Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ezeregyéjszaka desszert

Hozzávalók
5 dkg vaj
3 tojás
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 dl joghurt
5 dkg őrölt mandula
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 evőkanál kakaó
1 kávéskanál citromlé
12 dkg liszt

Keverjük habosra a vajat cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük további 3-4 percig. Keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és kakaót. Verjük fel habverővel a joghurtot, és keverjük bele a citromlevet. Lassan keverjük a vajas tojásos keverékbe a lisztet és a joghurtos keveréket úgy, hogy egy kicsit az egyikből, egy kicsit a másikból öntsünk bele, vigyázva, nehogy csomós legyen. Legvégén keverjük bele a mandulát. Öntsük jól kivajazott tortaformába, és közepesen meleg sütőben süssük 25-30 percig. Mikor kihűlt vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel.

Címkék: edeseg

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kis magdolna üzente 16 éve

ez finom,megcsin'lom,köszike

Válasz

Rné Magdi üzente 16 éve

Magdika!Nagyon fincsi lehet ez  desszert kifogom próbálni alkalom adtán.Ezt ismered?Joghurt torta 3 pohár natúr joghurt, 10 evőkanál cukor, 1 cs zselatin - ezt összekeverni és melegíteni /nem forralni/, hogy a zselatin elolvadjon. (Közben meg lehet csinálni 1 adag vaníliáspudingot.)Amikor langyos lesz a joghurt gyümölcsöt rakunk bele. Legjobb az őszi- vagy sárgabarack. 3 dl habtejszínt kevés cukorral habbá verünk, majd összekeverjük a joghurtos masszával.Tortaformába folpack fóliát teszünk és az aljába belerakunk 1 cs babapiskótát, erre lehet ráönteni a vaníliás pudingot majd  a joghurtos masszát.Kb 2 órát hűtőben hagyjuk állni, utána fogyasztható.      

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu