Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Játékleírás

A Stupido egyszerű kártyajáték, melyben a szerencsének talán nagyobb szerepe van, mint a kombinációknak és a taktikának. Mindenki játszhatja, aki ismeri a számokat és az összeadás szabályait.
A játék célja, hogy a játékos által elvitt lapokon lévő büntetőpontok számának összege a játék végén minél kevesebb legyen.


A játék menete:

A Stupido 120 számozott lapból áll. A lapokon, a számon kívül, 0 és 5 közötti számú büntetőpont is van. A játék kezdetén minden játékosnak 10-10 lapot oszt a gép, majd az "asztal" közepére egymás alá - föntről lefelé, a kártyákon lévő számok növekvő sorrendjében - további 5 lapot helyez el.
A játékosok minden körben kiválasztanak lapjaik közül egyet (ezt a többi játékos nem látja). Majd mikor már mindenki választott lapot, a gép megfordítja azokat, hogy láthatóak legyenek a többiek számára is. Ezt követően először a legkisebb számot viselő kiválasztott lapot rakják a nála kisebb, a hozzá legközelebb álló számú - már az asztalon lévő - lap mellé, majd - növekvő sorrendben - a többi játékos letett kártyájával teszik ugyanezt.
A kör lezárultával minden játékos lapjait kiegészítik 10-re, egészen addig, amíg a talonban van elegendő lap. Ha a talonból elfogynak a lapok, akkor ezután már osztás nélkül folytatódik a játék addig, amíg a játékosok kártyája el nem fogy.
Ha a lerakások következtében egy sorba 5 lap kerül, a hatodikat letevő büntetésül az előző 5 lapot "elviszi" és az ő kártyája lesz a sorban az első.

Ha valamely játékos által letenni kívánt lapot egyik, már az asztalon lévő lap után sem lehet elhelyezni (nincs nála kisebb számú lap az asztalon), akkor a játékosnak "cserélnie" kell. (A játékos választ egy sort - célszerű azt, ahol a legkevesebb büntetőpont van - azt "elviszi", majd a sor az általa lerakott lappal fog kezdődni.) Ezután a lerakás a megszokott módon folytatódik.

Az "elvitt" lapok a továbbiakban nem játszanak, az azokon levő pontok a játékost terhelik, melyeket a játékos neve mellett számol a gép. Itt látszik az is, hogy épp hanyadik helyen áll.


A játék vége, elszámolás

Amikor a játékosok lapjai elfogynak, az összeadott büntetőpontok alapján kiderül a rangsor.
A Stupido játékot az nyeri, aki a legkevesebb büntetőpontot gyűjti össze.


Összefoglalva:

A játék célja: a lehető legkevesebb koponyát begyűjteni.
Játék menete: a játékosok a rendelkezésre álló lapokból választanak egyet, amely az asztalon a hozzá értékben legközelebb álló mellé kerül, növekvő sorrendben.
Ha a játékosnak pechje van, akkor az asztal piros sávjába kerül a lap, ekkor begyűjti az adott sorban lévő lapokon szereplő koponyákat.
Ha a játékos kisebb lapot dobott, mint a legkisebb asztalon lévő lap, akkor választania kell egy sort, és a lapokon lévő koponyákat "elviszi". A játéknak akkor van vége, ha az utolsó kártyalap is lerakásra került. A játék győztese az lesz, aki a játék végén a legkevesebb koponyával rendelkezik.


Játékra fel! Csak mosolyogjunk a történteken, bosszankodni tilos!
Itt a "ma neked, holnap nekem" elve érvényesül!

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu