Diós puszedli Hozzávalók:
80 darabhoz 250 g vaj, 100 g porcukor,
1 csomag vanílíás cukor, csipetnyi só,
250 g ételkeményítő, 75 g liszt,
30 g kakaópor, 1-1 tk. őrölt fahéj
és kardamom,
150 g macadami dió, 1 ek. porcukor
Elkészítés:
A vajat elektromos habverővel krémesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, majd az ételkeményítőt, a lisztet, a kakaót és végül a fűszereket. Az egészet kézzel morzsálódó masszává gyúrjuk.
A sütőt 175 °C fokra felmelegítjük. 1 evőkanálnyi masszát a tenyerünkbe veszünk, belenyomunk 1 szem diót, majd sima golyóvá formázzuk.
A puszedlit sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és kb. 20 percig sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Kapcsolódó cikkek:
Töltött pizza
Név: Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal
Baconnal és lilahagymával töltött csirkeflecken