Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

DSC04256 Rántott Pangasius filé fűszeres rizzsel

Ahogyan én szeretem és készítem.
Hozzá valók 2 fő részére: 2 szelet mélyhűtött Pangasisus / cápa harcsa / filé / édes vízi hal /, 1 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, vegyes frissen őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió, olaj a sütéshez.
A körethez 1 dl rizs, én jázmin rizst használok, 1 db diónyi házi vaj, vagy olaj,egy kis fej újhagyma szárával együtt,petrezselyemzöld 1/2 csokor, friss majoranna 3-4 ág, vagy szárított 1/2 kávés kanállal, só frissen őrölt vegyes bors.
A majonézhez: 1 tojás sárgája,1 dl olaj,- mind a kettő hideg legyen,- só,cukor, mustár, citromlé,fehérbor, száraz,amennyiben tartármártást szeretnénk készíteni belőle,frisen őrölt fehér bors
Elkészítése: A hal szeleteket kiolvadás után leöblítem, majd szárazra törlöm, sózom borsozom, szerecsendiót reszelek rá , keveset,és panírozom, majd forró olajban kisütöm.
A rizst folyó víz alatt jól át mosom ,majd alaposan lecsöpögtetem. Az új hagymát ,petrezselyem zöldet majorannát szintén jól lemosom, majd leszárítom és mindet apróra vágok. A vajat egy lábasban felhevítem, bele teszem a hagymát és a felaprított szárát is,üvegesre párolom,hozzáadom a leszáradt rizst, és fehéredésig hevítem. Utána felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel 2 dl, sózom,borsozom,hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldet és a majorannát, puhára párolom. Egy tányéron szépen elrendezve tálalom A hal is , a rizs is nagyon finom a fűszerezéstől. Frissen készítem hozzá a majonézt,ebből a tartármártást.
A majonézhez a tojássárgáját simára keverem pici sóval, majd az olajat lassan vékony sugárban csepegtetve állandó keverés mellett -hogy az olaj ki ne csapódjon- addig amíg nem kezd vaj állagúvá összeállni, ettől kezdve a maradék olajat bátrabban adhatjuk hozzá,amíg el nem fogy. Utána hozzáadjuk a cukrot, mustárt ízlés szerint a citrom levet az őrölt fehér borsot,
Aki tartármártásnak szeretné elkészíteni fehér bor hozzáadásával készítheti el.A készen vásárolt majonéz nyomokban sem hasonlít hozzá. Egészséges, nem tartalmaz tartósító szereket és szintetikus anyagokat.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 126 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Dudás Jutka üzente 11 éve

Köszönöm a látogatást.

Dudás Jutka üzente 12 éve

Kedves János! Szeretném majd látni a befejezett szalmaképeket is! Jutka

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu