Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Miért is kezd az ember blogot írni?Talán, mert sok olyasmi van, vagy lenne, amit nem mondhatok el valakinek, ezért hát elmondom mindenkinek? Nincs kedvem a nárcisztkus magamutogatásra, legfeljebb hibáimra mutathatnék: Emberek ne legyetek ilyenek?! Pedig tulajdonképpen sok baj között is boldognak és megelégedettnek érzem magam. Jól érzem magam a bűrömben.Pedig  ebben a korban nem lesz már szebb az ember. Jobb sem igen. Ha eddig nem tudott megjavulni sok esélye nincsen.

     De meg miért is javuljon mg az ember? Ezért a sz...r világért? De hát nem mi tettük ilyenné? Hiszen megelégedtünk azzal ami van, vagy mert tehetetlenek voltunk változtatni azon amin kellett volna, most aztán itt vagyunk abban, amiből rég ki kellett volna mászni.- Igen gyávák voltunk.Pedig volt néhány bátor percünk az életben. Buták voltunk. Igenis.Buták! Azt hittük, hogy a világ majd magától változik. Jobbá Szebbé. Csak úúúgy.  Hittünk a fejlődésben, pedig tudhattuk volna, hogy földünk a ritka nagy entrópiájú térségek közé tartozik. Ha valami hajlamos arra hogy lepusztuljon, az nálunk biztosan tönkre megy. nem csak itt Magyarországon de itt különösen .... És persze a legrosszabb percben..Magamról annyit  ... hhhogy  mély rezignációval el kell mondanom, visszaeső bűnös vagyok. nem bigott vallási értelemben, hanem emberileg. Meginnék néha egy pohár sört....de utálom az ész elvesztését. A kómát. amikor az embert az érzelmei úgy ragadják el, hogy már nem tud használni felebarátainak. Szeretek tisztán szeretni. Semmiért mindent cserébe adni.Ha kell örökbe.És soha meg nem bánni. De ez a luxus érzelmileg inflálódott  és bizalmi válságban elsüllyedt társadalmunkban ritkán adatik meg.Ezért hát libáimmal gyakorlom. Megölelem őket (Perverz disznó vagyok ). És persze a libák sem értik meg,  ... halálra rémülnek, meg a gúnárok verekszenek is. de itt ebben a baromfiudvarban legalább hatalmamban áll szeretni, úgy ahogy nekem jólesik. És itt persze le is lepleződik önzésem, de ugyanakkor a tiétek is mert: Ezért áll itt ez a világ, mert mindenki megengedi magának, hogy úgy szeresse a másikat, ahogy neki jólesik és nem törődik azzal hogy hogy esik az a libának. meg a másiknak. Éjfél után egy az óra: Megyek aludni? Ki mondja meg és kinek hogy hogyan szeressük a másikunkat aki barát vagy nem, közömbös irántunk, vagy éppen ellenség? Milyen filozófia? vagy Vallás?  Utilitarizmus? amely a hasznosat tekinti a legfőbb jónak, és így csak önzésünk pátyolgatója? M?ert azért legyek jó, hogy mások jót cselekedjenek velem? Önzésből gyakoroljuk a szeretetet , amelyet a kereszténység annyira szajkózik, a világ pedig átváltja szexre és mámorra? Nem mondom hogy nem kell ez is az is, de megyek már aludni mert véletlenül még meghallja a füstölgésemet a fiam. 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

én is nagyon szépen köszönöm

Válasz

Szántó István üzente 14 éve

Köszönöm ezt a szép idézetet igazán kedves.Megkülönböztetett figyelemmel kísérem a női szerzőket. Nem azért mert nagyon becsajozós lennék, hanem mert érdemesnek tartom figyelni a női gondolkodókra, költőkre írókra, sajnos elveszek a sok munka ér az érdeklődési körök között, de gondolom ezzel más is hasonlóképpen van. Ha testi értelemben más nem is nőhetek azért az a szép az emberben, hogy mindíg ujrateemtheti önmagát, Hoppá egy bukás, egy kudarc, és egy ujabb fájdalom, keserűség, és már megint más embert teremthetek magamból, Adja Isten, hogy ne a keserűség irányítson, hanem a filozófiám legyen életközelibb, progresszívebb. Ez az én optimizmusom. Hogy mindíg van valaki, akiért érdemes jobbnak lenni, ezt tanította Fodor András is, akit személyesen csak egyszer láttam, de egy verseskötete, (A másik végtelen) a szocreál idejében /már/ megveretezte erkölcsi irányelveimet. De nem erőltetem rá a nézeteimet senkire, nem állítom, hogy az én felfogásom több, vagy jobb a másokéinál, én csak azt látom, hogy itt a pályamunkások között, noha mindegyiküknél mostohább körülmények között végzem ugyanazt a munkát, ennek ellenére azt kell hogy mondjam - irigyellnek. Próbálnak néha felbosszantani, de nem sikerül nekik. Nem értik mért nem zúgolódom, nagyon sokszo r Mendelsohhn Éliás oratóriumábóla tenor szólamokat fütyülgettem munka közben, meg néha Corelli szonátát. mondjuk ezzel ki is lógtam a pályamunkás csoportból, de legfeljebb furcsa volt, elhatároztam, hogy kibírom a gúnyt, és még ha van egy kis szellemesség is a gáncsoskodásukban együtt nevetek velük magamon. Gyakran még én segítettem nekik, és ilymódon mintegy három évembe tellett, hogy elfogadjanak. Most 16 év mérlegét tekintve el kell hogy mondjam, (de ezt nem kudarcként élem) meg nincs egy igazi barátom sem köztük, de azért szeretem őket korlátaukkal, együtt, és ők is szeretnek engem, ezt azon látom hogy ha szabadságot veszek ki akkor hiányzom nekik. Hát igy változunk, és változik a világ is velünk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves István !
Több minden megfordult a fejemben,hogy mit is írjak !
Egy idézet mellett döntöttem !
Ez az élet adatott neked.Keresd,hogy nőhetnél tovább,sose veszísd el
bátorságodat,miközben utadon jársz!Gyengédséged váltsd erőre,törött cse-
repeiből alkosd újra életed.Sose a mult alapján mérd a jövőt,hagyd,hogy
emlékké legyen,s rád ragyog a jövő igérete.

[ Linda E. Knight ]





Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu