Kis türelmet...
habos-rácsos almával
30-35 dkg. liszt
10 dkg. vaj
3 evk. tejföl,
2 db. tojás sárgája
1/2 zacsi. sütőpor
Cukor, reszelt citromhéj
Tej v. aludttej, hogy jól nyújtható állagú legyen.
Az anyagokat alaposan összedolgozzuk és pihenni hagyjuk.
Vékonyra nyújtjuk, keveset hagyunk a rácsnak és megterítjük almával, amit cukorral, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, és őrölt szegfűszeggel ízesítünk. Mind ehhez még 1-2 evk. zabpelyhet, v. zsemlemorzsát is kell keverni ami kissé felszívja az alma levét.
Az almához én kevertem reszelt körtét és még ami igazán jó lett benne reszelt birset is.
200 fokon megsütjük színesedésig, ha kihűlt mehet rá a hab.
Habhoz:
2 db. tojás fehérje
1 dl. Víz
10 dkg. cukor
Pici só és citromlé
Először forraljunk szirupot a víz és cukorból, majd a sóval citromlével
félig felvert habhoz adjuk vékony sugárban és addig verjük míg ki nem hűl.
Én 170 fokos sütőbe tettem addig míg kissé meg nem színeződött ez el is maradhat, hiszen a hab már a forró sziruptól megfőtt.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 145 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!