Kis türelmet...
Különleges pulyka mell
hozzávalók / 4 adag
- 60 dkg pulykamell
- 15 dkg gomba
- 10 dkg marinált paprika
- 2 db paradicsom
- 10 dkg vaj
- 1 dl olaj
- 10 dkg bacon szalonna
- bors ízlés szerint
- 2 ek. liszt
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 tk ételízesítő
- 1 cs. petrenzseemzöld
- 2.5 dl habtejszín
elkészítés
A pulykamellet csíkozzuk meg , vagy tetszés szerint , vágjuk .
A lisztet a pirospaprikával összekeverjük és a húscsíkokat beleforgatjuk.
A vajat és olajt egy serpenyőben { az olaj azért szükséges , hogy a vaj ne égjem meg } felforrósítjuk és rádobjuk a húst, erős lángon hirtelen megpirítjuk , állandó keverés mellett, kb 3 perc alatt , többször tesszük a húst, nem egyszerre , mert ha túl sok lesz a serpenyőben nehogy levet engedjen , aztán félre tesszük, amikor már elfogyót a húst, az egészet vissza tesszük a serpenyőben
Közben egy másik serpenyőben forrósítunk par csepp olajt, , kisütjük a bacon szalonnát, rádobjuk a felszeletelt gombát, ,, pirítjuk , amikor az eresztett víz kipárolgott ekkor bele vágjuk a marinált paprikát és 2 db paradicsom,,, pár szór keverjük és hozzá adjuk a húshoz , fűszerezzük , jól össze keverjük és máris jöhet a tejszínt ,, és apróra vágott zöldség zöldjét .
Készre pároljuk pár perc alatt. Ha nagyon sűrű lenne, egy kis hús levet adhatunk hozzá.
Rizzsel tálaljuk , és bármilyen savanyúság illik hozzá.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
csicsókás burgonya püré.