Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

040 Tőserdő, bográcsozás

Marha lábszárból készült, bogrács gulyás.
.

Hozzávalók: 8-10 főre: 2-2 1/2 kg marha lábszár
2 kg krumpli
5 db vöröshagyma
4 db paradicsom
4 db paprika
2 db erős zöld paprika,vagy 2-3 db száraz erős
csöves paprika
20 dkg zsír
15 dkg füstölt szalonna, legjobb a kolozsvári
5 evő kanál piros őrölt paprika
Én párszem borókabogyót is szoktam használni
1 kis kanál köménymag
1-2 db róka vagy kisebb vargánya gomba
1,5 dcl testes száraz vörösbor
kakukkfű,frissen őrölt bors

Elkészítése: A húst jól megmosom leszedem a fölösleges hártyákat, szárazra törlöm,majd először hosszában 4 cm -es csíkokra,majd a csíkokra merőlegesen szinté 4 cm.es kockákra vágom.Kevés frissen őrölt vegyes borssal, kevés őrölt köménnyel, csipetnyi kakukkfűvel , 1-2 szem törött boróka bogyóval és 1 gerezd zúzott fokhagymával be fűszerezem, majd jól összekeverem.Letakarva a főzésig a hűtőbe teszem. Utána a krumplit meghámozom,felkockázom, a répát és gyökeret is szintén meghámozom kicsit vastagabb karikákra vágom. A paprikát megmosom kicsumázom, kockára vágom, a paradicsomot leforrázom, a héját lehúzom, felkockázom,a hagymát és a maradék fokhagymát megtisztítom ,a hagymát felkockázom, a fokhagymát összezúzom. A szalonnát ujjnyi szélesre felcsíkozom. A boróka bogyót összetöröm,a gombát amennyiben használok hozzá, felszeletelem. A tüzet meggyújtom, amikor már jól ég,felteszem a bográcsot, beleteszem a zsírt,egy nagy fakanalat élével beleállítok és a nyelét a bogrács füléhez kötöm, mikor olvadni kezd,átforrósodott beleteszem az egész köménymagot, szalonnát,mikor elkezd pirulni hozzáadom a zúzott fokhagymát,felkockázott hagymát .Mikor a hagyma megsült beleteszem a befűszerezett húst, megkérgesítem, megszórom a paprika felével ,sózom borsozom,hozzá adom a paprikákat,paradicsomot,gombát a többi fűszer felét.Időnként megrázogatom a bográcsot . Amikor a hús háromnegyedig megpuhult, hozzáadom a répát,gyökeret, ezzel is párolom rövid ideig, majd a gombát, utána krumplit. Felöntöm meleg vízzel,mikor forrni kezd,beleteszem a maradék fűszereket.Amikor a zöldségek és a krumpli is puhulni kezd, beleszórom a csipetkét és hozzá adom a vörösbort. Készre főzöm, ha kell még utána fűszerek.

Címkék: bogrács gulyás lábszár pörkölt  

Kategória: Saját

Látta 44 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Dudás Jutka üzente 6 éve

Köszönöm a látogatást.

Dudás Jutka üzente 8 éve

Kedves János! Szeretném majd látni a befejezett szalmaképeket is! Jutka

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu