Kis türelmet...
Alul-felül diós piskóta
hozzávalók:
3db tojás
22,5 dkg. cukor
7,5 kanál víz
7,5 dkg. darált dió
15 dkg. liszt
1 cs. sütőpor
Hozzávalókból piskótát sütöttem, 180 fokon 90-95 perc alatt.
Kihűlt és kettévágtam.
Középre:
3 db. tojásból kávés piskótát sütöttem, amit a v é g é r ő l tekertem fel még
forrón.
hozzávalók: 3 db. tojás, 3 ek.cukor, 4 ek. liszt, fél cs. sütőpor, 3 ek. kávé
/ zamat, cikória-gabona kávékeverékből főztem jó erős kávét és azzal
készítettem/
Töltelék I.
15 dkg. cukorból karamellt olvasztottam és ehhez 5 db. nagy érett
őszibarackot tettem, amivel jól összeforraltam. A barackok levéből pár
kanállal kivettem előre, amiben 1 ek.étk.keményítőt jól kikevertem és ezt a
végén pár percig forraltam a dzsemmel.
Ez kerül a piskótatekercsbe.
Töltelék II:
2 cs. v.pudingpor, 1,2 l tej, 1 púpos ek. étk.keményítő, 15 dkg. cukor, 15 dkg.
vaj, 1 ek.citromlé, pár csepp vanília aroma.
Ebből pudingot főzetem az előírás szerint ezt jól kihűtöttem, ez alatt a vajat
habosra kevertem a van. aromával és a citromlével, majd a kihűlt pudinggal
és végül együtt még a kettőt.
Ehhez a krémhez még a gyümölcs dzsemből hozzáadtam annyit, hogy
az állaga jól kenhető krém legyen./nekem el is fogyott a dzsemem/
Töltés:
Kávés piskótát jó vastagon megkentem a dzsemmel és hagytam pár órát
pihenni, hogy jól megszívja magát./feltekerve/
A van.krémből annyit vettem ki amit gondoltam kb. kell a külsejére, a többi
krémet elfeleztem és az egyik diós piskóta lapot megkentem erre a hat db-ra
szelt piskótatekercs első darabját középre tettem. A többit pedig köré
tekertem úgy, hogy mindig kevés dzsemet még csorgattam a lapok közé.
Majd újból a van.krém és tetejére a második diós lap került amit bevontam a
félre tett krémmel.
Hűtőben jól áthűlt és fondant-tal vontam be.
Cukor virágokat az oldalára, tetejére pedig grillázs rózsát és cukor lepkét
készítettem díszítésnek.
Kategória:
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 104 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!