Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Egy új betegség terjeng a világban, ami könnyen fertőz és nem találják az ellenszerét. Néhány ember immunis rá ugyan, de félő, hogy világunk túlnyomó része megfertőződik. Lappangási idelye változó,vannak egyedek, akik egész életükbe csak hordozók és olyan is, kinél egyből fertőz.Ennek a vírusos fertőzésnek a neve illúzió. Védekezni ellene nem könnyű ebben a racionális világban,mert szinte mindenhol jelen van. Körül vesz bennünket, sőtt még innen-onnan sugallják is, hogy ez természetes dolog és nem árt.

  A hírműsorok teljesen elbulvárosodtak, 24 órát fél órába kell összefoglalni és csak az jelenhet meg, ami szenzáció, vagy elborzaszt.A sok-sok elérhető csatornán alig találni olyan műsorokat, amely a valóságot tükrözné de, ha rátalálnánk azzal kell szembesülnünk, hogy valamely szándék szelektációján ment keresztül,mely lehet pénzügy, ideológiai, vagy politikai és már a szelektált valóság ismét csak a valósság látszatát kelti .

  Az oktatásban is hasonló a helyzet.Az igaz,hogy a történelmet a győztesek írják, de a győzelem is csak nézőpont kérdése.Bizonyos köröknek érdekük fűződik ahoz, hogy mi ne értsük a múltunkat. Kinek nincs múltja, annak jövője sem lehet. A Magyarok történelme Attilával kezdődik? Mi volt előtte? Ezt nem tanítják. Mi történt Attila halála és Árpád között? 500 évig bolyongtunk a sztyeppéken? Ennyi idő alatt megkerültük volna a földet párszor...

  Az is bebizonyosodott, hogy a Finn-ugor elmélet sem állja meg a helyét,de csak nézzünk e két népre. "Az egyik szőke, a másik barna". 600 hasonló szót találtak e két nép nyelvében és  gondolták testvérek, de ennél sokkal több szóeggyezést találni pl. az Ógörögben.

  Irodalmunkban is csak azok a személyek kapnak helyet,melyeknek egyezik az ideológiájuk az aktuális hatalmakéval, ezalól nagyon kevés a kivétel. A kádárrendszerbe ezt úgy oldották meg, hogy szelektálták műveiket nehogy teljes legyen a kép.

  A  nyelvújjításunk is csak arra volt jó, hogy meg ne értsük magunkat a tölűk távól, vagy elszigetelten élő rokonainkkal.

  Szakrális gyökereinkhez való visszatérésünkben is komolyan gátolva vagyunk. A hit erejének köszönhetjük eddigi fennmaradásunkat, amit apáinktól örököltünk és amit "apáink" akarnak elvenni tőlünk. Az nem jó ha hiszünk, mert még elhisszük, hogy van remény. Inkább állítsunk bálványokat magunknak, illúziókat kergessünk, a pénzt...

Miről is vitatkoznak az egész világon mostanság? Válság? Mi okozta? A pénz.

Napjainkban a pénz is csak illúzió. Valaha a pénz mögött érték állt, aranykészlet, nyesanyagok, vagy az emberek megtermelt értéke. Mára ez megváltozott egy bankszámlaszám, egy pár darab nullával.

  A gazdasági válság is ennek eredménye. A pénzügyi manőverek, a tőzsde nem termel értéket,csak pénzt, nincs mögötte érték,csak fújták, fújták a lufit és most kidurrant...

Persze a kis Ember a hibás ezért is, mert "túlköltekezet" és a helyzet tarthatatlanná vált.

Az egész világon arról beszélnek "hogy lehet megmenteni a bankokat" ez fontos,mert a gazdaság motorja a hitel. Beruházásokra van szükség,hogy a termelés beinduljon ez nem kétséges, a megoldás azomban annál inkább.Az országoknak (-vagyis nekünk állampolgároknak,megszorítások eszközlésével-) kell összedobni azt a pénz,amivel a bankokat megsegítik és majd a bankok abból nekünk hitelt nyújtanak.

A bankok évtizedeken keresztül nyereségesen dolgoztak és hatalmas tőkét halmoztak fel, amit tulajdonosai részesedés címén kivettek. Én megértem a támogatás fontosságát és egyet is értenék vele,amennyibe a hitelintézetek állami tulajdonban lennének.

Egy magántulajdont államilag támogatni ? Nem ez volt a Malévvel is ? Mármint, hogy az EU szabájaiba ütközik. Vagy rosszul tudom? 

Ez olyan,mintha egy boltba hitelre vásárolnék,majd mikor ki kell fizetni, kölcsönkérnék a tulajtól...

A bankok tulajdonosai annyi pénzt tudnának összedobni egy enter lenyomásával,hogy az egész válság nem is érződött volna, de ez nem éredekük, mert a válságon is jót kaszálnak.

 

  Úgy érzem civilizációnkból pont az hiányzik leginkább, ami civilizálttá tett minket, marad tehát az illúzió, mert az fontos...nem nekünk...annak a 10%-nak aki ért a keltéséhez,mi csak élünk benne és élvezzük.    De meddig?

Címkék: jobbik nagykálló

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu