Kategória:
Egytálételek Hozzávalók:60 dkg zöldborsó (mirelit)
1 fej lilhagyma
20 centis póréhagyma
2 zöldpaprika
6 dkg csiperkegomba
1 csapott evőkanál liszt
4 dl tejszín
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
őrölt bors
só
rántott sajthoz
48 dkg füstölt sajt
16 dkg liszt
4 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj, a sütéshez Elkészítés:A felolvasztott vajba szórjuk bele az apróra vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, a kisebb kockákra darabolt paprikát és gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a szeleteket keresztben is vágjuk el, hogy háromszög alakúak legyenek. Forgassuk kétszer egymás után lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. Ha elkészült, papírszalvétára téve csepegtessük le. A zöldborsóragut merjük tányérokba, szórjuk meg kevés petrezselyemmel, és külön kínáljuk mellé a rántott füstölt sajtot. Elkészítési idő:40 perc Kalóriatartalom:1343 kcal
Kapcsolódó cikkek:
Töltött pizza
karácsonyi recept kavalkád
Baconnal és lilahagymával töltött csirkeflecken