Keverjük habosra a vajat cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük további 3-4 percig. Keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és kakaót. Verjük fel habverővel a joghurtot, és keverjük bele a citromlevet. Lassan keverjük a vajas tojásos keverékbe a lisztet és a joghurtos keveréket úgy, hogy egy kicsit az egyikből, egy kicsit a másikból öntsünk bele, vigyázva, nehogy csomós legyen. Legvégén keverjük bele a mandulát. Öntsük jól kivajazott tortaformába, és közepesen meleg sütőben süssük 25-30 percig. Mikor kihűlt vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel.
Magdika!Nagyon fincsi lehet ez desszert kifogom próbálni alkalom adtán.Ezt ismered?Joghurt torta 3 pohár natúr joghurt, 10 evőkanál cukor, 1 cs zselatin - ezt összekeverni és melegíteni /nem forralni/, hogy a zselatin elolvadjon. (Közben meg lehet csinálni 1 adag vaníliáspudingot.)Amikor langyos lesz a joghurt gyümölcsöt rakunk bele. Legjobb az őszi- vagy sárgabarack. 3 dl habtejszínt kevés cukorral habbá verünk, majd összekeverjük a joghurtos masszával.Tortaformába folpack fóliát teszünk és az aljába belerakunk 1 cs babapiskótát, erre lehet ráönteni a vaníliás pudingot majd a joghurtos masszát.Kb 2 órát hűtőben hagyjuk állni, utána fogyasztható.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!