Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Pudingos kevert

2.csomag vanilia pudingot, 5,ek.cukorral, 7.dl.tejjel megfőzünk. Hagyjuk az edényben kavarás nélkül teljesen kihülni. 5.tojássárgáját, 25.dkg, cukorral, 1.vanilia cukorral, és 1.dl.tejjel habosra kavarunk. Hozzáadunk, 1dl.étolajat, 25.dkg.lisztet, 2.ek.kakaót, 1.cs.sütőport, és felvert fehérjét. Zsirozott,lisztezett tepsibe őntjuk, elegyengetjük. vizes kiskanállal, rászaggatjuk a kihült, pudingot. Sütőbe. Ha kisült, a forró tészta tetejére kenünk, 1.nagy tejfölt, amit elkavarunk,4.ek, porcukorral, és 1.vanilia cukorral. Kicsit visszatesszük, mig szilárdul a teteje. Csokit reszelünk rá. Bármilyen pudinporral jó, ha csokis akkor a tésztába ne tegyél kakót. Nagyon finom, gyors, és egyszerú. Jó sütést.

.

Pudingos kevert

.

Cukorbevonó, nyújtható - tejporral

1./ Hozzávalók:

30 dkg porcukor
10 dkg tejpor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
3-4 evőkanál víz (szükség szerint)

Elkészítés:

Az adalékokat gyúrjuk össze, ha színezni szeretnénk, ételfestékkel színezhető is.
Használat előtti napon készítsük el, tartsuk hűtőben, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, mert a kéz melegétől hamar megpuhulhat!
A massza nyújtható, formálható.

Személyes tapasztalat:

másnapra megkötött a massza, mint a beton (az enyém legalábbis igen, a kezem melegétől esze ágában sem volt megpuhulni...). Ehhez mikróban egy kicsit rá kellett melegíteni, de csak éppen egy kicsit, mert ha nagyon felmelegítjük, megolvad, a cukorszemcsék karamellizálódnak foltokban.
Ezt sajnos már nem tudjuk eltüntetni, és trükközhetünk a díszítéssel, hogy eltüntessük a barnás kis foltokat.
Nyújtani úgy a legjobb, ha deszkánkat vékonyan beolajozzuk, meghintjük egyenletesen porcukorral.
Mérjük le a torta átmérőjét, adjuk hozzá a magasságának a dupláját, és kb. 6-7 cm-rel nagyobb kerek lapot nyújtsunk ki.
Nyújtófára hajtva helyezzük a torta fölé, és az előzőleg vajkrémmel megkent tortára illesszük rá, majd simítsuk el a tetején, oldalán egyaránt.
A felesleget vágjuk le alul körben éles késsel.
Ha ragadna a massza munka közben, olajozzuk be kissé a kezünket, és a sodrófát is.

Ez a mennyiség 50 dkg masszát ad ki, és egy 26-28 cm-es torta bevonására elegendő.

2./ Hozzávalók:

18 dkg tejpor
7 dkg cukor
6 cl víz
pici olaj

Elkészítés:

A cukrot a vízzel sziruposra főzzük, hozzáadjuk a tejport, majd az olajat, és jól összegyúrjuk.
Ugyanúgy lehet vele dolgozni, mint az előző recept szerinti bevonóval.

3./ Hozzávalók:

2 pohár porcukor
2 pohár tejpor
1 pohár cukrozott sűrített tej
¼ csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, ha szükséges, színezzük, majd vizes kézzel formázzuk.
50 dkg lesz belőle.

.

.

Fondant pillecukorból (Marshmallow - fondant)

Hozzávalók:

30 dkg fehér pillecukor (Marshmallow) kis darabokra vagdalva
30-35 dkg gyári, finom porcukor kb. 3 dkg étkezési kukoricakeményítővel átszitálva
2 evőkanál víz
sütőmargarin az olvasztáshoz, az edény vastagon való kikenéséhez, és a gyúráshoz, és nyújtáshoz a kézre
étkezési kukoricakeményítő a gyúráshoz, és nyújtáshoz a munkalap felületére

Elkészítési idő: 8-10 perc

Elkészítés:

A pillecukrot egy alaposan kikent, mikrózható edénybe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és felolvasztjuk a mikróban .
Kb. 20-30 mp-ig melegítsük, keverjük át fakanállal, amit előzőleg margarinnal bekentünk, hogy ne ragadjon rá az anyag.
Ismételjük 2-3 alkalommal, míg teljesen lágyra, folyósra felolvad (kb. 2.5 perc általában).
A porcukor ¾-ed részét először lassan, adagolva adjuk hozzá, és amikor már nem annyira meleg, kézzel gyúrjuk össze, a maradék cukorral állítva be az állagát.
Ragadni fog, ezért, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, a tetejére is szórjunk bőven porcukrot.
A felületet, amelyen gyúrjuk, szintén kenjük át alaposan, és szórjuk meg keményítővel, majd lassacskán a széléről befelé forgatva a masszát, gyúrjuk össze. Kezünket többször jól kenegessük meg margarinnal.
(Első alkalommal könyékig ragadtam tőle, és azt is megbántam, hogy hozzáfogtam, aztán módosítottam a módszeren. Abban a tálban szórtam rá a porcukrot, amelyikben megmelegítettem, és a robotgép dagasztó spiráljával kevertem el először a nagyját, végül kézzel gyorsan átgyúrtam munkalapon. A spirált vajjal kentem be a munka előtt.Pillanatok alatt kész lett.)

Mire a porcukrot felveszi, szépen összeáll, és puha, rugalmas, könnyen kezelhető, formálható massza lesz belőle, gyurma állagú, amelyet jó vékonyra ki tudunk nyújtani.
Nyújtáskor a sodrófát is érdemes bekenni margarinnal.
Amennyiben a massza nem akarna összeállni, vagy túl sok cukor került volna bele, amitől szakadozik, akkor érdemes egy pici vizet adni hozzá, visszatenni pár másodpercre a mikróba, és újra átgyúrni.
A massza állagát még meleg állapotában tudjuk megfelelően beállítani.
60-65 dkg buborékos, szivacsos szerkezetű, sima felületű fondant masszát kapunk, amely bőven elegendő egy 26-28 cm átmérőjű torta bevonására, 2.5 mm vastagságban.
A legvégén margarinos kézzel gyúrjuk át a masszát, csomagoljuk be légmentesen folpackba, és tegyük hűtőbe
Másnapra a puha massza kellőképpen megkeményedik.
Ha nagyon keménnyé válna, pár másodpercre tegyük ismét mikróba langyosodni, és ismét gyúrható lesz (a kezünkre vigyázzunk, nehogy túlzottan felmelegítsük!)

Ízesíthető is aromával, pl. mandula aromával, ekkor olyan lesz, mint a marcipán, ételszínező festékkel színezhetjük.
Folyékony adalékokkal óvatosan bánjunk, hogy ne hígítsuk fel vele az anyagot.
Olvasztott csokit is adhatunk hozzá 1-2 evőkanállal, vagy kakaóport (ebben az esetben a porcukorral szűkösebben bánjuk).
Amennyiben színes pillecukorral dolgozunk, a színektől függően kapjuk a fondant alapszínét.
Gyárthatunk belőle díszítő elemeket, virágokat, figurákat . A kész figurákat levegőn hagyjunk megszáradni.

A kidolgozott masszát légmentesen, folpackba alaposan csomagolva sokáig eltarthatjuk hűtőben, tulajdonképpen addig, amíg a cukor szavatossági ideje a csomagoláson fel van tüntetve.
Bármikor újra elővehetjük, és ismételt használatkor a mikrós lágyítást alkalmazzuk.

A torta bevonása előtt kenjük át a torta felületét vajas kémmel, hagyjuk kissé megszikkadni, majd kissé nedvesítsük meg, és úgy tegyük rá a bevonatot, könnyebben igazíthatjuk el rajta.

Folyékony tortabevonó is készülhet belőle, kevesebb porcukorral, és kicsivel több vízzel, ebben az esetben gyorsan kell vele dolgozni, mert még melegen kenhető az állaga, és hamar megdermed. Ilyenkor közvetlenül a tésztára kerüljön, nem krémes felületre, mert azt megolvasztja.

.

.

 Nyújtható fondant bevonat készítése

Hozzávalók:

90 dkg nagyon finom, lisztesre szitált porcukor
10 dkg étkezési keményítő (kb.) – a kettő mennyisége legyen 1 kg
1.2 dl glükóz szirup
6 cl víz
1.3 dkg zselatin
3 dkg fehér növényi zsiradék (pl. kókusz zsír)
1.5 cl glicerin (patikában kapható)
aroma, színezék tetszés szerint, koncentrált festék legyen

Elkészítés:

A vízbe áztatott, kis lángon langyosra feloldott zselatinhoz adjuk a glükózt, a glicerint, a zsiradékot, (színezés esetén a festéket cseppenként), és kb. 40 °C-ra felmelegítjük.

A keményítővel elkevert, szitált porcukor felével elkeverjük, majd a többi cukros keveréket fokozatosan hozzáadva, kigyúrjuk.
Ha kemény lenne, kis vízzel lágyítjuk, ha nagyon puha, a keményítős cukorból adjunk hozzá. Akkor jó, ha már nem ragad a kézhez. Amennyiben nagyon ragadna, és nehezen tudnánk vele dolgozni, a zsiradékkal kenjük be kezünket is.

Szobahőmérsékleten, légmentesen csomagolva tároljuk, felhasználás előtt gyúrjuk át!

Szép fehér, jól formázható, nyújtható anyagot kapunk, bevonásra, virágok, figurák készítésére alkalmas.
Természetesen ezt a mennyiséget arányosan növelve pl. duplájára, igényünknek megfelelően készíthetjük el.

A masszát porcukorral, vagy keményítővel hintett felületen nyújtsuk ki, vagy két réteg fólia között.
Gyorsan dolgozzunk vele, mert ha már kinyújtottuk, hamar szárad, és törékennyé válik.
A figurákat a torta díszítése előtti napokban elkészíthetjük, és amikor a bevonásra kerül sor, a kinyújtott bevonatot azonnal borítsuk a tortára, és igazítsuk el rajta. Előtte azonban a fondant alatt a tortát vajkrémmel kenjük be egyenletesen, és amikor már teljesen megdermedt a krém, akkor helyezzük rá a bevonót.
Egy átlagos, kb. 26-28 cm átmérőjű tortához kb. 60 - 70 dkg fondantra lehet szükségünk, ez egy kisebb tortára elegendő.

Vajkrém:

15 dkg vaj/margarin 25 dkg porcukorral, 1 csomag Bourbon vaníliás cukorral jó alaposan kikeverve, hogy kristálymentes legyen, közben kis tejszínt/tejet adhatunk hozzá lágyítani.

Glükóz szirup

Glükóz szirup kapható reform boltokban, vagy egyéb más üzletekben, a diabetikus termékeknél keressük. Helyettesíthető Golden Syruppal ( pl.Tescóban, vagy bárhol található).
Patikában kapható kristályos glükóz, amelyhez annyi vizet kell melegítés közben adni óvatosan adagolva, amennyit felvesz.

Mi is elkészíthetjük:
10 dkg kristálycukrot 6 cl vízzel összeforralunk, majd hideg vízzel kiegészítjük kb. 1.5 dl-re, és úgy sűrítünk kicsit rajta. Ha közben adunk hozzá egy kis mézet, elkerülhetjük a későbbi kikristályosodást.

.

.

.

Cukormassza hozzávalói:
1 ek zselatin
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
porcukor, amennyit felvesz

Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat.
A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig míg teljesen szétolvad benne. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre (nekem 1 kg porcukorból bő 100 gr-i maradt). Csomagoljuk fóliába be, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot.
Mikor elővettem elég keménynek találtam, ezért gyúrtam még bele margarint, ezt úgy oldottam meg, hogy kezemet bekentem margarinnal vastagon, és úgy gyúrtam át egy kisebb adag masszát, így már jónak találtam.
Bevonásra nekem sokkal jobb volt mint a házilag készített fondantom, a kisvirágok jól formázhatóak vele, szép vékonyra lehet nyújtani.

Ui: ne törekedjünk arra a begyúráskor, hogy egyáltalán ne ragadjon, hagyhatjuk jó lágyra, mostanában már abban az edényeb gyúrom be amibe eredetileg szitálom a porcukort, ez egy tupperes kelesztőtál, nekem ebben sikerül a legobban kidolgozni (próbáltam már zománcos keverőtálba is, kinszevedés volt) , ugyan úgy gyúrom, dagasztom benne mintha kelt tésztát dagasztanék, mikor már kezd gombóc alakot ölteni, akkor abbahagyom a porcukor adagolását, de még gyúrom pár percig, de ekkor még ragad rendesen. Miután pihentettük elég sok margarnit gyúrok bele, az adagját nehéz meghatározni, mert mindig annyit gyúrok be margarinnal amenyit fel akarok használni, érezni lehet hogy mikor jó az állaga, a sok gyúrástól(akár 2-4 perc), és a margarinozástól rugalmasabbá válik.

.

.

 

Marcipános szelet

 

Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 dl tejföl.

Krém:

25 dkg margarin,25 dkg porcukor, 25 dkg búzadara,1 keserűmandula aroma.

Teteje:

7 evőkanál kakaó,7 evőkanál porcukor,4 evőkanál forró víz,10 dkg vaj.

 

Elkészítés:

Tészta:

A tojást és a margarint jó habosra keverjük,hozzáadjuk a porcukrot,és állandó keverés mellett beledolgozzuk a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, és legvégül a tejfölt. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 30 percet sütjük.

Krém:

Margarint gőz fölött felolvasztjuk,hozzáadjuk porcukrot,búzadarát,mandula aromát. Nem kell se sütni, se főzni,hagyjuk a búzadarát megdagadni, hogy kenhető sűrűségű legyen.

A kihűlt tésztát ketté vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krémrt, beborítjuk a felső lappal, majd erre kenjük a csoki mázat.

Teteje:

Kakaót,porcukrot,forró vizet,vajat összemelegítjük. Ha kissé kihűlt tésztára kenjük.Nem szárad ki,könnyen szelhető lesz.
Legalább egy éjszakát hagyjuk pihenni, mert a dara akkor tud megpuhulni, és úgy lesz valósághű a "marcipán".

.

.

.

Amerikai krémes

Fini!!!

Recept :

7tojássárgáját,20dkg cukoral,20dgk lisztel,1cs.sütőporal,2evőkanál kakaóporal 13evk-ál vízel össze keverjük.180fokon 20percig sütjük. Közbe meg csináljuk a krémet:7tojás fehérjéből,10evk-ál cukorból kemény habot csinálunk.A pudingot megfőzzük a 6dl tejjel.Majd forrón összekeverjük a tojás fehérjével.A tésztát kivesszük és rá simitjuk a krémet.Visszatesszük a sütőbe 15percig ki veszük ha kihült rá simitjuk a tejszínhabot,ki milyet szeret ,de a hulala a jobb mert az tartós .:-)NAGYON FINI!!!!.

.

.

.

Lajcsi szelet másként..

 hobbi,,,Lajcsi szelet másként..

30 deka porcukrot, 3 egész tojást,3 evőkanál folyékony mézet, 10deka olvasztott margarint,összegyúrunk 60 deka liszttel, amiben elkevertünk 3 evőkanál Holland kakaót, és másfél teáskanál szódabikarbónát ha kemény lenne, kevés tejföllel lazítjuk. Négy lapot sütünk belőle.
töltelék: 2 vanília puding 6 deci tejjel megfőzni, 1 puncs puding, 3 deci tejben megfőzni, 30 deka porcukor, másfél ráma, jól kikeverni, egy harmadához a puncs puding, két harmadához a vanília puding megy ha kihűlt, betöltjük, kicsit lenyomatjuk, jó ha áll egy ideig, majd csokival bevonjuk..

.

 lajcsi szelet mégegyszer 

2 evőkanál mézet, 5 dkg vajjat,2 tojást,20 dkg cukort,2 evőkanál kakaóport, gőz fölött jól kikavarjuk.majd adunk hozzá 40 dkg lisztet és 2 kávéskanál szódabikarbónát.és 5 percig keverjük,majd hagyjuk kihűlni és három lapot sütünk belőle a tepsi hátán sütöpapiron.Elkészitjük a krémet: 1 puncs izű pudingot és 1 vaniliás pudingot megfözünk 3 -3 dl tejbe jól sűrűre és hagyjuk kihűlni . 25 dkg rámát kikavarunk 20 dkg porcukorral. a puncs pudingot izesítjük rumaromával a vaniliás pudingot vanília cukorral izesítjük. A kikavart margarint elfelezzük és a felét a puncs pudinghoz a másik felét a vaniliáspudinggal kikavarjuk és ezzel megtöltjük a lapokat.A legfelsőre nem teszünk csokimázt. Hűtőbe hűtjük ezalat puhulnak a lapok is. Porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat

.

.

.

Nápolyszeletes süti

 

Kép 902
.
 7 tojás fehérje,1 csésze összevágott dió,1csésze rahat(gyümölcsszerű,kockára vágott es porcukorba forgatott édesség),1 csésze mazsola 1 csésze cukor 1 csésze liszt,1 sütőpor.ebből lapot sütünk. KRÉM:7 tojás sárgája 2 kanál tej 10 dkg porcukor.Kályha szélén főzzük ,mig olyan lesz mint a majonéz.1 csomag vajat vagy margarint 10 dkg porcokorral kikavarjuk.mikor kihült a főzött krém összekavarjuk a vajas cukorral. ÖSSZERAKAS:1 nápolyszelet lap(ezt készen veszem)rá egy része a krémnek utána a tészta,rá a másik fele a krémnek és befedjük nápolyszelettel. A tetejére csokimáz de aki szereti az tehet rá citrom mázat is (úgy is  nagyon finom)
.
.
.
3 bit szelet
3 bit szelet
 

Tészta: 5 tojás fehérje,20 dkg cukor, 15 dkg dió, 4 evőkanál liszt, 1 cs. sütőpor
A fehérjéből kemény habot készítünk,tovább verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a diós-lisztes-sütőporos keveréket. Tepsibe öntjük és 200 fokon megsütjük.
Krém: 5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 2 cs. vaníliás puding, 1 evőkanál zselatin,7 dl tej, 1 margarin,1 cs. háztartási keksz valamint kevés tej és kávé.Tetejére tejszínhab.
A tejet feltesszük forrni, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral,a tejből teszünk hozzá és belekeverjük a pudingport is. A zselatint beáztatjuk egy kis vízben( kb. fél deci).
A felforrt tejhez keverjük a tojásos masszánkat és hozzáadjuk a zselatint is.Ha kihűlt a krém belekeverjük a margarint.
A tésztára rákenjük a krém felét,megpakoljuk a keksszel,amit előzőleg beleteszünk tej-kávé keverékbe.Ha ez meg van a maradék krémbe kakaóport keverünk és ezt a kekszre kenjük. A tetejére tejszínhab kerül,majd csokireszelék.

.

.

.

zserbó

Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi.
Töltelék: kb: 30-40 dkg dió, ízlés szerint cukor, citromhéj, baracklekvár
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl).
Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
A tésztát négy részre osztjuk. Kinyújtjuk a tepsi méretére az elsőt,megkenjük lekvárral,megszórjuk a dióval,jön a következő tészta majd dió amíg el nem fogy mind a tészta.Ezután megszúrkáljuk és kelesztjük fél órát,majd 200 fokon megsütjük.Ha kihűlt csokimázzal be lehet vonni.
Ez az adag egy nagy gáztepsi méretre felel meg.

.

.

.

Szivárvány szelet

Hozzávalók

 

 Tésztához

9 db tojás
33 dkg kristálycukor
2 csokis pudingpor
2 vaníliás pudingpor
2 puncs pudingpor
3 kk. sütőpo

r

  • Töltelékhez

    2 puncs pudingpor
    2 csokis pudingpor
    6 ek. kristálycukor
    12 dl tej

  •  

  • Elkészítés

    3 tojásfehérjét felverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 3 tojássárgát, a 2 csokis pudingporral elkevert 1 kk. sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütjük. Ha kisült, rögtön levesszük róla a sütőpapírt. Én alufóliával szoktam kibélelni a tepsit. Ugyanígy készül el a vaníliás és a puncsos piskóta is. Elkészítjük a pudingokat is. A puncs pudingba belekeverünk 3 ek. kristálycukrot, majd apránként kevergetve hozzáöntjük a 6 dl tejet. Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik. Egy tálcára tesszük a kakaós piskótalapot, rákenjük a még meleg puncs pudingot. Rátesszük a vaníliás lapot, csak ekkor kezdjük el a csokis pudingot készíteni. A 2 csokis pudingot összekeverjük a 3 ek. kristálycukorral, majd a 6 dl tejjel, és szintén sűrűre főzzük. Még melegen rákenjük a sárga piskótára, majd erre kerül a puncsos piskóta. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    .

    .

    .

     


    Elkészítése:
    3 tojásfehérjét felverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 3 tojássárgáját, a 2 csokis pudingporral elkevert 1 kk. sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kisütjük. Ha kisült, rögtön levesszük róla a sütőpapírt. Én alufóliával szoktam kibélelni a tepsit. Ugyan így készül el a vaníliás és a puncsos piskóta is.
    Elkészítjük a pudingokat is. A puncs pudingba belekeverünk 3 ek. kristálycukrot, majd apránként kavargatva hozzáöntjük 6 dl tejet. Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik. Egy tálcára tesszük a kakaós piskótalapot, rákenjük a még meleg puncs pudingot. Rátesszük a vaníliás lapot, csak ekkor kezdjük el a csokis pudingot készíteni. A 2 csokis pudingot összekeverjük a 3 ek. kristálycukorral, majd a 6 dl tejjel, és szintén sűrűre főzzük. Még melegen rákenjük a sárga piskótára, majd erre kerül a puncsos piskóta. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    .

    .

    .

     Puncskocka Puncskocka


    Hozzávalók:


    9 tojás, 30 dkg kristálycukor, 2 puncs, 2 csokis pudingpor, 2 epres pudingpor, 1 sütőpor, 1 ráma, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél dl rum, 2 vaníliás pudingpor, fél liter tej, 4 ek. kristálycukor


    Elkészítése:
    A 3 tojásfehérjét gőz fölött 10 dkg kristálycukorral felverjük. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd a pudingport, és egy kávéskanál sütőport. Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik kétféle pudingporral is. A kisült tésztát megkenjük krémmel. 1 vajat kiverünk 20 dkg porcukorral, majd 3 tojássárgáját, és fél dl rumot keverjük bele. A két vaníliás pudingport összekeverjük a kristálycukorral, majd a fél liter tejjel. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hidegre kihűtjük. A vajkrémet kanalanként belekeverjük a pudingba. Ezzel kenjük meg a lapokat. A 3 tojás fehérjét felverjük gőz fölött 15 dkg porcukorral, a tésztára simítjuk, majd csokireszeléket szórunk rá.

    .

    .

    .

    Hungária szelet

    Hungária szelet

    Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 30 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg darált dió, 10 ek víz; a krémhez: 1 cs főznivaló eperpuding, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 ek rum, 5 dkg darált dió; tetejére: olvasztott csokoládé, kevés olaj vagy vaj.

    Elkészítés:


    A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, 5 ek vízzel, majd hozzáadjuk a maradék vizet, és habosra keverjük. Beletesszük a lisztet, sütőport és a tojások habját. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a diót. Ez kerül a tepsi aljára, a piskóta a tetejére, és előmelegített, 200 °C-os sütőben megsütjük. A pudingport a tejjel megfőzzük. Ha kihűlt belekeverjük a margarint és a porcukrot, a rummal és a dióval ízesítjük, a piskótára kenjük. Tetejére a gőzön felolvasztott, kevés olajjal elkevert csokoládé kerül (az olajtól rugalmas lesz a máz, nem fog törni a szeletelésnél, és gyönyörű fénye van).

    .

    .

    .

    Kefíres süti

    Hozzávalók:


    -1 doboz kefír -1 kefíres pohár cukor -1 kefíres pohár olaj -2 kefíres pohár liszt -2 tojás -1 sütőpor -1 üveg meggybefőtt -kakaópor ízlés szerint

    Elkészítés:

     A meggyet kimagozom, majd tésztaszűrőben lecsepegtetem, hogy ne áztassa el a tésztát.

     Egy nagy tálban mindent összekeverek, aztán robotgéppel megdolgozom az egészet, hogy szép csomómentes legyen.Kakaópor nélkül is lehet csinálni, de akkor szerintem egy kicsit liszt íze lesz.

     Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd egyenletesen szétkenem benne. Aztán a meggyszemeket ízlés szerint beleszórom.

     Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm takaréktól kicsit nagyobb lángon, de közben tűpróbát is ajánlatos csinálni, mert csalóka.

    .

    .

    .

    Kókuszos Kinder Pingvin

    Ez egy nagyon finom süti, az összetevői már bizonyítják is ezt. Annak ellenére, hogy talán bonyolultnak tűnhet az elkészítése, nem egy komplikált sütemény. A sütik lajstromában valahol az első 10 között van, szerintem.

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    4 tojás,
    10 dkg liszt,
    1/2 sütőpor,
    2 dkg keserű kakaópor,
    2 ek. olvasztott vaj,
    2 ek. víz,
    12 dkg cukor.

    Elkészítés:
    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk. A végén lazán beleforgatjuk az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjehabot. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20X30 cm-es tepsit, belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. Mivel nagyon vékony a piskóta, cérna segítségével lapjában félbe vágjuk. Krém: 1 tubus sűrített tej, 2 dl. tejszín, 4 ek. kókuszreszelék, 2 tk. zselatin amit 6 ek. vízben megmelegítünk. A sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit karamellizálódik, langyosra hűtjük majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor már majdnem kemény a hab, lassan belecsorgatjuk a sűrített, karamellizálódott tejet. Ezzel keményre verjük. A végén lazán belekeverjük a kókuszreszeléket. Megtöltjük a krémmel a piskótát, csokival bevonjuk és kókusszal díszítjük. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

    .

    .

    .

     Marcipános-trüffel torta

    .Hozzávalók:Piskóta:2tojás,5ek. víz,15dkg cukor,1/2 cs.sütőpor,10dkg liszt,5 dkg holland kakaópor,só A tojásokat szétválasztom,és a fehérjéket,egy csipet sóval kemény habbá verem.A sárgákat, a vízzel összehabosítom,majd beleteszem a cukrot,és mixerrel fehéredésig keverem.Ebbe kanalanként keverem bele a kakós-sütőporos-lisztet.A végén óvatosan beleforgatom a kemény tojásfehérje habot is.Egy tortaformát kivajazok,kilisztezek,majd a tésztát egyenletesen eloszlatom benne.Előmelegített sütőben,tűpróbáig sütöm. Krém:5dl habtejszín,35dkg étcsoki(minél magasabb kakaótartalmú),1ek. vaj,1kk. étkezési zselatinA csokit vízgőz felett megolvasztom a vajjal.Közben a tejszínt felforralom,majd az olvadt csokira öntöm és addig keverem amíg egy egynemű masszát nem kapok.Egy éjszakára mehet a hűtőbe,azalatt kissé besűrűsödik.Másnap mixerrel kemény habot verek belőle.A zselatint egy pici melegvízben feloldom,és folyamatos keverés mellett ezt is lassan belekeverem.Marcipán:14dkg búzadara,8ek.forralt tej,10dkg vaj,30dkg porcukor,20dkg darált keksz,6mokkáskanál mandulaaroma.A búzadarát leforrázom a tejjel,és a felolvasztott vajjal, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozom.A masszát két alufix között kb 3mm vastagra nyújtom,és a tortaforma segítségével kört vágok ki belőle. Ez a jólbevált recept,de aki nem akar evvel szórakozni,és van rá pénze ,vegyen eredeti marcipánt,de szerintem ez is tökéletes.A kihűlt tortát két részre vágom,majd az egyik lapot megöntözöm csokisziruppal,amit kb egy dl vízből,8dkg cukorból,és 2ek kakaóból áll,amit felére beforralok.Erre rákanalazom a krém felét,majd a marcipánlap jön,és a krém másik fele.Egy pici krémet meghagyok a torta oldalára is.A torta oldalát a maradék krémmel bevonom,és csokis kekszmorzsával beszórom.A felső lapot csokival bevonom,majd 1 dl tejszínnel , csokidíszekkel,csokiforgácsokkal,és a maradék marcipánnal díszítem.

    Címkék:

    Kommentáld!

    Ez egy válasz üzenetére.

    mégsem

    Hozzászólások

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu