Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Rendkívül érdekes tanulmány eredményeit mutatták be a hétvégén Kamerunban, az egyik nagy hotelben, ahol egy HIV és AIDS ellenes, szexualitást kutató csoport, a Cross Generational Sex (CGS) tartott sajtótájékoztatót. Eddig a legtöbben azt hitték, hogy a HIV és az AIDS öröklés útján, kábítószer-fogyasztók és főleg a homoszexuálisak között terjed nagy arányban, ezzel szemben a kameruni adatok azt bizonyítják, hogy egyre  nagyobb százalékban heteroszexuális kapcsolatban kapják el a fertőzöttek eme halálos betegséget. Ennek hátteréről beszélt a CGS projektvezetője, Vitalis Tanteh, aki azt is elmondta, hogy a lányok között jóval nagyobb arányban megfigyelhető ez a jelenség, mint a fiúknál.

A tanulmány szerint az egész dolog mögött a „cukros bácsi” jelenség (ezt Tanteh nevezte így) áll, amely azt jelenti, hogy 30 évnél általában jóval idősebb férfiak létesítenek kapcsolatot 15-25 év közötti lányokkal. Egy 2004-es felmérés szerint a 25-29 év közötti nők 10%-a fertőzött a HIV vírussal Kamerunban, ami több mint kétszerese a hasonló korú férfiak arányának. A 20 és 24 év közöttiek esetében még megdöbbentőbb a helyzet, a lányok 8 %-os fertőzöttségi arányával szemben a fiúk között csak 2.5 % ez a szám. A CGS szerint ehhez a megdöbbentő arányhoz nagymértékben járulnak hozzá a „cukros bácsik”, akik az alig 15 éves lányokat is az ágyukba csalják különböző ígéretekkel. Ezek, az átlagosan 17 hónapig tartó kapcsolatok a legritkább esetben szólnak a szerelemről (hiába a hosszú időtartam), mindkét fél számára üzletről van szó.

A férfiak, otthon meg nem kapott vágyaik kielégítésére használják fel a fiatal partnereket, míg a lányok számára a pénz, az ajándékok, saját lehetőségeik növelése és a házasság reménye jelenti a vonzerőt egy ilyen kapcsolatban. De mivel egy efféle viszonyban a pénzzel rendelkező férfi diktál, ő határozza meg a szexuális együttlét formáját is, amely ennek köszönhetően szinte minden esetben védekezés nélkül történik. Visszautasítani ezt nem lehet, hiszen rengeteg olyan információ áll a CGS rendelkezésére, miszerint az idősebb férfiak ronggyá verték partnereiket, mert azok megtagadtak bizonyos dolgokat. De, hogy annyira ne tiporjuk sárba a férfitársadalmat, az is hozzátartozik a képhez, hogy egyre nagyobb a „cukros nénik” száma is, akik megfelelő anyagi háttérrel rendelkező fiatal fiúkat zsákmányolnak ki szexuálisan és anyagilag is. Megoldási javaslatként a felszólalók a szülők és a pedagógusok szerepének növelését javasolták, valamint a kormány szerepét is firtatták, amely intézkedéseivel jó táptalajt ad a társadalmi erkölcsök romlásának. Elég ironikus módon az előadás végén oktató jellegű előadásokra is sor került, amelyet éppen egy kormányzati intézmény tartott.

Forrás: http://www.mindennapiafrika.blog.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu