Kis türelmet...
Hozzávalók Száraz anyagok:
11 dkg cirokliszt 8 dkg tápióka keményítő
8 dkg kölesliszt 8 dkg burgonya keményítő
5 dkg tökmagliszt - ezt szoktam cserélni, pl lenmag, vagy kendermagliszttel.
2 tkanál útifűmaghéj
Szárított élesztő 1 tasak ( én az Aldiban vagy Lidlben veszem)
1/4 tkanál szódabikarbóna
Só : ízlés szerint, 2-3 Tkanál Magok: tökmag, vagy lenmag, szezámmag.
valamint 1 evőkanál lenmagpehely, amit 2 ekanál melegvízbe be kell áztatni, amíg a hozzávalókat kimérem.
Nedves hozzávalók:
3 dl langyos víz
2 db szobahőmérsékletű tojás
4 evőkanál olaj ( én olivát használok)
1 tkanál almaecet.
Munka menet:
Külön tálban a száraz, külön a folyékony hozzávalókat kimérem és összekeverem. Majd a szárazhoz a nedveset keverem egy fakanállal.
Híg piskóta sűrűségű a kenyérmassza, 2 percig fakanállal dagasztom.
12 x 24 cm es kenyér formába sütőpapírt teszek, vékonyan lekenem olajjal, majd beleöntöm a tésztát.
A kelesztéshez és a sütéshez én sütőzacskót használok, amit több alkalommal is fel lehet használni.
Beleteszem a sütőzacskóba, és meleg helyre teszem, pontosan 1 órára.
Fontos, hogy ne kelljen túl a kenyér.
Sütés 210 °C -on 45 perc. Tűpróbával ellenőrizni kell.
2-3 percet hagyom a zacskóban, majd azután rácsra teszem.
Lehet, hogy aprólékosnak tűnik, megéri, mert nagyon finom a kenyér.
Én már kb 1 éve sütöm, heti 2 alkalommal.
Alaprecept Kollár Anita
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 80 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!