Kis türelmet...
Túró torta diabéteszesen, cukor helyett glukonont használtam.
2x3 db. tojásból piskóta /alul-felül/
1x4 db. tojásból piskóta középre
Töltelék: fél kg. túró/házi/, citrom reszelt héj, citrom leve, glukonon,4 dl. hulala cukormentes 2 cs.zselatin fix.
Nagyon habosra kikevertem ez került alulra és felülre töltelékként, amire még félbe vágott mag nélküli /mazsola/ fehér szőlőt rakosgattam. Ezt óvatosan belekevertem a krémbe már a piskótán.
Középen: 4 db. tojásól a ketté vágott piskóta, közé 3 dl. cukormentes hulala, 1 tábla diabetikus ét csoki 70%s és kevés glukonon. Össze melegítettem addig, míg a csoki teljesen fel nem oldódott. Nagyon hidegre hűtöttem /mélyhűtőben is volt/ felvertem alaposan úgy jó tíz percet. Megkentem az egyik lapot és megszórtam a már előzőleg megpirított mandula forgáccsal, amit kissé belenyomkodtam erre jött a másik lap és következett a túrós krém másik fele. Ismét fehér szőlő szemek a már leírtak alapján.
Külsejét 3 dl. szintén cukormentes hulala és glukonon, amit habbá vertem és ezzel díszítettem, valamint még kevés pirított mandula forgáccsal.
Nagyon-nagyon finomra sikerült, aminek külön örültem hiszen kissé féltem a glukonon miatt.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 105 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!