Kis türelmet...
Csodás torta sütés nélkül
Hozzávalók:
3 csomag gesztenyemassza
3-4 dl habtejszín
2 doboz babapiskóta
2 csomag főzni való vaníliás pudingpor
1 liter tej
3-4 kisebb banán
fahéjas porcukor
1/2 liter gyenge kávé instant kávéból
rumaroma
Elkészítés: Egy kb. 40 cm átmérőjű, kissé kúpos, mély műanyag tálat - melyet előzetesen kiöblítettünk, lecsöpögtettünk, de nem töröltünk ki - a következőképp kezdjük megtölteni:
A kávét elkészítjük, és rumaromával ízesítjük. Akkor jó, ha a rumaromának kellőképp érezzük az ízét. A babapiskótákat félbetörjük, belemártjuk a kávéba, majd szorosan egymás mellé téve kirakjuk a a tál alját. Közben az előírásnak megfelelően megfőzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Amikor már éppen csak langyos, ráöntjük a piskótára. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Ismét kávés piskóta következik, utána rákarikázzuk a banánokat, majd meghintjük fahéjas porcukorral. A gesztenyemasszát összetörjük, és apránként hozzáadva a folyékony habtejszínt, robotgéppel habosra keverjük addig, amíg egy kevert tészta sűrűségűnél kicsit keményebb masszát kapunk. Rásimítjuk a banánkarikákra, és a tetejét kirakjuk piskótával. 1 napra a hűtőszekrény leghidegebb polcára tesszük. Egy nagyobb, kerek tálcát a tetejére téve hirtelen megfordítjuk. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Akinek még nem elég a kalóriából, az tehet rá felvert tejszínhabot.
.
.
.
Puncsgolyók
Hozzávalók:
• egy csomag babapiskóta (vagy 250 g piskótamorzsalék)
• 10 dkg cukor
• 5 evőkanál rum
• 5 dkg mazsola
• 4 evőkanál málnaszörp
• 3 evőkanál puha vaj
• 1 evőkanál holland kakaó
• 5 dkg darált dió
Reszelt csokoládé a bevonathoz.
A cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt sziruppal. Hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek, közben a puha vajat keverd el a dióval és a kakaóval, és morzsold össze a masszával. Formázz golyókat belőle, és hempergesd meg csokireszelékben
.
.
.
Baunty
1 dl tej
1 ek gríz
4 dkg vaj
4 dkg cukor
6 dkg kókuszreszelék
10 dkg csoki olvasztva
Felfőzzük a tejet a vajjal és a cukorral.
A grízt és a kókuszreszeléket belekeverjük és pihenni-hűlni hagyjuk 20 percig.
A masszát a hűtőbe tesszük annyi időre, hogy teljesen lehűljön.
Téglalapokat formázunk belőle és gyorsan leöntjük a csokival.
Megszórjuk egy pici kókusszal
.
.
.
Sport szelet (1,5 adag!)
75 dkg darált keksz
30 dkg Ráma
2,5 dl tej
50 dkg cukor
1 rum aroma (lehet több is!)
40 dkg darált dió
Kakaópor izlés szerint (jó sötét legyen a massza)
A hozzávalókat összefőzni, sütőpapírral kibélelni egy mélyebb peremes tálcát, beleönteni a masszát, majd a tetejére csokimázat tenni
.
.
.
Hozzávalók:
- a tésztához: 50 dkg lsizt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 tojássárgája, 4,5 dl tej
- a krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3-3 evőkanál rum, baracklekvár és kakaópor
- a tetejére: 4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával, és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab, kb. 30 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
.
.
.
Lajcsi szelet
Tészta hozzávalói és készítése: 2 ek. kakaópor, 2 ek. méz, 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 5dkg vaj, 40dkg liszt, 2 k.kanál szódabikarbóna. A liszten kívül mindent egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 * 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Krém hozzávalói : 1cs. vaníliás puding, 1cs. puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 * 3 dl tej, 1 van.cukor, pici rum, vagy rum aroma, 25 dkg margarin, 20dkg porcukor. Krém elkészítése : A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom. . . .
Bounty szelet
30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 8 egész tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vanilíás cukor citromhéj, 1 cs. vanília ízű nem főzős pudingpor, kakaópor, 4 dl tej, kókuszreszelék
Elkészítjük a főzés nélküli pudingport 4 dl tejjel.
A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a van. cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel elkeverjük. A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet.
Ennek a masszának a negyedét külön vesszük és kakaóport szitálunk bele.
A sárgán maradt masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rákanalazzuk a kakaós masszát és márványozzuk. Ennek a tetejére osszuk el a pudingot és azt is márványozzuk ( én villával csináltam )
180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, még forrón szórjuk meg bőven kókuszreszelékkel.
36 * 27 cm-es tepsiben sütöttem.
Ha nagyon krémesre szeretnénk akkor keverhetünk 2 pudingot 8 dl tejjel is :)
Nagyon finom, puha, omlós kevert tészta
.
.
.
Bounty szelet II.
Tészta:
15 dkg porcukor
25-30 dkg liszt
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 ek. kakaó
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
5 dkg olvasztott vaj
Sárga krém:
6 tojássárgája
3 ek. liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 db étcsokis tortabevonó
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk.
2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, s sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, elegyítjük a habosra kavart Rámával.
Tetejét tortabevonóval leöntjük.
.
.
.
Darált keksz / bigacsiga2
Hozzávalók : 70 dkg finom liszt , 20 dkg margarin/vaj , 20 dkg kristálycukor , fél csomag sütőpor , 1 citrom héja + leve , 2 egész tojás ,tej
1-2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük.
Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a tojásokat.
Szintén gyors mozdulatokkal annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.
Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg túlságosan a margarin.
A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.
Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát két fele és a másik felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.
Ha még cifrábbra akarjuk akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni.
Formázás:
Ezt a sütit eredetileg a húsdarálóhoz való feltéttel lehet formázni. Darálon jön ki csíkban a sütemény és a megfelelő méretű darabokra vágod, hajlítod. Majd közepes hőfokon (160-180 fok) 15-20 percig kell sütni
.
.
.
Kinder bueno
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
6 evők. cukor
1 evők. étolaj
2 evők. liszt
2 evők. zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
kb. 1/2 üveg mogyorókrém
háztartási keksz
Krém: 1/ 2 liter tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
3 evők. liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
2 dl tejszín
Elkészítés:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük.Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
Krém készítése : A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűírtjük. A krémet elfelezzük és egyik feléhez az olvasztott csokoládét adunk. A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margarint simára keverjük, elfelezzük és a két krémhez adjuk.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Édesszájúaknak ajánlom! Ha valaki nem szeretné olyan édesre készíteni, az ne tegye bele a krémjébe mind a 25 dkg cukrot.
Tipp : A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha elötte egy kicsit mikróba téve felmelegítjük.
.
.
.
Kókusz szelet / Timi 30 receptje és fotója az NLC-ről
Tészta:30dkg liszt,1/2cs sütőpor,2ek kakaópor,15dkg porcukor,1tojás, 15dkg margarin
Töltelék:6db tojásfehérje,20dkg porcukor,20dkg kókuszreszelék
Krém:6tojás sárgája,3ek liszt,3dl tej,4cs van.cukor,25dkg margarin,
20dkg porcukor, csoki reszelék
Elkészítés: A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük,
majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni,
akkor tegyünk bele 2-3ek tejet.
A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot és jól elkeverjük.
A kókuszt is belekeverjük.
A két cipót vékonyra kinyújtjuk a tepsit kikenjük margarinnal és beleterítjük
az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket, beterítjük a másik lappal.
Közepes lángnál 20percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém készítése: a tejet elkeverjük a tojás sárgákkal, a van.cukorral, liszttel,
és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral elkeverjük ,a kihűlt krémet hozzáadjuk, és csomómentesre
eldolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, csoki reszelékkel
megszórjuk.(a közepe olyan lesz mint a bonty csoki)
.
.
.
Krémes hókocka
1 dkg szalakáli
3 ek.cukor
10 dkg margarin
kevés só
1 tojás
kevés tejföl
A krémhez:
5 dl tej, 20 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs.vaniliás cukor
4 ek.liszt
A tésztához a lisztet, a szalakálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. Három egyforma cipóra osztjuk, és nagy gáztepsiben három vékony lapot sütünk belőle.
A töltelékhez 1/4 liter tejet 10 dkg vaniliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral.
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítunk, és egy éjjelen át így hagyjuk. Reggel levéve a szalvétát a tésztát dúsan meghintjük vaniliás porcukorral. Négyszögekre vágva kínáljuk.
Hozzávalók:
A sárga tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor.
A barna tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
Barack lekvár
A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem. A sütőporos lisztet lazán hozzáadom. A tojások fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába. Utána a barna tésztát elkészítem ugyan úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá.
A formákat ki kell kenni olvasztott vajjal és egy kevés liszttel megszórni, a masszát a képen látható módon nyomózsákkal a formákba tölteni. A kész lapokat ki kell hűteni és utána lekvárral megkenni, a felső rész tetejét is lekvározni, csokival behúzni.
.
.
.
.
.
.
Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg Ráma margarin
20 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg dió
10 dkg mazsola
5 dkg csoki
20 dkg vegyes cukrozott gyümölcs (vagy birsalmasajt)
A cukor felével felverem a tojások fehérjét, a másik felével kikeverem a Rámát és a tojások sárgáját. A csokit és a gyümölcsöt kis kockára vágom, a diót durvára, majd ezeket jól összekeverem és óvatosan a habba forgatom. A sárga tésztával és a liszttel összekeverem és sütőpapírral bélelt őzgerinc formában 180 °C-on megsütöm. Ha a teteje gyorsabban pirul, mint ahogy a közepe sül, alufóliával letakarom.
Ha megsült deszkára borítom, lehúzom róla a papírt és csokimázzal bevonom.
.
.
.
Kakaós kevert
Hozzávalók:
1 tojás
25 dkg cukor
5 dkg Ráma
¼ l tej
4 dkg kakaópor
25 dkg liszt
1 sütőpor
Általában a hozzávalókat belerakom egy turmixgépbe (a Rámát olvasztva), és jó alaposan összekeverem. (Vagy egy mixelőrúddal teszem ugyanezt.) Egy sütőpapírral bélelt közepes (lasagna) tepsiben kb. 200 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt ketté vágom és lekvárral vagy krémmel megkenem, a tetejét porcukorral megszórom vagy fehér csokival bevonom.
.
.
.
Néger kocka
Hozzávalók
A tésztához:
4 tojás sárgája, 20 dkg. cukor, 12 dkg. zsír, 2 dkg. kakaó, 1 1/2 dl. tej, 25 dgk. liszt, 1 sütőpor.
A habhoz:
4 tojás fehérje, 20 dkg. cukor.
A mázhoz:
20 dkg. cukor, 2 evőkanál kakaó, 5 evőkanál tej, 10 dkg. vaj.
Elkészítés:
A tészta
A 4 tojás sárgáját 20 dkg. cukorral, 12 dkg. zsírral, 20 dkg. kakaóval jól kikeverjük, 1 1/2 dl. tejet, 25 dkg. liszet, 1 sütőport adunk hozzá. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és forró süőben megsütjük. Ha megsül, megkenjük baracklekvárral és még melegen a következő habot tesszük rá:
A hab:
4 tojás fehérjét 20 dkg. cukorral fém habverő tálban verni kezdünk, majd amikor félig felvertük, gőzön folyatjuk. Ezt úgy kell, hogy egy lábasban vizet forralunk, és ennek a etejére esszük a habverő tálat. Vigyázzunk, nehogy a forró vízbe érjen, csak a gőze érje a tálat. A sütemény tetejére kenjük a kész habot, és lassú tűznél szárítjuk. Kivesszük a sütőből, megvárjuk míg kihül, és a tetejét a kövekező mázzal kenjük be:
Máz:
20 dkg. cukrot 2 kanál kakaót 5 kanál tejben sűrűre főzünk. Levesszük a tűzről, picit hülni nagyjuk, és 10 dkg. vajat keverünk bele. A kihült hab tetejére öntjük.
.
.
.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!