Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

Az orbáncfüvet, latin nevén hypericum perforatum-ot, vagy népies nevén Szent János füvet régóta ismerik és használják, mint kiváló anti-depresszánst. Az orbáncfű évelő növény és a mérsékelt, illetve szubtrópusi éghajlatot kedveli. Virága igen feltűnő, sárga színű és öt sziromból áll. Virágzási ideje késő tavasztól a nyár közepéig tart.

Az orbáncfű sok különböző flavonoidot tartalmaz, többek között rutint, hiperozidot, izokvercetint. Található még benne szaponin, hipericin, fenolsav, éterikus illóolajokat, és cserzőanyag. Ezek az anyagok felelősek az orbáncfű kedvező egészségügyi hatásaiért.

Az orbáncfű tea pozitív hatásai:

- nyugtató hatásánál fogva enyhíti a depressziót, az idegeskedést, és jól orvosolja az álmatlanságot is,

- jól alkalmazható fájdalomcsökkentésre, különösen gerinc és reumás fájdalmakra, de jó még az aranyeres fájdalmakra is,

- szépen tisztítja a horzsolásból eredő sebeket, sérüléseket, és egyéb bőrproblémákat, elősegíti a sebgyógyulást,

- jó vérszegénység esetén is, - csillapítja a fejfájást,

- kiváló a gyulladásgátló hatása,

- kedvező hatású gyomorfekélyre, epebántalmakra, hasmenésre, és vese-elégtelenségre is.

Az orbáncfű tea fogyasztása:

1 púpozott teáskanál orbáncfüvet öntsünk le 2,5 dl forrásban lévő vízzel, és hagyjuk ázni 10 percig. Ezután szűrjük le. Javasolt adagja napi 2-3 csésze.

Jó tudni, hogy depresszió esetén (rendszeres fogyasztása mellett) csak pár hét elteltével fejti ki pozitív hatását.


Vigyázat! Az orbáncfű fényérzékenységet okozhat! Rendszeres fogyasztása mellett az érzékenyebbek könnyen leéghetnek. Nagyon világos bőrűeknél allergiás kiütéseket okozhat. Továbbá (mivel nincsenek erről konkrét feljegyzések) fogyasztása nem ajánlott terhes és szoptatós anyáknak sem.


Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Schlichter Ágnes üzente 13 éve

Gyógyteák stressz ellen

A gyógyteák fogyasztását a teljes tünetmentességig, sőt utána még 1 hétig kúraszerűen ajánlatos folytatni. A gyógyteák többségét csak meghatározott mennyiségben és ideig szabad fogyasztani - éppen az erős hatásuk miatt - ez a termékek csomagolásán fel is van tüntetve.

Ez azt jelenti, hogy szabályos időközönként szüneteltetni kell a kúrát. A tea fogyasztása csak akkor lesz eredményes, ha azt következetesen és kitartóan végzik megfelelő adagolás és táplálkozás mellett. A gyógyteák általában két évig nem veszítenek hatóerejükből. Ekkor sem kell azonban kidobni megmaradt készletünket, a régebbi füvekből kellemes gyógynövényfürdőt készíthetünk.

Csalánlevéltea

A kimerültség állapota, mint ahogy a fáradtság és teljesítőképesség csökkenés is, gyakran a testben mutatkozó vashiány következménye. Hatásos segítség leehet a vastartalmú, friss csalán. Csészénként egy maroknyi friss csalánlevelet és szárat forrázzunk le, fél percig hagyjuk ázni, szűrjük le és kortyolgassuk el.

Kamillatea

A kamilla nagyszerű nyugtató és idegerősítő szer. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek az agy és az idegrendszer ugyanazon részeire hatnak, ugyanúgy nyugtatnak és oldják a stresszt, mint a nyugtatószerek. A kamillának valóban enyhe nyugtató hatása van, de ennél sokkal fontosabb, hogy a testet ellazítja, ezáltal könnyebbé teszi az elaIvást.

Teakészítés: 1 púpozott teáskanál kamillát adunk '/4 liter vízhez, csak forraljuk, rövid ideig állni hagyjuk.

Orbáncfűtea

Az orbáncfüvet leginkább az enyhe depressziók kezelésében használják. A kutatók előtt nem teljesen ismert, hogy a növény miként fejti ki ezt a hatást, de minden bizonnyal a hangulati és érzelmi változásokat előidé­ző, az agyban termelődő vegyület, a szerotonin szintjét emeli. Csészénként egy púpozott teáskanálnyi orbáncfüvet forrázzunk le, fél percig hagyjuk állni, szűrjük le, és naponta két-három csészéével kortyolgassuk el.

Veronikafű tea

Munkahelyi és családi stressz gyakran oka a fokozott idegességnek. A veronika nyugtató gyógyhatása gyors segítséget nyújt. Csészénként egy púpozott teáskanálnyi veronikát forrázzunk le, fél percig hagyjuk ázni, szűrjük le, és este lefekvés előtt egy csészével kortyolgassuk el.

Válasz

Schlichter Ágnes üzente 13 éve


Orbáncfű

(Hypericum perforatum)

Ez az erdő- és útszéleken, dombokon és réteken, júliustói szeptember közepéig virágzó növény,igen értékes gyógynövény. 25-60 cm magas ágas-bogas növény. Virágzata arany­sárga bogernyő. Hogy biztosan felismerjük, morzsoljunk össze egy teljesen kinyílt virágot; piros levet ereszt. A virágzásban lévő növényt gyűjtjük, teának és fürdőhöz. Orbáncfűolaj előállításához a virágokat használjuk.
Általánosan javallt:

* depresszió kezelésére
* vírusos és bakteriális fertőzésekre
* a premenstruációs szindróma és a fibromyalgia tüneteinek kezelésére
* idült fájdalom enyhítésére
* az aranyérrel járó fájdalom enyhítésére

A régi, vallásos néphit a növény balzsamos, vérvörös virágnedvét az Üdvözítő vérével és sebeivel hozta összefüg­gésbe. Valóban, az orbáncfű a legjobb sebolaj, fájdalomcsil­lapító, gyulladásgátló és gyógyító hatása van.

A belőle készített teát alkalmazzák idegsérülések, mindenféle ideges panasz, zúzódásos sérülések esetén, továbbá ha valaki megemeli magát, és ettől lesz valami baja. De kitűnő szer hasmenés ellen is.

Beszédzavar, nyugtalan alvás, hisztériás rohamok, holdkórosság esetén éppúgy gyógyulást hoz az orbáncfű, mint ágybavizelés és depresszió esetén. Napjainkban nagy népszerűségét természetes depresszióellenes tulajdonságainak köszönheti. Az orbáncfüvet leginkább az enyhe depressziók kezelésében használják. A kutatók előtt nem teljesen ismert, hogy a növény miként fejti ki ezt a hatást, de minden bizonnyal a hangulati és érzelmi változásokat előidé­ző, az agyban termelődő vegyület, a szerotonin szintjét emeli.

Kontrollált kísérlet adatait dolgozta fel az a tanulmány, amely megállapította, hogy az orbáncfű az enyhe és a közepes súlyosságú depresszió lefolyására ugyanolyan hatást képes gya­korolni, mint a hagyományos antidepresszáns szerek. (Bár még csak kor­látozott számú vizsgálati adat áll rendelkezésre a súlyos depressziós tü­netek elleni hatására vonatkozóan, úgy tűnik, súlyosabb depressziókban is hatékony). A gyógynövény elősegíti a mély és pihentető alvást, és különösképpen hasznos lehet ak­kor, ha a depressziót fáradtság, álmatlanság és alacsony energiaszint kí­séri.

Az orbáncfű segíthet a téli depresszió elmulasztásában is, amely a borús őszi és sötét téli idők beálltával jelentkezik, s a tavaszi, nyári nap­sugarak hatására el is múlik. Sokan idegenkednek a hagyományos antidepresszáns szerek haszná­latától, mivel e gyógyszerek szedését kellemetlen mellékhatások kísérhe­tik, például a szexuális vágy csökkenhet.

Az orbáncfű alkalmazásával vi­szont ezek a kellemetlenségek mind elkerülhetők. Arra azonban figyelni kell, hogy az orbáncfű hatóanyagai fokozhatják az egyéb depresszió el­leni szerek hatását. Más gyógyszerek hatását viszont nem befolyásolják, ezért különösen nagy hasznát vehetik azok az idősebb emberek, akik egyéb panaszaikra többféle gyógyszert is szednek. Az orbáncfű küIönfé­le betegségek kezelésében olyan ígéretesnek tűnik, hogy Amerikában nemrégiben egy újabb nagyszabású vizsgálatot kezdtek egyéb gyógyha­tásainak feltárására.

Teája jó az összes felsorolt betegségre, de érdemes orbáncfűből ülőfürdőket venni, ezek kiegészítik a hatását. Hetenként hat egymást követő napon vegyünk lábfürdőt. Ez a kúra minden idegi eredetű baj esetén ajánlható.

A lányoknak a nemi érés időszakában egy bizonyos ideig minden nap két csésze orbáncfűteát kellene inniuk, az ugyanis segíti a női szervek fejlődését és szabályozza havi ciklusuk rendszerességét. Az orbáncfűnek antivirális és antibakteriális hatása is van. Kutatási eredmények alapján állítható, hogy védelmet nyújt a her­pes simplex, az influenza- és az Epstein-Barr-vírus (EBV, a mononuc/eosis infectiosa kórokozója) ellen; laboratóriumi kísérletek előzetes eredményei szerint akár még az AlOS vírusát is gátolhatja.

Sokak által dicsért természetes gyógyszer az orbáncfű olaja. Nem szabadna hiányoz­nia egyetlen háztartásból sem. Könnyen előállítható házilag is. Gyógyerejét két évig megőrzi és nemcsak nyílt sebek, friss sérülések, véraláfutások, mirigyduzzanatok esetén használható eredményesen, hanem mint kiváló bőrápolószer az érdes arcbőr kezelésére is jó, de bedörzsölésre szintén ajánlható, hátfájás, hexensusz, isiász és reuma estén. Hogy mindig kéznél legyen ez a remek háziszer, ha leforrázzuk vagy megégetjük magunkat, a virágokat egyszerűen lenolajba tesszük. Leégés után is ezzel kenjük be magunkat.

Hasfájós csecsemők hamar meg nyugszanak, ha ezzel az olajjal kenjük be a pocijukat. Ha az orbáncfűből készült kenőcsöt aranyérre kenik, az égő és viszkető érzés elmúlik.
Kiszerelés:

* tabletta
* kapszula
* gyógynövény
* tinktúra
* krém/kenőcs

Felhasználási módok:

* Tabletta-kapszula: A 0,3% hipericint tartalmazó engedélyezett kivonat napi háromszori bevételre ajánlott adagja 300 mg. Léteznek azonban olyan készítmények is, amelyek 450 mg kivonatot tartalmaznak, ezekből na­ponta két adagot vegyen be. Az orbáncfüvet közvetlenül étkezés előtt vegye be, így elkerülheti a gyomorbántalmak kialakulásait. A vényre kapható antidepresszáns gyógyszerekhez hasonlóan az or­báncfű is fokozatosan fejti ki hatását, attól függően, milyen gyorsan szí­vódik fel, ezért legalább négy hétig várjon annak eldöntéséveI, hogy a gyógyfű hatásos-e vagy sem. Az orbáncfüvet, ha szükséges, hosszú tá­von is használhatja. Mindig beszélje meg kezelőorvosával, ha orbáncfü­vet kíván szedni a hagyományos antidepresszáns szerekkel együtt Bár a mellékhatások rendkívül ritkák, nehéz értékelni a beteg állapotát, ha az orvos nem tudja biztosan, milyen szereket szed a páciens.
* Teakészítés: 1 púpozott teáskanálnyi füvet adunk '/4 liter vízhez, csak forrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.
* Orbáncfűolaj: napfényes időben szedett orbáncfűvirággal lazán megtöltünk egy üvegecskét, és finom olívaolajjal felöntjük, hogy az olaj ellepje a növényt. Az üveget jól lezárva néhány hétig a napon vagy a meleg kályha közelében tartjuk. Egy idő után az olaj megpirosodik. Ekkor vászonkendőn átszűrjük, a fennmaradó részt kifacsarjuk és az olajat sötét üvegekben tároljuk. Olívaolaj helyett megfelel a lenolaj is, ha égési sebekre akarjuk használni az orbáncfűolajat.
* Orbáncfű-tinktúra: két maréknyi, napsütésben szedett orbáncvirágot adunk 1 liter pálinkához és az üveget három hétig a napon vagy más meleg helyen tartjuk.
* Ülőfürdő: egy vödör orbáncfüvet szedünk (szárát, levelét és virágját) egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Fürdés előtt felforraljuk és a fürdővízbe öntjük. Fürdési idő: 20 perc.

Figyelmeztetés:

Mivel az orbáncfű terhes nőkre és szoptató anyákra gyakorolt hatását még alig vizsgálták, ezért ők tartózkodjanak az orbáncfű alkalmazásától.
Esetleges mellékhatásai:

Bár igen ritkán, de az alábbi mellékhatások alakulhatnak ki: székrekedés, gyomorbántalom, fáradtság, szájszárazság és szédülés. A világos bőrűek az orbáncfű alkalmazásakor lehetőleg tartózkodjanak a napfénytől, bár a vizsgálatok adatai szerint az orbáncfű az ajánlott dózisokban legfeljebb csak kismértékű fényérzékenységet okoz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

KEDVES ERIKA ISTEN GYÓGYITÁSÁRÓL NAGYON SZÉP ÉRTHETŐ MAGYARÁZATOT IRTÁL. EZ PONTOSAN IGY VAN, AHOGY IRTAD. A SZELLEMI ERŐ A LEG HATALMASABB ERŐ ÉS ISTEN SZELLEM, Ő A LEG HATALMASABB ERŐ.
A SZERETET, GYÜLÖLET, FÉLELEM ÉS A HIT. ??? VÁLASZTHATUNK ÉS GYÓGYULHATUNK. KIVÁNOM MINDENKINEK TELJES SZIVEMBŐL, HOGY GYÓGYULJON A LEG HATALMASABB ERŐ ISTEN SZELLEME ÁLTAL. ÁMEN!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Erről is írhatnál az eü klubbunkban !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mint tudod két gyermekünket úgy öltek meg.....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Amikor csak maszek lett és elment az én kezelőorvosom azt mondta harmadik találkozáskor aki helyette lett-havi egyszer kellett mennem az SZTK-ba hozzá- nekem,hogy :"Magának nincs semmi baja csak afektál ..."
Majdnem ráöntöttem az asztalt : GYÖNYÖRŰ 3 napos kisfiúnk orvosiműhibában elvesztettük és nem átallotta ezt mondani nekem ????Azóta SOHA TÖBBET nem mentem !!!!!

Válasz

Schlichter Ágnes üzente 13 éve

Gabika!
Van különbség a betegségeink között!

Tegnap kiderült félre kezeltek a kórházban!
Nagyon beteg vagyok!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Isten minket a szellemünkön keresztül gyógyít meg - a fizikai testünk a szellemünkön keresztül kap gyógyulást. Isten módszere a gyógyulásunkra a szellem síkján történik, nem az értelem síkján.

Nem mentálisan, ahogy azt sokan tanítják - sem nem a fizika síkján történik Isten gyógyítása, ahogy azt az orvosok képzelik.

Amikor Isten gyógyít minket, akkor a szellemünkön keresztül gyógyít.

Amikor az ember gyógyít, akkor azt az érzékszerveken keresztül, az elme síkján, vagy pedig a fizikai síkon tudja megtenni.

Amikor viszont Isten gyógyít, akkor az emberi szellemünkön keresztül gyógyít - mivel Isten maga egy szellem.

Meg kell értenünk, hogy az ember egy szellemi lény, és az életben a leghatalmasabb erők a szellemi erők. Ezek pedig: a szeretet és a gyűlölet. A félelem és a hit. Az öröm, a béke, a boldogság. Ezek mind a szellemünkből jönnek ki, nem a fizikai síkról, és nem az értelem síkjáról származnak, hanem a szellemünkből.

A szeretet, az isteni-fajta szeretet, a szívből jön.

A természetes emberi szeretet, a fizikai szeretet a fizikai érzékszerveink alapján épül föl, és ez egy önző fajta szeretet.

Róma 5:5

Amikor az Újszövetségben a szívet említi az Ige: „kitöltetett a mi szívünkbe” - akkor a mi szellemünkre, a mi belső emberünkre utal a Biblia.

1János 3:14
Üdv.! Erika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

...ma megírtam a profilom blogjában....elolvasod Ágika?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az én betegségem : mánia depresszíva és viselkedési zavar a kisfiúnk halála okozta mély sebek miatt.Évekig : két évig 3 féle antidepresszánst kellett szednem ,mert 12 évre rá ,hogy Andriskánkat elvesztettük beleroppantam...12 évig sírtam azután beleroppantam.
Ágika!Mi a te és az én betegségem között a különbség ? /Kiderült genetikusan van nálam /

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu