Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Az afrikai országok 1990 és 2005 között nagyjából annyi pénzt háborúztak el - 284 billió dollárt -, mint amennyi anyagi segélyben részesültek ezen időszakban - mutatta ki az Oxfam International angliai központú nemzetközi segélyszervezet.

Az Afrika hiányzó billiói (Africa’s Missing Billions) című jelentés becslése szerint az adott időszakban 23 véres konfliktus dúlt Afrikában, s ezek évente átlagosan 15 százalékos gazdasági visszaesést idéztek elő országonként.

Az Oxfam International szakemberei szerint a becslés rendkívül óvatos, valószínűleg még hatalmasabb összegről van szó, de az biztos, hogy az elháborúzott pénzből megoldható lett volna az AIDS, a tbc és a malária okozta egyre terebélyesedő probléma, de a tiszta víz, a higiénia és az oktatás ügyén is óriásit lendíthetett volna.

A segélyszervezet szerint a véres konfliktusok egyik döntő tényezője a nemzetközi fegyverkereskedelem. Ezt támasztja alá, hogy a kalasnyikov gépkarabélyok - amelyek a legnépszerűbb lőfegyverek Afrikában - 95 százaléka külföldről kerül az afrikai kontinensre.

Az ENSZ egy nemzetközi fegyverkereskedelmi szerződés megalkotásán és elfogadtatásán dolgozik. Tavaly 153 ország szavazott a szerződés munkálatainak elkezdésére, egyedül az Egyesült Államok voksolt ellene. Az Oxfam International és más civil szervezetek is egy ilyen fegyverkereskedelmi szerződésért kampányolnak.

(NG Online, MTI)

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu