Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

SEMMISEM AZ AMINEK LÁTSZIK, ÍRJÁK,MONDJÁK ÉS SULYKOLJÁK.

 

A TUDATLANSÁG= FÉLELEMMEL

 

MOST ÉRTEM EL AZT A SZINTET AMIKOR  NYÍLTÁ VÁLHATOK

 

MA 2009. DECEMBER 21-ÉN 04:56 -ÓRAKOR AMIKOR ÍROM-E SOROKAT

EGY ŐSRÉGI MAGYAR SZOKÁS ELEVENEDIK MEG, A FÉNY NAPJA A FELVILÁGOSULÁS...

 

EZÉRT TETTEM KI FÉNYKÉPEMET IS, MERT TUDOM, HOGY AKI KIVÁNCSI RÁM ISMER, AKKOR MEG MINEK JÁTSZUK A TITKOLOZÓDIST ...

 

szeretettel: id. Kiss László  8887. Bázakerettye Petőfi u. 7.

 

...egyik versemmel köszöntelek bennetek:

 

Szerző       Üzenet
spartakusz     
cs okt 29 2009, 04:03     Jelentés Szerkesztés Idézés
Regisztrált tag #6
Regisztrált: cs júl 23 2009, 06:30
Üzenetek: 136
    Sziasztok!

Folytatom életem-élesben írásom, ahogy látom megújult a felírta a monitoromon:
Kárpát-medencei kerekasztal címen - jó és találó, eredeti elgondolásom helyet - így kezdem:

Tudom, hogy MAGYARORSZÁG FELTÁMAD.

Magyarország feltámad és élni virágozni fog,
Régi dicsőségében ragyogja be a teret a mindenséget,
Hiába mondják és írják, nem akarják látni nagy magyarországot,
Hát így nem is kisbetűvel naggyal lesz írva az égre.

Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG,
TE CSODÁS GYÖNYÖRŰ ORSZÁG,
MÁR NEM FOGUNK KÖNNYEZNI,HA RÁD GONDOLUNK.
Te feltámadott ország.

Most már szúrós a tekintetünk, mert felébredtünk.
Nem tudta kinevelni belőlünk az alja nép,
HAZASZERETETÜNK.
Szeretlek hazám MAGYARORSZÁG.

Te csodás gyönyörű kagyló KÁRPÁTOM,
Kagyló ki benne az élet indult el útjára,
Visszatérek hozzád, mert szeretlek,
Tiszta szívből, teljes odaadással.

Életem is feláldozom érted,
Te gyönyörű tündéri csodás ország,
Tömörülünk, és szent koronánkat,
Méltóan most a fejedre helyezzük.

Bázakerettye 2009. október 29.-én, 03.00-órakor...


szeretettel: spartakusz...


spartakusz

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kiss lászló üzente 16 órája

Magyarok a jégkorszakban, 24 000 éves nyelv
https://www.youtube.com/watch?v=bkV8JRUiIS4
http://titokterminal.com/magyarok-a-jegkorszakban-24-000-eves-nyelv-es-annak-regeszeti-bizonyitekai/?fbclid=IwAR3IYa3e5yMICL306gBO_UbovqokNyx_anOjBT4_nztRfz3vP-xc4JYTu1s
László Kiss ITT IS SZÓ VOLT RÓLA! Versemben megfogalmazva!
Azt hittem törölni fogják!
id. Kiss László
2018 október 19
12:42 de.
13.dik HOZZÁ SZÓLÓ: OKÁN!
Engem is meg ihletet!

ANTINIMRÓD

Mindenkit bűnösnek kiáltok és én maradok a háttérben elfelejtve! Gondoltam én akkor!
De leírták a talmudban – Nimród fattya Jézus és 99-ig átírt bibliában sorsát kívánva a kereszten végezve!
ANTI a szem és NIMRÓD a kar küzdelme végtelen – a szem babonáz, és a kar lehanyatlik védtelen!
A lehanyatló kart csak az elme erősítheti meg küzdelemre az antik ellen erővel fel véve a harcot!
Nem kel más hozzá csak emlékezz – adj utasítást szeretettel a szívnek és az elhomályosítja a gyűlölködő szemet!
Elveszti erejét a szem – többé nem babonázza Nimródot az ita de még az Anti sem!
kelt ma: 2018. október 19. Bázakerettyén!
id. Kiss László
MEGMARADNI – GYARAPODNI . VISSZAVENNI!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=61LNrsPLzPI
http://www.kubinyitamas.hu/Laci Miskolci Az agyagtáblákon vannak Anunnakik, van az is, hogy városokat alapítanak...de SEMMIFÉLE Nibiru visszajövetel nincs 3500 évenként, aranybányászat meg végképp nem.
László Kiss Laci Miskolci pecséthengeren maradt ránk az ismeretlen egy keresztel jelölve az ismeertlen bolygó - égitest .... nem csalás nem ámítás - vannak leletek pl. szénben arany nyakláncot találtak a bányászok - vagy kőbe egy kalapácsot beágyazva - és stb. bizony - bizony itt 100 millió évekről beszélünk vissza menve......az időben!

Válasz

kiss lászló üzente 16 órája

László Kiss HOZZ MAGADDAL KILENC EMBERT!
2018. október 19. KÉREM, hogy 2018. NOVEMBER 13. ÁRA!
Emlékszel? Ünnepeltették velünk az évek május 1-ét az illuminátorok megalakulást vagy márciusát 1848… szabadságharcunk leverését vagy októberét 1956.os vérbe fojtott szabadságharcár – és november 7.ét az orosz megszállást és stb.t – de nem ünnepeltették győzelmeinket – pozsonyi háború – vagy Nándorfehérvári diadalunkat és stb. felemelő érzést hozó történéseinket!
Hát nem ünneplek én, amikor hódítóink ünnepelnek a fenti napokon, ha nem emlékezek rá szomorúan!
László Kiss Minden olyan tevékenységgel egyetértek amely erősíti - a mostani véreskezű közvetett halálosztó Néró orbán maffia uralmának megsemmisítését - de emberi társadalmi normám, nem engedi, hogy bűnözőkkel így azok éltetőivel is közösködjek - így a tömegben én nem lehetek ott- ÉRTITEK?
2018. október 17.-én írom, 2018. november 13-i üzenete ---
VÉDETTEK VAGYUNK – MERT ALKOTMÁNYUNKAT VÉDJÜK – ÉS AZ viszont VÉD BENNÜNK!
************************************************************************ ------ az ideiglenes alkotmányunk a lehetőség eszköze szabadságunk - függetlenségünk és semlegességünk harcában---- ha ezt megértetted akkor gyere 2018.november 13-án a vérmezőre és alázattal --- nem pedig----- dühvel haraggal! E ősi tettet véghezvinni csak alázattal a tudás erejével LEHET! - ami a meggyőzést illeti egy évet kér ez az ősi jog és nem négy év cirkuszt mint a hamis demokráciában a hamis pártok --- ami a bizalom legyen számodra - erősítsen meg szívedben és akaratodban! Hozz magaddal 9 embert!

Válasz

kiss lászló üzente 1 napja

Ma 2018. október, 20-án jegyzem:
„….A sumérok eredete sajnos ismeretlen, vélhetően India felől érkeztek, de eredeti hazájuk hollétére nincs semmilyen bizonyíték. Nyelvük sem sorolható az ismert nyelvcsaládokba. Mezopotámiában – ahol a korábbi évezredekben is éltek földművelő, állattenyésztő…”

„….Az akkádok (Kr.e. 2350-2200 )
A sumér városállamok meghódítására az a sémi nyelvcsaládba tartozó népcsoport vállalkozott először, mely Kr.e. 3000 körül (a sumérek után 500 évvel) érkezett Észak-Arábia sztyeppéiről Észak-Mezopotámia területére….”
Csak kettő kiragadott rész –
innen: https://tortenelemtanulas.blog.hu/2016/08/22/az_osi_sumerok_es_akkadok_tortenete
Teljes írás:

Az ősi sumérok és akkádok története [86.]
2016. augusztus 22. - Harmat Árpád Péter
Az írásbeliség megjelenésének kezdeteiről, az emberiség korai történetéről, vagyis az ötezer évvel ezelőtt kezdődő ókor első időszakáról, - mely egyébként egy rendkívül színes és misztikus világot hozott - még ma is csak szűkös forrásanyagok állnak rendelkezésünkre. A kevés fennmaradt régészeti lelet és írott bizonyíték az első nagy civilizációs központokat Mezopotámia, Egyiptom, Trója és Kréta területére helyezi. Ezek közül is a Tigris és Eufrátesz vidékén megtelepedő sumér kultúra jelentette a legnagyobb előrelépést a korábbi évszázadokhoz képest.
A Mezopotámiában (a két említett folyó közti területen) Krisztus előtt több mint 3500 évvel megjelenő különleges népet mely létrehozta az emberiség történetének első városállamokból álló civilizációját, suméroknak nevezzük. Mezopotámia földrajzi értelemben egy hordalékkal feltöltött síkság volt, amely a Tigris és az Eufrátesz folyók között feküdt, és felölelte a mai Irak, Törökország és Szíria egy részét. A területet nyugatról a Szír-sivatag, délről az Arab-sivatag, délkeletről a Perzsa-öböl, keletről a Zagrosz-hegység, északról pedig a Kaukázus határolta. A sumérok eredete sajnos ismeretlen, vélhetően India felől érkeztek, de eredeti hazájuk hollétére nincs semmilyen bizonyíték. Nyelvük sem sorolható az ismert nyelvcsaládokba. Mezopotámiában – ahol a korábbi évezredekben is éltek földművelő, állattenyésztő neolitikus faluközösségek (pl.: Tell-Halaf, El-Obeid, Dzsemdet-Naszr kultúrák) – a sumérek hozták létre az első városállamokat, és ők kezdtek el a nagyszabású csatornaépítéseket, illetve ők honosították meg az öntözéses földművelést is.
A Mezopotámia déli részén, vagyis a Tigris és Eufrátesz alsó folyásánál kialakult legjelentősebb városállamok a következők voltak: Kis, Ur, Uruk, Umma, Lagas, Larsa, Nippúr, Gudea, Eridu, Girsu. Közülük a legnagyobbak mérete a 3. évezred közepén már elérte az 50-60 ezer lakost. A sumérok révén „beindult” a térségben a cserekereskedelem, vagyis a fémet és fát nélkülöző Dél-mezopotámiai városok az öntözéses gazdálkodással terményfelesleggel rendelkezve élénk kereskedelembe fogtak az északi területekkel, és így pótolták a civilizációhoz nélkülözhetetlen fém és fa anyagokat.
Gazdaságuk a templomgazdaság volt, melyben az adott állam hatalmi központja maga a templom volt. A megtermelt javakat ide szállították, és innen osztották el, a hatalom legfőbb birtokosai. Az állam csúcsán egy papi-katonai vezető réteg áll, akik az élet minden területét irányították. A városállamok legfőbb vezetője pedig a főpapi és a hadsereg főparancsnoki tisztséget egyszerre birtokló Ensi volt. A templomgazdaságokban a papi-katonai réteg alatt egyrészt a kézművesek álltak, akik szerszámokkal és fegyverekkel látták el a felettük állókat, másrészt a „bérmunkások”, akik természetbeni fizetség fejében művelték meg a földeket. A munkát és a kereskedelmet a papi réteg irányította.
A mezopotámiai Ur városának zikkuratja
Vallásuk az egyiptomiakhoz hasonlóan napistenhit, de attól egészen különböző, sokkal hasonlóbb a görögök hitvilágához - isteneik néha emberi gyarlóságokat mutatnak. Az Istenek egymás leszármazottai, és az a főisten, aki éppen a MÉH az isteni fensőbbség birtokosa. Ezt különös módon, mint tárgyat kezelik amit el lehet lopni és vissza lehet szerezni, hogy a birtoklására méltó Istenség városának Zikkuratjában őrizzék. A sumér városok hanyatlása előtti korban a főistennő Innana - Istar a szerelem és háború istennője. Fontos szerepe van a napistennek és a holdistennek is, akik az akkád korban válnak főistenekké, valamint a dingireknek - félisteni lényeknek, akiket a teremtőiknek és tanítóiknek tartottak. Fontos szerepe van a vallásukban a különböző állatoknak is, oroszlán, bika, leopárd, amelynek böre hatalmi jelvény is, és feltehetőleg korábbi totemisztikus hitvilág tovább élésével magyarázható. (Állatalakot öltő isteneket az egyiptomi vallásban is megfigyelhetünk.)
Az egyes sumér városok egymástól teljesen függetlenek voltak, ám egy idő után a megművelhető földekért harc alakult ki közöttük. Ebben a háborúskodásban Kr.e. 2350 körül rövid időre Umma városának uralkodója Lugalzaggiszi le tudta győzni a többi várost, és átmenetileg egységes vezetés alakult ki a sumérok felett. A suméroktól némileg különálló, és Lugalzaggiszi hatalmán kívül álló állam volt Elám, Dél-Mezopotámia keleti szomszédságában, a Perzsa-öböl partján. Története szorosan összefüggött a sumér városokéval. (Fővárosa: Szusza, majd Ansan volt.) A Lugalzaggiszi teremtette egységet még nem lehetett sumér államnak – vagy birodalomnak - nevezni, és szinte létrejötte pillanatában legyőzte egy északon formálódó új nép, melyet akkádoknak neveztek.
A sumér írás
A sumérok a Kr.e. 4. évezred utolsó századaiban már ismerték az írás tudományát. Ez az idő egyezik azzal, amikor Egyiptomban is kialakult az írás, de a két nép önállóan jutott el idáig, kultúráik között nagyon valószínűtlen, hogy érintkezés alakult volna ki. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a legrégibb sumér írás és a hieroglifák alapvetően különböző jeleket tartalmaznak.
A sumér írás is kezdetben tárgyakat jelölt leegyszerűsített, stilizált formában, majd ezek a kis ábrák összekapcsolódnak a szavak hangalakjával, s ennek következtében egy-egy szó jele már csak hangsorként szerepelt egy hosszabb szóban. A jelentés egyértelművé tételére eterminatívumokat használtak. Ez a fejlődés gyakorlatilag megegyezik az egyiptomiak írásával, a fő törvények azonosak. A sumér írás és a hieroglifák azonban pontokon eltérnek egymástól. Egyrészt a sumérok jelölték a magánhangzókat is, másrészt az íráshoz használt anyagok természetéből adódóan más formákat alakítottak ki. Agyagból szinte korlátlan mennyiség állt rendelkezésükre, így ebből építették házaikat, ebből készítették bútoraikat, edényeiket. Kézenfekvő volt, hogy rögzítendő mondanivalójukat is ebbe az olcsó, könnyen hozzáférhető anyagba nyomják íróvessző segítségével. Az ékírásos jeleknek 4 fajtája alakult ki (függőleges, vízszintes, ferde, két ferde ék) melyeket kombinálva a Kr.e. 2. évezred végére már kb. 600 ékjelet használtak.
Az akkádok (Kr.e. 2350-2200 )
A sumér városállamok meghódítására az a sémi nyelvcsaládba tartozó népcsoport vállalkozott először, mely Kr.e. 3000 körül (a sumérek után 500 évvel) érkezett Észak-Arábia sztyeppéiről Észak-Mezopotámia területére. Az akkádok – akik legnagyobb városukról Agadéról kapták nevüket - hosszú évszázadokig éltek békességben a sumérekkel, ám időközben erős és egységes néppé formálódva katonailag is fejlettebbek lettek. Fölényüket Sarrukin, az első nagy akkád uralkodó arra használta fel, hogy egész Mezopotámiát meghódítva létrehozza a történelem első birodalmát. Sarrukin Kr.e. 2350 körül indult meg dél felé, a sumér városállamok meghódítására, melynek során Kis uralkodója után az ummai Lugalzageszi felett is győzelmet aratott. Az ummai királyt foglyul ejtése után bilincsben hurcoltatta végig Agade városán. Dél-Mezopotámia meghódítása után észak és nyugat felé fordul, hogy birodalmát egészen a Földközi-tengerig terjessze ki.
Sarrukín hadjáratai során el is jutott a Földközi-tengerig és az Amanus-hegységig, délen és keleten pedig a Perzsa-öbölig és Elámig. Elám élére egy vazallusát állította. Bár a tartósan ellenőrzése alatt álló terület jóval kisebb lehetett, az agadei dinasztiával az ókori Mezopotámia történetében először jött létre egy nagy területek felett ellenőrzést gyakorló központosítot hatalom, amely újdonság az addig városállamokba szerveződő térségben. Sarrukín a négy világtáj urának kiáltotta ki magát, ám fiai, Rímus (ur. i. e. 2278-70) és Manistusu (ur. 2269-55) uralkodását a birodalom elleni felkelések és az ezek elleni sikeres harc jellemezte.
Kr.e. 2200 körüli időkre az Akkád Birodalom már meggyengült a belső felkelésektől és területileg is egyre inkább visszaszorult. Végső összeomlását a keletről érkező guti (quttu) törzsek támadása hozta. A suméroknál és akkádoknál fejletlenebb, de nagyobb létszámú, harciasabb és vadabb népesség a térséget újra önálló városállamok halmazává tette. A quttu elnyomás azonban a Dél-mezopotámiai régiókban lényegesen enyhébb volt, így egyes városállamok újra virágozni kezdtek. A quttuk megjelenése előtti évszázadok két legjelentősebb uralkodója az Uruk élén álló Gilgames (aki Kr.e. 2650 körül uralkodott) és a Lagast irányító Gudea (Kr.e. 2150) volt. Előbbi hőstetteit a Gilgames eposz örökítette meg, mely az emberiség egyik legrégibb írott forrása. (lásd: képünk)
A Gilgames-eposz két agyagtáblája
Gudea rövid időre olyan hatalmat tudott kezébe koncentrálni, hogy a quttu elnyomás dacára Lagas ki tudta terjeszteni befolyását egész Dél-Mezopotámiára. Végül Kr.e. 2100 körül Uruk és Lagas összefogásával a sumérok elűzték Mezopotámiából a rajtuk élősködő quttukat. (Feltehetően ebben a korszakban, vagyis nagyjából Krisztus előtt 2100 - 2000 körül élhetett a Bibliában és a zsidó írásokban is felbukkanó, legendás Nimród (Ménrót) babilóni király is, akinek nevéhez számtalan legenda kapcsolódik. Több ókori írás szernit ő építtette a Bábel-tornyot, ő alapította Ninivét és ő ítélte halálra Ábrahámot is. A legendás - forrásokkal nem igazoltan létező - alak, akit Noé dédunokájaként említ a Biblia, Kézai Simon szerint a magyarok őse volt.)
A III. Uri dinasztia hatalma (K.e. 2100-1800)
Uruk és Lagas után Úr városa ragadta magához a vezető szerepet, és ensije önkényesen Sumer és Akkád urának kiáltotta ki magát. Az uri királyok megint egyesíteni tudták Mezopotámiát és hatalmuk idején végleg összeolvadt a sumer és akkád népesség. Mivel az akkádok számbelileg fölényben voltak, így Kr.e. 1500 –ra végül a sumer nyelv fokozatosan kezdett visszaszorulni. Az akkádok átvették a sumer ékírást, akkád nyelvre fordították a sumerek minden jelentősebb irodalmi és tudományos alkotását, és átvették gazdasági kulturális vívmányaikat is.
Híres uri uralkodók például Utuhegal, Ur-Nammu és Sulgi, aki létrehozta az egyik legősibb ismert törvénykönyvet. Ur enszijei megerősítették a központi hatalmat, felújították a régi csatornákat. Jelentősen befolyásolta a fejlődést az itt épült zikkurat. Ur tündöklése Agadéhoz hasonlóan ért véget: a betelepülő, portyázó nomád törzsek okozták bukásukat. Kr.e. 2000 körül keletről elami törzsek pusztították el a déli sumer városállamokat, míg nyugatról nomád amorita törzsek jelentek meg és az Észak-mezopotámiai településeket fosztották ki. A két megjelenő népcsoport közül az amoriták tudták magukhoz ragadni a hatalmat, és első uralkodóik létrehozták a majdnem két évszázadon keresztül fennálló Óbabiloni Birodalmat. (Az amoriták az akkádokkal rokon sémi nyelvet beszélő népcsoport voltak, akik Szíria dombos sztyeppéiről az elsivatagosodás miatt kényszerültek vándorlásra.)
Következett tehát egy Babilon központú, új birodalom felemelkedése és virágkora Hammurapi vezetésével. Ám ez már egy új időszak eljövetelének kezdetét jelentette, melyet egy másik posztunkban mutatunk majd be.
Harmat Árpád Péter, 2016.08.22.23:12
Facebook oldalunk
Ajánlott irodalom a témához:
• Hahn István, Kákosy László, Komoróczy Géza: Az ókor története II. Az ókori kelet története (Egyiptom és Elő-Ázsia) Szerk.: Dr. Hahn István. Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 1995
• Polányi Imre: Az ókori világ története. Tankönyvkiadó, Budapest, 1976
• Kákosy László: Ré fiai. Az ókori Egyiptom története és kultúrája. Gondolat Kiadó, Budapest, 1979
• Paul Johnson: Az ősi Egyiptom civilizációja. Európa Kiadó, Budapest 2003
Hozzászólásokból:

Pervenimus 2016.08.23. 11:04:54
A sumérok, majd akkádok és amoriták korszakát követően néhány évszázad alatt új népek sokasága jutott történelmi szerephez a ma Közel-Kelet néven emlegetett térségben. Megjelentek a hettiták, a kasszita és hurrita népek, a zsidók, palaszetek végül az asszírok, médek és perzsák. A terület valódi "népek kohója" lett amiből végig kiemelkedett Babilon városa. Még Nagy Sándor korában is kiemelkedő szerephez jutott. Maga Alexandrosz is itt halt meg Krisztus előtt 323-ban.
nookedli 2016.08.23. 13:59:41
A sumér nyelv tele van a magyarhoz hasonló szavakkal. Rovás írásra hasonlít a legjobban az írásuk. De persze a származásuk ismeretlen ahogy a miénk is a "honfoglalás" előtti korból. Akkor kiktől származunk? Finnugor uráli összeverbuválódott makogó majmoktól? Természetesen nem!
Válasz erre
nookedli 2016.08.23. 14:00:01
@Dr. Nagy László: Az éppen aktuális világhatalom mindig úgy alakította más népek történelmét, ahogy az ő érdekeinek jó legyen. Lásd finnugor elmélet. De azt se higgyük el, hogy a Kárpát medence bármikor is üres lett volna. Amióta létezik a Kárpát medence a világ egyik legtermékenyebb vidéke. Akkor miért kerülték volna el a népek? Mindig is ott éltek a mostani magyarok ősei.
Dr. Nagy László 2016.08.23. 14:16:18
@nookedli: Ezt a fajta naiv érvelést és levezetést sokat hallani fiataloktól.

Így gondolkodnak:

a magyarok most a Kárpát-medencében élnek + a Kárpát-medence ősidők óta lakott = a magyarok ősidők óta itt élnek a Kárpát-medencében.

:-)))))) Nagyon tetszik :-)))
Válasz erre
Kárpát-medence első lakói még őskori vándornépek voltak, majd jöttek az első név szerint ismert etnikumok a lovas-nomád szkíták a Krisztus előtti 5. században
Később sorban következtek a többiek, kábé ebben a sorrendben:

illírek --> kelták --> trákok, dákok --> szarmaták --> germán törzsek (kvádok, markomannok) --> rómaiak --> vandálok, gótok --> hunok --> longobárdok, gepidák --> avarok --> szlávok, frankok, bolgárok --> magyarok

Nagyjából ez volt a "menetrend" legalábbis a régészeti leletek és egyéb emlékanyagok szerint!
2016.08.23. 14:55:53
@MR3 Béla: Krisztus létezett, csak isteni mivolta a kérdéses! De tény: volt egy létező személy, aki az időszámítás első éveiben született és az időszámításunk utáni 33. évben a rómaiak keresztre feszítettek. Fejfájára írták: I.N.R.I = Iesus Nasarenus Rex Iudaeorum = Názáreti Jézus a zsidók királya. EZEK A TÉNYEK!

Innentől jön a vallás és egyháztörténet területe: Ki volt ez a rejtélyes ember? Aki hívő, az erre azt válaszolja: Jézus Krisztus, Isten fia. Aki meg nem hívő az azt feleli, egy szerencsétlenül járt fickó, akit a római katonák megfeszítettek.
@nál: nem nagyon van igazad. Ugyanis a Jézus egy keresztnév. Rengeteg embert hívtak akkoriban így. (Mint napjaink Magyarországon a László.) A valódi neve Názáreti volt és tény: megváltónak, messiásnak, felkentnek, Krisztusnak vallotta magát. Így nem vallásos értelmű megnyilatkozás Krisztusnak nevezni. Tényszerűen használható még ateisták által is, főleg ha így mondjuk: "egy Jézus nevű ember, aki Krisztusnak hitte magát". Vagy úgy fogalmazunk, hogy "Názáreti Jézus". Na, ez a legpontosabb.
@Fortress: nagyon édes ahogy leírtad a "tényeket". Hát felvilágosítalak, hogy az általad idézett tények is elferdíttettek már az egyház által. Jézus kilétéről, hiteles életrajzáról, születésének pontos időpontjáról és helyéről a távol keleti népek, Indiában, Tibetben sokkal többet tudnak, mint az európaiak. Jézusról a zsidó-keresztény kultúrkör szinte minden adatot meghamisított.

potie23 2016.08.23. 15:14:32
Én nem tudom miért kell elvetni hun szkíta vonalat.
Teljesen valószínűtlen katonailag,hogy besenyők tönkrevernek minket,mi pedig vagyunk olyan erősek,hogy az itt élő népet leigázzuk és hont foglaljunk.Ráadásul arról se feledkezzünk,meg,hogy halál ismeretlen terepen.Probléma folytatódik,hogy az itt élő nép miért nem lázadt ellenünk?Környékbeli népek leigázott néppel összefog va könnyedén kiseperhettek volna bennünket.Ezért én László Gyula kettős honfoglalás elmélete legvalószínűbb.Hun birodalom felbomlott és az itt szorványban maradt hunok (unokatestvérek mint német-osztrák) segítségével tudtunk megmaradni.

Szkíta vonal

Ha hülyeség az egész akkor mivel magyarázzuk azt,hogy:
Létezett egy sákjamuni (szkíták bölcse) Buddha.Helyesen ejtve Buda.És Indiában van egy Bihar nevű település és "tartomány".Oroszországban is van Buda nevű település az állítólagos Ural és mostani országunk közt.Finnekkel aki legközelebbi rokonaink ilyen szintű egyezés miért nincs?Kutatta-e valaki,hogy ezen kívűl vannak-e más egyezőségek?

Komolyan érdekelne,normális válasz.Legalább ez a nap sem telne hiába:))
@Dr. Nagy László: Milyen kontinuitás? nem is tudtam, hogy ma is van Egyiptom és Mezopotámia (Ez utóbbi ráadásul ókori földrajzi fogalom, nem egy népet, országot jelent). Az ókori Egyiptomot i.e. VII. században elfoglalták az asszírok, önállósága megszűnt. Még vegetált provinciaként vagy 1500 évet, aztán a muszlim arabok megszállták, a népe is elveszett. Mezopotámia esetében pedig épp a fenti cikkben látjuk, hogyan változtak a hatalmi viszonyok már a kora ókorban is 150-200 évenként. Nincs itt semmi kontinuitás. Vagy ha van éppen annyi, mint pl. a Kárpát medence esetében, ahol pl. halomsíros kultúrából kifejlődött az urnamezős, urnamezősből hallstatt, erre ráépült egy szkíta elit, majd kelte elit stb. miközben a lakosság ezer évekig nem változott, hanem "újabb és újabb kultúrákat teremtettek".
Dr. Nagy László 2016.08.23. 18:17:21
@Gyingizik: Mesélj már légyszíves miféle kontinuitást látsz például a stonehenge -t felépítő ismeretlen etnikumok és a későbbi európai népelemek közt? Nem ártana picit jobban odafigyelned a másikra, ha aztán kétsége akarod vonni, amit állít! Én azt írtam, hogy a suméri kultúránál régebbi datálású európai emlékek (építmények) készítői és a későbbi korok népei közt nincs kontinuitás. Viszont a mezopotámiai népek és Egyiptom népei illetve az ugyanezen területeken kialakuló későbbi civilizációk közt a mai napig megvolt a kontinuitás. Lefordítva: Mezopotámiában egymást váltották a népek, de mindig kapcsolat volt az előzővel. A sumérokat követték az akkádok, amoriták, hettiták, kassziták, hurriták, zsidók, palaszetek, hükszoszok, asszírok, médek, perzsák és sorolhatnánk. Európa esetében a 3-4 ezer évesnél régebbi kultúrák és az őket követő népek közt ez a fajta kapcsolatiság nem volt meg. ha nekem nem hiszel és inkább belekötnél szavaimba, ajánlamám a következő könyvet:

Hahn István, Kákosy László, Komoróczy Géza: Az ókor története II. Az ókori kelet története (Egyiptom és Elő-Ázsia) Szerk.: Dr. Hahn István. Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 1995.

A diákjaim nehéz olvasmánynak tartják, mert kicsit "száraz" a nyelvezet a sok technikus terminussal, de én azt mondom nagyon alapos munka. Olvass bele kicsit.
***********************************************************************
Tovább nem is kutatok – hiszen tudom ma 2018. október 20.-án amikor írom e sorokat délután 14:42 órakor, hogy például most a zsidónak nevezettek hódítanak és kultúrát építenek MAGYARORSZÁG MEGMARADT KICSI RÉSZÉN IS A TÖBBI ELSZAKÍTOTTBAN IS EZ MEGY!
AZ ÉN ÁLLÁSPONTOM A KEZDETEKTŐL – MIKOR VOLT AZ – NEM LEHET MEGÁLLAPÍTANI – IDŐSZÁMOT ÉVET VISSZAMENŐLEG MEGHATÁROZNI – DE AMEDDIG AZ EMLÉKEZET ÉS TÉNYEK BIZONYÍTÉK LELETEK MEGADJÁK. 2.8 MILLIÁRD ÉV…. EBBŐL KB. 400000 ÉVET TUDUNK BIZONYÍTANI – ITT VOLTUNK AZ ELSŐ EMBERKÉNT ÉS SZORODTUNK SZÉT A FÖLDÖN A KÁRPÁTMEDENCÉBŐL!
Erről is írtam egy teóriát, mert csak azt lehet – és nem csak nekem, bárki aki foglalkozik e témával mert nincs rá bizonyosság – lelet van, pl. a 2,8. milliárd éves vas – acél csapágygolyó és stb. De ez is kétséges, mert amíg Indiában Delhiben a vasoszlop nem rozsdásodik és nagyságát tekintve ma egy öntöde se tudná kiönteni – érthetetlenségek a fantáziát megmozgatják – de Verne Gyula óta tudjuk a fantasztikus leírások valósággá válhatnak! id. Kiss László
*******************************************************************************

SZIMBÓLUMOK!

A szvasztika – az élet, öröm és szerencse ősrégi szimbóluma • Honnan ered a horogkereszt? svasztika, szvasztika – körmotívum • A Magyar Teozófiai Társaság ...
https://www.harmonet.hu/ezoteria/14095-kereszt,-eletfa-es-svasztika-titokzatos-szimbolumaink.html
A szimbólumok információi
Ilyen rajzolat a svasztika, a hat- és ötszög szimbólumok, a mandala és még ezernyi más szimbólum. Ezek az információk úgy lettek kódolva, hogy az emberiség egésze ugyanazt értse alattuk. A szimbólumokon keresztül az egész világ megismerhetővé válhat.
A szimbólumok lényege, hogy információt rejtenek számunkra. Ez az információ akkor is hatással van életünkre, ha nincs tudomásunk róla. Amikor az első keresztény hódítok megjelentek az újvilágban, meglepetten tapasztalták, hogy az ott élő őslakosok felismerték az újonnan érkezők által magasba emelt keresztet. Ez azt mutatja, hogy a kereszt jelentése jóval régebbi, mint a kereszténység megszületése.
Szimbolika és tudomány
A modern tudományok is előszeretettel nyúlnak a szimbólumok által közvetített ismeretekhez. A grafológiában használatos térszimbolika (melyet Max Pulver fejlesztett ki) egy az egyben vette át a kereszt ősi jelentését, és azt a mai napig használják a tudományos személyiség-feltárásban. Később Koch a saját „Fa”-rajz tesztjébe emelte át ugyanezt a térszimbolikát. Ez a teszt a gyakorló grafológusok és pszichológusok eszköztárában egyaránt megtalálható.
Bekódolt, tehát jól ismert
Szimbólumokat sokhelyütt felfedezhetünk: mesékben, színekben, a természetben, számokban, betűkben, stb. A szimbólum információtartalmát az információs mezőknek köszönheti. Az információs mezők valójában nem „megfogható” mezők, létezésüket közvetett módon ismerhetjük. E mezőknek köszönhetjük többek között a kollektív tudattalan létezését, a születéstől nyomon követhető berögződéseket. Szerepük kimagasló az élet szempontjából, és megjelenésük pont a szimbólumokon keresztül válik láthatóvá (bár az információ más módon is képes „megfoghatóvá” válni).
A szimbólum mozgósítja, beindítja ezeket az információs mezőket, és mindig olyan jelentést szerez, amit valójában megmutatni kíván. A szimbólum tehát sohasem jelenthetett mást, mint amit jelentésként a kódolás során belékódoltak, mivel az információ nem függ a tértől és az időtől.
Az Életfa szimbóluma
Példaként említve: a kereszt eredetileg nem keresztény szimbólum volt (a vallás sajátította ki), mivel régebbi a kereszténységnél; de különleges azonosságot vélhetünk felfedezni az egyiptomi és a zsidó életfa ábrázolása között is. „Sephiroth” a zsidó és „Pot Netheru” az egyiptomi életfa, (ez utóbbit 1860-ban Thébában találták meg egy papiruszon ábrázolva) vagyis ez a két, egymástól merőben eltérő kultúra azonos szimbólumrendszert használt, a világ felépítésére vonatkozóan. Az „Életfa” az ember lelki fejlődésének állomásait, de a világ felépítésének struktúráját is mutatja.
Ez azért is érdekes, mert az egyiptomi kultúra nagyon gyorsan fejlődött, a feltételezések szerint valamely azt megelőző kultúra örököse (Atlantisz?), tehát az életfa szimbóluma még régebbi is lehet.
****************************************************************** Először is tudni kell, hogy ennek a jelképnek a héber és a jiddis neve “Dávid pajzsa”. Nem tudom, hogy végül is miért nevezték el “Dávid csillagnak”.
Meg kell jegyezni, hogy a zsidóknak sem a régiségben, sem a középkorban nem volt semmi nemzeti vagy vallási jelképük, annak ellenére, hogy esetenként használtak különféle jelképeket, főként a hétágú gyertyatartót (Izrael hivatalos jelképét) és az ágaskodó oroszlánt.
A Dávid pajzs története az 1648. évben, Prágában kezdődik. A Harmincéves Háború utolsó évében a svéd hadsereg ostromolta Prágát. A várost jobbára a felfegyverzett polgárok védték, akik között zsidó egységek is voltak. (Ez a helyzet Mária Terézia koráig állt fenn, aki megszüntette a zsidók részvételét a fegyveres szolgálatban.) …” itt olvashatod el:
https://internetfigyelo.wordpress.com/2009/11/24/dr-israel-shahak-honnan-szarmazik-a-david-csillag/
A zsidók ténylegesen sosem hallották a hírét, nemhogy használták volna ezt a jelképet 1648. előtt, kivéve a Kr. előtt 700. és 400. közötti időközt, amikor zsidók és nem zsidók egyaránt használták – a varázslataikhoz…”

„…A fordító utószava: Amikor a magyar királyság ezeréves fennállását ünnepeltük, a Hősök terén egy zsidó-magyar énekes két szám éneklése között kifejezte a jókívánságait, hozzátéve, hogy ők már háromezer évesek. A zsidó szó a Bibliában Eszter Könyvében fordul elő először, amely a Kr. előtti 2. században keletkezett. Zsidók addig nem léteztek. A Biblia korábbi könyvei csak az Ábrahám fiai, Izrael (azaz Jákob) fiai elnevezéseket ismerik. A magát zsidónak nevező közösség nem a Szentföldön, hanem Babilonban alakult ki. Ábrahámnak azok a gyermekei, akik nem kerültek ki Babilonba, azóta is ott élnek a Szentföldön, és nem zsidóknak, hanem palesztinoknak nevezik őket. Ők azok, akiket a Babilonban kialakult közösség, ha úgy tetszik, szekta tagjai, a zsidók, a hozzájuk csatlakozó mongol-török kazárok utódaival (askenázi, egyes, un. “öngyűlölő” zsidók szerint “askenáci” zsidók) együtt mészárolnak naponta a világ néma cinkosságával. Azaz nem a zsidók háromezer évesek, hanem a palesztinok, Ábrahám valódi gyermekei, egyenes ági leszármazottai, hasonlóan ahhoz, hogy a nemzeti jelképüket sem ők, hanem a bécsi jezsuita, azaz, hogy még botrányosabban hangozzék, Jézus társasági szerzetesek találták ki. A lényeg az , hogy “Júda Oroszlánja” ezt a zászlót büszkén lobogtatja a cionizmusnak és Izrael államnak a méltó monumentuma, az apartheid fal felett.
Fordította: Dohán Mihály
Nemzeti InternetFigyelő

Válasz

kiss lászló üzente 1 hete

A RÓMAIBIRODALOM NEM BUKOTT MEG – HA NEM ÉL ÉS VIRÁGZIK!


A Római Birodalom (latinul Imperium Romanum) az ókori Róma által ... 1.2.1 Itália meghódítása; 1.2.2 A világbirodalom kialakulása; 1.2.3 A köztársaság bukása.
Római Birodalom
Imperium Romanum
i. e. 27. január 16. – i. sz. 395. január 17.Sokak szerint már 410-ben, amikor a gótok Alarich vezetésével feldúlták az ezeréves várost, bekövetkezett a Nyugat-Római Birodalom bukása, de a birodalom csak Konstantinápoly 1453-as török elfoglalásával múlt ki. Róma összeomlásának okaira számtalan elmélet létezik, amelyek akár együttesen is okozhatták a birodalom végét. Összeállításunkban a hat legismertebbet emeljük ki.
https://mult-kor.hu/20121011_mi_okozta_a_romai_birodalom_bukasat
„…A folyamat Caracallával tetőződött be, aki a római polgárjogot 212-ben a birodalom minden lakójára kiterjesztette….”

„…284-ben gyanús körülmények közepette elhunyt Numerianus császár, s a hadsereg Diocletianust (284-305) választotta utódjának, aki 286-ban augustussá nevezte ki régi bajtársát, Maximianust. A két uralkodó 293-ban maga mellé vett egy-egy alacsonyabb rangú uralkodótársat (egy caesart), s ezzel a társcsászárság tetrarchiává, azaz négyes császársággá alakult. Diocletianus uralkodótársa Valerius Galerius, Maximianus uralkodótársa pedig Flavius Valerius Constantius Chlorus (Constantin császár apja) lett. Vitatott, hogy Diocletianus előre átgondolt koncepció alapján, vagy szükségmegoldásként találta ki e formát.
Diocletianus a két főcsászárra és két alcsászárra támaszkodó négyes hatalom (tetrarchia) megteremtésével a császári hatalom decentralizálására törekedett. Ezzel akarta elejét venni a trónbitorlásoknak, és elérni azt, hogy a négytagú császári testület mindig jelen lehessen ott, ahol egy tejhatalommal rendelkező személy jelenlétére éppen szükség van. Ez területi megosztást is szükségessé tett: Galerius a keleti rész európai területeit kapta (nagyjából Illyricumot), Constantius pedig Gallia, Britannia és Hispánia provinciát. Maximianus Itália, Africa s a nyugati Duna menti provinciák, Diocletianus a görög anyaország, az ázsiai területek és Egyiptom irányítását vállalta.
Richard Hooker, a Washingtoni Állami Egyetem tanára szerint a római állam bukásának gyökerei Diocletianus reformjaiban keresendők, ugyanis a tetrarchia csak a további széthúzási folyamatokat erősítette meg. 395-ben a még hatékonyabb irányítás és politizálás érdekében a Római Birodalom két különálló igazgatású, ám külpolitikáját összehangoló államra szakadt. Azonban a római államalakulat nem csupán földrajzilag, hanem kulturálisan is mindvégig megosztott volt: egy latin és egy görög részre tagolódott. Az utóbbi birdalomrész a válás során jelentősen jobban járt, ugyanis a lakosság, a bevételi források és a katonaság nagyobb részét is magáénak tudhatta.---„

A római jog képezi a modern európai jog alapjait. ma 2018. szeptember 9.-én amikor írom – e sorokat!
Az én érdemezésemben ez az jelenti, hogy A RÓMAIBIRODALOM NEM BUKOTT MEG – HA NEM ÉL ÉS VIRÁGZIK!
ÚGY, HOGY SEMMI SEM AZT JELENTI AMIT ÍRNAK – LÁTATNAK – MINDIG KAMÉLEON MODON BESIMULTAK, HOL FEUDÁLIS, HOL KAPITALISTA, HOL FASISZTA, HOL KOMMUNISTA, meg stb.stb.stb. MA PL. DEMOKRATÁNAK ÁLCÁZVA!
Bizonyíték a történet, ami eddig megtörtént - megtörtént:
Csíkné Dobák Sarolta az egységes Római birodalom a 4 császárság idején bukott meg, Konstantin 325ben újra egyesítette ,de halála után szét esett ismét, a német- római császárság mint olyan nem is létezett - viszont a római törvények azaz a törvénykezési joggyakorlatot vitték tovább - nos ebből származtatható az európai országok történelmi konfliktusai. Corpus iuris romani és corpus iuris hungarici két különálló jog és törvénykezési gyakorlat. Lásd pl Dózsát, a Római törvények szerint végezték ki , de másik történelmi pl Husz Jánost is. Az elv mint levezetve , leírva . meggyező, az euval, mi nem más mint egy új Imperium Romanum megteremtése. -Sarolta élettársa sk
Csíkné Dobák Sarolta Tehát még egyszer átgondolva , és egy-egy részt visszaolvasva - végkövetkeztetés a római törvénykezési jogrendben eleve kódolva van a bukás. Ezért szakított pl Anglia a romai joggyakorlattal és lett úgymond harmadikutas alkotmánya. - gondolom erre nem kell történelmi példákat ismét hoznom. -Sarolta élettársa sk

Turi Béla Sarolta élettársa sk, szeretem olvasgatni az akkori történelmet, és nekem ugyan ez a véleményem. Kiegészíteném azzal hogy még ma is erőltetik a "római jog" és a "római oktatáspolitika" hagyományát, az "oszd meg és uralkodj" - demokráciájukat. Aki ébredezni próbál, hangot ad, az ellenség, mint Galilei is, "és mégis mozog a föld" igazsága miatt. A IV keresztes hadjárat, már nem ért el a szentföldre. A bizánci császár halálhíre és bizánc gazdagsága, a magukat "kereszténynek hazudott" "rablógyilkos nyugat" számára vonzóbb volt az öldöklésre, gyújtogatásra és kirablásra... Szt.László lánya Piroska, új nevén IRÉN, a Császár özvegye is alig tudott megmenekülni előlük.... Ennyit a "fejlett civilizál", idegenzászlós, keresztény rómáról. Mi meg, görbelábú, "nyeregalatt hústpuhító" barbár népség vagyunk... - szerintük. Köszönöm a hsz-t is! Üdv
István Gyula Németh Konstantin 325-ben újra egyesítette, mikor is alakult meg a Vatikán? a pápaság? Érdekesek ám az év számok ya történések hatásai! Ezt ne feledjük el! A római jogra kitérve > mi a fene baj van ezzel, hiszen az alapokat adta az igazságosság jegyében! Az más kérdés, hogy hogyan,miként alkalmazták és alkalmazzák ma is! Tessenek belegondolni felépítenek egy valamit annak van alapja, majd lerombolják, felújítják és/vagy újat építenek, vagy a régi alapra, vagy az alapot is kiváltják egy új alappal! Az angolszász jog aztán mennyivel különb? Nem a jogság alapjaival van gond! hanem a jog alkalmazásával amely messze van a juszticiuszi elvektől , a politikai irányzatok szabnak határt és irányt az alkalmazásra!

László Kiss
Alapítás
A Róma városával szemben, a Tevere túlpartján fekvő terület eredetileg lakatlan volt (ager vaticanus). Caligula császár (i.sz. 37–41) idején egy kocsiversenypályát kezdtek el építeni, amit Nero fejeztetett be. A vatikáni obeliszket eredetileg Nero hozatta Egyiptomból és a versenypálya közepén állíttatta fel. Ez a hely volt sok keresztény vértanúságának színhelye az i.sz. 64-es római nagy tűz után. Ősi hagyomány szerint Szent Pétert is itt feszítették keresztre. A versenypályától északra, egy mellékút mellett húzódó temetőben temették el a hagyomány szerint Szent Pétert; itt épült 324–326-ban épült az első templom, a konstantinusi bazilika. WIKI
Palotai János
2018. szeptember 9. 11:41
Az én olvasatomban ez úgy hangzik, ha a történések szálait követjük, hogy a Római birodalom meghódított sok európai területet ahova magával vitte jog rendszerét, olyan helyekre ( nyugat Európa egésze, bele értve Angliát is ) ahol még messze lemaradott társadalmi struktúrák voltak érvényben. Írott jog nem létezett a mai formában és értelmezésben.( szokásjog még törzsi felállásban ) Az már persze külön téma, hogy ez időben azért közép Európában létezett fejlett társadalom, de egészen más jog gyakorlattal és szokás joggal. Pedig írott jog volt ez a javából, csak éppen táltos botokra FELRÓVA. / ezt kellett a pápaságnak eltüntetni , aki nem volt más, mint a római jog örököse. Ezt ki is mondja magáról / A birodalom hanyatlásakor, nyugat európai lakosság fellázadásakor, majd mind a római tehát leigázó jog alapján igazította a saját írott jogát.Nem véletlen, hogy a német, angol vagy éppen francia jogértelmezésről esik szó. Ott jön a bukfenc számunkra és akár leépülésünk oka, hogy ezt a tőlünk idegen jogrendszert erőlteti az Istváni hatalom, mellyel azért pár száz évet le voltunk maradva, saját gyakorlatunk miatt. Ehhez a politikához, jogrendszerhez, gazdasági gyakorlathoz, köz felfogáshoz az István kori "éppen akkor "letelepedett lakosság és urak, nem voltak képesek hatékonyan alkalmazkodni sem és értelmezni sem. És ezért tartom jó kifejezésnek Sarolta élettársa által írt " új Imperium Románum kifejezést.Annyit azért még hozzá tennék, hogy mivel a római jog örököse létre hozott egy olyan értelmezést, ami az örökösök örömére is született / kánon jog / sokat hozzájárulhatott az utána, vagyis új jogértelmezésekhez.Ha még az is belejátszik a történetbe, hogy milyen alapokon áll a Római Zsidó Katolikus egyház létre jötte ( amiről az igazság még ma is titok) Kezd derengeni, miként ágyaztak meg a további zsidó hatalom átvételnek. Na itt kezdődik a nyűg, amit mára már sokan,nacionalizmusnak bélyegeznek, nemzeti érdekek helyett.
István Gyula Németh Kérem szépen, meg lett említve a római jogtól való angolszász leválás! Ennek természetes összetevői vannak az eltérő népi, nemzeti hagyományok, és nem kevésbé a később kialakult vallási eltérések (anglikán egyház) megjelenése után! okán! de ezt most felejtsük el! Ugyan is a jog mint egy alkalmazott tudományág akkor és csak akkor lehet és adhat egészséges alapokat a mindennapi élethez - feltételezve, hogy nem hódításról, gyarmatosításról, stb. beszélünk!!! >> hanem egy nagyjából, bár sajátos hierarchia rendszeren alapuló társadalmi adottságokról. Nagy valószínűséggel jelenik meg a magyar alkotmányozás az angol alkotmányozási folyamat majdnem hogy egyszerre.Hiszen mind a kettő az 1220-as évek során nyerte el a viszonylagos államalapítási adottságokhoz szükséges un. - ahogy ma hívnánk - rendszer-szemléletű gondolkozási formát! A fentiek véleményem szerint koránt sem csúsztatások. Viszont annak valószínűsége megvan, hogy a történések folyamatában itt-ott és akár melyikünknél valamiféle információ kimaradt. Ez ok-okozati összefüggésben lehet a leírtak pontosságára. DE véleményem az is egyben, hogy a folyamat a lényeges nem feltétlenül a történelmi időrendi pontosság, hiszen az elröppent csaknem 1000 évnek a mai hasznossága, hasznosíthatósága a lényeg!
László Kiss KEDVES ISTVÁN, HA FIGYELMESEN OLVASTA ÉRTEKEZÉSEMET AKKOR SZEMÉBE KELLETT VOLNA ÖTLENI: „…A folyamat Caracallával tetőződött be, aki a római polgárjogot 212-ben a birodalom minden lakójára kiterjesztette….” tehát előtte nem mindenki élvezhette a rabszolgák pláne nem... és nekem, ma 2018-ban miért van az érzésem, hogy nekem nincs jogorvoslat - amit tapasztalatból írok önnek... nem furcsállja a minden napi történéseket? Hisz emlegetik is "...a kettős mérce..." szlogennel!
István Gyula Németh Ez igaz, nincs is semmiféle ellentmondás, én már előbbre léptem jobban mondva gyorsabb léptekkel vázoltam a történések lényegét, de köszönöm a jelzést! Nem kívántam elemezgetni az írást, mivel alapjaiban véve az adottságokhoz képest is igen komoly ismeretanyagot ad!
Csíkné Dobák Sarolta István Gyula Németh Ki tetszett hagyni a felsorolásából a ruszkaja pravdát -azaz a kijevi aranybullát - mely szerint a nép lemond jogairól viszont az uralkodó köteles gondoskodni róluk , az alattvalók pedig kötelesek szolgálni az uralkodót. Illetve még a cseh- lengyel népszuverenitási jogot mely szerint ha az uralkodó alkalmatlanná válik a tisztére, a nép elzavarhatja. -tehát ott nem dinasztikus és nem örökletes a hatalom. -Sarolta élettársa sk
István Gyula Németh Tulajdon képen a kijevi pravda mikor is jelent meg? Gondolom még a "zúg a Volga" megjelenése előtt? vagy később!?
Csíkné Dobák Sarolta Előbb volt a kijevi (Bölcs) Jaroszláv (1019-1054) törvénybe foglalva (Ruszkaja Pravda) módosította az öröklés rendjét. Leválasztja a vallási jogrendről a „világi jogrendet”. Angol Magna carta 1215, magyar aranybulla 1222. de ezt mind megelőzte, lengyelnek mondják , de lényegében a porosz -pomerán volt, a Mieszko államalapítása: Dagome Iudex (Meránia).966-ban. Ezt viszont megelőzte bolgárok 890-ben történt vallási és állami függetlensége - önálló ortodox vallás és állam - ebből lett a orosz pravoszláv -ortodox vallás. István viszont kb 1000-ben alapította a függettlen magyar anyaszentegyházat .

Read more: http://tortenelem-hu.hupont.hu/.../az-orosz-nep-allam-es...
István Gyula Németh Nos a fentiek okán sem kívántam belemenni a részletekbe, inkább csak a kifejezetten un. nyugati kultur-történeti adottságokat próbáltam fókuszálni. természetesen nem hagyhatók figyelmen kívül a környezeti reagálások sem >> így akár a porosz, lengyel, orosz nemzeti érzékenységeket befolyásoló tényezőként kell figyelembe venni! Nagyon erősen a hódítások időszakában vagyunk (voltunk) tehát az akkori ismeretek birtokában a védekezési reflexeknek működie kellett!

Csíkné Dobák Sarolta nekem meg kedvem lett glédába szedni ... :) ahogy Jókai mondta: a történelmet nem azért kel ismerni hogy mi volt és hogy volt, hanem hogy okoljunk belőle .
István Gyula Németh Ez így igaz!
László Kiss Csíkné Dobák Sarolta EZ A LÉNYEGE OKULÁS - ÍGY olvasd el ezt is - a végén felsóhajtottam "..te atya Úr Isten..." TORONTÓI JKV.
http://konteo.blogrepublik.eu/.../a-torontoi-jegyzokonyvek/

László Kiss Amikor régen leírtam, hogy a római jog elévült - éles támadást kaptam - emlékezek vissza - ma 2018.09. 09-én írtam egy írást - vele kapcsolatban.... örültem neki, hogy ma már nem kapott olyan ellentétes kritikát - bizony ez már annak 32 éve... most hozzád fordulok aki a fenti cikked írtad - idézlek: "..-Tüntetésen ? Miért nem látlak... talán kevés a liberod...mi van ha.?? ..ez jár a két füled között. félsz és manipulálható vagy ..mert a munka.. a család... a kutya a macska....soha nem érsz rá. .. de te következel...akkor majd rá érsz meg látod !..." NEM ÉRTEM AZOKAT AKIK MINDEN ÁRON KI AKARJÁK VINNI A TÖMEGET - SOK ÉVE MEG VAN A TÖRTÉNETET - EMLÉKSZEL EGYIK SE VEZETETT MEGOLDÁSHOZ - MARADT A RÓMAI BIRODALOM URA! Ebbéli írásomat elolvashatod oldalamon - itt: vagy itt : https://www.facebook.com/.../permalink/1831021537012235/... kérlek válaszoljál - az más ha megszervezed önvédelmed és akkor hívod a tömeget ami aki már szervezett tudatos eredményes tömeg lesz felvéve az élet - halál harcot a kevés de maximálisan felszerelt elnyomók kizsákmányolok zsarnokok kizsigerelők ellen..... ! ÉRTED?
*************************************************************************

Aki elátkozza unokáját

https://www.facebook.com/groups/716827348431665/?multi_permalinks=1873425402771848%2C1872934009487654%2C1871522172962171%2C1869847783129610&notif_id=1539166815592859&notif_t=group_activity


Aki elátkozza unokáját az nem magyar! Mert nem az! A magyar tudja zsigerből - hogy A KOZMIKUS ÚT ami állandó - AZON HALAD! Ezt a tudást én úgy adtam tovább - hogy "...eső után mindig jön a napsütés..." - tudd soha a népek az okozói a következményeknek ha nem a vezetői! Ma ha nem lett volna technikai fejlődés Romai légiósok lépteitől döngene a föld minden ütt! Védelmezve a pénzurai érdekeit és nem a polgárét rabszolgáét! Különben ma is ez van.... szóval a kozmikus út amely egyenesnek látni de nem az ha nem körbe - körbe jár nem csak a mikró - de a makró világban is! Bizonyossága annak, hogy mindig eljön az a pillanat, hogy változtatni kell - ezt a pénzurai akkor veszik észre, amikor észleli, hogy olyan magas fokú már az elnyomott néptömegeke között a felismerés, hogy kénytelen változtatni - az addigi jó be vált módszerét átváltja egy másik mázban újra előhozza és halad minden az úton tovább a semmi sem az aminek látszik, mondják sulykolják útján! Ahhoz, hogy ez ne így legyen egy újabb világégés kell - és bizony ezen a kozmikus úton elfogunk érni ehhez a szakaszhoz is - ha csak előtte nem használjuk a csavart a magyar fifikát –

ez a fizika világában Möbius szalag szemlélteti - és most egy idézet nem rég írt írásomból: "....Miután áttanulmányoztad akkor rá jössz, hogy eben a világban um. rendszerben a pénzurai rendszerben valami nem stimmel – erre akkor is rájössz-ha téged nem bántott sanyargatott meg – ebben a rendszerben miért érzed magad rabszolgának – azért mert ebben a rendszerben az érdemtelenek …. érvényesülnek pénzük által, így a munka akár szellemi akár fizikai teljes értékveszítést szenved el – ezt az emberi agy úgy dolgozza fel RABSZOLGA VAGYOK”
Ez nem igaz – te áldozat vagy annak a mágiának amely eredetileg valóan tényleg a jót a békességet és harmóniát hozta – de a gonosz szellem amely egyenlő a bűnözői szellemmel - átváltotta, hogyan – ezt hallgasd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=yRwTONu2m5M&feature=youtu.be
Miután meghallgattad – rám förmedsz – te kuka hisz ezek a békét a harmóniát hirdetik – te nem szeretsz abban élni – és stb. jogos felvetések – DE IGEN AKAROM, DE NEM ÍGY, HA NEM A GYÖKEREKHEZ VISSZATÉRVE – A VALÓSÁG HIRDETÉSÉVEL – PL. HA NINCS BÉKE AKKOR NEM AZT HIRDETEM, HOGY BÉKE VAN, mert ez a fekete mágia – és ne hidd tudd mint én ezt valóban elenyésző 8000 ember is eltudja érni – de előtte a fekete irányzatot meg kell szüntetnie… jó – jó, de hogyan a valóság közlésével – hogy mi az oka a háborúnak kik a gyötrelmek okozói – ha az okot okozóit megszünteted akkor béke lesz…. és stb. módszerek a valódi mágiában4 ÉN EZT TESZEM – TEDD TE IS AZT - emlékszel írtam az idézetben: „…..„Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: NEM ÁRTANI AZ EMBERNEK. Ha megkísérled – feltűnés és hiú szerep nélkül – segíteni az embereknek. Néha csak azzal, hogy NEM HALLGATOD EL AZ EGYSZERŰ IGAZSÁGOKAT. Néha csak azzal, hogy NEM MONDOD TOVÁBB, AMIT MÁSOK HAZUDNAK. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, mikor mindenki kiabál: „igen, igen!” Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag hangosan és mell veregetve tiltakozni ellene. A halálos ágyon csak akkor pihensz nyugodtan, ha mindennap, minden öntudatoddal, az igazságot szolgáltad. Néha nagyon egyszerű és kicsinyes az IGAZSÁG. De te ne válogass. Ennyi az élet értéke.”
Mi a bűncselekmény?
Btk.”4. § (1) Bűncselekmény az a szándékosan vagy – ha e törvény a gondatlan elkövetést is büntetni rendeli – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre e törvény büntetés kiszabását rendeli.
UGYE MEGÉRTETTÉL? Jusson eszedbe a KINEK A TÖRVÉNYE, c. írásom is, mert nem mindegy kihozza azt! Bűnöző vagy nem bűnöző!
És ha az a sorsod, hogy:
emlékezetből idézve.”… ha téged választott ki a sors arra, hogy az igazság hirdetője légy, akkor tedd azt, de ha nincs hozzá bátorságod akkor hagyd ne nyúlj hozzá...”
1

Válasz

kiss lászló üzente 1 hete

MA KÖZLÖM 2018.10.13-ÁN SZOMBATON
Az egyháznak
1 évvel ezelőttLászló Kiss commented on an article.
2017. október 9., 6:47 •
Majdnem leírtad a valóságot - bizony - bizony - az anyag átalakul a lélek örök és újra és újra kezdi mindig - de nagyfokú amnéziával - de vannak akik leküzdik vagy a teremtő ad nekik kegyet tudást és neked elmondja, én így reagáltam írásodra idézem magom:
„…Az egyháznak ugyanis semmilyen hatalma nem lenne az emberek felett a Jézus által létrehozott dogma nélkül….”
https://avilagtitkai.com/…/az-egyhaz-legsotetebb-titka-az-a…
...Tovább...


https://avilagtitkai.com/articles/view/az-egyhaz-legsotetebb-titka-az-apokrif-iratok-melyek-bizonyithatjak-a-teljes-igazsagot-jezusrol?001&fb_action_ids=1525067644252140&fb_action_types=og.comments
A teljes igazság megsemmisítő erejű lenne az egyházra.
Titok, mely az egyház végét jelentené
A vallások közül a kereszténység, és a hozzátartozó egyház a legnagyobb világjelenség, mely képes formálni az emberek hitét, és tudatát. Azonban mindez szertefoszlik, ha kiderül egyszer az igazság Jézus Krisztusról.
Az igazság, mely olyan apokrif iratokban van leírva, melyeket eltüntettek a Föld színéről az idők során az egyház parancsára.
Az egyháznak ugyanis semmilyen hatalma nem lenne az emberek felett a Jézus által létrehozott dogma nélkül.
Ma az egyházak túlnyomó többsége tagadhatatlanul is a hatalmon alapul. Hatalomelv érvényesül az egyes papok, plébánosok között, és időnként megpróbálnak a hitetlenekre is komolyabban ráhatni, bizonyos esetekben rákényszeríteni a vallást.
Ma sem más a célja az egyháznak, mint megtisztítani a Földet a hitetlenektől, csak most nem középkori eszközökkel, és nem hatalmas, több ezer ember életét kioltó vallási háborúkkal, hanem pénzzel, befolyással, és megfélemlítéssel.
Valamint az igazság eltusolásával. Létezik egy igazság ugyanis Jézusról, mely, ha kiderül, alapjaiban semmisítheti meg a teljes egyházat.
Ami a Bibliából kimaradt
Ne véletlen az, hogy rengeteg evangélium nem került bele a Bibliába. Természetesen ennek okai voltak, méghozzá nem csak egyszerűen olyan okai, hogy volt, ami egyszerűen túl hosszú volt, és nem fért bele, hanem a híres niceai zsinaton összeválogatott Bibliában később megtalálható információk tematikusan lettek összeválogatva.
Annak a tematikája mentén fűzték össze őket, hogy Jézus az Isten fia.
Pedig a félretett, majd megsemmisített evangéliumok teljese más képet festenek Isten fiáról, mint ahogyan azt később az egyház elterjesztette.
Kezdve azzal, hogy Mária Magdolnát, aki Jézus felesége volt, teljesen lejáratták. Sokak szerint ennek az volt az oka, mert Mária olyan dolgokat tudott róla, mely romba dönthetné az egyházat. El kellett tehát teljesen hitelteleníteni, mielőtt ezt valaha megtehette volna.
Ott van többek között Mária Magdolna evangéliuma, melynek meg nem erősített hitelességű forrásai arról tesznek említést, hogy Jézus nagyon szerette őt, és gyermeket is nemzett neki, akivel később elbújtak az egyház őt kereső csapatai elől.
Krisztus, akit keresztre sem feszítettek?
Mindennek tetejében hasonló dolgokról árulkodik egy 1500 éves Biblia is, mely szintén egy sötét titkot rajzol ki az ember előtt.
A dokumentumban leírt információk ugyanis képesek romba dönteni az egész Vatikánt és annak szellemi örökségét egy pillanat alatt.
Barnabás evangéliuma, melyről alig tudni valamit, azt sugallja, hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem Isten fia volt, hanem egy próféta. Azért nem tudni róla sokat, mert az egyház minden hitelesítésre kísérletet tévő próbálkozást ellehetetlenít, hogy ki ne derüljön az igazság.
Ma már tény, hogy rengeteg evangélium ne került bele a Bibliába, holott igazából nem sokon múlt, hogy ne rájuk essen a választás.
Ezeket az apokrif iratokat azonban hamisnak bélyegezték. Jézus ugyanis csak úgy tudta felépíteni az egyházat, és az emögött álló hitvilágot, ha meghal értünk a kereszten. vagy legalábbis erről tud majd a világ.
Hiányzó bűn és bűnhődés gondolatkör
Mária evangéliuma teljes terjedelmében nem ismert, a beszámoló körülbelül fele elveszhetett. A fennmaradt szöveg Jézus tanításait a belső lelkiséghez vezető útként interpretálja.
A többi evangéliummal ellentétben a test feltámadásáról nem tesz említést, a lélek feltámadását és a testtől való elválását hirdeti. Mária evangéliumából ugyancsak hiányzik a keresztény teológiában központi szerepet játszó bűn és bűnhődés gondolatkör is.
Ahogy nincs utalás Jézussal való házasságára, nincs bibliai bizonyíték arra nézve sem, hogy Mária Magdolna kurtizán lett volna. Az első, aki Máriáról, mint prostituáltról beszélt, Nagy Gergely pápa volt az ötödik században.
Iratok, melyek tagadják Jézus második eljövetelét
Hihetetlen, de Mária evangéliuma tagadja Krisztus második eljövetelét is. Egy teljesen más megvilágításba helyezi a Krisztus mondakört, ami ha kiderülne, hogy hiteles interpretációja annak, ami akkor történt Jézussal, alapjaiban formálná át a világunkat.
Gondoljunk csak bele abba, hogy mi történne, ha az embereknek nem kellene attól tartaniuk, hogy egy napon majd éltünkben vagy holtukban eljön értük az ítélőszék. Egyrészt nem lenne mibe kapaszkodniuk az embereknek, mivel Jézus megváltóbéli alakja, mint olyan megszűnne létezni.
Másfelől pedig káosz lenne úrrá a Földön, mert az emberek tudnák, hogy nincs is következménye a tetteiknek. Hiszen ha nem lesz második eljövetel, és Jézus kiléte is hiteltelenné válik, mindent meg fognak kérdőjelezni, még a mennybe jutás tényét is.
Ezért nem derülhet ki soha, hogy pontosan mit tartalmaztak az apokrif iratok, melyek nagy részét a történelem során amúgy is megsemmisítette az egyház. Így mára már a teljes titkot csak nagyon kevesen őrzik.
Ennek ellenére előbb vagy utóbb, de az egyház vezekelni fog az általa elkövetett bűnökért, és azért, hogy évezredeken keresztül átverte a világot.
rejtély rejtélyek összeesküvés vallás jézus isten vatikán biblia egyház

Megtekintések száma: 315009

Válasz

kiss lászló üzente 2 hete

APOKRIFE=ELREJTENI
László Kiss megosztott egy bejegyzést.
2018. október 3.-án
Moderátor •
2 órája
László Kiss
László Kiss Miért kell ide írnom, annak ellenére, hogy van némi igazságtartalma ennek a torz agy szüleménynek? Azért mert az! Mert Jézus tanításait átfogalmazták - sőt mára magukénak vallják - kik? Hát a zsidók.... Soha ne higgyél pláne csat hiszem alapján ne hirdess - ha nincs mellette a tudás!
Eva Nagy‎ – Hunok Világszövetsége
Szeptember 27., 15:00Zsarátnok # Őshitű Magyarok Lapja
Szeptember 26., 19:48
A jelenések könyve és az élet - Bognár József
Jézus nem nyújtott eszményt az államra és a nemzetre. Azt mondta: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré..." Tehát az embernek teste feletti uralmát ráhagyta a császárra, és ez szörnyű veszéllyel fenyegette és fenyegeti az emberi értelmet és lelket.A keresztények már Kr. u. 60. körül igen balvégzetű szekta voltak. Nekik is, mint mindenkinek, áldozatot kellett bemutatniuk a császárért. Jézus pedig hatalmat is adott a császárnak, hogy kikényszeríthesse ezt keresztény alattvalóitól. Jézus persze ilyen áldozatra aligha lett volna hajlandó. Ahogy sok keresztény is megtagadta ezt, és inkább a halált választotta. Tehát kezdetben igen nehéz helyzetben voltak akeresztények, mert kereszténynek lenni halált jelentett a Római Birodalomban. Érthető, hogy János evangélista nem látta távolinak azt az időt, amikor minden keresztényt megölnek. Így nem is lehetett egy keresztény számára más esemény, mint a második eljövetel, a feltámadás várása, a bosszú. Jézus tehát hibát követett el, mikor…” stb. itt: https://www.facebook.com/groups/556870684510082/permalink/922463054617508/?comment_id=922496107947536&notif_id=1538577894391018&notif_t=group_comment
2.
László Kiss

A RONTÓ SZÍNVONAL SILÁNYA!

https://vimeo.com/43211097

Ma 2018. október 2.-án kettő helyről kaptam hírt – olyat amit még az óvódás is megtud ítélni – hamisságáról és ármányáról!
Hála a rendnek és a korok szabályszerű ismétlésének a pirkadat itt van! Ők a rontók, butulnak mi az ér a gyökér A MAG pedig okosodik fázisába lépett!
A magban az élni akaró erő határtalan ha éltetést kap! Már pedig ez a kor indult el melynek hajnalán már pirkad – a jelek egyértelműek az égen! Ha felnézel az égre gerinced kiegyenesedik és új erőre kap!
Rúg – kapál – karmol – harap - majd rángatózva kimúlt - a mesz az ati az itna aki eddig volt a vanban! (nehéz írnom érthetően latin betűkkel – magyarral sokkal könnyebb lenne) RÓ-VÁS!
FEL ROVÓM NEKED az elsőt:
László Kiss És nem azért nincs helyük a magyar honban mert gyűlöljük őket vagy nem szeretjük őket - ha nem azért mert mi a bűnözőkkel terroristákkal és maffiózókkal nem közösködünk! Még kompromisszum szinten sem - nincs megalkuvás ebben a kérdésben - pláne akkor amikor gyarmatosítottak bennünk! Honunkat szétszabdalták és stb. nyomorúságunk okozói!
a második rovás. Még ma is ármánykodsz az vagy akinek teremtet-tettél .
http://balrad.ru/.../elvetette-a-horda-a-kollektiv.../
Migrációs politikád befuccsolt – most próbálkozol ezzel . miért – amikor mi sem akarjuk!
a harmadik hamis hír amit kaptam –
– A RENDBEN REND KELL, HOGY LEGYEN!
Nem szabad ma már valótlanságot terjeszteni és hirdetni - így pontosítom - idézlek bennetek: "....Magyarország kormánya a világon egyedüliként kormányzati szinten támogatja az üldözött keresztényeket...." ez nem fedi a valóságot - mert helyesen a ZSIDÓ.KERESZTÉNY A VALÓS MEGFOGALMAZÁS...és mint olyan, hogy zsidó-keresztény nincs mert vagy zsidó vagy keresztény létezik valótlanságot hirdettek - mert orbán kormány a zsidókat támogatja zsidó pápűával együtt! Megjegyzem - olyan , hogy zsidó nincs az is kitalált valami! üdvözlettel id. Kiss László Bázakerettyéről 2018.10.2-án!
Üzenetét megkaptuk, köszönjük.
Visszatérés az űrlaphoz
https://www.citizengo.org/hu/node/11944/done?sid=153055...
az érkezett e-mailból részlet: „…Kedves László!
Nem hagyhatjuk szó nélkül a keresztények üldöztetését. A CitizenGO a kezdetektől (2013-as létrejötte óta) elkötelezte magát a keresztények védelmében.stb. MODERN RABSZOLGASÁG„…a félelem szolgaságba dönt…” „…Az engedelmességen keresztül a behódolás reflexe fejlődik ki…” ismeretlentől! https://vimeo.com/43211097

László Kiss megosztott egy bejegyzést.
Moderátor •
Szeptember 25., 10:34
László Kiss Bende István - amit most leírok, nem azért írom, hogy cáfold vagy vitatkozz vele, ha nem , hogy tudd! írtad: "...Ami az ősi hitet illeti. A Magyar Királyság nem az ősi hitre, hanem vatikáni maffia hazug vallására épült...." bizony ez a valóság - de tudod-e miért? De kérdezem tőled jó tette e Vajk? Mi előtt válaszolnál leírom amit tudok a meglátásomból! Tudom azt, hogy ma magyarul beszélek és írok, igaz zavarodottan a betűket latinul a számokat arabul! De túl élt a magyar! E z igaz? Nem valóság - mert a nyelvet mentették át a magyar nemzetet nem! Ha bár még mindig vagyunk ma is 2018-ban kb. 500000 - en! Ennyien voltunk, amikor visszatértünk a bölcsőnkbe! Sok - sok véráldozatot adtunk - utolsó vezérünk fejedelmünk Géza volt! Utána a túlélésünknek szenteltük életünket! Ma is azt tesszük - sok nemzetségek vagyunk úgy kb. 15 millióan! Ne higgye senki se, hogy nyelvben azért maradtunk fenn, mert szeretnek bennünk - ha nem tudd - ez az egyedüli ŐS nyelv ami a tudás nyelve ISTENI EREDETŰ! SOHA NEM MÚLIK - ÉL ÖRÖKKÉ!
3.
OROSZLÁN ÉS HERKULES HA ELJŐ!


A ma 2018. október 2. lebutított embere – Herkulesének az a pillanata – nem hiszi el, ha bár megtapasztalja látja de még is kételkedik – úgy mint 2018 éve Tamás ki megtapintotta a sebeket!
Ma nekünk is meg kell tapintani a sebeket – jutottak eszembe ezek a sorok amikor megpillantottam ezt:
https://www.facebook.com/groups/353843881387526/?multi_permalinks=1660049574100277&notif_id=1538423881282152&notif_t=group_highlights
Mindenki látja nem kel rábambulni – hogy dimenziót válts – ez érdekes – ez olyan mint a jövőben az a lebutított aki rámered bambul egy DVD lemezre és látta mi van rajta? Nem láthatja mert egy készülék kell hozzá a fizika világában – a szellem világában viszont minden lehetséges!
Lejjebb a csatolt kettő írásom segít eligazodni e témában! Köszönöm, hogy elolvastál – ha nem hiszed mind ezt ha nem tudod akkor kérlek terjeszd! id. Kiss László Bázakerettyéről……………..
László Kiss megosztott egy bejegyzést.
Moderátor •
18 órája
1 évvel ezelőtt
László Kiss commented on an article.
2017. október 1., 6:06 •
Gratulálunk, te aztán résen vagy. Nem tudtunk átverni. Az agyad a zavaros és bonyolult információkat is 100 százalékosan feldolgozza...."
ezt írta nekem ki - véleményem - ennek a tesztnek semmi köze az intelligenciához, mert az = a XXI.sz- ban embert nem ölök - a földet lakóhelyemet megvédem gondozom, óvóm - védem..... - és senkivel sem teszem azt amit magammal sem tennék! A lexikális tudás IS félrevezetés és nem intelligencia!!!!
ITT TESZTELD LE MAGAD HA AKAROD!
http://www.playbuzz.com/…/kv-z-10-provokat-v-k-rd-s-s-megtu…
László Kiss megosztott egy hivatkozást.
Moderátor •
22 órája
A MÁGUSOK BIRODALMÁBAN A SZÁM MINDENT ELMOND! írta M LE EZT IS RÉGEN! ÉRTED TE EZT?
László Kiss
Az elmúlt hónap során rajtad kívül 4 tag alkotta a legnagyobb aktivitást eredményező bejegyzéseket az SZÖVETSÉG a NEMZETÉRT csoportban.
Károly Romek nem azért írom, hogy hidd -el- ha nem azért, hogy tudd - és aki elolvassa az is! Az ide másolt ponton levő videóban 25:05-től tárgyalják e - témát - és nem azért írom ezt is, - hiszen én már akkor leírtam ezeket, amikor ők még koromsötétben tapogatóztak! a 2.8 milliárd évben hány kozmikus évszak tellett el ha egy kozmikus év 25920 év x 12. évöv van - alatt ma a vízöntőben vagyunk! 2018-ban Szóval azt akartam csak leírni nektek, hogy a tudást a mágusok birodalmából ellehet lopni és el is lopták a szem és az iták! Terjesztik -hamisan és feketén ma még - de holnap felragyog a nap - tudd! - mert a valóságban a valódi tudást csak hagyatékul lehet örökölni, minden más csak rossz-helytelen utánzat...... Mikor? OROSZLÁN ÉS HERKULES HA ELJŐ!
https://www.youtube.com/watch…
.
László Kiss És kérdezem - tőletek - értitek a fenti üzenetet? Mert ha például éjjel éjfélkor felriadsz álmodból, mert rém álmod volt - nem tudsz hajnalt hasítani az égből - mert az csak reggelre jő el, még akkor sem ha te vagy a föld fizika világában a parancsoló az úr minden úgy történik és úgy lesz ahogy akarod és teszed - a népeket nyomorítod - bele piszkítasz a rendbe - cunamit idézel elő - vulkánkitöréseket és stb. borzalmat - a reggel reggelkor van - e rendben nincs hatalmad - korodat ha akarod ha nem felváltja a jó a helyes út kora - ami a rendben következik és mint a reggel hajnalodásának vannak előjelei pl. a pirkadat - ugyan úgy vannak A KORNAK is, hogy a mocsok a szemét után jön a boldogulás korszaka - ÉRTITEK?
4.
LÉGY ÉBEREBB MÁTÓL – LÉPJ FÜRKÉSZŐ TUDÁSOD MAGAS SZÍBVONALÁRA!
Kétségtelen Kubinyí úr ahhoz a névsorhoz tartozik, akik belopták nézői és hallgatói szívekbe magukat, Tegnap az élő műsorában éles vita kerekedett ki közte és Bene úr között! Korábban írtam már, hogy a feléje táplált bizalmam halványodik bennem, és nem azért mert kizártak a fórumából, ha nem pont ezért, a tévedhetetlennek hitt hamis önbizalma miatt és üzeneteimre nem is válaszol, hogy már ne is említsem!
Bene úr mindig válaszolt – még kényes kérdés felvetésemre is! Ez javára billenti – billentené további soraim írását – de eszembe jutott Gábor Zsazsa üzenete – jobb a negatív reklám mint a pozitív – és ez igaz – jöttem rá én is…. Ezért elfogulatlanul részrehajlás nélkül tárgyilagosan kell megnyilvánulnom….
Pláne, hogy lehetőségem volt ma 2018. október 2.-án megnéznem a MODERN RABSZOLGASÁG c- filmet --- annak szellemében nekem is kétségtelenül az az álláspontom, hogy nem szabad elhinni semmit senkinek ebben a társadalmi rendben amelyben a pénz az Isten és ural mindent!
itt hallgasd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=Rt26-x5hNlw
Mai friss írásom is közlöm:
László Kiss

A RONTÓ SZÍNVONAL SILÁNYA!

https://vimeo.com/43211097

Ma 2018. október 2.-án kettő helyről kaptam hírt – olyat amit még az óvódás is megtud ítélni – hamisságáról és ármányáról!
Hála a rendnek és a korok szabályszerű ismétlésének a pirkadat itt van! Ők a rontók, butulnak mi az ér a gyökér A MAG pedig okosodik fázisába lépett!
A magban az élni akaró erő határtalan ha éltetést kap! Már pedig ez a kor indult el melynek hajnalán már pirkad – a jelek egyértelműek az égen! Ha felnézel az égre gerinced kiegyenesedik és új erőre kap!
Rúg – kapál – karmol – harap - majd rángatózva kimúlt - a mesz az ati az itna aki eddig volt a vanban! (nehéz írnom érthetően latin betűkkel – magyarral sokkal könnyebb lenne) RÓ-VÁS!
FEL ROVÓM NEKED az elsőt:
László Kiss És nem azért nincs helyük a magyar honban mert gyűlöljük őket vagy nem szeretjük őket - ha nem azért mert mi a bűnözőkkel terroristákkal és maffiózókkal nem közösködünk! Még kompromisszum szinten sem - nincs megalkuvás ebben a kérdésben - pláne akkor amikor gyarmatosítottak bennünk! Honunkat szétszabdalták és stb. nyomorúságunk okozói!
a második rovás. Még ma is ármánykodsz az vagy akinek teremtet-tettél .
http://balrad.ru/.../elvetette-a-horda-a-kollektiv.../
Migrációs politikád befuccsolt – most próbálkozol ezzel . miért – amikor mi sem akarjuk!
a harmadik hamis hír amit kaptam –
– A RENDBEN REND KELL, HOGY LEGYEN!
Nem szabad ma már valótlanságot terjeszteni és hirdetni - így pontosítom - idézlek bennetek: "....Magyarország kormánya a világon egyedüliként kormányzati szinten támogatja az üldözött keresztényeket...." ez nem fedi a valóságot - mert helyesen a ZSIDÓ.KERESZTÉNY A VALÓS MEGFOGALMAZÁS...és mint olyan, hogy zsidó-keresztény nincs mert vagy zsidó vagy keresztény létezik valótlanságot hirdettek - mert orbán kormány a zsidókat támogatja zsidó pápűával együtt! Megjegyzem - olyan , hogy zsidó nincs az is kitalált valami! üdvözlettel id. Kiss László Bázakerettyéről 2018.10.2-án!
Üzenetét megkaptuk, köszönjük.
Visszatérés az űrlaphoz
https://www.citizengo.org/hu/node/11944/done?sid=153055...
az érkezett e-mailból részlet: „…Kedves László!
Nem hagyhatjuk szó nélkül a keresztények üldöztetését. A CitizenGO a kezdetektől (2013-as létrejötte óta) elkötelezte magát a keresztények védelmében.stb. MODERN RABSZOLGASÁG„…a félelem szolgaságba dönt…” „…Az engedelmességen keresztül a behódolás reflexe fejlődik ki…” ismeretlentől! https://vimeo.com/43211097
László Kiss megosztott egy bejegyzést.
Moderátor •
Szeptember 25., 10:34
László Kiss Bende István - amit most leírok, nem azért írom, hogy cáfold vagy vitatkozz vele, ha nem , hogy tudd! írtad: "...Ami az ősi hitet illeti. A Magyar Királyság nem az ősi hitre, hanem vatikáni maffia hazug vallására épült...." bizony ez a valóság - de tudod-e miért? De kérdezem tőled jó tette e Vajk? Mi előtt válaszolnál leírom amit tudok a meglátásomból! Tudom azt, hogy ma magyarul beszélek és írok, igaz zavarodottan a betűket latinul a számokat arabul! De túl élt a magyar! E z igaz? Nem valóság - mert a nyelvet mentették át a magyar nemzetet nem! Ha bár még mindig vagyunk ma is 2018-ban kb. 500000 - en! Ennyien voltunk, amikor visszatértünk a bölcsőnkbe! Sok - sok véráldozatot adtunk - utolsó vezérünk fejedelmünk Géza volt! Utána a túlélésünknek szenteltük életünket! Ma is azt tesszük - sok nemzetségek vagyunk úgy kb. 15 millióan! Ne higgye senki se, hogy nyelvben azért maradtunk fenn, mert szeretnek bennünk - ha nem tudd - ez az egyedüli ŐS nyelv ami a tudás nyelve ISTENI EREDETŰ! SOHA NEM MÚLIK - ÉL ÖRÖKKÉ!
5.
„…-Orbán hívei meg érezzék megtiszteltetésnek, hogy a csavarok lehetnek az újjáépített, de nem feledett bolsevizmus gépezetében. Mert nagy megtiszteltetés az. Majdnem akkora, mint annak idején egy bunkó pártitkárnál tenni szolgálatot. Talán a hívek közül soknak éppen az tetszik, hogy komfortosan mozognak a harminc évvel ezelőtt megszokotthoz hasonló rendszerben….”
http://kanadaihirlap.com/2018/10/03/orban-a-rendszervaltas-elott-is-vip-voltam/
Károly Romek
A rendszert csak akkor lehet leváltani, ha van mivel! November 13-ig Orbánék oda-vissza átgondolják, mit tegyenek erre. Vagy még az sem kell, mert régen beleépítették a rendszerbe az efféle megmozdulásokat. De csináljátok csak, legalább a járható utat fogjátok keresni utána, nem a járhatatlanban hinni, mint most.
• Válasz • 23 órája
https://www.facebook.com/groups/716827348431665/?multi_permalinks=1860255170755538&notif_id=1538563386459526&notif_t=group_highlights
László Kiss
Károly - egy bölcselet jutott eszembe erről amit írtál - "... Amikor van mivel, akkor nincs kivel, - amikor van kivel, akkor nincs mivel..." érted te ezt? Tehát semmi baj - ha le tudjuk küzdeni az impotens állapotot - mindig készen állunk! Ezt pedig csak úgy tudjuk, ha nem ilyen fékező gondolatokat terjesztünk mint, amit te - ezt is érted?

6.
AMI ÓV ÉS VÉD EMBER!
https://www.facebook.com/groups/353843881387526/?multi_permalinks=1661556510616250&notif_id=1538558787942357&notif_t=group_highlights
László Kiss Hogy tudom én.....azt tudom, hogy a földön vannak évszakok tavasz- nyár - ősz és a tél... és bizony KOZMIKUS ÉVSZAKOK IS LÉTEZNEK - mert a körforgás az állandó - és tudom, hogy vannak anomáliák = magyarul rendellenesség, eltérés a szabályszerűtől.... ellipszis alakú pályán mozgó égitestnek a napközelhez viszonyított helyzetét jellemző szög....visszásság, ferdeség, hiba.... visszaélés!..." szóval azt akarom közölni, hogy mindig amikor itt van a kozmikus ideje visszatér földközelbe - ha túl közel jön akkor - az emberiség újból kezdi földi életét Ádámtól és Évától.... érthető? De ne félj ember- mert a szív-ár--vány- ettől megvéd és óv!
https://www.youtube.com/watch?v=8wlMGnD3Q5s&feature=youtu.be

Válasz

kiss lászló üzente 3 hete

ÉS VÉGÜL A HATODIK
LÁTTAM – MEGTAPASZTALTAM!

VERSEIMHEZ BEVEZETŐ
Van-e a szegényeknek képviselete a Parlamentben?
Nincsen!
Most vagyok kéttudatú vagy a Magyarnépköztársaságban vagy a Magyar Köztársaságban voltam - netalántán a Magyarország nevűben már három tudatú v--agyok?
a lenti idézetet a bal-rad oldalára írtam - válaszolva Dóka úrnak! Azon az oldalon ahol úgy reklámozza magát amit én már átéltem sőt rendőre sőt MSZMP-tagja is voltam!

„…Minden hatalom a dolgozó népé"

igen tudom már Papíron az volt! Tehát akkor voltam kettős tudatú, amikor elhitették velem hamis és velejéig csordult hazugságaikat!
Ma egytudatú vagyok szülőhazámat, védem valóban a belső és külső halálos ellenségeimtől ŐSZÍNTÉN! Nacionalista - lehet - de semmi esetre sem internacionalista - vagy bármilyen megosztó kettősség tudatot fejlesztő izmus ármánykodás elfogadása részemről! Mert vérbeli magyar vagyok és vágyom az EREDETET, A RENDET!


"...
Dóka József szerint:
2017-05-07 - 19:04


Kedves id. Kiss László!


Őszintén. Igen igen sajnálom, hogy nagyon szenved, a kettős tudata miatt.
Elsősorban a “hamis tudata” miatt, miközben időnként világos lényeglá-
tásról tesz bizonyságot. Gondoljon át egy filozófiai tételt: Az igaz tudatot
a hamis tudattól nem az külömbözteti meg, hogy az egyik a valóságot
tükrözi, a másik meg nem……… A tudat mindíg a valóságot tükrözi. Igaz
tudat a hű tükrözés és tükröződés eredménye, míg a hamis tudat az objektív
valóság torz tükröződése az emberi agyban.
Remélem jó tippet adtam.
Üdvözlettel:
Válasz


id Kiss László szerint:
2017-05-07 - 20:03


Kedves Dóka József!
Diagnózisa akkor állná meg a helyét ha egyedi eset lennék, de nem, ma már sokan tudják amit leírok – sőt sok azonos álláspontú – saját gondolatú terjesztője van a valóságnak – és az csak egy lehet – nincs ilyen vagy olyan valóság! Ezt akkor is leírom önnek, amikor tudom, hogy a teljes valóság megismerését – mi emberek soha nem érjük el, csak arra törekszünk, az ateista és a hit tudás világában! Aki intuícióval rendelkezik annak könnyebb! Én most részemről lezárom e témát – mert tudom és hiszem, hiszem és tudom, mert megadatott nekem!
TISZTELETTEL MINDEN TISZTESSÉGES ÉS BECSÜLETES EMBERNEK ÜZENEM! ID. KISS LÁSZLÓ
VITA ISTENRŐL….
12 #25 spartakusz
- 2017. március 12. 06:12:07
Szerkesztés | Törlés
ISTEN HALOTT - mondtál - írták a tudósok a beképzelt okosok akik nem ok os - ok! Magyarul hülyék! De rátapintottak a lényegre - TEHÁT ÉLT! De mi tudjuk, hogy ma is él - olyan hullámon - rezgésen aminek nincs sebességé - útjában nem állhat semmi - még több méter vastag ólom pajzs se - se réz háló. se alufólia se stb--- és eljut minden hova az univerzumban azonnal!
Nem szeretem a hülyét aki hülyéskedik és az okost aki okoskodik - buta vagyok nem tudok semmit fel sem foghatom, és te is az vagy aki ezt az írásom olvasod! Úgy hogy minden a teremtő teremtménye nincs jogod kritizálni - ha nem az építést szolgálja! Igen a teremtő - és ezt sokan csak egyszerűen ISTENNEK nevezik!
idézek egy történetet ami szimbolizálja - még egy gyermek is többet tud a nagy okosoktól kezdve:

"...
Vita Istenről
Kislány olvasgat a repülőn, mire a mellette ülő ateista hozzáfordul:
-Tudod kislány, az idő gyorsabban múlik, ha beszélgetsz az utastársaddal.
Erre a kicsi hölgy összecsukja a könyvét, és udvariasan válaszol.
- Rendben. Miről szeretnél beszélgetni?
- Mondjuk beszélhetnénk arról, hogy nincs semmilyen Isten, se mennyország, se karma, se élet a halál után! - dobja fel a témát kárörvendő mosollyal az ateista.
A kislány elgondolkodik, és így szól:
- Rendben, de előtte hadd kérdezzek én valamit.
A lovak, a tehenek és az őzikék is nagyjából ugyanazt legelik, igaz? Füvet.
Akkor miért van az, hogy a lovak gombócokat kakilnak, a tehenek nagy lepényt, az őzek meg apró pici bogyókat hagynak maguk után?
Az ateista szemmel láthatóan meglepődik. Kikerekedett szemekkel csak annyit válaszol:
- Fogalmam sincs.
Erre a gyermek:
- Nos, akkor már csak az a kérdés maradt, hogy mitől érzed magad olyan okosnak, hogy Istenről, mennyországról, karmáról, vagy halál utáni életről beszélj nekem, mikor még a szarhoz sem értesz!
Zárta le a beszélgetést a kislány, és ment vissza olvasni.
..."

bizony - írom és mondom én is - tanulj okosodj - mást ne sértegess, mert te sem vagy különb a deákné vásznánál , mondja a szanszkrit nyelv ősien tapasztalattal! És egy film az un. UFO-k hívőinek akik valójában nem is azok - ők azok tanulnak és keresnek kutatnak - és ha már miskolcilaci kínait idézet a pszichiátria osztályról ám legyen KÍNAIUL A MEGOLDÁS: é r k e z é s
http://videa.hu/v...MRcySkKQ1R
innen idéztem:
http://postaimre.magyarnemzetikormany.com/news.php?readmore=2231&c_start=20

VERSEM II
Mikor felkel a Nap, széttekint a tájon,
legelteti szemét a sok szép virágon,
aztán fényét osztja köztük szerte széjjel,
új erőre kapva, mert pihent az éjjel.
Ha te is pihentél, így kezdj majd új napba,
áraszd a derűdet minden pillanatban,
s meglátod a világ megújul, megszépül,
hívd fény-mosolyodat ehhez segítségül! By:A.ECsodálatos Napot mindenkinek

INNEN: FESZBUK!


László Kiss HIÁBA NEM HIÁBA= AZ IHLETET ADOTT ÉS - MOST ÍRTAM: NEKTEK: .................... AZ ÉN NAPOM!

A fény útján jöttem, beléd ember azért, hogy tündökölj tündérországodba és ad tovább e fényt! Szívd magadba, raktározd el, hogy soha ne felejtsed el, okítani, ismertetni ezt az ősfényemet!

A fénnyel meleget hoztam bölcsődbe ide a Kárpátok – medencéjébe, hogy sokasodj, töltsd be égi küldetésed! Mert ég és i, tűzéből pattantál, majd víz-É változtál levegőben, és a földre szállottál!

Összezsugorodtál – börtönöd rabjává váltál – nyílj meg újra, tűzet, csiholj, és lángnyelveddel ostromold bezárt falaidat, hogy újból a fény útján haladjál! Izzó parázs nyelved, mely mindenre utat talál!

Fáj, ha elsorvad elszárad teremtményem – ezért újult erővel küldöm a fényt feléd a napon mindenkor! Megöntözöm az én tündérkertem-országom, bőséges víz áradattal az égből, mert onnan lettél!

A nap – a mi napunk alatt – boldogan élhetsz békében, harmóniában, ha mindig tisztelettel leszel felém, és élsz – az egyetlen nap alatt! Soha nem hunyok ki neked, mindig éltetni foglak ezért ! EZ---ÉRT!
Bázakerettye, 2017-06-15
Id. Kiss László Kiss
Tetszik
• Válasz • épp most

VERSEM IX
A SZEM
Francia honban hozta , degeneráltat becsalva vezetőnek mostan!
Piramisuk előtt dicsekedve fényben kürtölte széjjel!
Jaj neked francia, - most lesz csak igazán sanyarú sorsa!

Szem elől nincsen menekvésed, utolér, és mindent magáénak vall!
Ezt akartad? Tudom, hogy nem, hisz Mara le lopent akartad!
Hébér – lopóval szívja ki Makrancos borodat, és te soha nem mulathatsz!

Ne enged mind ezt francia, mert úgy jársz, mint a magyar, világgá mehetsz!
Nem lesz hazád, se Istened, semmid e kerek földön – bolyonghatsz!
Vezért válasz magadnak, aki ki vezet a csapdából, amibe bele csalogattak!

E három versszak –magyarhonban készült, ami csak nevében az, már csak!
Intve téged, hogy te is ne így járjad majd meg, francia a neved, de nem a te uralmad!
Majdan, a jövőben – ezért most a jelenben tedd meg azt, amit a haza megkövetel!
Kelt. Bázakerettye 2017-05-14
Id. Kiss László
Ma 2017-05-18 kiegészítés:
Nem gondolom azt, hogy Magyarország szempontjából van most relevanciája, hogy Jean Marine Le Pen vagy Macron lett a francia elnök”
Mondja ezt Vona úr!
Itt:
https://888.hu/article-igy-mentegette-sorost-vona-gabor
el van maradva ezen a távon soha nem ér be így a célba!

VERSEM I
Nincs a Földnek olyan zuga,
Mindig szomorú leszek ha emlékeztetnek erre a versre - ami valóság özönét zúdítja ránk, csak kiegészítve ez nem a többség magyarok akarata - ezt a vezetők kik uralom bitorlók sugallták felétek - ezért azt mondom! HA MAJD ELTAKARODIK EZ A MOCSOK

GYERTEK HAZA, ILLETVE ITTHON VAGYTOK A KÁRPÁT HAZÁBAN - versem egyike ami érinti e témát is:
Nincs a Földnek olyan zuga, ahol magyar ne volna!

Nincs a Földnek olyan zuga, ahol magyar ne volna.
Magyar jelenti a békés emberek gyülekezetét.
ezért vehették el országának majdnem egészét.

A mohó kapzsi harácsoló összevesz a koncon,
mely végzete lesz az utolsó napon.
Minden jel mutatja, az ostoba még is gyorsítja.

Ezen a Földön csak egy Isten van, hiába sokszorosítottad.
Napból jön az éltető ereje, új napból mindenkire.
Melyet hited és tudásod alapoz meg.

A Dalai Láma is tudja, mondja titokzatos mosollyal.
A Kárpát-medencéből fog felszállni, közli Pio atya.
Az ősi szellem tudás, fog rövidesen győzni.

Az egész Földet átfogva ez a szellem járja be hitelesen.
A jaj szavak elhalkulnak és Istenhez vissza térnek.
Az egy Istenhez Jézus Krisztus tanítását gyakorolva.

A hívő nem hívő a sok-sok más isten hívő egy nyelvben,
az egész Földön dicsőítve, a bűnösök könyörögve,
a nem bűnösök alázattal és szerénységgel.

Hit Remény Szeretet ez a három vezéreljen bennetek.
Ha ezt a hármat birtokolod nem kell félned, mert a tudás veled van.
Ez a hármasság tartott fenn eddig is bennetek.

Ne veszítsd el hited, mert nem lesz reményed,
ha nincs reményed, nincs szereteted.
Szereteted sincs akkor tudatlan vagy és menthetetlen.

Ekkor válsz gyűlölködő, mindenkit kihasználó gonosszá,
gonosz leszel, és birodalmában tanyát nyersz.
Ha már ott tanyát ütöttél, ölni és pusztítani rendeltetsz.

Ha engeded a gonosz sátán hatalmát feletted,
olyanná válsz lelketlen lelkiismeretlen.
Elpusztulsz mert hiteted és lelkedet elveszítetted.

Ezért minden nap mond el imádban, Uram szabadíts meg,
a gonosz gondolatoktól, mert csak téged kívánlak szolgálni,
HŰSÉGGEL és teljes oda adással, békességben és harmóniában.

Kérlek Uram, hogy segíts akaratom megerősítésében, hogy mással
olyat ne tegyek amit magammal sem tennék, kérlek, hogy a szét szórt
MAGYARSÁGOT fogd össze és felemelkedés felismerésében ÉBRESZD!

Ha felébreszted népem, hitét - reményét - szeretetét adja néked.
Újból új nap alatt a csodálatos fény alatt hirdetni fogja hatalmadat.
Ami meg van neki, csak elaltatták, illetve altatni akarják.

Néz le ránk, látod megint több százezren jöttünk össze, mert bízunk benned.
Itt Erdélyben e szent helyen, fohászunk hozzád száll, segíts
segíts oh én Istenem.


kelt. Bázakerettye, 2010. május, 21-én.

id. Kiss László
https://www.youtube.com/watch?v=zpkIwgtLtJ4&feature=youtu.beNem tudhatom – fogalmam sincs, mire megy ki ez a játék! Érzésem azt sugallja visszarendeződés folyamata – köztársaság – igen, de milyen? Mert ami eddig volt, hamis és népellenes volt!
Elítélem? Nem tehetem, hisz írtam nem tudom és fogalmam sincs ennek megítélésére!
Mit tudok? Idézek részleteket korábbi írásaimból:
„….MINDEN ÁLLAM – PARANCS URALOM!
RENDŐR ÁLLAM - mert az uralom törvényét betartja és tartatja!
Ez így van - parancs uralomnál - illetve jön az utasítás amit a parancsnok kap és ad tovább a kis rendőrnek - tudd sokszor tudja, hogy népellenes, de állása féltéséből tovább adja -a kis rendőrnek! Nos - ezt a folyamatot kell megszakítani, úgy hogy erőt mutatunk és mellénk áll a magyar - a nem magyar kajánul vigyorodva örömét leli benne! Mert azt hiszi, hogy a magyar tényleg gyáva és fél igen eddig fél volt – de holnap egész lesz! És merész!...”
„…Az eskü rövid szövege: Életemet - vagyonomat felajánlom hazám Magyarország boldogulásáért!...”
„…Nézzél bele a látcsőbe!

INTUÍCIÓ: lat 1. ösztönös megérzés, felismerés , a dolgok mélyére látás 2. fil képesség az igazság előzetes logikai okfejtésnélküli, közvetlen, élményszerű felismerésére, amely a felhalmozott tapasztalatokon, a korábban szerzettismereteken alapul /….”
„…IDEM PER IDEM lat , fil a helytelen logikai következtetés egyik formája: egy tételt önmagával próbálunk bizonyítani v. magyarázni / a. m. ugyanazt ugyanazzal/

HIBÁJÁBA NEM AKAROK ESNI - ezért megpróbálom érthetően leírni, a fenti definíciós megállapításokat az 1983-ban megjelent Idegenszavak és kifejezések szótárából ollóztam.

Tehát: idealista nem vagyok, mert nem hiszek már a mesékben, helytelen logikai következtetés hibájába se akarok esni, de hát akkor - Ki vagyok? Aki érzéseire hagyatkozva számtalan előre megtörtént eseményt már leírtam és még fogok...----„
„…Nagyon ritkán hallom az univerzum süvöltő hangját, nem jön át rajta az üzenet - nem értem magamat.

Nagy valószínűséggel valami nincs jó csinálva és figyelmeztet a csend! Hiába írom - mondom:
NE HANTÁZZÁL AZAZ HAZUDOZZ NEKEM - KAMU=HAMIS AZ EGÉSZ - NE ÁMÍTS=ALTASS - MERT MÁR ÉBREN VAGYOK!

A látcsőben belenézek a csúcson - mit látok és hallok - tudom, hogy megint színészkedsz, ugyan úgy , ahogy nagyapa ránk hagyta figyelmeztetését, ahogy apa óva intett én ahogy megtapasztaltam - fiam saját bőrén érzi, unokám pedig elviseli? NEM NEM NEM és még egyszer NEM - EBBŐL ELÉG VOLT!

NE TOLDOZD - FOLTOZD A DIKTATÚRA ALKOTMÁNYÁT - AZ AKKOR IS DIKTATÚRA ALKOTMÁNYA LESZ!
HAJTSD VÉGRE AZ ALKOTMÁNYOZÓ NEMZETGYŰLÉST!
ENGED SZABADON A POLITIKAI ÜLDÖZÖTTEKET!...”
Ma 2018. szeptember 25. mára – elmúlt a csend – zörejeket hallok – visszacseng kérésem, könyörgésem – ami süket füleket talált az orbán rezsimnél! Ezek a zörejek is ezt akarják, mert pongyola magatartással egy diktátort elűzni nem lehet! Ide megszervezett szabadságharc kell! Tudatos tömeg! Mely katonás rendben és védelemben elkezdi harcát! Amely élet vagy halálról szól megint!

utóirat:

Válasz

kiss lászló üzente 3 hete

ÖTÖDIK
PENDÍTETT HÚR!

https://www.facebook.com/groups/250449095418374/?multi_permalinks=506570823139532%2C506470713149543%2C506414743155140%2C506394183157196%2C506356433160971&notif_id=1537971528016421&notif_t=group_activity


Pál Ambrus Feltételezem hogy a hamiskártyásról tud az UNIO,akkor viszont bűnpártolást követ el mert hagyja a polgárait a szarban fetrengeni !-Miért nem lép lözbe mikor árulók vannak az édenkertben ?
LÁTTAM – MEGTAPASZTALTAM!

VERSEIMHEZ BEVEZETŐ
Van-e a szegényeknek képviselete a Parlamentben?
Nincsen!
Most vagyok kéttudatú vagy a Magyarnépköztársaságban vagy a Magyar Köztársaságban voltam - netalántán a Magyarország nevűben már három tudatú v--agyok?
a lenti idézetet a bal-rad oldalára írtam - válaszolva Dóka úrnak! Azon az oldalon ahol úgy reklámozza magát amit én már átéltem sőt rendőre sőt MSZMP-tagja is voltam!

„…Minden hatalom a dolgozó népé"

igen tudom már Papíron az volt! Tehát akkor voltam kettős tudatú, amikor elhitették velem hamis és velejéig csordult hazugságaikat!
Ma egytudatú vagyok szülőhazámat, védem valóban a belső és külső halálos ellenségeimtől ŐSZÍNTÉN! Nacionalista - lehet - de semmi esetre sem internacionalista - vagy bármilyen megosztó kettősség tudatot fejlesztő izmus ármánykodás elfogadása részemről! Mert vérbeli magyar vagyok és vágyom az EREDETET, A RENDET!


"...
Dóka József szerint:
2017-05-07 - 19:04


Kedves id. Kiss László!


Őszintén. Igen igen sajnálom, hogy nagyon szenved, a kettős tudata miatt.
Elsősorban a “hamis tudata” miatt, miközben időnként világos lényeglá-
tásról tesz bizonyságot. Gondoljon át egy filozófiai tételt: Az igaz tudatot
a hamis tudattól nem az külömbözteti meg, hogy az egyik a valóságot
tükrözi, a másik meg nem……… A tudat mindíg a valóságot tükrözi. Igaz
tudat a hű tükrözés és tükröződés eredménye, míg a hamis tudat az objektív
valóság torz tükröződése az emberi agyban.
Remélem jó tippet adtam.
Üdvözlettel:
Válasz


id Kiss László szerint:
2017-05-07 - 20:03


Kedves Dóka József!
Diagnózisa akkor állná meg a helyét ha egyedi eset lennék, de nem, ma már sokan tudják amit leírok – sőt sok azonos álláspontú – saját gondolatú terjesztője van a valóságnak – és az csak egy lehet – nincs ilyen vagy olyan valóság! Ezt akkor is leírom önnek, amikor tudom, hogy a teljes valóság megismerését – mi emberek soha nem érjük el, csak arra törekszünk, az ateista és a hit tudás világában! Aki intuícióval rendelkezik annak könnyebb! Én most részemről lezárom e témát – mert tudom és hiszem, hiszem és tudom, mert megadatott nekem!
TISZTELETTEL MINDEN TISZTESSÉGES ÉS BECSÜLETES EMBERNEK ÜZENEM! ID. KISS LÁSZLÓ
AZ ÉN NAPOM!

A fény útján jöttem, beléd ember azért, hogy tündökölj tündérországodba és ad tovább e fényt! Szívd magadba, raktározd el, hogy soha ne felejtsed el, okítani, ismertetni ezt az ősfényemet!

A fénnyel meleget hoztam bölcsődbe ide a Kárpátok – medencéjébe, hogy sokasodj, töltsd be égi küldetésed! Mert ég és i, tűzéből pattantál, majd víz-É változtál levegőben, és a földre szállottál!

Összezsugorodtál – börtönöd rabjává váltál – nyílj meg újra, tűzet, csiholj, és lángnyelveddel ostromold bezárt falaidat, hogy újból a fény útján haladjál! Izzó parázs nyelved, mely mindenre utat talál!

Fáj, ha elsorvad elszárad teremtményem – ezért újult erővel küldöm a fényt feléd a napon mindenkor! Megöntözöm az én tündérkertem-országom, bőséges víz áradattal az égből, mert onnan lettél!

A nap – a mi napunk alatt – boldogan élhetsz békében, harmóniában, ha mindig tisztelettel leszel felém, és élsz – az egyetlen nap alatt! Soha nem hunyok ki neked, mindig éltetni foglak ezért ! EZ---ÉRT!
Bázakerettye, 2017-06-15
Id. Kiss László Kiss
Tetszik
• Válasz • épp most

VERSEM IX
A SZEM
Francia honban hozta , degeneráltat becsalva vezetőnek mostan!
Piramisuk előtt dicsekedve fényben kürtölte széjjel!
Jaj neked francia, - most lesz csak igazán sanyarú sorsa!

Szem elől nincsen menekvésed, utolér, és mindent magáénak vall!
Ezt akartad? Tudom, hogy nem, hisz Mara le lopent akartad!
Hébér – lopóval szívja ki Makrancos borodat, és te soha nem mulathatsz!

Ne enged mind ezt francia, mert úgy jársz, mint a magyar, világgá mehetsz!
Nem lesz hazád, se Istened, semmid e kerek földön – bolyonghatsz!
Vezért válasz magadnak, aki ki vezet a csapdából, amibe bele csalogattak!

E három versszak –magyarhonban készült, ami csak nevében az, már csak!
Intve téged, hogy te is ne így járjad majd meg, francia a neved, de nem a te uralmad!
Majdan, a jövőben – ezért most a jelenben tedd meg azt, amit a haza megkövetel!
Kelt. Bázakerettye 2017-05-14
Id. Kiss László
Ma 2017-05-18 kiegészítés:
Nem gondolom azt, hogy Magyarország szempontjából van most relevanciája, hogy Jean Marine Le Pen vagy Macron lett a francia elnök”
Mondja ezt Vona úr!
Itt:
https://888.hu/article-igy-mentegette-sorost-vona-gabor
el van maradva ezen a távon soha nem ér be így a célba!

VERSEM I
Nincs a Földnek olyan zuga,
Mindig szomorú leszek ha emlékeztetnek erre a versre - ami valóság özönét zúdítja ránk, csak kiegészítve ez nem a többség magyarok akarata - ezt a vezetők kik uralom bitorlók sugallták felétek - ezért azt mondom! HA MAJD ELTAKARODIK EZ A MOCSOK

GYERTEK HAZA, ILLETVE ITTHON VAGYTOK A KÁRPÁT HAZÁBAN - versem egyike ami érinti e témát is:
Nincs a Földnek olyan zuga, ahol magyar ne volna!

Nincs a Földnek olyan zuga, ahol magyar ne volna.
Magyar jelenti a békés emberek gyülekezetét.
ezért vehették el országának majdnem egészét.

A mohó kapzsi harácsoló összevesz a koncon,
mely végzete lesz az utolsó napon.
Minden jel mutatja, az ostoba még is gyorsítja.

Ezen a Földön csak egy Isten van, hiába sokszorosítottad.
Napból jön az éltető ereje, új napból mindenkire.
Melyet hited és tudásod alapoz meg.

A Dalai Láma is tudja, mondja titokzatos mosollyal.
A Kárpát-medencéből fog felszállni, közli Pio atya.
Az ősi szellem tudás, fog rövidesen győzni.

Az egész Földet átfogva ez a szellem járja be hitelesen.
A jaj szavak elhalkulnak és Istenhez vissza térnek.
Az egy Istenhez Jézus Krisztus tanítását gyakorolva.

A hívő nem hívő a sok-sok más isten hívő egy nyelvben,
az egész Földön dicsőítve, a bűnösök könyörögve,
a nem bűnösök alázattal és szerénységgel.

Hit Remény Szeretet ez a három vezéreljen bennetek.
Ha ezt a hármat birtokolod nem kell félned, mert a tudás veled van.
Ez a hármasság tartott fenn eddig is bennetek.

Ne veszítsd el hited, mert nem lesz reményed,
ha nincs reményed, nincs szereteted.
Szereteted sincs akkor tudatlan vagy és menthetetlen.

Ekkor válsz gyűlölködő, mindenkit kihasználó gonosszá,
gonosz leszel, és birodalmában tanyát nyersz.
Ha már ott tanyát ütöttél, ölni és pusztítani rendeltetsz.

Ha engeded a gonosz sátán hatalmát feletted,
olyanná válsz lelketlen lelkiismeretlen.
Elpusztulsz mert hiteted és lelkedet elveszítetted.

Ezért minden nap mond el imádban, Uram szabadíts meg,
a gonosz gondolatoktól, mert csak téged kívánlak szolgálni,
HŰSÉGGEL és teljes oda adással, békességben és harmóniában.

Kérlek Uram, hogy segíts akaratom megerősítésében, hogy mással
olyat ne tegyek amit magammal sem tennék, kérlek, hogy a szét szórt
MAGYARSÁGOT fogd össze és felemelkedés felismerésében ÉBRESZD!

Ha felébreszted népem, hitét - reményét - szeretetét adja néked.
Újból új nap alatt a csodálatos fény alatt hirdetni fogja hatalmadat.
Ami meg van neki, csak elaltatták, illetve altatni akarják.

Néz le ránk, látod megint több százezren jöttünk össze, mert bízunk benned.
Itt Erdélyben e szent helyen, fohászunk hozzád száll, segíts
segíts oh én Istenem.


kelt. Bázakerettye, 2010. május, 21-én.

id. Kiss László
https://www.youtube.com/watch?v=zpkIwgtLtJ4&feature=youtu.be
Válasz

kiss lászló üzente 3 hete

NEGYEDIK
ELTUDOD KÉPZELNI AZT, HOGY
A négerek 2016-ban a Föld lakosságának körülbelül 18%-át tették ki. ... színes bőrű, fekete, vagy az USA-ban a politikai korrektség nevében az afroamerikai. ... Az amerikai kontinensen élő négerek száma 150 millióra tehető; ezek annak a 12 ...
Hamarosan kisebbségbe szorulnak a fehérek az USA-ban
www.origo.hu/.../20080814-usa-nepszamlalas-lakossag-kisebbsegbe- szorulnak-a-feherek.html
2008. aug. 14. ... 40 múlva háromszorosára emelkedik körükben a 85 éven felüliek száma. Az USA lakossága 2050-re 439 milliós lesz a becslés szerint, ami ...
VAGY MAGYARHONBAN ELTUDOD KÉPZELNI, HOGY A 2 MLLIÓ CIGÁNY MEGTUDTA SZAVAZNI A BÜNÖZŐ CIGÁNY – ZSIDÓ ORBÁNT VEZETŐJÉNEK –

ÉN EGYIKET SEM SE AZ USÁBA SE NÁLUNK NEM TUDOM ELKÉPZELNI, HOGY A FEHÉR FAJ MAGA ELLEN FEJEFÖLÉ EMELJEN KÖZTUDOTAN FELISMERT BÜNÖZŐI MAGATARTÁST MAGÁÉNAK VALLÓ T

IGEN – EZ NEM TÖRTÉNHETETT MÁSKÉPPEN, MINT CSALÁSSAL! DE MIÉRT? SZERINTEM AZÉRT, HOGY AZ ÍRÁNYÍTÓ BIZONYÍTSA AZT NEKED, HOGY BÁRMIT MEGTEHET VELED – NE FELEDD DÉLBEN AZT MONDJA 11 ÓRA VAN ÉS TE AZT KÖVETED PÉLDÁUL-----ÉS SOK HASONLÓ ZSIHEREZÉS A FEHÉRFAJNAK!
MÉG KÖZTÁRSASÁGOT IS MEGSZŰNTET!

Válasz

kiss lászló üzente 3 hete

HARMADIK
Magyarország bántalmazott ország….”
https://www.facebook.com/100016795658309/posts/309396729630180/?comment_id=336042880298898Monika Szimuly
Augusztus 9. •
Magyarország bántalmazott ország. Traumákkal teli, borderline nemzet. Megrontotta a tatár, a török, és nem volt ott senki, aki segített volna. Cserbenhagyták. E fájdalmakból nőtt ki búskomor, gyanakvó, ősbizalomhiányos világa, melyben – így érzi – mindenki ellenség, mindenki bántani akarja.
És bántja is, mert gyanakodva, bizalmatlanul és ellenségesen néz mindenkire. A bántalmazottakat nem szereti senki. Azért, mert nem szerették őket, azért bántják, mert bántották őket. Önbecsülésük hiányát arroganciával leplezik, beilleszkedni nem tudás, érzelmi frusztráció, tanult tehetetlenség jellemzi őket. Az alacsony önbecsülésű nép nem nézi saját érdekeit. Úgy gondolja, nem érdemli meg a többet, a jót. Mindent megtesz potom pénzért, nem tartja magát semmire, szorgalmasan dolgozik éhbéréért, nehogy elvegyék azt a keveset, amit kap, nehogy bántsák. Engedi, hogy végtelenségig kizsigereljék a munkahelyén, nem ismeri a jogait, nem áll ki magáért, nem mer reklamálni a boltban, mert fél, őt szidják le ismét. Félszeg, visszakozik, tűr és hallgat, bármennyire jókat is mondana. Félelem. Ez dolgozik a bántalmazottban. Fél, hogy valamit rosszul csinál, hogy többet akar, mint amennyit szabad neki.
A félelemből születő tehetetlenség frusztrációt szül, az pedig dühöt. Ha a dühnek célt adnak, gyűlöletté válik. A gyűlölet sorokba rendez egy birodalmat. Ott lesz igazán erős a hatalma, ahol félelem és tehetetlenség van. A bántalmazó célt ad elfojtott dühödnek, uszít, megoszt és uralkodik. Nem veszed észre, ki bánt valójában. Szorongásokat, félelmeket ültet el benned, így tart magánál. A bántalmazó bűntudatot kelt, ver, majd esdekel neked, ha eszmélnél.
Mi lesz így velünk?

Válasz

További hozzászólások 

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu