Kis türelmet...
Hozzávalók:
4 db. tojás, 30 dkg. cukor, 10 evk. víz, 10 dkg.darált mák, 20 dkg.liszt, 1 cs. sütőpor.
tojássárgáját cukorral, vízzel habosra keverjük majd sütőporos lisztet és a tojások felvert fehérjét hozzákeverjük és végül óvatosan a mákot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 90-95 percig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Középre:
3 db. tojásból, 3 evk. vízből, 3 evk.cukorból, 3 evk.lisztből, 1 evk. keményítőből,/ ettől selymesebb lesz a piskótánk, de ez el is maradhat./ fél cs. sütőporból piskótát sütünk. Még forrón feltekerjük.
Krém:I.
15 dkg. cukorból karamellt készítünk, ebbe 40-50 dkg. kimagozott meggyet beleforralunk kb. 10 percig, majd 1 kávéskanál keményítővel és 5 dkg. vajjal is 1-2 percig forraljuk majd kihűtjük.
Ez kerül a piskótatekercsbe, amit 2,5-3 cm-es szeletekre felvágunk.
Krém:II.
6 dl tej, 2 cs. van.pudingpor, 15 dkg. cukor/v. 30 dkg.aki édesebben szereti/ 15-20 dkg. habosra kevert vaj.
A van.pudingot megfőzzük és jól kihűtjük majd a habosra kevert vajjal
ismét jól kihabosítjuk, és végül a maradék meggykrémből ízlés szerinti
mennyiséget hozzákeverünk.
Mákos lap, pudingos krém, hátukkal kifelé rakott meggykrémes piskótatekercsek, pudingos krém és végül ismét mákos lap.
A külsejét is ezzel a pudingos krémmel vontam be.
Az oldalát csokihálóval díszítettem a tetejére szintén csokiból rózsát és leveleket készítettem.
Csokiháló:
A torta magasságának és kerületének megfelelő méretű sütőpapírra olvasztott csokiból /nejlon zacsi sarkát picit kivágtam/ rajzoltam a hálót és amikor már elég keménynek bizonyult, de még nem teljesen kemény mert akkor eltörik, körbetekertem a csokis papírral a tortát és hűtőbe tettem keményedni.
A végén óvatosan lehúztam a papírt és kész.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 405 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!