Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Rammstein - Links 2 3 4 (Official)

Rammstein Official
https://www.youtube.com/channel/UCYp3rk70ACGXQ4gFAiMr1SQ
Közzététel: 2015. júl. 31.

► Website: http://www.rammstein.com
► Shop: http://shop.rammstein.de

Premiere: May 18th, 2001
Director: Zoran Bihać
Single: Links 2 3 4
From the album: Mutter
Info: Animation video

LINKS 2 3 4 is the 2nd single released from the album MUTTER. The tracklist includes the original version of the song, a remix by Clawfinger and two by Westbam, plus one additional track named HALLELUJAH, which was exclusively available on this single. Additionally, LINKS 2 3 4 was also released as a DVD which containing the video, the making of and a photo gallery.

Biography:
Rammstein was formed in 1993 by an ensemble of factory-weary proletarians raised in East Germany. They took their name (adding an "m") from the location of a German tragedy where 80 people were injured and killed as the result of a crash during an American Air Force air show. The literal translation of "Ram Stein" is a battering ram made of stone.

Word of Rammstein's horror/romanticist blend of theater and music - spread quickly - one-time Olympic swimmer Till Lindemann would sometimes sing entire songs engulfed in flame from head to toe. The band's first album, HERZELEID (English: Heartache), elaborated on the foundations set by the band's live reputation. Scaling the German charts, and remaining there until the release of the second Rammstein LP some two years later, the album also introduced the band to the world outside of the Germany/Switzerland/Austria region.

As Rammstein's second album, SEHNSUCHT (English: Longing), was released, the band was playing headlines shows across Europe to crowds of 10,000 to 30,000 people. SEHNSUCHT entered the German charts at number one immediately upon its release and came very close to doing the same in Austria and Switzerland. Within weeks, entries on other countries' charts had SEHNSUCHT rubbing elbows with The Prodigy, Radiohead, and The Rolling Stones on Billboard's cumulative Eurochart. From there the fever spread, transcending any perceived language barrier.

MUTTER followed in 2001, REISE, REISE in 2004, and the live collection VOLKERBALL in 2006. LIEBE IST FÜR ALLE DA followed in 2009. A limited edition of the album was packed in a metal suitcase that also housed six sex toys, one for each member of the band.
~ Ed Nimmervoll, Rovi

Címkék: animáció bertolt brecht cgi links 2 3 4 mutter rammstein rock zoran bihać  

Kategória: Zene

Látta 32 ember.

Vágólapra másolás

Értékeld!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

M Imre üzente 4 éve

Dalszöveg

Kann man Herzen brechen
Können Herzen sprechen
Kann man Herzen quälen
Kann man Herzen stehlen

Sie wollen mein Herz am rechten Fleck
Doch seh' ich dann nach unten weg
Dann schlägt es links
Links

Können Herzen singen
Kann ein Herz zerspringen
Können Herzen rein sein
Kann ein Herz aus Stein sein

Sie wollen mein Herz am rechten Fleck
Doch seh' ich dann nach unten weg
Dann schlägt es links

Links
Links
Links

Links Zwo Drei Vier
Links Zwo Links Zwo Links Zwo Drei Vier Links
Links Zwo Links Zwo Links Zwo Drei Vier Links
Links Zwo Drei Vier

Kann man Herzen fragen
Ein Kind darunter tragen
Kann man es verschenken
Mit dem Herzen denken

Sie wollen mein Herz am rechten Fleck
Doch seh ich dann nach unten weg
Dann schlägt es in der linken Brust
Der Neider hat es schlecht gewusst

Links
Links
Links

Links Zwo Drei Vier Links

Links Zwo Drei Vier
Links Zwo Links Zwo Links Zwo Drei Vier Links
Links Zwo Links Zwo Links Zwo Drei Vier Links

Links Zwo Links Zwo Links Zwo Drei Vier
Links Zwo Links Zwo Links Zwo Drei Vier
Links Zwo Links Zwo Links Zwo Drei Vier
Links Zwo Links Zwo Links Zwo Drei Vier
http://www.metrolyrics.com/links-2-3-4-lyrics-rammstein.html


Bal 234
Links 234

Lehet-e szíveket törni
Tudnak-e a szívek beszélni
Lehet-e a szíveket kínozni
Lehet-e szíveket lopni
Azt akarják, hogy a szívem a jobb oldalon legyen
De amikor lenézek
A baloldalon dobog

Tudnak-e a szívek énekelni
Meg tudnak-e a szívek szakadni
Lehet-e igaz a szív
Lehet-e egy szív kőből

Azt akarják, hogy a szívem a jobb oldalon legyen
De amikor lenézek,
A baloldalon dobog

Bal két há' négy - bal
Bal - két,
Bal - két,
Bal - két há' négy - bal

Meg lehet-e a szívet kérni,
Hogy gyermeket hordjon maga alatt
Fel lehet-e adni,
hogy szívvel gondolkodj

Azt akarják, hogy a szívem a jobb oldalon legyen
De amikor lenézek
Baloldalon dobog a mellemben
Az irigység rosszul tudta

Bal - két há' négy - bal
http://rockerek.hu/dalszovegek/Rammstein/02%20Links%20234.html


A Links 2 3 4 a Rammstein német metálegyüttes Mutter című stúdióalbumának második kislemeze. A dal válasz a vádakra, miszerint a Rammstein fasiszta/náci nézeteket vall.

„Kétségtelen, hogy nem politikai együttes vagyunk, de számtalan rágalom után, mint például "a Rammstein a jobb oldalon áll", vagy "a Rammstein náci?" egyszerűen álláspontot kellett foglalnunk. Ezt interjúkban sosem tettük, mert sok újságíró azt írja, amit hallani akar. Emiatt túl kockázatos lett volna egy nyilatkozat. Zenészekként akartunk állást foglalni, egy jó dallal. A „Links” szónak pusztán politikai jelentése van, mivel a szívünk igazából a bal oldalon van. Soha nem volt közünk a jobb oldalhoz és nem is tudjuk, hogy került ezzel kapcsolatba a Rammstein. Csak azért, mert kemény német zenét játszunk, még nem vagyunk nácik. Kétségtelenül nem vagyunk azok, és ennek a dalnak segítenie kellene véget vetnie ennek az ostoba locsogásnak.” (Christian "Flake" Lorenz)

Bár a dal azért íródott, hogy válaszoljon a rágalmakra, a "Links 2 3 4" utalás a katonai menetelésre, mivel "Links 2 3 4" hallható, amikor a katonák a menetelést gyakorolják a német hadseregben, ahol a "links" (magyarul "bal") szó a bal lábra utal. "Flake" egy on-line beszélgetésben erről azt írta, hogy ezzel csak azt akarták megmutatni, hogy úgy is lehet "ördögi" zenét csinálni, hogy annak semmi köze a nácizmushoz. A szám szintén úgy kezdődik, mintha ritmusra menetelnének.

A dal egyértelmű utalás a Bertolt Brecht által az 1930-as években a Német Kommunista Párt számára írt Einheitsfrontlied (Egységfrontdal) című indulóra, mely refrénjének szövege „Drum links, zwei, drei!”. Brecht műveire más Rammstein dalban is van utalás. A Haifisch refrénje például a Koldusopera egyik dalbetétjének átirata. A Koldusopera szintén erősen baloldali érzülettel átitatott mű, amely akkortájt íródott, mikor Brecht megismerkedett a marxizmussal.

A refrénben a "zwei" (magyarul kettő) szónak egy régi változatát ("zwo") használják. A zwo egy régies alakja a kettőnek, és a katonaságnál használták, hogy a "zwei" (kettő) és "drei" (három) szavakat ne tévesszék össze, például egy visszaszámlálásnál.

Videó

A videó egy animáció és CGI technológiával készült. Egy hangyabolyt megtámad három bogár, és a hangyák küzdelmét mutatja a videó. A tagok csak pár másodpercig láthatóak, amint ezt a számot adják elő egy mozivásznon.

A rendező Zoran Bihac volt, aki már több klipet is forgatott az együttes számára.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Links_2_3_4

Válasz

Érdekel Imre többi tartalma is?

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu