Kis türelmet...
20dkg.liszt
1 t.k. sütőpor
15 dkg.vaj. /én 10 dkg. vajat és k.b.5 dkg. fűszeres baromfi zsírt használtam ettől
/nagyon pikáns íze lett/
2 tojás sárgája
van. cukor
reszelt citromhéj
Pihentetjük az összegyúrt tésztánkat, majd jó vékonyra nyújtjuk k.b. késhát vastagságúra és ebből kis korongokat szúrunk ki.
Habhoz:
2 tojás fehérje 15 dkg.cukor és egy teás kanál citrom lé, amit nem teljes kemény habbá kell verni. Kis korongokra habzsákból vagy két kiskanál segítségével halmokat készítünk és 170 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen gyümölcs dzsemmel, lekvárral összeragasztunk 2-2 vagy, ha a formánk másféle akkor középre kerül a dzsem. Én már sütés előtt tettem karikáimba a dzsemet így is jó lett. Vigyázni kell nehogy megégjen a hab, fehérnek kell maradnia.
K.b. 10-20 perc az egész.
Középre én meggy dzsemet főztem mirelit meggyből.
Formát is lehet módosítani bármilyen ötlet szerint.
A fűszeres zsír úgy készült, hogy amikor sült a csirke húsom tettem hozzá kakukk füvet jó bőven és még zsálya leveleket ettől különleges és nagyon - nagyon finom ízt kap nem csak a zsír hanem a husi is. Érdemes megpróbálni, lehet a zsálya helyett rozmaringot is használni az is nagyon jó kinek kinek ízlése szerint.
Zsír nélkül vajjal készítve a citrom és főleg a vanília illata és íze dominál, ami szintén csodás.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 110 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!