ezért nem jelenik meg az érdekük a magyar politikai életben, a törvényhozásban.
A modell kb. két éve összeállt, a kísérleti szakasz eredményesen zárult: tökéletesen értelmezhetők a politikában történő mozgások, a korábbi és a jelenlegi változások egyaránt.
Először is el kell fogadni azt az egyébként elfogadhatatlan tényt, hogy Magyarország nem szabad ország, hanem gyarmat. Az országunk idegen hatalom ellenőrzése alatt áll. Nem csak én mondom, hanem a témában nálam sokkal hitelesebbek is ezt állítják. Egyikük pl. Bogár László, évek óta úgy kezeli az ország gyarmati állapotát, mint magától értetődő dolgot.
„Válaszúthoz érkeztünk: A magyar társadalmi, gazdasági, politikai eliteknek el kell dönteniük, hogy … szembeszegülés helyett inkább a birodalom kiszolgálását választják, és értelemszerűen a saját népükből préselik ki azokat az erőforrásokat, amelyeket aztán kiutalnak a birodalomnak, vagy pedig szembesülnek azzal, hogy ez a folyamat a végéhez közeledik” (A teljes szöveg itt olvasható.)
De ugyanerről beszél Kövér László, az Országgyűlés elnöke is egy választások előtti rádióinterjúban, akinek az információi nyilvánvalóan hitelesek, hiszen ő az ország második legnagyobb közjogi méltósága:
„... minden más baloldali tömörülés, – már most itt a számottevőkre gondolok, maradjunk az Együtt Magyarországnál, az MSZP-nél –, nem engedhetik meg maguknak, hogy egymás esélyeit rontva, külön induljanak. És hát, ha nagyon cinikusan akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy az hagyján, hogy ezt maguknak nem engedhetik meg, de a megbízóik sem engedhetik meg nekik, hogy ezt a luxust megengedjék maguknak. Tehát igenis rá lesznek kényszerítve, ha józan belátásukból nem, akkor külső erő, a finanszírozóik erejével arra, hogy valamilyen kompromisszumot kössenek…” (2013.09.01. MR1 7:55) (A teljes írás ezzel kapcsolatban itt olvasható.)
Szóval Bogár és Kövér - sok száz vagy ezer bennfentessel együtt – tudja, hogy az országunk nem szabad ország, csak éppen az ország alkotmány szerinti „urai”, vagyis a nép nem tudja. Nem csoda, hiszen tudjuk, hogy mindig a megcsalt hitves tudja meg utoljára az igazságot, mert előtte titkolják legjobban a dolgot.
Felvetődik a kérdés, hogy kik ezek a „külső erők”, akik a politikusainkat utasítják? Ami ezután következik, ez már a modell része, vagyis feltételezés, amit bizonyítani nem tudok, hiszen erősen titkolják, de a politikai történések ok-okozati láncolata egybehangzóan a modell helytállódását támasztja alá.
Köztudott, hogy a nyugati civilizáció legbefolyásosabb népe zsidóság. Ők tartják kézben Amerikát, és rajta, valamint a nemzetközi bankrendszeren keresztül az egész nyugati világot. Tetszik, nem tetszik, ez tény.
Ezt a kiváltságot maga Isten, egy angyala által hozta az ősapjuk, Jákob tudomására. Az első izraelita Jákob volt. Teremtés könyve 32. fejezet: „Küzdelem Istennel
Akkor valaki hajnalig küzdött vele. … Az megkérdezte: „Hogy hívnak?” „Jákobnak” – felelte. Az folytatta: „Ezentúl ne Jákobnak hívjanak, hanem Izraelnek, mivel Istennel szemben erősnek bizonyultál és emberek fölött fogsz győzni.”
Tény, hogy a zsidó-keresztény tanítás nyomán felnőtt nyugati civilizáció legbefolyásosabb népe a zsidóság, és mielőtt még antiszemitizmuson kapnánk magunkat, tudatosítanunk kell, hogy fentiek szerint e mögött isteni elrendelés áll. A zsidóság üdvtörténeti szerepéről, valamint országunk életében betöltött szerepéről részletesebben itt olvashatunk.
A modellalkotás kiindulási feltételezése az volt, hogy Magyarország valójában egy izraeli gyarmat. A politikusaink 100%-os izraeli függőségben vannak. Ezt támasztja alá az a feltétel nélküli, alázatos meghunyászkodás is, ahogyan a politikai elit Izraellel és a zsidósággal szemben viselkedik. Ezen túl nagyon beszédes az is, ahogyan a hazai választási eredmények igazodnak az aktuális izraeli belpolitikához: Mikor Izraelben a jobboldali Likud párt volt hatalmon, akkor itt is jobboldali kormány lett, ha a baloldali Munkapárt, akkor itt is a baloldal nyert. Ez alól a 2002-es Medgyessy győzelem volt a kivétel, amikor a hatalomba meglepetésszerűen bekerült Orbánt a Likud visszahívta az élvonalból. Emlékezzünk csak a baloldal hatalomra juttatásának körülményeire, az újraszámlálási huzavonára, vagy a sehová sem vezető Polgári Körök létrehozására. Színjáték volt mind, melynek a teljes politikai paletta – benne a MIÉP is – részese volt. Bővebben erről itt olvashatunk.
A Likud szakadása és a Kadima nevű középpárt győzelme lehetővé tette Gyurcsány számára 2006-ban az újrázást, minek hallatán a dolgozószobájában táncra perdült. Ez a párt volt hatalmon Izraelben akkor is, amikor 120 izraeli katona „terrorelhárítási gyakorlat” keretében magyar rendőri egyenruhában szétverte a Fidesz ünneplő tömegét, és mindenki mást, akit az utcán értek. Őket Gyurcsány rendelte, de Gyurcsányt az öszödi beszéd után mégis Orbán védte meg, mivel az Izraelben eldöntött rendhez mindkét félnek tartania kellett magát.
Szemernyi kétségünk nem lehet afelől, hogy a politikusokat nem mi, hanem valamilyen láthatatlan idegen érdek mozgatja, jobb és baloldalon egyaránt. Ennek leglátványosabb és cáfolhatatlan bizonyítéka a vörösiszap tragédia, aminek hátteréről szóló írást feltétlenül el kell olvasni ahhoz, hogy fogalmunk legyen az alávetettségünk mértékéről. Ez az írás tényszerűen felfedi, hogy az országot hazaárulók irányítják.
Kérdés, hogy felismerhető-e ez az egyébként láthatatlan hatalom, amely évtizedek óta ellenőrzi a magyar politikai hatalmat. Jelentem, igen. A sikert az tette lehetővé, hogy ebben a láthatatlan hatalomban megoszlás támadt. Korábban, ha volt is ilyen, belügyként kezelték és kifelé egységesek voltak, de 2010 körül a zsidó milliárdos Soros György, a maga liberális nyitott társadalmi elképzelésével szembement a konzervatív izraeli kormány érdekével, és ez látható megoszlást hozott a zsidó háttérhatalomban. Soros a szervezeteivel nemkívánatos személy lett Izraelben.
Napjaink Magyarországának politikai életét alapvetően ez a zsidó belső ellentét határozza meg: Soros a liberális oldalon, Netanjahu – mint Izrael jobboldali miniszterelnöke – a konzervatív oldalon. Soros a nyitott társadalomi ideáljával és a bevándorlási politikájával nyilván nem egymaga áll, hanem egy – szintén láthatatlan – hatalmi tömörülés akaratát képviseli, annak megvalósításáért küzd. Netanjahunak pedig bevallottan a cionizmus az eszményképe, amely mögött szintén befolyásos zsidó vallási, gazdasági és politikai körök állnak. Ez a két eszménykép kibékíthetetlen ellentétben áll egymással, küzdelmük mára már ölre menő, és bizonyítani fogom, hogy ez az ellentét határozza meg a belpolitikánkat is.
Netanjahu 2017-ben eljön Budapestre, hogy megerősítse a választások előtt Orbán pozícióját, de a hazai zsidóságot képviselő, szoclib beágyazottságú MAZSIHISZ fájdalmas hangját meg sem hallja. Vajon miért? Azért, mert tudja, hogy az ő politikai hátterük mögött Soros áll. Félelmetes, hogy erről a belső megoszlásról még az izraeli nagykövetség sem tud, és meggondolatlanul elítélik Orbán Soros elleni kampányát, amit Netanjahu látványosan visszavonat. Vagyis úgy olvassuk ezeket a sorokat, hogy az ebben az írásban feltárt konspiráció a szokásos diplomáciai szint alatt, a saját diplomatáik előtt is rejtve történik.
Érdekes a hazai ellenzéki politikai paletta alakulása, a választások előtti kavalkád. Figyeljük meg, hogy a mozgások miként igazolják a fenti feltételezést. Nem kérdés, hogy a gyarmattartó ország leosztása szerint a választást Orbánnak kell megnyernie, amihez a hivatalos váltótársnak, az ellenzék konspirációba vont részének is asszisztálnia kell, mint ahogy tette ezt Orbán is a 2002-es választásokon megrendezett bukásakor.
A hivatalos, vagyis Izrael által támogatott szoclib erő az MSZP és a DK, Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag egyszemélyes pártja. Figyeljük meg, hogy ez az a két politikai erő, ami megoszlást hoz az ellenzéki összefogásban. Az MSZP-nek kötelező Orbán győzelmét ily módon is támogatnia, de Gyurcsánynak is van annyi esze, hogy ő is csak akkor kerülhet még egyszer hatalomba, ha elfogadja és támogatja ezt az izraeli döntést. Ennek köszönhetően nem jöhet létre az egységes ellenzéki front,
Sorosnak marad a többi ellenzéki párt, az LMP-vel az élén. Háttértámogatásként ott lehetnek az 1%-ot el nem érő kicsik, de a Jobbik nélkül esélytelenek lennének, és láss csodát, a Jobbik is egyszerre csak Soros György védelmére kel. Ez valóban csoda. Mi történhetett a Jobbikkal?
Nos, a Jobbikról tudni kell, hogy őket a radikális ellenzék lekötésére hozták létre egy titkos alkuval a MIÉP ifjúsági tagozatából, amikor már látszott, hogy a MIÉP szétesik. Ezt az alkut a Kovács Dávid féle vezetés nem volt hajlandó elfogadni, ekkor lépett elő a Polgári körös Vona Gábor a második vonalból. Ennek köszönhetően a korábban parlamenti küszöböt sem elérő párt 2010-ben 12%-kal bejut a törvényhozásba.
Ott viszont ki volt jelölve számára a mozgástere: egyrészt viselnie kellett a Fidesz részéről kapott megaláztatásokat (Orbán a Magyar Gárdáról: „kiosztok nekik két pofont, és hazazavarom őket”), emellett zsidózhatott, cigányozhatott, de a kormánynak komolyan nem árthatott, pl. a korrupciós ügyekbe nem árthatta magát. Szóval a Jobbik, Vona révén fogott párt volt, célja a Fidesz hatalmának biztosítása a szélsőjobb oldaláról. Ezt Vonán kívül senki, vagy csak nagyon kevesek tudták a pártban, hiszen ezeknek az alkuknak a lényege az egyszemélyi kötődés. Ahogy a Fidesz Orbán által, úgy a Jobbik Vona által van elkötelezve a megbízóinak. Az ő dolguk, hogy az ebből fakadó nehézségeket a vezetéssel és a tagsággal megetessék. Ez része a vállalásnak.
Csakhogy történt egy megoszlás Orbán és Simicska között, ami lehetőséget adott Vonának, hogy kibújjon az egyre arrogánsabb gazdája uralma alól, és más gazdát keressen Simicska személyében. Ehhez persze el kellett távolítani az igazi radikálisokat a vezetésből – megjegyzem, nem sok volt. A tagsággal pedig nem volt sok gond, hisz könnyen elhiszi a mesét, amit mondanak neki, mert el akarja hinni. Ez egyébként minden pártnál így van. Szóval Vona Orbán alól átigazol egy másik erős ember hatalma alá, és láss csodát, a Simicska által támogatott Jobbik egyszerre csak észreveszi, hogy Orbánék lopnak, és országszerte megjelennek az erről szóló plakátok. Hát nem érdekes, hogy évekig erről semmit sem lehetett hallani a Jobbiktól?
Viszont Simicska és Vona is tisztában vannak azzal, hogy zsidó támogatás nélkül Magyarországon nem lehet hatalomhoz jutni, ezért becsatornázzák magukat Soros György mögé, mint az LMP reménybeli koalíciós partnere. Nézzük meg: annak ellenére, hogy a két párt a politikai paletta ellentétes oldalán áll, az utóbbi időben nem kritizálják egymást, sőt, nagyon is megértően nyilatkoznak egymással kapcsolatban. A terv valószínűleg az, hogy hatalomra kerülve Szél Bernadett lesz a miniszterelnök, és természetesen a Jobbik is kap néhány tálcát.
Nos, ez az ellenzéki attak elég reménytelen, több okból is. Egyrészt mert a Fidesz hatalmi pozícióban van, amivel gátlástalanul vissza is él – lásd a választási rendszer átszabását, a közszolgálati és a kereskedelmi média bedarálását, vagy az ellenzéki pártokra kirótt százmilliós bírságokat, miközben ő számolatlanul költheti a közpénzt a pártja propagandájára. Továbbá a választási eredményeket feldolgozó számítógépes program is az ő kezükben van, ráadásul Trump hatalomra jutásával a nemzetközi politikában is megerősödött a konzervatív vonal. Kialakult egy Amerika – Izrael – Törökország – Oroszország tengely, ami természetesen nem jelent teljes körű együttműködést, de tény, hogy a fő törésvonal tekintetében egy oldalon állnak.
Ennyit az előttünk álló választásokról. Több szót nem is érdemel, hiszen cirkuszi színjáték az egész, de most elemezzük egy kicsit a keresztény nemzeti kormányunk elmúlt nyolc évét, hogy megpróbáljuk kitalálni, mi lehet a kormány gazdájának a célja az országgal, vagyis milyen jövőt szánnak nekünk, „humán erőforrásoknak”. (Már az elnevezésből is érezhető az Isten képmására alkotott emberrel szembeni megvetés, lenézés.)
* Összeomlás határán billeg az egészségügy mióta csak kormányoznak, a kórházi ellátás színvonala a legrosszabb Ceausescu időket idézi, a kötelező alapellátás pedig az orvoshiány miatt belátható időn belül (a terveknek megfelelően) össze fog omlani.
* A nemzőképes, érvényesülni akaró ifjúság elvándorlása töretlenül folytatódik, vagyis a magyar fiatalok százezreinek gyermekei idegen állampolgárként látják meg a napvilágot.
* Az oktatás évtizedes struktúráját egy tollvonással felrúgják: az intézmények működtetési jogát az önkormányzatoktól megvonják, és egy működésképtelen országos szervezet kezébe adják. Az arrogáns intézkedés egyetlen célja csak az lehet, hogy az oktatás egészséges működését ellehetetlenítsék.
* Az Európai Parlament infógrafikájából kiderül, hogy Magyarországon a legmagasabb a forgalmi adó, és a legalacsonyabbak között vannak a tőkére kivetett adóterhek. Vagyis a szegények adójának is nevezett ÁFA a legmagasabb, a gazdagok tőkéjének jövedelmére kivetett adó a pedig a legalacsonyabb. Ugye kitaláljuk, hogy kinek a kormánya valójában az Orbán kormány?
* Másfélszer több pénzt adott a multiknak a Fidesz, mint a szocik – tudjuk meg a 24.hu írásából, ráadásul az országunk számára kedvezőtlenebb feltételekkel.
* „Magyarországnak még soha nem volt olyan tőkebarát kormánya, mint az Orbán kormány. Ez a kormány egy sorozat, titkosított, úgynevezett stratégiai megállapodást írt alá a multinacionális cégekkel, az egészen elképesztő mértékű kedvezményeket adta ezeknek a cégeknek, több mint a duplája annak az összegnek, annak az átlagnak, amit a visegrádi másik három regisztrál. (..) Ugyanakkor a magyar hazai vállalkozókat pedig a sikertelenségre ítéli, két okból kifolyólag: Az egyik az, hogy a multikra sújtott adók és különböző terhek még a negyedét sem teszik ki annak a tehermennyisségnek, amiket az Orbán kormány a hazai vállalkozókra sújtott. … és kizárja annak a lehetőségét, hogy Magyarországon talpra álljon egy velük versenyképes, magyar tulajdonú tőkés termelő osztály. (…) A legalacsonyabb Magyarországon a társasági adó, miközben a munkát a legsúlyosabb adókkal terheli. ” – Mondja Róna Péter közgazdász a Hírtv műsorában. – Azt pedig én mondom, hogy a munkabért azért kell magas adókkal súlytani, mert az a magyar családok megélhetését, fejlődését szolgálja, ami viszont ellentétes a kormány megbízóinak szándékával.
* „Inotai András, az MTA Világgazdasági kutatóintézetének egykori vezetője úgy véli: az egészségügyet, az oktatást, a kutatás-fejlesztést és az innovációt is tudatosan rombolja le a kormány. (…) Olyan mértékű szellemi népirtás folyt az elmúlt években, és még nagyobb intenzitással folyik ma Magyarországon, amivel – ha lenne ilyenre felhatalmazása – a fizikai népirtás bűntényéhez hasonlóan a hágai bíróságnak kellene foglalkoznia – jelentette ki.”
Napnál világosabb, hogy az ország kiürítése, elnéptelenítése, a lakosság kivéreztetése folyik. „Naponta 300 kilakoltatást tesznek föl a Végrehajtó Kamara honlapján, 300 ember, 300 család veszíti el az ingatlanát naponta, és hallgat mindenki…” – halljuk a Nemzeti Civil Kontroll alapítójától. Nem a pénzünk kell nekik, hanem a területünk, az életterünk. Nyilvánvalóan azért, mert a csodálatos Kárpát-medencénkre szemet vetett az izraeli vezetés. – De nem tudják kivel kezdtek ki, nem tudják, hogy a mi védelmünk nem ebből a világból való.
Szóval, kedves Magyar Választópolgár! Szavazhatsz, akire akarsz, esélyed nincs arra, hogy abból a csapdából, amibe a hazaáruló politikusaid vittek, a magad erejéből kiszabadulj. Sötét erők játékszere vagy, a vezetőid nem vesznek ember számba, szimpla „erőforrásnak” tekintenek, amit addig használnak, ameddig szükségük van rá.
A sötét erők saját magukat számolják majd fel, egy jövendölés szerint. Félelmetes, hogy a fentiek ismeretében értelmet nyer egy látszólag értelmetlen jövendölés, amely a ’40-es években született, és Nyirkai jóslat néven ismeretes.
„Még hatvan-hetven!
A rátarti úr napszámért kunyerál.
Már mindent elkótyavetyéltek.
Csak alantas szolgálatok maradnak, égbekiáltó árulások.
Lesznek, kik alattomos ellenséggel fújnak egy követ.
Bevezetik a hét tevét, hogy az innen köpködhessen lángot - a bikát nyergelő asszonyra.
Ebből belviszály is támad, meg külső viszály is. A Kost Áldozó két fia tovább marakodik.
A tevék magyar hajcsárai Manó bőrét húzzák Krisztus képére,
hogy megtévesszék a népet, és aranyra válthassák a félhold csillogását.
Ők a Kost Áldozó, tevét nyergelő fiát segítik,
más magyarok meg a másikat.
Kettészakad a nemzet, lángra lobban az Ország.
A lángot vér oltja.
Magyar magyart gyilkol, de a bika hátáról is ide lőnek a hét teve miatt.
A nép fele elpusztul."
Ez a jövendölés 1947-48-ban, vagyis 70 évvel ezelőtt született, és ahogyan a címe is jelzi, pontosan napjainkról szól. Hogy ki lehet az alattomos ellenség, milyen égbekiáltó árulások lesznek és kik fújnak velük egy követ, azt nem kell magyaráznom. Viszont ijesztő, hogy a felvázolt modell alapján értelmezhetővé válnak az egyébként értelmetlen zagyvaságnak tűnő sorok, hogy tudniillik a „A Kost Áldozó két fia tovább marakodik.” Vagyis Ábrahám fiai tovább marakodnak. A kost áldozó, tevét nyergelő, vagyis a muszlim tömegeket útra felkészítő fiú Soros György, aki a muzulmánok bevándorlását támogatja Európa (a bikát nyergelő asszony) kontinensére, közte Magyarországra. Netanjahu pedig meg akarja óvni országunkat a zsidók számára, ezért nem hajlandó tömegesen beengedni a muzulmánokat, kerítést építtet a bábkormánnyal.
A hét tevénél és Manó bőrénél még nem tartunk, de ez utóbbiból arra lehet következtetni, hogy Soros támogatottjai is a hatalom közelébe fognak kerülni. Valószínű, hogy az ő (Vona) vezetésükkel próbálják a manicheizmust – mint ősmagyar vallást – visszaállítani azért, hogy hatalmukat a muszlim erők által biztosítsák. Ez persze csak találgatás, ennek nyoma még nem látszik, mint ahogy a hét tevének sem. Ez utóbbit meg kell előznie a 3. világháború kitörésének, a hét teve pedig valószínűleg valamilyen támadófegyvert jelent. Nem túl biztató kilátások, különösen a nép egyik felére nézve. A (szellemidézésben résztvevő) táltosok közös gondolattal kérdezték: „Így van ez megírva - nem lehetne-e másképp?” A Szellem erre azt felelte: „Minden jövendölés okumálás, a múltat meg jelent összekötő vonás folytatásán, a jövő felé. Megírva semmi nincsen, mert minden megváltoztatható - ha nem fordultok el Istenetektől és megszívlelitek az ősök intelmeit.”
Kedves Olvasó! A fentiekben megismerhettél egy modellt, melynek segítségével ellentmondásmentesen értelmezhetők az ország politikai történései. Nem szabad lebecsülni a teljesítményt, mert lényegében az egész emberi megismerés egy modellalkotási folyamat, melynek során egyre tökéletesebb modellt alkotunk a környezetünk viselkedéséről. Az egyre tökéletesebb modell segítségével tudunk egyre hatékonyabb eszközöket létrehozni. Az a jó modell, amely nem tartalmaz ellentmondást, vagyis a modell egyes feltételezései nem állnak ellentétben más elemeinek a viselkedésével. Márpedig ez a modell nemcsak hogy ellentmondásmentes, de remekül értelmezhető segítségével sok-sok, eddig megmagyarázhatatlan apró mozzanat is:
Pl. az, hogy az EU-ban, Németországgal az élen, a Soros elleni kampányt antiszemitának tartják, ezzel szemben az izraeli nagykövet szerint „Orbán sorosozása nem antiszemita megnyilvánulás”. – Ki tudná értelmezni ezt az ellentmondást e modell nélkül?
A migráció kezdetén Orbán ki sem merte ejteni Soros György nevét, csak halványan utalt rá, mint egyes migránssegítő szervezet támogatójára, bár már akkor is mindenki tudta, hogy ő áll a migráció mögött. Ma pedig óriásplakátokon ábrázolja, mint ijesztő mumust. Azt, hogy egy nemzetközi szinten meghatározó zsidó milliárdost óriásplakátokon kigúnyoljon, egy országot ellene hangoljon, a maga erejéből soha nem merné megtenni. Ezt úgy, és csakis úgy teheti meg, ha erre egy másik, hasonló erejű zsidó hatalom neki felhatalmazást ad. E felhatalmazásra bizonyíték Netanjahu budapesti baráti látogatása és az izraeli nagykövetség viselkedése.
Megjegyzem, ugyanez játszódott le Vonával is, aki Simicskától kapott felhatalmazást arra, hogy a korábbi gazdáját, Orbánt – szintén óriásplakátokon – tolvajnak nevezze. Simicska megtudott valamit Orbánról, ami után Orbánt hazaárulónak nevezte. A nyilvánosságnak azt mondta, hogy az RTL oroszok általi megvétele volt az ok, de ez minden bizonnyal elterelés, mert ez nem lett volna elég ok a látványos, Simicska egész gazdasági helyzetét, a vállalati birodalma egzisztenciáját felborító szakításra. Nyilvánvalóan megtudta Orbán tulajdonképpeni küldetését, és ahhoz már nem volt hajlandó asszisztálni.
Végezetül: sajnálom Orbán Viktort. Fiatalon, gyanútlanul leszerződött a gonosszal. Hallani, hogy baj van az idegrendszerével. Nem csodálom. Az az óriási erőtér, és az a rettenetes hazugsághalmaz, amelyben ő évtizedek óta mozog, mindenkit felőrölne. Őt is anya szülte, és nyilván nem arra készült ifjú korában, hogy lepusztítson egy országot, milliókat megnyomorítson azért, hogy az idegen hódítók ellenállás nélkül birtokba vehessék a területüket. Ebbe a csapdába minden bizonnyal fokozatosan csalták be, és kínjában nem tud már annyi milliárdot összelopni, amivel kompenzálni tudná ezt az embertelen küldetést. (Igaz, megpróbálja.) Ez Orbán jobbik olvasata. Van rosszabb is, de én alapvetően jóhiszemű vagyok, ezért ezzel nem foglalkozom. Lelke rajta, Isten legyen hozzá irgalmas…
És legvégül: Minden bizonnyal zivataros idők jönnek, de Te ne aggódj, kedves Magyar Nép! Te fogod megvalósítani Isten országát elsőként itt a földön, ahogyan azt Pio atya is megjövendölte:
“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"
Azt, hogy miként lehet megvalósítani ezt a „nagy boldogságot” itt a földön, annak részleteit itt olvashatod. Az írás címe: Az igazság evangéliuma, avagy Isten országa közöttünk. Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy ennek – Isten országának – elsőként Magyarországon kell megvalósulnia. Innen fog kiáradni az emberiségre. Viszont hogy hány ember lesz ennek részese, az rajtunk áll, egész pontosan azon, hogy elfogadjuk-e Jézus Krisztus tanítását, vagy sem. Mert biztosak lehetünk abban, hogy amint Ábrahám fiainak megjósolt marakodása bekövetkezett, úgy be fog következni a hét teve bevezetése is, annak katasztrofális következményeivel együtt. Akinek van füle, értse.
Ezzel az írással a magam küldetését befejeztem. Átadtam minden tudást, ami az ember földi és örökkévalóságbeli üdvösségéhez szükséges. Az Isten létezéséről tudományosan megalapozott, cáfolhatatlan bizonyítékokat adtam. Kérdés, hogy van-e még a népnek olyan értelmisége, szellemi vezetése, aki egyrészt kellően alázatos, és félre tudja tenni a maga töredékes világképét azért, hogy ezt a kompakt bölcseleti iskolát befogadja, másrészt veszi a bátorságot ahhoz, hogy – akár a saját egzisztenciáját is veszélyeztetve –, a rábízottaknak továbbadja azért, hogy a nép megértse és életre válthassa. Ez bizony kérdés, de ez már nem az én felelősségem, hanem azoké, akik a nép lelki, szellemi állapotáért felelősek.
Gyirán István
Forrás: www.orokelet.van.hu
Beküldte v. Kövér György
________________________________________
Videós ajánlat a magaspart.hu oldalról: Nemzetegyesítő Mozgalom - NEEM PÁRT- GYIRÁN ISTVÁN beszéde: →
https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=Sd3ucc8RTyM

vége

Válasz

kiss lászló üzente 1 hónapja

folytatás 2.old.
Mellékelten küldöm egy 2016 februárban abbahagyott tanulmányomat, amit most végre a saját fb oldalamon közzétettem. Az én anyagomat a másik mellékelt anyaggal - LINKEL együtt terjesztettem, mivel a második anyag az én írásommal együtt jobban elfogadható. https://valeria-politikai-weboldala0.webnode.hu/magyarorszag-dobbenetes-jovoje-avagy-a-politikai-eletunk-rejtett-oldala/
1. A magyarországi zsidó Párhuzamos Társadalomról (PT), a bevándorlók, az ősránkvándorlók, és a ránkvándorlók közötti különbségről
2.Bevezető
A párhuzamos társadalom a jelenlegi Európában, a ránkvándorlási (semlegesen: migrációs) válság közepette, minden országban, mint nemzetbiztonsági kockázat jelenik meg. Ez az általános fordulat az európai szemléletmódban újra rátereli a figyelmet arra a súlyos ránkvándorlási válságra, mely az 1867-es „kiegyezés” után a magyar nemzetet sújtotta: 1 generáció alatt ránkvándorolt több mint 1 millió zsidó.
Ez a ránkvándorlás azonnal katasztrófát váltott ki, mert ezzel párhuzamosan kitántorgott Amerikába az országból ugyanakkora mennyiségű magyar. A ránkvándorlók a toleráns magyar környezetben hamar kialakították a párhuzamos társadalmukat (PT), hatalmi pozíciókra törekedtek, -nemcsak a gazdaságban, hanem a politikában is-, aminek további katasztrofális következményei lettek: kommunista eszmék terjesztése, cionista szervezkedés, szabadkőműves páholyok terjedése, a magyar társadalom bomlasztása, a hadsereg feloszlatása, és végül a Trianon Béke diktátum kiváltásában is döntő szerepet játszottak. A Tanács Köztársaság pedig nem volt egyéb, mint vörös köpennyel burkolt megteremtése, a cionista álmoknak megfelelően, Nagy Izraelnek, Magyarország területén.
További részletekért ajánljuk Raffay Ernő történész 1 órás előadásának meghallgatását.
Pusztító migráció – A zsidók bevándorlása Magyarországra:
https://youtu.be/lRUVazF82Uw
vagy innen lehet letölteni, amennyiben a youtube-rol a filmet időközben eltávolították:
https://mega.nz/#!Yo8WlJQD!XCWpFs59ghQMwtV8F1YRCP9EU5lYU4OLKHGJKivVvoQ
Nyugat-Európában az a vélemény alakult ki, hogy a jelenlegi ránkvándorlás közepette a friss ránkvándorlók már nem egyszerűen csak bevándorolnak, hanem a már meglévő PT-ba vándorolnak be és foglalják el abban a helyüket, meglehetősen erősítve azt.
3.Meghatározások
Ahhoz, hogy a párhuzamos társadalom leírását és tárgyalását megértsük szükséges néhány ezzel kapcsolatos fogalmat tisztáznunk. Ezeket a fogalmakat a német és az angol wikipédiábol vesszük át. Meghagyjuk a meghatározást eredeti nyelvén és mellette megadjuk a magyar fordítást is. Tesszük ezt azért, hogy az olvasó jobban érzékelhesse, a Nyugat-európai társadalmak mennyire erőteljesen foglalkoznak a párhuzamos Társadalmak kérdéskörével.
A Párhuzamos Társadalom egy etnikai, vagy vallási, leginkább bevándorlókból összetevődő, önszerveződő csoport, melynek feltett szándéka az őket befogadó társadalommal egy csökkentett, vagy minimális térbeli, szociális és kulturális kapcsolat tartása. /alább az eredeti angol meghatározás/
Parallel society (German: Parallelgesellschaft) refers to the self-organization of an ethnic or religious minority, often immigrant groups, with the intent of a reduced or minimal spatial, social and cultural contact with the majority society into which they immigrate. /en.wikipedia.org/
A Párhuzamos Társadalom (a továbbiakban PT) egy kissebség önszerveződése, mely a többségi társadalom szabályait, erkölcsi normáit visszautasítja. A fogalom értelmi tartalmában metszi a Szubkultúra és az Ellenkultúra fogalmak tartalmát. A fogalom 1990-töl mindinkább bekerült a tudományos és nyilvános integrációs vitákba és ellentmondásosan tárgyalják azóta is.
Parallelgesellschaft ist ein politischer Begriff, der eine nicht den wahrgenommenen Regeln und Moralvorstellungen der Mehrheitsgesellschaft entsprechende, von dieser mitunter als ablehnend empfundene gesellschaftliche Selbstorganisation einer Minderheit beschreibt. Der Begriff überschneidet sich in seinem Bedeutungsinhalt mit Gegenkultur und Subkultur. Er hat seit den 1990er Jahren zusehends Eingang in die wissenschaftliche und öffentliche Integrationsdebatte gehalten und wird kontrovers diskutiert. /de.wikipedia.org/
A PT nemcsak visszautasítja a befogadó társadalom törvényeit, normáit, hanem annak intézményrendszerével párhuzamosan saját intézményrendszert szervez és működtet. Amennyiben ez nem minden területen lehetséges, akkor arra törekszik, hogy a befogadó társadalom intézményeibe rejtett módon beszüremlésen keresztül (infiltráció), magát az őshonos lakosság, vagyis a befogadó társadalom tagjának kiadva, annak nyelvét már tökéletesen beszélve, és végeredményben az intézményt elfoglalja, ami alatt a vezető pozíciókba való kerülést kell értenünk. Ezeket a pozíciókat egymás elvtelen, faji vagy etnikai-vallási alapon való, támogatásával érik el. Ennek a rejtőzködő „karrierizmusnak” sok módozata van, melyek nagy részét az elmúlt évezredek viszontagságai alatt érlelődtek ki és váltak elfogadottá a közösség összes tagja által.
A szubkultúra a társadalom egy csoportjára jellemző sajátos szokások, szabályok, meggyőződések rendszere, mely speciális értékrendhez kötődik, a többségi társadalomtól eltérő kulturális jegyeket is hordoz. Példák: kommunák, homoszexuálisok, feministák, motorosok, stb. Az eltérés mértéke az egyszerű módosításoktól a kifejezett ellen pozíciókig terjedhet. Eredetileg a szubkultúra kifejezést a kriminalisztikában használták. Mára már általánosabb használata ismert, amellyel különböző életviteleket jellemeznek.
A szubkultúra tétele azon az elven alapul, hogy nagy társadalmi rendszerek különféle alrendszerekre különülnek el, amelyek abban különböznek egymástól, hogy ezekben különböző, árnyalt normák érvényesek. Ezek a normák az összrendszer normáitól viszonylagosan erősen eltérhetnek. Mégis az alap-normákkal való megegyezés marad, különben a szubkulturális csoport nem lehetne az egész rendszer tagja. Amennyiben sok alap-értéket nem vállalnak, akkor, pl. a protestáló (tiltakozó) mozgalmaknál ellenkultúráról beszélünk, és a ránkvándorlásnál meg kultúrkonfliktusról.
„Subkultur ist eine soziologische Bezeichnung für die mehr oder weniger abweichende Kultur der Teilgruppe einer Gesellschaft. Der Grad der Abweichung reicht von bloßen Modifikationen bis zu ausdrücklichen Gegenpositionen. Ursprünglich wurde der Begriff Subkultur im Rahmen der Kriminalsoziologie verwendet. Inzwischen wird er allgemeiner für die Bezeichnung unterschiedlicher Lebensstile gebraucht.
Der Subkulturansatz basiert darauf, dass große soziale Systeme in unterschiedliche Subsysteme ausdifferenziert sind, die sich dadurch unterscheiden können, dass in ihnen unterschiedliche, nuancierte Normen gelten. Diese Normen können von denen des Gesamtsystems relativ stark abweichen. Dennoch bleibt eine Übereinstimmung bei einigen Basis-Normen, sonst wäre die subkulturelle Gruppe nicht Teil des Gesamtsystems. Werden viele Basis-Werte nicht geteilt, ist im Zusammenhang von Protestbewegungen von Gegenkultur und im Zusammenhang von Migration von Kulturkonflikten die Rede.”
Ellenkultúra egy adott Kultúra meghatározott alcsoportja, mely hosszabb távon társadalmilag fejti ki hatását. John Milton Yinger szerint a szubkultúrához képest az ellenkultúra a Vezérkultúra elsődleges értékeit és normáit kérdőjelezi meg. Ezek között szerepet játszanak a társadalmi víziók és utópia elképzelések is.
Gegenkultur beschreibt eine bestimmte, längerfristig gesellschaftlich wirksame Untergruppe einer gegebenen Kultur. Im Gegensatz zu einer „Subkultur“ wird – nach John Milton Yinger – unter „Gegenkultur“ das Infragestellen von primären Werten und Normen der Mehrheitskultur verstanden. Dabei spielen mitunter (gesellschaftliche) Visionen und Utopievorstellungen eine Rolle. /de.wikipedia.org/
Ellennyilvánosság
Az Ellennyilvánosság a társadalmi tevékenység egy formáját írja le, mely tudatosan az uralkodó nyilvánossággal szemben áll, hogy az elhanyagoltnak, vagy elnyomottnak tűnő témákat, bajokat, vagy társadalmi csoportokat az általános felfogás számára hozzáférhetővé tegyék. Csakúgy mint a nyilvánosság az ellen-nyilvánosság is ellentétben áll az egyénivel - elvileg abból áll, hogy nyilvános területeket elfoglalnak, ahol különböző emberek gyűlnek össze, hogy egymást tájékoztatni tudják. A kommunikációs eszközök fejlődése befolyásolta az információ-csere formáit és lehetőségeit.
Gegenöffentlichkeit beschreibt eine Form gesellschaftlicher Aktivität, die sich bewusst in den Gegensatz zur „herrschenden“ Öffentlichkeit stellt, um vernachlässigte oder unterdrückt erscheinende Themen, Probleme oder soziale Gruppen der allgemeinen Wahrnehmung zugänglich zu machen. So wie Öffentlichkeit steht auch Gegenöffentlichkeit im Gegensatz zu privat – im Grundsatz geht es um die Besetzung öffentlicher Räume, in denen sich Menschen versammeln und einander und andere informieren können. Die Entwicklung der Kommunikationsmittel beeinflusste die Formen und Möglichkeiten von Informationsvermittlung entscheidend.
A tüntetés a legősibb és továbbra is a legidőszerűbb nyilvánossági eszköze az embereknek, hogy magukra, a helyzetükre, a szándékaikra felhívják a figyelmet. A tüntetésen nem kell semmilyen műszaki közvetítés az üzenetek közvetítésére: kiáltások, szócsövek, plakátok elegendőek. Az üzenetek a tüntető csoport elgondolásának részei!
Die Demonstration ist das älteste und unvermindert aktuelle öffentliche Mittel von Menschen, um auf sich, ihre Lage oder ihre Anliegen aufmerksam zu machen. Hier wird kein (technisches) Medium zur Vermittlung benötigt – es können auch Rufe, Sprechchöre oder Plakate sein – die Botschaften werden kurz auf den Begriff gebracht.
4.Bevándorlók, zsidó ősránkvándorlók, cigány ősránkvándorlók, ránkvándorlók
Valószínű többen is észrevették már, hogy a népvándorlással kapcsolatos cikkeimben tudatosan alkalmazom a bevándorlók, a ránkvándorlók és az ősránkvándorlók kifejezést a fő sodorú médiában alkalmazott migráns vagy menekült semleges illetve pozitív (megsajnáló, együtt érző) érzelmeket gerjesztő kifejezések helyett.
Azért próbálom meghonosítani a ránkvándorlók és ősránkvándorlók kifejezést, mert ezek pontosan leírják azt, hogy kikről is van szó. A ránkvándorló és a bevándorló közötti különbséget is megmagyaráztam már egy régebbi cikkben. Hozzászólásaikban mégsem használják, sajnos még a portálunkat olvasó hozzászólók sem! Tisztelet a kivételnek!
Felsorolom újra a különböző kifejezéseket és röviden megmagyarázom a tartalmukat:
-bevándorlók, azok az idegen származású, más etnikumhoz és/vagy más valláshoz, emberfajhoz tartozó egyének vagy kisebb-nagyobb csoportok, akik az új hazájukba már az integrálódás gondolatával érkeznek. Ezek sose degradálják le (fokozzák le, nézik le) a befogadó népet, nem keltik rossz hírét, igyekeznek minél hamarabb megtanulni a befogadó nép nyelvét és teljesen, -nemcsak álságosan- szeretnének mielőbb beolvadni a befogadó népbe, vagy legalább annak mielőbb hasznára válni: gazdaságilag, vallásilag, kulturálisan és politikailag.
-zsidóősránkvándorlók, az a népcsoport, akik a „kiegyezés” után vándoroltak ránk több mint egy-milliós létszámban (>1’000’000), köszönhetően Deák Ferenc és liberálisai paktumának a Habsburg udvarral, akit e miatt a Haza Legnagyobb-Árulójának neveznek a magyar hazafiak, míg ezzel ellentétesen a PT tagjai, akiknek őseit annak idején a Deák-féle liberálisok behívták és befogadták, a Haza Bölcsének. Ezek az ősránkvándorlók azóta nagyon erős Párhuzamos Társadalmat (PT) alapítottak és már több évtizede ők vezetik országunkat! Magyar neveket vettek föl, magyarul anyanyelvi szinten beszélnek, és álságoson magyarnak mutatják magukat, de közben a Tóra és Talmud útmutatásai alapján különülnek el tőlünk, és ezen útmutatások szerint játszanak ki bennünket. Mint magyarok beférkőznek minden pártba és faji-vallási alapú összefogás segítségével, egymást elvtelenül támogatva, ma már minden pártot birtokukba vettek. Igy nemcsoda, ha bármelyik párt is nyer választást, a kormány tagjai nagyjából a zsidó PT által elénk tolt személyek közül kerül ki. Igy ők lesznek a miniszterelnökeinek, hadügyminisztereink, belügyminisztereink, köztársasági elnökeink és a Nemzeti Bank elnököt is a tagjaik soraiból neveznek ki. Egyszóval a zsidó PT tagjaiból neveljük ki az államférfiakat és nem magyarokból, tehát csak magukat álságos módon magyarnak mutató személyekből, akik ily módon csak néha, akkor is kényszeredetten, képviselik a magyarság érdekeit. Ezek a személyek, -értsd: magyar kormánytagok-, gyakori találkozásaik alatt, kipával a fejükön magyarázkodnak a zsidó PT elöljáróinak, écessz géberjeinek, mikor azok egy-egy a magyaroknak is kedvező intézkedést, törvényt kérdőjeleznek meg, hogy hát „ha azt akarjuk, (mármint mi a zsidó PT), hogy továbbra is megmaradhassak a magyarok miniszterelnökének, akkor néha a magyaroknak is kedvező intézkedéseket kell hozzak!” A PT felkent vezetői csak ilyen megalázkodás után hajlandók lenyelni a „békát”, ami nem egyéb, mint a magyarok számára néha hozott kedvező intézkedés, törvény, mellyel azt sikerül rafináltan álcázni, hogy mindenkor a magyarok érdekeit képviselik!
-cigányősránkvándorlók, bebizonyították az évszázados együttélés kapcsán, hogy nem olvaszthatóak be a magyar társadalomba, csak elenyésző százalékban. Szubkulturális a túlélési stratégiájuk és akárcsak a zsidoknál nagy szaporodásukkal nemcsak pótolják a beolvadottak helyét, hanem annál sokkal nagyobb számban létszámuk évről évre nő. A zsidó PT felismerte, hogy egy cigány PT kialakítása csökkentené a rájuk nehezedő nyomást. Igy neki is álltak derekasan, hogy kialakítsák a cigány PT-t is, akikkel majd, -ha ezek eléggé megerősödtek-, nagyszerűen fognak ellenünkben kollaborálni. A cigány PT kialakításában a zsidó PT a régi jól bevált eszközeit használja, a többségi társadalomtól való elkülönítést félelemkeltésen keresztül. Ezen akcióikban még amerikai fajtársaik személyes segítségét, szakmai tanácsait is igénybe vették és pl. a gyöngyöspatai cigányokat félelemkeltés közepette „ki menekítették” a szerintük „acsarkodó magyarság karmai közül”, külön vonaton a Csillebércei Úttörő Táborba. Az MDF, FIDESZ, MSZP kormányok (tagjainak nagy része a zsidó PT tagjai közül kerülnek ki) ideje alatt kialakult a cigány önkormányzat (CIÖN majdnem CION), amely tulajdonképpen a demokrácia leple alatt próbálja ugyanazt elérni, amit a zsidó PT közvetlen módon próbál a saját eszközeivel, álságos módon elérni, vagyis kialakítani a cigány PT-t. Egyelőre a cigányősránkvándorlók által kialakított PT rogyadozó lábakon áll, és el kell szenvednie a zsidó PT számos manipulációját, amelyeken sajnos nem látnak át!
-ránkvándorlók, lennének azok, akik most jönnek kéretlenül és már kezdetben sincs bennük a legkisebb integrációs szándék! Ezek is, az ősránkvándorlók mintájára, Magyarországon PT-at fognak hamarosan alakítani, ahogy teszik ezt már évtizedek óta a volt gyarmattartóik országaiban. Ebben az újkeletű PT-ban saját muzulmán vallásuk és törvényük, -a Sária-, szerint akarnak élni, minket a befogadó népet le fognak degradálni, rossz hírünket fogják kelteni a nagyvilágban, és -ami a legnagyobb nemzet biztonsági veszélyt fogja jelenteni-, összefognak a másik, -a zsidó-, PT-mal, amit az ősránkvándorlók alakítottak ki és működtetnek „nagy sikerrel” ellenünkben! Nagyon lehetséges az is, hogy bőrszínük miatt gyorsabban fognak tudni szálakat kialakítani a cigány PT felé, és nekik hamarabb sikerül a cigány PT-t megerősíteni, és szervezetté tenni, mint azt próbálták a zsidó PT tagjai, álcázott szervezetei, pártjai, kormányai. Ilyen mintavételt „ha a migráncsoknak szabad, akkó nekink mér nem?” tetten érhetünk a tömeges és világméretű ránk vándorlási válság kapcsán, mikor is azt láthattuk, hogy a cigányaink többször is Kanadába, Franciaországba, Németországba vándoroltak ki tömegesen, s ily módon diplomáciai bonyodalmakat okoztak a zsidó PT által nekünk kijelölt, és általunk megválasztott „magyar” kormányok számára.
A fenti felsorolásokat tekintetbe véve sok minden érthetőbbé válik. Csak egy példát ragadok ki a sok, nap-mint-nap érzékelhetőek közül: miképp is költözött Budapestre a Prágából kiutasított Közép-Európái Egyetem. A nemzetinek nevezhető cseh kormányok gyorsan átláttak a Soros György által csak részben finanszírozott egyetem nemzetellenes szándékain, melyet rafináltan Közép Európai Egyetemnek és az alap filozófiáját „Nyitott Társadalom”-nak neveztek a nem oly erös prágai zsidó PT vezetői és tagjai, akik az egyetem vezetőségét és tanári gardáját is adták! A java részt a cseh adófizetők pénzéből működő egyetemet hamarosan kitiltották, és az hova költözött, hát nem Amerikába, ahol a társadalmat már alaposan megnyitották, hanem abba az európai országba, ahol a zsidó PT a legerősebb, s a zsinagóga Európában a legnagyobb: Magyarországra. Azóta is Budapesten fejti ki ez a nemzetekre rendkívül káros aktivistákat ki nevelő egyetem a romboló hatását. S teszi mindezt természetesen a zsidó PT által kijelölt és általunk megválasztatott „magyar” kormányok védelme alatt, a magyar adófizetők pénzén, de ellenünkre!
5.Mit lehet Párhuzamos Társadalom (PT) alatt érteni.
Nyugaton már egy ideje a legmagasabb szinten foglalkoznak a PT kialakulásával és ennek a lehetséges nemzetbiztonsági veszélyeivel. Több tanulmány is létezik német nyelven. Kutatják többek között azt is, hogy pl. a muzulmán miként működteti a hálózatát, azt miként alakítják, miként fejlesztik.
A PT fogalmat először a Bielefeld-i szociológus Wilhelm Heitmeyer használta a mai negatív értelmezésben. Előtte a volt kommunista országokban, pl. Lengyelországban a Solidarnosci szakszervezet körül kialakult mind nagyobb és nagyobb társasággal kapcsolatban használták a PT kifejezést, amelynek akkor pozitív töltése volt. A PT kialakulásának veszélyeire egyértelműen a 2001 szeptember 11.-i WTC elleni terrormerénylet hívta fel a figyelmet. Miután 2004-ben Hollandiában meggyilkolják Theo Van Gogh filmrendezöt a PT, mint fogalom, német nyelvterületen a második legtöbbet használt fogalommá válik.
Hasonló alapos tanulmányozásnak kellene alávetni a magyarországi PT-akat, különös tekintettel a zsidó PT minden területre kiható működését és hálózatuk fejlettségét, működtetését, tovább fejlődésének fontosabb irányvonalait is. De ezt mi -magyarok- már nem tudjuk megtenni, mivel már nem mi vezetjük a magyarok országát, hanem a zsidó PT által kiválasztott, magukat magyarnak álcázó, és a PT számára megbízható emberek, akikre a megtévesztett magyar nép, ha kell kétharmaddal is rá szavaz!
A világ összes szakdolgozatában, mely a PT-ról szól, a német irodalmat jegyzik, hisz német szociológusok figyeltek fel először a Németországba bevándorolt muzulmán és iszlám vallású tömegek szegregációjára, a Sharia, mint saját törvény használatára, védelmi pénzek szedésére, stb.
Adamantios Karytianos görög szociológus doktori értekezésében a PT meglétét a következő kritériumok (ismérvek) meglétéhez köti:
1. Etno-kulturális vagy vallás-kulturális homogenitása egy bevándorolt csoportnak.
2. Gazdasági szegregáció és civil társadalmi szegregáció;
3. A többségi társadalom intézményeinek meg duplázása;
4. A diszkriminációra való hivatkozással öngerjesztő elszigetelése a csoportnak.
5. Ha az első 4 ismérv létezik, akkor egy további indikátor a területi szegregáció egy adott város bizonyos területén szintén egyértelmű utalás a PT létére. / Parallel societies: An acknowledgement of failure or a step towards integration? The Greek paradigm. -Adamantios Karytianos/
A szakirodalmat tanulmányozva feltűnik, hogy annak megállapításához, hogy egy adott országban kialakult-e a PT , a kritériumok száma mindinkább csökken és egyszerűsödik. A következő lista még ennek a tudományág keletkezésének egy kezdeti szakaszban lévő tanulmányából származik.
1. Kommunikációs szakadás a többségi társadalommal: fenntartható nyelvi, vallási, kulturális és mindennapi-világi szegregáció
2. Szociális gazdasági szegregáció (párhuzamos gazdaság és munkaerő piac kialakítása).
3. Elhatárolódás párhuzamos intézmények kialakításával, például szabadidő és képzés területén.
4. A tagok fölötti szociális ellenőrzés sűrítése beleértve a pszichikai és fizikai kényszert is. A csoport börtönné válik.
5. A demokratikus jogrendszer által biztosított emberi- és alapjogok igénybevételének tényleges akadályozása.
6. Egy önkormányzati jogi körzet kialakításának követelése, ahol muzulmán jog (Sharia) uralkodik. /„Parallelgesellschaften“ von Zuwanderern in Deutschland? -Susanne Worbs/
6.Felmérési lehetőségek
A következő táblázatok olyan német szociológiai felmérésekből származnak, melyek az iszlám PT kialakulásával és működésével kapcsolatban kerültek a nyilvánosság elé. Ezeket a táblázatokat könnyedén át lehet alakitani és egy olyan felmérés részévé tenni, melyek a magyarországi (de alkalmasak a cseh, vagy osztrák, stb. zsidó PT-k) zsidó PT kialakulását és működését ölelik fel.
Az antiszemiták részaránya a magyar társadalomban %-ban
jelenség/értékelés megnevezése 2014 2015 2016
a zsidóság általános elutasítása Magyarországon
meg kellene tiltani, hogy a zsidóság bevándorolhasson Magyarországra 46.5 58.6 68.2
a már benn lévő zsidoktól, akik bűntetteket követnek el, meg kell vonni tőlük a magyar állampolgárságot (lásd svájci minta; alaptörvényt kell módosítani) 57.2 66.3 72.1
a sok zsidó miatt néha idegennek érzem magam a saját hazámban (felmérés Budapesten) 40.1 48.5 52.8
a zsidóság kulturális leértékelése
a zsidóság csodálatos kultúrát alkotott (elutasítás) 44.4 58.3 66.8
a zsidó kultúra jól illik a magyar kultúrába (elutasítás) 53.8 65.9 72.3
Távolságtartó viselkedési szándék
nem szeretnék egy zsidók által lakott körzetben lakni 54.9 64.9 59.5
nem szeretném, ha zsidó kerülne a családba 55 59.5 61.3
A táblázatot a Németországban 2003-2005 között elvégzett "iszlám fóbia" felmérések alapján készítettem. A muzulmánok helyett zsidókat írtam be. Az adatok tehát ily módon képzelt számokká válnak!
Az antiszemitizmus mértéke a magyar felnőtt lakosság körében
jelenség/értékelés
megnevezése egyáltalán nem inkább nem inkább igen teljesen egyetértek vizsgált esetek száma
a zsidó vallás homogenizálása
a zsidóság különböző vallási irányzatai között alig tudok különbséget tenni 3.8 15.5 29.1 51.6 1713
véleményem szerint a zsidó vallási irányzatok nagyon hasonlóak 4.1 23.5 44.4 28 1517
A nem vallásos zsidókra is a rabbik hatással vannak 5.2 18.8 32.5 43.5 1709
szegregációs gyanakvás
a zsidók többsége álcázott távolságot tart a többségi társadalomtól 4.4 28.3 37.1 30.2 1668
a zsidók többsége szeretne maguk között lenni (rejtett gettó alapítási törekvés) 3.8 15.9 41.1 38.9 1704
Gyanakvás, hogy a zsidóság Izrael terrorcselekményeivel rokonszenvez
a zsidó állami terror erös támogatásra talál a zsidóság köreiben 4.9 34.9 32 28.2 1595
a zsidó katonai/politikai/cionista terror vezéreit hősként ünneplik 6 29.5 31.5 32.9 1613
Gyanakvás, hogy a zsidóság a rasszista és világhatalomra törő cionizmussal rokonszenvez
a cionizmus erös támogatásra talál a zsidóság köreiben 4.9 14.8 32 48.3 1595
a cionista vezéreket hősként ünneplik 5 19.5 32.5 42.9 1613
Súlyozott viszonylagos gyakoriság; a sárgával kiemelt oszlopok antiszemitizmust jelentenek; a felmérési eredményeket a németországi iszlám fóbia témájú felmérések alapján állítottam össze, ami azt jelenti, hogy az antiszemitizmussal kapcsolatban képzelt számok.
7.A zsidózásról és a lehetséges jogállami kiútról
A zsidózás az annyi, mintha elfogadnánk, hogy minden zsidó egyformán a befogadó társadalom ellen lenne, vagyis a zsidózó nem differenciál, minden zsidót egy kalap alá vesz. Ugyanakkor a zsidózás, mint fogalom, azt takargatja, hogy az illetőnek nincs fogalma a zsidó prominensek, cionisták közötti kapcsolat rendszerről, tehát az együttműködésükre nem mutat rá, mert azt nem érti, mivel ilyen témájú tanulmányok az utóbbi 50-60 évben nem születtek.
A veszély forrása egész Europára, de különösen Magyarországra, pontosan ez a titkos összefogásuk a többségi zsidó társadalom hallgatólagos támogatásával. Senki sem tud olyan zsidó csoportokról, akik tiltakoznának a MAZSIHISZ elött, önjelölt vezérük számtalan magyarellenes, és gyakran jogtalan kijelentései, követelései, elitélései ellen. A titkos összefogás mellett ugyanolyan fontos rámutatni a hálózati működésükre és a befogadó társadalommal szemben az elvtelen, faji alapú támogatása faj társaiknak az előre haladásban. Igy vált lassan a Nobel-díj és az Oszkár-Díj zsidó nemzeti ünneppé, mert minden alkalommal ők aratnak: ők a legszebbek, a legokosabbak!
Mondhatni:
A zsidók a mai világban az ügyeletes szépek és okosak!
Ugyanakkor ez a titkos hálózati tevékenység, gyakran a befogadó társadalom érdekeinek ellenében, törvénybe ütköző, mert egy jól működő, be nem jelentett, tehát illegális szervezetet takar. Ugyanez érvényes a szabadkőműves páholyok működésére is. A törvényt be kellene tartatni végre. De erre csak akkor fog sor kerülni, mikor a kormányokat és a pártokat nem a szabadkőművesek ill. a PT tagjai fogják uralni! Ehhez a minőségi ugráshoz csakis egy olyan új formáció hatalomra segítésén keresztül lehetne eljutni, melynek a tagjai sem a PT tagjai közé nem tartoznak, sem a szabadkőműves páholyok tagjai közé. Ez az alapelv el kell jusson a tömegekhez és el is kell ezt fogadják. Habár elég kétségesnek mutatkozik, hogy a magyar nép egy másik formációnak, különösen egy radikális változásokat akarónak, 2/3-os felhatalmazást adjon. Mert radikális változásokat csak egy ilyen legitimációval lehetne keresztülvinni és megvalósítani, hisz alkotmány módosítás szükséges hozzá!
Ez arra mutat rá a legegyöntetűbben, hogy a FIDESZ, kétharmados többséggel a háta mögött, elmulasztotta a magyar nemzet érdekében szükséges tisztulási folyamatokat bevezetni!!! És ezek után folyamatosan illiberális, nemzeti konzervatív, vagyis közép-jobboldali kormánynak nevezik magukat!

Kérem Olvasóinkat a sötét betűkkel kiemelt kifejezések tudatos használatára!
Dr. Ing. Sebestyén-Teleki István, Zürich - Erdőszentgyörgy
________________________________________

István, (olvasónk- szerzőnk) kérésére adjuk meg a témához szorosan kapcsolódó címet és linket
Magyarország döbbenetes jövője – avagy a politikai életünk rejtett oldala →

2018. Február 19., Hétfő 23:08
Magyarország döbbenetes jövője – avagy a politikai életünk rejtett oldala
Írta: Gyirán István
folyt.köv.

Válasz

kiss lászló üzente 1 hónapja

első 2019. november 24-én
Erec Izrael megteremtése Közép Európában
Írta: Dr. Ing. István Sebestyén
2019. November 19., Kedd 08:00
http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/olvasoink-irjak/item/5362-z

Szeretném közölni neked/nektek hevenyészett ma esti morfondírozásom a budapesti jövés- menéssel kapcsolatban. Érdogán azonnali továbbutazása Washingtonba, Budapest után rögtön, szinten szeget üthet minden geo-stratégiákban gondolkodni tudó magyar hazafiban.
A geo-stratégiai projekt, mely A) és B) tervre van osztva, megértéséhez szükséges Érdogán származásáról tudni, amit 2016-ban fordítottam németből:
Meghökkentő információk Érdogán származásáról →
A cikkből kiderül nemcsak Érdogán zsidó származása, hanem cionista mivolta is.

Annyit mindannyian tudunk, hogy;
-minden cionista számára kötelező a zsidó "szent" Herzl Tivadar, a cionizmus megalapítója, sírjának meglátogatása.
Érdogán 2018-as budapesti látogatásakor írtam:
-Közel Keleten Erec Izrael megteremtése érdekében hullatják a zsidók mások vérét. Iraknak már rég kampec. Szíria padlóra küldése és teljes kifektetése csak Putyin miatt késlekedik. Erec Izrael megteremtése Herzl Tivadar térképe szerint kb. 80%-ban készen áll.
Az ISIS, a washingtoni Héják és Neokonok szörny szülemenye, szorgalmasan tömeggyilkolászott annak érdekében, hogy a területrõl minden épelméjû arabus elmeneküljön. A terület tehát szépen kiürült és várja a világ zsidóságának alijázását. Amennyiben ez a fõterv mégse jönne össze nekik, akkor elõkaparják a póttervet: Erec Izraelnek jó lesz a Kárpátmedence is. Ez a pótterv állandó készenlétben tartását igényli. Tehát jönnek a cionisták Judapestre a kétharmadossal tárgyalni, egyeztetni, közösen ködösíteni egy sajtótájékoztatón.
A fb oldalamon ezelőtt kb. 2-3 evvel írtam egy cikket Putyin származásáról is. Anyja gyerekkori neve Shalomova volt: tipikus orosz zsidó név. Információimat amerikai nacionalista oldalakról szedtem össze és egyéb helyekről, pl. német oldalakról is. Állítólag Peter Seiler: Putin című német könyve első kiadásában benne volt ez az infó. A második kiadást vettem meg, de abban nem találtam rá. Lehet kigyomlálták időközben.
Csak azon morfondírozom, hogy a fentiek szerint 3 cionista Budapesten, egymásnak átadva a kilincset, meg most Érdogán Washingtonban, mit jelenthet.
Várható lenne: Orbán utazások előtt áll?
Spekulálok, mert konkrét információk nem szivárognak ki, de ez a sűrű utazás azt jelentheti, hogy Putyin és Érdogán biztosak akarnak lenni abban, ha beindul a nagy közel-keleti projekt (Erec Izrael megteremtése), és esetleg a B) terv lépik életbe, mert az A) projekt félresikerül és Izrael összeomlik, akkor Orbán tartja-e a szavát és jöhetnek-e az izraeli zsidók a Kárpát-medencébe, akik nem is zsidók, hanem mint nemrég kiderült magyarok. Szóval a nagy izraeli DNS vizsgálatok ezt "derítették" ki: a zsidók nem is zsidók, hanem inkább magyarok, tehát mindenki kaphat útlevelet, magyart, és jöhetnek szabadon a nyakunkra, mert ők is magyarok, sőt, egyenesen testvérek. Sok kiürített ingatlan is vár rájuk, de újak is épültek az utóbbi 2 évtizedben számukra. Orbán mondta nemrég a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén elhangzott beszédében, hogy "magyart csak magyarral lehet pótolni".
Nos, az izraeli zsidóság lesz az a magyar, akivel helyettesíteni lehet a Magyarországról már elvándorolt és a közeljövőben meg elvándorolni kényszerülő milliós nagyságrendű magyarságot.
Megáll a szívem, felforr az agyam ettől a hatalmas orbáni aljasságtól, ami felködlik előttem.
Ajánlott olvasmány Erec Izrael megteremtése Közép Európában témával:
http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/olvasoink-irjak/item/5232-z
http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/olvasoink-irjak/item/4952-z
Dr. Ing. István Sebestyén
Dr. sc. techn. ETH Zürich
Private adress:
Winzerhalde 92
CH-8049 Zürich
+41-43-818 44 44
+41-76-607 36 46
dr.sebestyen.istvan@gmail.com
Skype: István Dr.Ing.Sebestyén
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
2019. Május 23., Csütörtök 15:20
Sebestyén István fontos közleménye!
Írta: Sebestyén István
Végtelen dühvel hallgattam végig a következő német nyelvű videót, melyben részletesen foglalkoznak a 3-Tenger-Izrael-Birodalom (Impérium szót használják, ami tulajdonképpen császárságot jelent) megalakításának jelenlegi geopolitikai folyamatáról, mely 2030-ig befejeződik.
A birodalom határait a Balti-Fekete-Adria-Tengerek fogják mosni. Izraelből 9 millió zsidó fog beköltözni Magyarország, Szlovákia, Románia, Nyugat Ukrajna, Lengyelország, Szlovénia, Horvátország területere, Magyarország központtal.
Azok akik németül tudnak és jobb hallásuk van mint nekem, meg birtokolják azt a tudást is, hogy miként kell magyar szöveget felkapcsolni a videó alá, kérem tegyék ezt meg minél hamarabb, hogy ez a videó tudjon minél gyorsabban eljutni minden magyar érzelmű egyénhez.
Én ezt az izraeli geostratégiai problémát a 80-as évek végétől tudom, mivel a megfelelő könyveket elolvastam, a svájci katonai akadémiára jártam előadásokat hallgatni. De vegyük csak a Kissinger kijelentését, aki ezelőtt 2-3 evvel 15 evet adott Izraelnek. Ha Izrael nem költözik onnan időben el, akkor összeomlik, és a nagy menekülési káoszban sok zsidó fog halva a Közel-Kelet homokjában visszamaradni.
Borzalmas volt végighallgatni az egész német szöveget.
Német hazafiak aggódva figyelik a folyamatot, mivel egy ekkora zsidó birodalom létrejötte a szomszédságukban rendkívüli veszélyeket rejt magában.
Azt is tudják, hogy a legfontosabb országokban zsidó politikusokat segítettek hatalomra ahhoz, hogy ez a hatalmas geostratégiai projekt sikerüljön. Ezert engedheti meg magának Orbán, hogy ne fogadjon migránsokat. A migráns áradatot tudatosan tervezték meg, hogy az európai népeknek legyen elterelve az igazi nagy bajról a figyelmük.
Az Izrael által kiszemelt területre viszont nem szabad muzulmán migránsokat fogadni. Nem tűrik, vehemensen nem tűrik azt, hogy az EP-be nemzeti erők kerüljenek többségbe, akik ily módon megakadályozhatnák Izrael európai létrehozását. Ezért az idei EP választások brutálisabbak már minden eddigi EP választáshoz képest és az elkövetkező 2 választás mind durvább lesz. Gondolj Orbán színlelt megregulázásara, és a Strache osztrák jobboldali alkancellár MOSZAD általi valódi kicsinálásara.
Lengyelországban a kormányok ugyanúgy takargatják ezt a projektet, mint Magyarországon, és ugyanúgy benne vannak alamuszi módon, és készítik elő a zsidóság betelepedését. A lengyel nép viszont több ellenállást mutat fel, mint a magyar. Ismertettem már, amint elővettek egy régi lengyel szokást és farsangkor zsidó bábukat ütlegelnek és égetnek el.
A másik esemény, ahogy lemondták a V4+ összejövetelt Izraelben, egy hazafi egy véreskezű kommunista zsidó babúját felakasztotta a központi rendőrség épülete előtt.
Az izraeli küldöttséget nem fogadták mivel ezek a kárpótlásokról akartak újra tárgyalni. A lengyel kormányt zsidónak tartják a videóban és azzal vádolják, hogy kormányzati épületekben már zsidó rítusú imákat tartanak.
Az egész nagy geostratégiai projektet Trump elnök is támogatja, de támogatja Britannia, Olaszország, Németország, Franciaország és Skandinávia is, ahol rengeteg zsidó van politikai döntéshozó pozícióban.
A 3-Tenger-Izrael-Birodalom geopolitikai szerepe, hogy legyen ütköző zóna Oroszország és Nyugat Európa között.
A következő 10 évben minden e körül a nagy geostratégiai projekt körül fog forogni.
Ezen múlik a magyarság és Európa sorsa is!!!
Meddig tűrjük ezt meg???
Hagyjuk ezt???
"A német hazafiak aggodalmát Németország közvetlen szomszédságában létrejövő agresszív Nagy-Izrael létrejötte miatt, az Anonymous, -a világ legnagyobb hacker csoportja-, teszi közzé": Lásd a videót!
Figyelemreméltó német nyelven megjelent cikket fordított le olvasónk amit itt most közzéteszünk:
Lengyelországban új zsidó állam lesz →

Dr. Ing. Sebestyén István, Zürich
Dr. Ing. István Sebestyén
Dr. sc. techn. ETH Zürich
dr.sebestyen.istvan@gmail.com
Skype: István Dr.Ing.Sebestyén
Fordította: Dr. Ing. Sebestyén – Teleki István,
Zürich, 2019 június 12
LENGYELORSZÁGBAN ÚJ ISRAEL LESZ? -
TITKOS HÁTTÉREK ÉS
ÖSSZEESKÜVÉSEK?
2018. március 20.
Henry Kissinger, a zsidó származású befolyásos
amerikai politikus több éve világossá tette, hogy
Izrael állama 2030-ra mar nem fog létezni.
Érdekes, hogy ennek oka nem az arab országok
vagy Irán fenyegetése, hanem a közel-keleti
vízhiány. A vízellátás problémája már ma
drámai.
(Artur Lipinski)
Milyen intézkedéseket hoztak az izraeliek a
probléma megoldása érdekében? A zsidó
politikusok és befolyásos zsidó körök az
Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában azt
tervezik, hogy 2030-ig az izraelieket a közelkeletről
Kelet-Közép-Európába költöztetik.
Körülbelül 5-10 éve mar, hogy ezt a kényes
tervet kezdeményezték, és az egész nemzetközi
judaizmus szorgalmasan dolgozik ezen a
szörnyű törekvésen. E terv szerint az izraeliek -
mintegy 9 millió ember - áthelyezésre kerülnek
Magyarországra, Lengyelországba, Nyugat-
Ukrajnába és Szlovákiába.
És ez nyilvánvalóan szigorúan titkosan fog
megtörténni. Donald Trump amerikai elnök
hivatalosan támogatja egy új birodalom
létrehozására irányuló tervet Kelet-Közép-
Európában - az ún. Három -Tenger- Zóna tervet.
Ez a zóna a Balti-tenger, az Adria és a Feketetenger
közötti valamennyi országra vonatkozik.
A „három-tengeri zónának” ezért Lengyelországot,
Nyugat-Ukrajnát, a volt Csehszlovákiát,
Magyarországot, részben Romániát (Besarabia)
és Horvátországot kell magában foglalnia. Mi ez
a zóna valójában? A hivatalos források szerint ez
a mega-állam a Nyugat-Európa Oroszországtól
való elhatárolása annak érdekében, hogy minimálisra
csökkentsék az orosz fenyegetést a
nyugat-európai országokra. Ez a Mega- pufferállam
rendkívül iparosodott és Nyugat-Európától
és Oroszországtól is független állam lenne.
A mega-állam tervezett megvalósításának valódi
oka azonban meglehetősen másnak tűnik. A
következő években a zsidó államot át kell
helyezni Kelet-Közép-Európába, és Donald
Trump és az erős amerikai zsidó lobbi
nyilvánvalóan támogatják ezt a baljós tervet.
Amikor Lengyelországban a jobboldali PIS (Jog
és Igazság) párt Jaroslaw Kaczynski vezetőjével
hatalomra jutott, a legtöbb lengyelnek nem volt
a legkisebb elképzelése sem, hogy ennek a
pártnak valójában mi a szándéka. Ez a párt erős
politikai kapcsolatokat kötött Izrael államával és
az Egyesült Államokkal. A jelenlegi lengyel
elnök, Andrzej Duda hivatalosan zsidó vallási
szertartásokat tartott a varsói elnöki palotában és
még a lengyel parlamentben is (Szejm) (például
a Hanuka fesztiválon). Számos zsidó az izraeli
parlamentből, a Knessetből, hivatalosan
megjelent a lengyel parlamentben, a vezető
médiában, és itt gyakran szóhoz jutnak – ez egy
nagyon furcsa helyzet nekünk lengyelek
számára. A lengyelek ezért kérdezik maguktól,
hogy kik vezetik valójában Lengyelországot.
Az egyik legismertebb Izrael-i zsidó tanácsadó
egy bizonyos Jack Daniels, a Mossad tisztje.
Hivatalosan megjelenik a zsidó fejfedőkkel, és
mindig a lengyel vezető politikusokkal együtt
jár. Egy interjúban azt javasolta, hogy az
Auschwitz-Birkenau egykori koncentrációs
tábor teljes területét egy extraterritoriális zónává
(sic!) kell átalakítani, vagyis be kell építeni
Izrael államába. Egy másik interjúban az ujjával
egy terepre mutatott Lengyelországban, ahol az
Izrael-i zsidó telepeseket el kell helyezni.
Miért olyan aktívak Izrael és az Egyesült
Államok zsidói Lengyelországban? Mert azt
tanácsolják a lengyel kormánynak, hogy
körülbelül 2–3 millió zsidót szállítanak majd
Izraelből Lengyelországba. A média nem szól
erről egy szót sem. Az izraeli Tahal csoport
megvásárolta a legfontosabb vízforrásokat
Lengyelországban, ami arra enged
következtetni, hogy uralkodni akarnak a
vízellátás felett. Mi lehet még emögött?
A jól beavatott, szakmai szerző, Jan van Helsing
szerint mintegy 6 millió zsidót költöztetnek
Izraelből Magyarországra.
Jan van Helsing: "Az utolsó budapesti
tartózkodásom során ezt egy magyar orvostol
tudtam meg, akinek a kormány több tagja is a
páciensei között volt. Amikor Benjamin
Netanyahu 2017. júliusában három napot töltött
Magyarországon, Orbán Viktor mellett
találkozott a Cseh Köztársaság, Lengyelország
és Szlovákia kormányfőivel. A magyar
kormánytagok szerint szerződést írtak alá,
amelyben 6 millió zsidó Izraelből
Magyarországra történő áthelyezését fektették
le. A többi ország is fel kell vegyen izraelieket.
Az izraeli hatalmas vállalatok és cégek
gigantikus potenciáljai híresek „Isten-hozta”
partnerek a feltörekvő kelet-európai
országokban. A lakótelepek és irodaház-épületek
nagy építési projektjei állítólag már a
végrehajtási szakaszban vannak. És ez az igazi
háttér - a zsidók áttelepítése kelet-európába - az
igazi ok, amiért a kormány nem akarja engedni a
muzulmán bevándorlókat az országba: -
érthetően- a zsidók ezt nem akarják!
Most megjelenik a magyar elnök Orbán Viktor
valódi arca, a Soros Alapítvány korábbi
ösztöndíjasa, az Egyesült Államokban. Most
már világossá válik, miért olyan erős az Orbán
álláspontja Brüsszelben is, és Magyarországra
miért nem rónak ki szankciókat. A nemzetközi
zsidó lobbi nagyon erősen támogatja a hátát. A
lengyel nacionalista média és szervezetek szerint
2-3 millió zsidót kell letelepíteni
Lengyelországban. A többi - mintegy 2 millió
zsidó - Nyugat-Ukrajnában, Csehországban,
Szlovákiában, Szlovéniában és
Horvátországban. A közép-európai Új-Izrael
Három-Tenger Birodalmáról van szó. És most
már érthető, hogy a lengyel és a magyar
kormányok miért annyira hevesen nem
hajlandók elfogadni a nyugat-európai muszlim
menekülteket. E mögött mindkét állama erős
zsidó lobbija áll, amely mostantól nem akar
muszlimokat ezeken a területeken. Nem akarnak
egy új Palesztinát Európában!
A teljes globális játék logikusan fut. Semmi sem
történik spontán és véletlenszerűen. Nem titok,
hogy az erős USA zsidó lobbi a magyar
zsidókkal és milliárdossal, George Sorossal az
élen előmozdítja és finanszírozza az Ázsiából és
Észak- Afrikából a túlnyomórészt muszlim
menekültek beáramlását. A muszlimoknak
gyengíteniük kell Nyugat-Európa nemzeti
országait - Németországot, Franciaországot,
Olaszországot, Skandináviát és Nagy-Britanniát
-, hogy megnyissák az ajtót, kaput egy új
Izraelnek Közép-Európában. A német hazafias
és jobboldali körök teljesen megalapozottan
félnek a tervezett Három-Tenger-Birodalom
hatalmától a keleti határaikon. Valószínűleg e
körül forog az egész globális játék.
Lengyelországban is pletykálnak, hogy a
továbbiakban Lengyelországot és Nyugat-
Ukrajnát egy ún. Judeo-Lengyelországgá kell
átalakítani. Az ukrán "Majdan felkelés" után,
amelyet az amerikai titkosszolgálatok 5 milliárd
dollárral okoztak, Ukrajna jogilag érvényes és
törvényes kormányát Janukovics elnökkel az
élén megdöntötték. Érdekes, hogy az
Ukrajnában élő zsidó származású politikusok
közül sokan régóta aktívak voltak, köztük Julia
Timosenko vagy Volodymyr Hrojsman jelenlegi
miniszterelnök.
A lengyel kormány nagyon szoros kapcsolatban
áll az ukrán kormánnyal. A lengyel és ukrán
politikai kapcsolatok külsőleg rendkívül
békésnek tűnnek. A lengyel nemzeti
gondolkodású körök azonban teljesen másképp
nézik ezt a problémát: az egyre erősödő, Izrael
és Amerika által támogatott, zsidó lobbi
Lengyelországban és Ukrajnában már a Majdan
felkelés óta dolgozik mindkét állam egyesítése
érdekében. Valójában ez egy jövőbeli közös
lengyel-ukrán állam, amelyet kizárólag egy
zsidó születésű elit ellenőriz és irányít. Ezt az
összefonódást szabályszerűen a Három-TengerÁllamban
kell végrehajtani.
Annak érdekében, hogy a kényes feladat
zökkenőmentesen megvalósuljon, szükséges az
amerikai fegyveres erők védelme alatt létrehozni
a Judeo-Lengyel államot. A lengyel
nacionalisták szerint az amerikai erőknek meg
óvniuk kell a nemzetközi vállalatok
tevékenységét (azaz kizsákmányolását) lengyel
területen, és a jövőben biztosítaniuk kell az
Izraelből átköltözött zsidók békéjét. A pletykák
szerint a németországi amerikai fegyveres erők
egy része hamarosan Lengyelországba kerül -
állítólag az oroszok NATO ellenes fenyegetése
miatt.
A németországi politikai helyzet rendkívül
feszült. Úgy tűnik, Angela Merkel kancellár
képviseli az amerikai zsidó lobby elénk érdekeit.
Sajnálatos módon úgy tűnik, Németországot
elsüllyedésre ítélték. Angela Merkel-t Helmut
Kohl német kancellár támogatta, és politikai
pályafutása a bajorországi Rottach-Egernben
tartott Bilderberg-találkozón kezdődött 2005-
ben. A Bilderberger csoport ekkori elnöke David
Rockefeller volt, aki tavaly meghalt. A
világpolitikában semmi jelentőset nem lehetett
Rockefeller „igen”-szava nélkül megvalósítani.
2005 óta Angela Merkel német kancellár.
Egybeesés? Most világossá válik, hogy mekkora
hatalmi erők támogatják Merkel kancellárt , és
miért még mindig a furcsa menekültpolitikája
kivitelezhető. Semmi nem történik véletlenül.
Mindez egy új Izrael építésére szolgál Közép-
Európában?
Forrás: https://dieunbestechlichen.com/2018/03/
entsteht-in-polen-ein-neues-israel-geheimehintergruende-
und-verschwoerungen/?cnreloaded=
1&fbclid=IwAR1uAuEqBYMp9bQm
XC77BR_arF31bEacC4T4AmPjhxhJbkxN3YV
XTi71U7A
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
https://mega.nz/#!a340Wa7A!DruLTekI8crr-YEwqe62vVkppPrRa9fP9X4If0fOtgU%20%E2%86%92%20
2018. Április 24., Kedd 16:43
A magyarországi zsidó Párhuzamos Társadalomról
Írta: Dr. Ing. Sebestyén-Teleki István
folyt.köv.

Válasz

kiss lászló üzente 1 hónapja

A JÖVŐBŐL KÜLDÖK NEKTEK EGY ÚJSÁGBÓL OLLOZÓTT VEZÉRCIKKET:
Mi történt a KISZ-titkárok: gyurcsány orbán és bandájának vagyonával?
A mesés vagyonok soha nem tartanak örökké - A mesés vagyonok ritkán tartanak örökké, még a legmegfontoltabb, többnemzedéknyi takarékoskodásnak is vége szakad egyszer. Nincs ez másként az uralkodói kommunisták vagyonával sem…..
ma 2019. 11. 21. jóslat soha többet ne menjetek vadászni – akkor a hír a fenti csak kacsa lesz a vadászaton!
Mi történt a Romanovok vagyonával?
A mesés vagyonok ritkán tartanak örökké, még a legmegfontoltabb, többnemzedéknyi takarékoskodásnak is vége szakad egyszer. Nincs ez másként az uralkodói dinasztiák vagyonával sem. Az egykor a királyok és császárok sorának nagyságát hirdető, felbecsülhetetlen értékű gyűjteményeket egy felelőtlen örökös, a fosztogató ellenség vagy az uralkodót a trónjáról letaszító forradalom is szétszórhatja a világban. Ez történt az Oroszországot több mint 300 éven át megszakítás nélkül uraló s pazar családi kincsgyűjteményt felhalmozó Romanovokkal az 1917-es forradalmakat követően.
Valóban vadászbaleset áldozata lett Zrínyi Miklós?
355 éve, 1664. november 18-án sebezte halálra egy vadkan a költő és hadvezér Zrínyi Miklóst, a Szigeti veszedelem íróját, a 17. század legnagyobb formátumú magyar politikusát. A tragédia kapcsán a későbbiekben több összeesküvés-elmélet látott napvilágot.
https://mult-kor.hu/valoban-vadaszbaleset-aldozata-lett-zrinyi-miklos-20191118

Válasz

kiss lászló üzente 1 hónapja

A JÖVŐNEK – NE ENGEDJETEK TÖBBET HAMIS MAGYAR TÖRTÉNELMET ÍRNI!
Ami ebben az írásban le van írva az úgy történt akkor mert éltem és megtapasztaltam én is!
„…De az Országos Rendőr-főkapitányság Központi Irattárából származó jelentésben olvastam, hogy egy elfogott személy elszállításához ide gépkocsit kértek. Azt követő három napon át tartóan azonban már a főváros belterületein, rendszeresített gyakorló ruhába öltöztetett, ám szolgálati azonosító jelvényt nem viselő 4-5 főből álló csoportok már nemzeti zászlókat, jelképeket tartó emberekre vadásztak….”
bizony izraeli katonák magyar ruhába bújva… ma már tudjuk ezt is….
MÉG EGY IDÉZET AMI MA 2019. 11. 21.-ÉN IS ELJÁTSZÁK? (ugyan is én sem kaptam értesítést a bíróságtól…id.kiss)
„…Gyucsány Ferenc felelős miniszterelnök és büntetőeljárásban azonosítható rendőri vezetők, helyszín parancsnokok és a végrehajtó állományból érintettek ellen büntető feljelentés tettem.
A törvény eme bűncselekmény elkövetőjét vagylagosan akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. okozatként elkövetője büntetendőségének elévülése kizárt.
Befogadták?
Igen. Értesítettek, hogy okirataimat a Központi Nyomozó Ügyészség Regionális Kirendeltségéhez, a Debreceni Katonai Főügyészséghez áttették. Tehát feljelentésemet alaptalannak nem találták, ezért annak 3 napon belül indokolás nélküli elutasítására nem került sor. Továbbiakban kezdeményezésem sorsáról semmiféle értesítést nem kaptam….”
és végül:
„…itt nem igazság szolgáltatás, hanem jogszolgáltatás folyik….”
Ma 2019.- ben már ez sem állja meg a helyét – mert sem igazság, sem jogszolgáltatás nincsen (id. kiss)

és a teljes cikk:
https://internetfigyelo.wordpress.com/2017/03/04/gyurcsanyt-amerikai-nyomasra-nem-lehetett-perelni-2006-miatt/?fbclid=IwAR0y5DsftsdZtgwnSGbfhBG-Gr95N1yvzIMSKvVX6OV1UkTegEQB5LMnBQ4
Gyurcsányt amerikai nyomásra nem lehetett perelni 2006 miatt
2017/03/04 Nifadmin 6 hozzászólás
Exkluzív interjú Völgyesi Miklóssal, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezetőjével a hazai bírói gyakorlatról
1. rész
Ismer bármilyen országot a világon, az Egyesült Államoktól Németországon és Franciaországon át Kínáig, ahol az igazságügyi rendszer, illetőleg az azon belül fogant bírói ítéletek irányultsága az ott széles körben elfogadott morális értékekkel homlokegyenest ellentétesek vagy eltérőek, és így azok folyamatosan felháborodást keltenek?
Vagyis az egyszerű emberek igazságérzetét bántják? Ilyen durva esetre csak egyetlen alkalomra emlékszem az Egyesült Államokban. Az O. J. Simpson ügyre. A büntetőügy vége az lett, hogy Simpsont a gyilkosság vádja alól felmentették azzal, hogy nem állapítható meg a bűnössége. Azonban a hozzátartozók polgári pert is indítottak és abban bizony megállapították a felelősségét. Tehát ott láttunk egy olyan esetet, amikor a büntető- és a polgári ítélkezés homlokegyenest eltért egymástól. De ez kirívó eset volt és nem futószalagon szállítottak ilyen ítéleteket. De a kérdésére tovább válaszolva említem: a magyar bíróságok ítélkezésében fordult elő, hogy a kolontári ipari katasztrófa esetében Veszprémben az elsőfokú bíróság valamennyi vádlottat bűncselekmény hiányában mentette fel az ellenük emelt vád alól, ám ugyanakkor a károsultak kártérítési követeléseit a polgári peres ügyben eljáró bíróságok alaposnak ítélték és a MAL Zrt.-t kártérítésekre kötelezték, a széles közvélemény igazságérzetével ezek kártérítésről szóló döntések feleltek meg.
Mind a hazai balliberális ellenzék, mind a Nyugat előszeretettel hordja le Magyarországot ilyen és olyan autokrata rendszerűnek, ahol a fékek és egyensúlyok csak a garázsban és a muzeális kamrákban találhatóak, mintha picit elfelejtené, hogy például az Egyesült Államokban az elnök a saját – tehát liberális demokrata vagy konzervatív republikánus – világnézete szerint jelölheti ki a bírókat a legfelsőbb bíróságra…
Mégpedig életfogytig tartóan. Márpedig ez a világ rendje. Amikor korábban a demokrata népség töltötte fel a legfelsőbb bírói helyeket, akkor senki nem nyafogott. Most, amikor Donald Trumpnak lehetősége van két republikánusokhoz közeli értékrendet valló bírát oda kijelölni, akkor nagy a kiabálás. De nálunk is ugyanez volt a helyzet. Ahányszor a parlament alkotmánybírót választott, abból mindig cirkusz lett. Sőt, hadd emlékeztessem arra – és ez Pokol Béla alkotmánybíró esete volt -, hogy a megüresedett több helyre sikerült egy megállapodást a parlamentben összehozni a szoclibek és a kisgazdák között, és a megállapodás arról szólt, hogy egymás jelöltjeit kölcsönösen meg fogja választani a parlament. Először a szocik jelöltjeiről tárgyaltak. Ott a kisgazda és a fideszes képviselők megegyezésük szerint voksukat adták, amikor azonban a mi jelöltjeinkre került a sor, akkor egészen egyszerűen a parlament leszavazta őket.
Elképzelhetőnek tartja, hogy akár Bush, akár Obama, akár Trump olyan bírókat nevezett vagy nevez ki, akik ellentétes módon működtek volna vagy működnének a pulpituson, mint amire számítottak volna?
Ezt kizártnak tartom.
Ezt azért kérdezem, mert a kormány – a tények fényében nézve – egy olyan hölgyet nevezett ki az Országos Bírói Hivatal élére, mégpedig Handó Tündét, aki egymás után ültet aktív Gyurcsány-hívőket parancsnoki helyekre, mint a Galamus.hu alapító Cserni Jánost vagy azt a Fazekas Sándor bírót, aki irányítása alatt 2006-ban futószalagon, justizmorddal végződő kirakatperekben ítéltek el ártatlan embereket felügyelete alatt?
Igen, Cserni János börtönbüntetésre ítélte a Demokrata főszerkesztőjét, és a Pesti Központi Kerületi Bíróságot elnöklő Fazekas Sándor alatt pedig tömegével helyeztek törvénytelen módon előzetes letartóztatásba embereket, vagyis azokat, akiket a rendőrök fogdostak össze majd állítottak bíróság elé, és a törvényben megkövetelten, az előzetes letartóztatás elrendelését indokoló különös feltételek megléte hiányában, ezért minden ilyen esetben törvénysértő módon 30-30 nap előzetes letartóztatásba helyezett emberek fölött ítélkező nyomozási bíráknak volt az elnöke. Ezek a bírói rendelkezések, majd a bírósági ítéletekben észlelt súlyos jogsértések indokolták később a semmisségi törvény meghozatalát.
Fazekas Sándor most a Fővárosi Törvényszék elnöke. Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke első intézkedésében határozott magas bírósági vezetői tisztségbe emeléséről.
A mi kis Andrej Visinszkijnk…
Ön mondta…
Gyurcsányt amerikai nyomásra nem lehetett perelni 2006 miatt
________________________________________
(II. rész)
A társadalmat az elmúlt években olyan mértékben felháborító ítéletek születnek, amelyek szinte példa nélküliek. Gondolok itt például a vörösiszap ügyre és sorolhatnám reggelig…
Sorolja ide a Biszku-ügyet, a rendőrtábornokok büntetőperét, a honvédtábornokok elleni pert, a Nokiás-pert, a másfél évtized után első fokon megszületett Kulcsár-ügyet, hogy csak néhány említsek. Húzzák őket, mint a gumit. De beszéljünk egy másik, nagyon lényeges dologról, amelyben érzésem szerint Handó Tündének szerepe kell legyen. Ez a 62 éves korhatár ötlete. Eredményeként az ennél idősebb bíróktól megváltak. Merthogy nyilván így meg úgy szocializálódtak, és a többi. Tehát nem azt nézték meg, hogy ki milyen bíró. Jó bíró, nem jó bíró, példamutató tisztességgel tette-e a dolgát vagy az évek múlásával fizikai egészségi állapot romlása, bármely okból mentális hanyatlás már a bírói életpályára alkalmasságát kétségessé teszi.
Mintegy háromezer bíró ítélkezik ebben az országban, akik döntő többsége törvényeknek alávetve ítélkezik, ezért nem lehet általános érvénnyel kijelenteni, hogy ezek mindegyike rosszul végzi a munkáját. De sajnos, az elviselhetőnél többen, jó páran léteznek, akiknek az ítélkezési tevékenysége a törvényeknek alávetettségüket sértően súlyosan kifogásolható. Ugyanakkor képzeljünk el egy 62 éves bírót, aki példás módon, kifogásolhatatlan, tisztességesen végezte a munkáját. Majd amikor brüsszeli bírósági beavatkozás nyomán ebből a tömeges elbocsájtásból a bírósági igazgatásnak retirálni kellett, és sok mindenki visszajöhetett bírói tevékenységét folytatni, ezekben az emberekben teljesen biztos, hogy a hatalom iránt ellenszenv érzések keletkezhettek. Még attól is, ha már vissza is kerülhettek hivatásuk rendjébe, akkor nem abba a pozícióba, amelyből felállították őket.
A szoc-lib hatalom 8 éven át regnált ebben az országban. Medgyessytől egészen Bajnaiig terjedő időszakról van szó. Ezen korszak alatt egyes bírói ítéletek érdemi döntéseiből egyértelműen vált érzékelhetővé a politikai motiváltság, az, hogy a bírói hivatásrend törvénye tilalma ellenére a ballib-szoclib eszmei társutasság érvényesült a döntéseikben.
Állításom kirívó esettel alátámasztásaként említem, hogy a 2006. évi tömeges jogsértések áldozatainak erkölcsi jóvátételét szolgáló „semmisségi törvényt”támadva, annak Alkotmányba, majd Alaptörvénybe ütközéséről érvelve, a Fővárosi Törvényszék 20 bírája az Alkotmánybíróságtól a törvény megsemmisítését kezdeményezte. De az AB. valamennyi jogdogmatikai érvelésüket alaptalannak ítélte. Ez az akció azonban nem jogdogmatikai, elméleti vita, hanem politikai alapon provokált támadás volt. Az indítványt aláíró, magas bírói tisztséget betöltő bírák a támadott törvény alaptörvényeinknek megfelelőségéről nem lehettek ekkora tévedésben. Nem zárnám ki, hogy a Legfelsőbb Bíróság és egyben az OBT elnöki tisztségeit együttesen betöltő Dr. Baka András úrnak e törvény alkotmányellenességéről, egyben a törvény végrehajtását blokkoló nyilatkozatai a kezdeményezést aláíró bírákat befolyásolhatták.
Ma már az is érzékelhető, hogy amikor pályázati alapon döntöttek bírói, fogalmazói pozíciókba felveendő emberekről, akkor bizony jelentősége volt a politikai elkötelezettség kitapinthatóságának. Megnézték őket alaposan. Ez persze „bírói bizonyossággal” nem igazolható, de egyértelmű volt ennek felismerése életszerűsége. Nyolc év pedig nagyon hosszú idő az igazságügyi rendszerben, ahol van természetes fluktuáció, ahol emberek meghalnak vagy életkoruk miatt, stb. távozniuk kell. Mindig pótolni kell az időközben felnőtt nemzedékkel a megüresedéses hiányokat. Amikor pedig a 62 éves kor határszabály miatt, fűnyírógépként mindenkit elküldtek, olyan emberek kerültek egyre magasabb pozícióba, akik az említett korszakban kerültek be az apparátusba.
Mindezek összességükben okszerűen kellett hassanak olyan irányba, hogy egészséges jogérzékkel motivált, gondolkodó emberekben legkevesebb kételyek ébredtek egyes bírói ítéletek pártatlanságában, tárgyilagosságában, azok igazságosságában. Átpolitizáltságával, különösen a valóságos, vagy csupán politikai haszonszerzés céljával már mindennapos, a társadalmunk minden szövetét átfogó korrumpáltságra hivatkozás közvélekedésünkben az igazságszolgáltatásba vetett magasztos garanciális elvek sérelmét gyakran valamely politikai befolyásoltságnak tulajdonítja,.. Ez pedig a törvényi dogmákba ágyazottan, ott előírtan megelőlegezett „bíróságokba vetett bizalom” hitelességét alkalmas erodálni.. Ez jogállamiságunkat komolyan veendő veszélyt jelent.
A napokban Gergényi-perben kimondott vérlázítóan enyhe ejnye-bejnye ítélet után adott egy interjút a Hírtévének, amelynek a legvégén olyat mondott, hogy a kérdező hölgy arcára a döbbenet és megrökönyödés ült ki. Talán nem csoda, hogy az archivált anyag összefoglalójából erre még utalás sincs. De a jobboldali sajtó is úgy tett, mintha nem vette volna észre. Ez pedig az volt, hogy emlékeztette a hölgyet tévéjükben annak idején lement interjúra, amelyben Kövér László házelnök elmondta, Gyurcsányt amerikai nyomásra nem lehetett felelősségre vonni.
Valahogy úgy mondta, hogy az Egyesült Államok – a clintoni adminisztráció – diplomáciai úton jelezte azt az elvárását, hogy Gyurcsánnyal szemben – és ez a nyomás nyilvánvalóan nem csak az ő személyére vonatkozott – nem lehet eljárást indítani. Annak idején gyakran lehetett hallani olyan megnyilatkozásokat, hogy az nem lenne korrekt a miniszterelnök részéről, ha politikai ellenfeleit büntetőügyekkel próbálná leszalámizni. Ez sunyi, ravasz de politikusi bűncselekmények feltárását sikerrel akadályozó hatékony külső érvelés volt.
Miki fiam hívta fel a figyelmemet arra – és tényleg igaza van -, hogy annak idején Budai Gyula, aki kormányzati főtisztviselő volt, elmondta: őt behívatták az amerikai nagykövetségre és ott utasításokat adtak neki. Amin ő felháborodott és a nyilvánosság elé tárta a kísérletet.
És ez tökéletesen egybevág azzal, amit egyrészt magam a televíziókészülék előtt ülve láttam és hallottam, egyben magyarázatot kaptam arra, hogy itt miért nincs következménye a 2006-os szörnyű eseményeknek, amelyek nem hogy a jogállamisággal összeegyeztethetetlenek, de egészen biztos, hogy azok az akkori és jelenlegi büntetőtörvénykönyvnek a lakosság megfélemlítését célzó szándék miatt terrorcselekményeket megvalósító cselekvések. Elképesztő adat: midőn 2006. október 23-án a rendvédelmi szervek ellövöldözték a teljes gumigolyó és ingerlő gázgránát készletüket, és a vasárnap, és a nemzeti ünnep ellenére a honvédségi központi anyagraktárából pótlásig a belvárosi Madách térnél a REBISZ tömegoszlatóit meg kellett állítani: ezen a délutánon1958 darab gumilövedéket és 1700 darab könnygázgránátot lőttek ki emberek csoportjaira. Az USA adatai szerint az így okozott halálos sérülések aránya elhanyagolható!
Az ekkor kivont kardokkal rendőr lovasrohamot rendelő parancs kiadójának pedig nincs gazdája.
Megáll az ember esze!
________________________________________
Elég a következmények nélküli bírói gyakorlatból!
(Ezt az interjút egy neve elhallgatását kérő alkotmánybíró elolvasta és azt mondta, ilyen világos érvelést, mint Völgyesi Miklósét, még nem olvasott.)
(III. befejező rész)
A 2006-os tévészékház ostrománál hány embert vettek őrizetbe?
A Gyurcsány kormány 2006. november 6-án kelt határozatával létrehozott, és az akkor kormányzati főtisztviselő Dr Gönczöl Katalin által vezetett – a szeptember-októberben a fővárosban rendfenntartó intézkedések jogszerűségének „megmagyarázására” létrehozott – munkacsoport jelentése írja: a tévészékház rendőri védelme során igazoltatásokra, őrizetbe vételre nem került sor. De az Országos Rendőr-főkapitányság Központi Irattárából származó jelentésben olvastam, hogy egy elfogott személy elszállításához ide gépkocsit kértek. Azt követő három napon át tartóan azonban már a főváros belterületein, rendszeresített gyakorló ruhába öltöztetett, ám szolgálati azonosító jelvényt nem viselő 4-5 főből álló csoportok már nemzeti zászlókat, jelképeket tartó emberekre vadásztak.
Tömegesen került sor őrizetbe vételekre, majd az elfogottaknak a Budai Központi vagy a Pesti Központi Kerületi bíróságok nyomozási bírái elé állítására. Dokumentumokból ismerten legkevesebb 150 ember 30 napra előzetes letartóztatását rendelték el. A büntető eljárás alá kerülteket – volt, hogy 19, meg 21 fős – csoportokban, statáriális jellegű eljárásban vonták felelősségre úgy, hogy a személyes adataikon kívül semmi mást – így különösen konkrét jogsértő cselekményeikről – sem az ügyészi indítvány, sem pedig az eljáró nyomozási bíró határozata nem adott számot. A büntetőjogban járatlanokkal tudatni kell, hogy az előzetes letartóztatás elrendelésére a személyre vonatkoztatott „alapos gyanú” nem elégséges. A törvény az elrendeléshez már „különös” előfeltételek meglétét követeli meg. Azoknak már az ügyész indítványában meg kell jelenniük, melyeket a nyomozási bírának értékelni kell.
Az előzetes letartóztatás elrendelésének különös feltételei sorában alapvető jelentősége van az alapos gyanúnak az elkövető személyére konkretizált bizonyítékai megjelölésének és legkevesebb azoknak a személyes körülményeknek a felhívása, melyek a büntetőeljárás sikere érdekében a személyes szabadság elvonását mellőzhetetlenné teszik.
A nyomozási bírák eljárásainak nagyszámú dokumentumai, majd a másodfokú eljárásokban rendre szabadlábra helyezéseket rendelő határozatok jogi indokolásai bizonyítják, hogy az ügyek és azokban eléjük állítottak sokasága és velük szemben elvárás nyomása alatt a törvényben megkövetett különös feltételek teljesüléséről szó sem esett. Ez az ügyészi indítványban sem volt meg és az ügyben hozott határozatokban sincs ezeknek semmi nyoma.
A személyi szabadság törvénysértő megvonása a legsúlyosabb jogsértések egyike. Az Emberi Jogok Európai Bírósága már tevékenysége korai szakában kitüntetetten foglalkozott a csatlakozott államok ítélkezési gyakorlatával és vaskos kötetben, esettanulmányokban adott jogelvi iránymutatást.
A Budai Központi kerületi és a Pesti Központi Kerületi Bíróságok nyomozási bírái által – contra legem – hozott határozatokat a másodfokon eljárt Fővárosi Bíróság tanácsai rendre megváltoztatták. Szakmai kőrökben sem ismert,hogy a súlyos jogsértésekkel született ilyen döntéseknek lett-e bármilyen személyi következménye.
Az Országgyűlés a 3/2010, Ogy. határozatában deklarálta, hogy 2006. szeptember 17- és október 24-ig tartóan a főváros közterületein bekövetkezett rendvédelmi eljárások során a rendőrségi, ügyészségi és bírósági szervek nem voltak képesek alkotmányos kötelezettségeiknek megfelelni.
Miniszterelnök úrtól Dr. Balsai István országgyűlési képviselő kapta azt a feladatot, hogy a Fidesz választási, majd kormányprogramjában vállalt azon kötelezettség teljesüljön, hogy a 2006, őszén megvalósult és jogállamban büntetendő minden illegitim erőszakos cselekmény elkövetőjét azonosítsa, hogy a bizonyítékokkal megalapozott, indokolt esetekben a büntetőjogi felelősségre vonások megkezdődhessenek.
Az országgyűlési képviselő úr által felkért személyek az Országos Rendőr-főkapitányság Központi Irattárából – 30 évre titkosítás feloldását követően – végezték el a korabeli dokumentumok tényfeltáró munkáját. Magam a közösségünket irányító és kutató munkát végeztem, majd az összegző jelentés tervezete szerkesztésében tevékenykedtem. Ismereteim tehát a korszakra vonatkozó dokumentumokra alapozottak.
Az elkészült jelentést az Országgyűlés általános, majd részletes tárgyalást követően elfogadta. Azt két képviselő adta át a legfőbb ügyész úrnak – de a nyilvánosság számára nem derült ki, hogy milyen célzattal. Jelezték-e hogy a dokumentum a kormány által meghirdetett program megvalósulása első eleme? Esetleg feljelentés?
A közbeszédben ismerten Balsai jelentés a rendvédelmi szervek, azok végrehajtó állománya által megvalósított, legkevesebb kb. 15 féle közvádra üldözendő, köztörvényes bűncselekményt nevezett meg. Különösen súlyos megítélésűek a Büntető Törvény különös részében a hivatali bűncselekmények fejezetében büntetni rendelt, hivatalos személyek (rendőrök) által tanúsított és azok alá vonható cselekvések.
A hetek-hónapok eseménytelen múlásával korábban jogalkalmazó egykori büntetőjogászként ébredt fel bennem annak gyanúja, hogy a büntetőügyek indításában ellenérdekeltek 5 év teltével a büntetendőség törvényi elévülésére „játszanak”.
Bár a Balsai Jelentés jogdogmatikai lehetőségként vetette fel, de saját határozott álláspontom szerint – mert a szolgálatuk teljesítésének a rendőrség törvénye, a szolgálati szabályzat, a csapatszolgálati utasítás, és azoknál alacsonyabb szinteken is született számtalan foglalkozási parancsot rendőrök tudatosan szegtek meg – a már bűnös jogsértések összességükben a hónapok óta tüntető, de október 23-án forradalmáról emlékezve ünnepelő lakosság megfélemlítését, azoknak az alapvető emberi, politikai és szabadságjogaik gyakorlásától erőszakkal megfosztását célozta. Ez pedig a célzat okán, együttesen büntető jogunkban a terrorbűncselekmény tényállásszerű deliktumának felel meg.
A törvény parancsának is eleget téve, a Balsai jelentésre alapozva 2011. október 21-én a legfőbb ügyész úrhoz címzetten, terrorbűncselekmény gyanújára hivatkozva Gyucsány Ferenc felelős miniszterelnök és büntetőeljárásban azonosítható rendőri vezetők, helyszín parancsnokok és a végrehajtó állományból érintettek ellen büntető feljelentés tettem.
A törvény eme bűncselekmény elkövetőjét vagylagosan akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. okozatként elkövetője büntetendőségének elévülése kizárt.
Befogadták?
Igen. Értesítettek, hogy okirataimat a Központi Nyomozó Ügyészség Regionális Kirendeltségéhez, a Debreceni Katonai Főügyészséghez áttették. Tehát feljelentésemet alaptalannak nem találták, ezért annak 3 napon belül indokolás nélküli elutasítására nem került sor. Továbbiakban kezdeményezésem sorsáról semmiféle értesítést nem kaptam.
Mennyivel más lett volna, ha holokauszt-relativizálást követtek volna el Gyurcsány rendőrei, nem pedig szemkilövést…
Ön mondta…Kizárólag katonai bűncselekmények miatt emeltek vádat Bene László országos, Gergényi Péter budapesti főkapitányok és összesen 15 fő egykoron parancsnoki jogállású személyek ellen. Lényegében alárendeltjeikről parancsnoki gondoskodási kötelezettségeik elmulasztása volt felrótt magatartásuk. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője sajtótájékoztatójából értesültem arról, hogy a már nem katonai bűncselekmények eseteiben nem kerül sor vádemelésre. Tehát az elfogások, súlyos maradandó egészségkárosodást is okozó sérülések, a fogva tartás alatti kínzások és hivatalos személyek által elkövetett más bűncselekmények eseteiben semmilyen vádat nem emeltek.
A Balsai-jelentés foglalkozott a Magyar Rádió udvarán történt borzalmas rendőri tömeges kegyetlenkedésekkel? Amelyek áldozatai sajnos nem az olyan Bolgár György-félék voltak, akik máig büntetlenül váltig harsogják, az a rendőrség nem támadott meg ártatlanokat.
Két fiatal hölgyet például egy Szentkirály utcai ház kukatárolóból rángattak ki, mert ijedtükben oda menekültek…
De kár, hogy nem Gönczöl Katalinnak és Sándor Zsuzsának hívtak őket…
Ezt sem én mondtam!…Őket is a rádió udvarába vitték. Az egyik szép szőke lányt gumibottal úgy fejbe verte egy rendőr, hogy elrepedt a fején a bőr; fejét, ruháját elöntötte a vére. Ilyen állapotában vitték nyomozási bíró elé azzal, hogy rendőrökre támadtak és hivatalos személy ellen erőszakot követtek el. A nyomozási bírónő nem kérdezte meg tőle: mondja, maga mitől sérült meg. Az előzetes letartoztatásra ítéltek a Nagy Ignác utcai BV Intézetbe befogadáskor további megalázó gyötrelmeket éltek át. Meztelenre vetkőztetett lányokat terpeszállásban tornagyakorlatokra kényszertettek: megesett, hogy kézitáskából drága parfümöt loptak. Büntetés-végrehajtás hivatalos személyei elleni eljárások indítása szóba sem került.
Nagyon elgondolkodtató. Hogy a rádió akkor műszakban voltdolgozói a látottakról nem mertek beszélni róla, és nem is találtunk olyan személyt, aki elmondta volna, mi történt ott.
Miközben az a korábban Demszky-imádó Such György volt a magyar rádió elnöke több millió forintos havi fizetéssel, aki azzal hárította el a felelősség kérdését, hogy ő nem látott, nem hallott semmit, mert nem arra az udvarra néznek elnöki irodájának ablakai. És aki „jutalmul” most a Országház igazgatója… De ha már a büntetlenül maradókról beszélünk, térjünk vissza a túlbüntetettek legeklatánsabb és legutóbbi példájára, a 13 évre ítélt Budaházy Györgyre és társaira, akiket hirtelen most szabadon engedtek, miközben bírójuk, Kenéz Andrea bírónő lemondott.
Igen. Kenéz Andrea bírónő az augusztus táján kihirdetett ítéletét nem írta meg.
Hány nap alatt kellett volna megírnia?
Bonyolultabb ügyben a törvény hatvan napot enged.
És ilyeneknek nincs következménye?
Az ügyben eljárt egyik ügyvédtől hallottam, hogy a Fővárosi Bíróság Büntető Kollégiuma vezetőjét leváltották, mert próbálta védeni a bírónő mulasztását. 13 év börtön és nincs ítélet!
Nem az a leginkább abszurd, hogy nincs bűncselekmény?
Ítélet, indokolás nincs. Sajtótudósításokra nem alapoznák. A fellebbezéseket bejelentett védők szerint a szóban kihirdetett ítéletből a tényállást, annak megállapítása indokolását nem ismerték meg. Várták az írásba foglalt ítéletet.
Az így kialakult helyzetben a teljes elsőfokú eljárást meg kell ismételni. Miképpen más okokból az ú.n. vörösiszap, valamint több más bonyolultabb ténybeli és jogi értékelést igénylő elsőfokú ítéletek felülbírálatát akadályozták hasonló hibák, hiányosságok. Kínos.
De ha valakit olyan súlyos elkövetőnek tartanak, hogy 13 évre ítélnek, hogyan engedhetik szabadon?
Ne üljünk fordítva a lovon: ha valaki esetében nem készült el az írásba foglalt ítélet, a bíró állásáról lemondása miatt azt más nem írhatja meg . Ebben a példátlan helyzetben ítélet nélküli fegyházban tartás nincs törvényes alapja. Korrekt módon annyi vélelmezhető, hogy a házi őrizetbe helyezett Budaházi ellen emelt vád megalapozottságáról másik bírói tanács által megismételt elsőfokú eljárásban kell újabb döntést hozni.
Beszéljünk egy kicsit arról a Sándor Zsuzsáról, aki gyakran és hangosan dörzsöli a kezét a Klubrádióban, annyira örül a „természetesen” zsarnok mai kormány idején működő bírósági ítéleteknek. Mint a vörösiszapos elsőfokú felmentő ítéletnek, a Gergényi-féle enyhe dádának és a többinek. Ki ez a nő?
Ő a Legfőbb Ügyészségen volt ügyész. Azután diplomata férjével évekre külföldre távozott. Amikor visszajött nem került vissza ügyészi állásába, a Fővárosi Bíróság bírája, szóvivője lett. Széles kőrben elkötelezett, harcos baloldali személyiségként ismerik.
Miután ez címkézési hiba a viszonzatlanul szuperudvarias Fidesznél és a jobboldali újságoknál is irritál, hadd javítsam ki balliberálisra…
Elfogadom, nem vitatom.
Nem gondolja, hogyha egy ilyen Sándor Zsuzsa-félének ennyire tetszenek az „Orbán-kormány” igazságszolgáltatási rendszerén belül hozott ítéletek 90 százaléka, akkor nem Dániában bűzlik valami nagyon, hanem netán Budapest V. kerületében?
A napokban azt hallottam, hogy Sándor Zsuzsa a vörösiszap perről könyvet írt. Érdeklődéssel fogom olvasni. A másodfokú bírósági határozat indokait hallva nagyon nehéz meggyőző erővel a tulajdonosi és üzemeltetői felelősség hiányáról az olvasót meggyőzni.
De nagyon érdekes a politikai tényezővé is vált Magyar György ügyvéd fia is, aki szerint Magyarországon nincs igazságszolgáltatás. Amikor pedig Biszku Bélát elítélő és vele szemben végrehajtandó börtönt kiszabó ítéletet elképesztően súlyos, jogsértő érveléssel hatályon kívül helyezték, ennek ellenkező érvelését hallhattuk tőle. De ez kirívóan jogsértő rendelkezés volt. A legfőbb ügyész által 5 hasonló jogértelmezést felvető ügyben elvi határozat hozatalát kezdeményezte. Annak helyt adva a Kúria a Biszku ügy másodfokú határozatát is jogsértőnek minősítette: a jogalkalmazás gyakorlata számára elvi irányítást is adott. De ekkorra az ügy visszakerült első fokra, a vádlott halála miatt az eljárást meg kellett szüntetni. Ekként az 1956 utáni megtorlások egyik legszörnyűbb tömeggyilkos alakja megúszta a büntetőjogi következményeket úgy, hogy egy percet nem töltött börtönben.
Kérdésedre említem: a Biszku ügy tanulságai után már nem okozhatott meglepetést Ruzsás Sándor katonai bíró tanácselnök úr vezette Tanács másodfokú ítélete a rendőrtábornokok ügyében.
Alaptalan érvelés, hogy a Fővárosi ítélőtábla egyetlen katonai tanácsának kellett az ügyet elbírálásra adni. Lehet már két évtizede is annak, hogy a katonai ügyészségek és katonai bíróságok különállása megszűnt. Szervezeteiket integrálták a „rendes” ügyészségi és bírósági szervezetekbe. A már nyugállományú rendőrtábornokok ügyében nem volt akadálya annak, hogy nem katonai jogállású bírák tanácsa járjon el a másodfokú eljárásban.
Miután ez az interjú nem hivatalos médiumban, hanem blogon jelenik meg, hadd tegyem hozzá, milyen boldogan bérelnék ki egy szobát a Terror Házában néhány napra, hogy az interjúban elhangzó nevek tulajdonosát ott egy kis, hatvan évre visszamenő nosztalgiával kezeljem, az ott található muzeális eszközökkel. De nagyon köszönöm Önnek az idejét és szókimondását, ami ma nem egy esetben hiánycikk. Viszont még egy utolsó kérdés. Ön mit tart a bírói rendszerben a leginkább tarthatatlannak?
Azt, hogy a durván és időnként ismétlődően törvénysértő bírói aktusoknak nincs megismerhető következménye a bírói karrierre. Mélyen sértő, hogy a bírói önkény és nem a törvénynek megfelelés a norma. A bírói függetlenség eme parttalan értelmezésének az eltűrése nem segíti a közvéleményt felkavaró, hatásában a bíróságok igazság szolgáltatásába vetett hitét megtartani.
Befejezésül annak érzékeltetésére, hogy felismeréseim, okfejtéseim mennyire megalapozottak, nem kalandos parttalan gondolatok, utalok arra, hogy a múlt csütörtöki kormány sajtótájékoztatón a közvélemény igazságérzetét felkavaró, a bíróságokba vetett közbizalom rombolását alkalmas, botrányos ítéletekről Lázár János véleményét faggató újságírói kérdésre a kancellária miniszter úr válaszként kedvenc egyetemi professzora, a kormány jelenlegi igazságügyi minisztere, Trócsányi László véleményét idézte, aki szerint itt nem igazság szolgáltatás, hanem jogszolgáltatás folyik.
Ébresztő!
(Vége)
Lovas István
1. Anna
2017/03/04 - 09:40
Még a rosszat is jó volt olvasni e két kiváló elmétől.
Kedvelés
2. nagy lajos (B)
2017/03/04 - 10:49
az, hogy a politika beleszól az igazságszolgáltatásba, az helytelen (van mé rosszabb is. Az amikor az igazságszolgáltatás amely beleszól a politikában -mint manapság teszi azt Fr.-o-ban-). Viszont ez maga is semlegesítheto lehet egy demokráciában …
na ha egy többszázezres tunteto, képviselve a polgárok többségét kimegy és megköveteli a hazudozásain rajtakapott miniszter-elnükét a lemondásra … és akkor ha az a karhatalmat használta volna ezek ellen … na akkor sem az USA, sem más nem MERT volna védelembe venni a ‘lebukott’ politikust …
az, hogy (esetleg) az USA ma védelemben tartja Gurcsány urat, azt csak azért teheti meg, mert azt lehet mondani minden kívülálló (sot
még a Mo-iak is !) úgy tartják az esetet, hogy itt csak egy valami szélsoséges, kis, apró része a lakosságnak … aki kivánta lemondatnia.
Akik ellene vannak, azok egy kis szélsoséges ‘banda’ csak …
minden a Ti kezetekben van ! Ezt a választásokkor …, de azon kívül is tudatnotok kell. Ti vezetitek önmagatokat ezek által, de még fontosabb;
Ti önmagatokat képviselitek a megbízottaitok álltal !!!
amikor az egy bíróságot egy valami külso nagyhatalom nyomása alá veszi …, ugyanezen bíróság, ha érzi a nép nyomását ugyanott …, egész biztosan ezen utóbbinak enged. Ha a nép, az “Isten-adta” megköveteli az igazságszolgálatától az igazat, az igazságot …, akkor annak nincs más lehetosége, hogy ezt kötelezoen megtegye …
szeretettel, L
Kedvelés
3. Tóth Ferenc
2017/03/04 - 12:29
“és ez nem a jéghegy csúcsa!
Ha az Ember végig bogarássza a neten (néhai kozenkay Jenő,Lakatos Pál,Szeszák Gyulas, stb, írásait )a rendszerváltás utáni időket,nehezen tudja kezelni józan ésszel,hogy mit megmertek tenni a hatalomban lévők és azok cinkosai, csicskásai. Jelen állapotában az ország hatalmi elitje(?), rendvédelme(?), igazságügyi szervei(?),hivatalai(?), teljes egészében alkalmatlanok arra, hogy az országot Tisztességesen működtessék!! (nem is akarják,az nem buli) Itt nem beszélhetünk a hatalom és a maffia összefonódásáról, mert a hatalom maga a MAFFIA.
Mivel az ország nem rendelkezik haderővel,így a katonai “számonkérés lehetősége is ugrott. Tisztában vannak ezzel a hatalom bűnözői is,ezért az a fene nagy magabiztosságuk. Nem mellékesen, bírják azok támogatását is, akik azonosító jelzés nélkül,idegen nyelvet beszélve,szétverték 2006-ot.
Kedvelés
4. Tóth Ferenc
2017/03/04 - 12:31
” legyen annyi vigaszotok,hogy a Sors felett a törvénynek nincs hatalma!
Kedvelik 1 személy
5. Horváth Bertalan
2017/03/05 - 20:02
Magyar kormányt kell hatalomra juttatni a megalkuvó zsidó vezetés helyett és akkor el lesznek utasítva az efféle elvárások.
H.B.
“Végül pedig mindazon magyar vagy emellett közel-keleti állampolgársággal is bíró egyedek és hazai szekértolóik, akik a magyar közélet állandó és aktív szereplőiként élvezve a státuszukkal együtt járó előjogokat, melyekkel rendre vissza is élnek, és akik minden erejük és képességük latba vetésével országunk és nemzetünk legyengítésén, népünk létszámának a lappangó népirtás alattomos módszereivel történő rohamos csökkentésén mesterkednek, előkészítve egy idegen faj tömeges térnyerését és betelepedését hazánkba, nemhogy magyaroknak nem számítanak, de esküdt ellenségeink, akik ellen minden -, ha kell erőszakos – eszköz is bevetendő, mert a jogos önvédelem nemcsak az egyes egyén, hanem minden nemzet alapjoga és kötelessége!!!” (Lajdi Péter)
Kedvelik 1 személy
1. György Attila Hideg
2017/03/06 - 21:02
A kis államok szuverenitása inkább csak illúzió! Már békeidőkben kénytelenek alávetni magukat országukhoz legközelebbi hatalmi csoportosulás érdekeinek. Az erősebb hatalmak háborús viszályaiba saját érdekeik ellenére is belekényszerülnek. librikus
Kedvelés
Hozzászólások lezárva.


Válasz

kiss lászló üzente 2 hónapja

A HOLLÓ
Jóembernek kenyeret visz a rossznak kivájja a szemét! Overall kívülről fekete, belülről fehér… URF -el tartja a kapcsolatot, Miniadatbázis – forró drót…fegyvere a minőség… valódi - nyomot soha nem hagy maga után…megtévesztés, csapdába csalás, - soha szemből szembe…. ha lekapcsolnak mindent – mind ez jusson eszedbe!
Sándor Knyaskó
12 órája ·
CSAK ÓVATOSAN(...?)
A globális világrend,hamarosan bukni fog, persze nem nagy felhajtással, csak szép óvatosan, a gazdik már régóta készítik elő a terepet, országról országra haladva, ezért vannak a banki leállások is meg nagyon sok más egyéb, csak sajnos a nagy többség,kicsit szunyókál...nagyon jól sikerült az agyak ki fehérítése...a háttér hatalom, nem a pártocskák meg egyes emberkék, akik azt hiszik hogy majd ők...nem itt a változás már rég elkezdődött, csak szép csendben szinte észrevétlenül akarják megoldani, de ez már nem megy, itt már egyre több ember, és kezdeményezés beindult...csak az egy zászló szükséges, és a vitorlák egy irányba állítása van hátra, de ez is meg fog történni.


B Sándor Bálint Így van csak nagyon kevessen érzékelik a lényeget!
Csurka előrelátó volt de vannak még mai történészek is, akik tudják.
Bezzeg a politikusok rohannak a vesztünkbe a zssebükre tekintettel
István Ludvig Gerilla hadviselést kell ellenük alkalmazni.

• Géza Fekete István Ludvig. Arra csak a migránsok képesek és amit látjuk a nyugati országokban már el is kezdték.
László Kiss A HOLLÓ
Jóembernek kenyeret visz a rossznak kivájja a szemét! Overall kívülről fekete, belülről fehér… URF -el tartja a kapcsolatot, Miniadatbázis – forró drót…fegyvere a minőség… valódi - nyomot soha nem hagy maga után…megtévesztés, csapdába csalás, - soha szemből szembe…meglepetés ereje – rajtaütés… háttéri - pszichikai erőszak - ha lekapcsolnak mindent – mind ez jusson eszedbe!

Válasz

kiss lászló üzente 2 hónapja

a lemaradt vége:

A RENDSZERVÁLTOZTATÁS KEZDEMÉNYEZŐIT EGY ÉVRE E FELADATTAL MEGBÍZOM! PROGRAMJUK ISMERETÉBEN! (…ha a nemet ikszeli, nem kell indok.) a végeredmény a fontos mennyi igen lesz!


Válasz

További hozzászólások 

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu