Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Anna napra 2011

Alul-felül diós piskóta
hozzávalók:
3db tojás
22,5 dkg. cukor
7,5 kanál víz
7,5 dkg. darált dió
15 dkg. liszt
1 cs. sütőpor

Hozzávalókból piskótát sütöttem, 180 fokon 90-95 perc alatt.
Kihűlt és kettévágtam.

Középre:
3 db. tojásból kávés piskótát sütöttem, amit a v é g é r ő l tekertem fel még
forrón.
hozzávalók: 3 db. tojás, 3 ek.cukor, 4 ek. liszt, fél cs. sütőpor, 3 ek. kávé
/ zamat, cikória-gabona kávékeverékből főztem jó erős kávét és azzal
készítettem/

Töltelék I.
15 dkg. cukorból karamellt olvasztottam és ehhez 5 db. nagy érett
őszibarackot tettem, amivel jól összeforraltam. A barackok levéből pár
kanállal kivettem előre, amiben 1 ek.étk.keményítőt jól kikevertem és ezt a
végén pár percig forraltam a dzsemmel.
Ez kerül a piskótatekercsbe.

Töltelék II:
2 cs. v.pudingpor, 1,2 l tej, 1 púpos ek. étk.keményítő, 15 dkg. cukor, 15 dkg.
vaj, 1 ek.citromlé, pár csepp vanília aroma.

Ebből pudingot főzetem az előírás szerint ezt jól kihűtöttem, ez alatt a vajat
habosra kevertem a van. aromával és a citromlével, majd a kihűlt pudinggal
és végül együtt még a kettőt.
Ehhez a krémhez még a gyümölcs dzsemből hozzáadtam annyit, hogy
az állaga jól kenhető krém legyen./nekem el is fogyott a dzsemem/

Töltés:
Kávés piskótát jó vastagon megkentem a dzsemmel és hagytam pár órát
pihenni, hogy jól megszívja magát./feltekerve/
A van.krémből annyit vettem ki amit gondoltam kb. kell a külsejére, a többi
krémet elfeleztem és az egyik diós piskóta lapot megkentem erre a hat db-ra
szelt piskótatekercs első darabját középre tettem. A többit pedig köré
tekertem úgy, hogy mindig kevés dzsemet még csorgattam a lapok közé.
Majd újból a van.krém és tetejére a második diós lap került amit bevontam a
félre tett krémmel.
Hűtőben jól áthűlt és fondant-tal vontam be.

Cukor virágokat az oldalára, tetejére pedig grillázs rózsát és cukor lepkét
készítettem díszítésnek.

Címkék:  

Kategória:

Látta 104 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

hegyine ancika üzente 7 éve

Marika!!! Nagyon szépek a mézes figuráid!! Gratulálok!! Puszi Anci.

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Kedves Marika! Gratulálok a gyönyörűséges tortáidhoz!!! Profi munka! Nagyon tetszik! Anna

hegyine ancika üzente 9 éve

Marika!!! Nagyon ügyes vagy!!! Remélem volt öröm a meglepinek!!!

Keresztúri Lajos üzente 10 éve

Szép virág, járja ...!!!

hegyine ancika üzente 10 éve

Marika!!! Ez a csokor mintha élő lenne, gyönyörű!!! Gratulálok!!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu