Keverjük habosra a vajat cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük további 3-4 percig. Keverjük össze a lisztet, sütõport, fahéjat, szerecsendiót és kakaót. Verjük fel habverõvel a joghurtot, és keverjük bele a citromlevet.
50 dkg földieper 10 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1 ek citromlé 50 dkg mascarpone sajt 125 ml tejszín
Elkészítés:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekb?l - néhány szem kivételével - botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk.
A tejszínt habbá verjük és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk.
Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
desszert
17 éve | 2 hozzászólás
Ezeregyéjszaka desszert
Hozzávalók
5 dkg vaj
3 tojás
1 mokkáskanál õrölt fahéj
2 dl joghurt
5 dkg õrölt mandula
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió
1 evõkanál kakaó
1 kávéskanál citromlé
12 dkg liszt
Keverjük habosra a vajat cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük további 3-4 percig. Keverjük össze a lisztet, sütõport, fahéjat, szerecsendiót és kakaót. Verjük fel habverõvel a joghurtot, és keverjük bele a citromlevet.
Címkék: edeseg
Utolsó hozzászólás
Tovább