Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu


Köszönöm azt, Uram, hogy élek,
Köszönöm azt, hogy ép hitem,
S hogy e világban ím, a lélek
Gyönyörű házát építem

Köszönöm azt, hogy sok bajomban
a Te Igéd vigasztalás,
s hogy ahol ennyi fájdalom van,
Tovaröpít egy jó varázs.

Valami mindig talpra állít,
valaki mindig megsegít,
rövid utunk kálváriáit -
járva az átkok berkeit.

Köszönöm azt, hogy vársz a Mennyben,
s hívogató szód rám talál.
A sugaras, kék végtelenben
köszönöm azt, hogy nincs halál.

 

 

 

network.hu

 

       Az én mai imám érted:

Kérlek, hittel olvasd. Ez egy csodálatos ima.
            Higgy és áldott leszel.
            Sokunkkal az a probléma, nem hiszünk abban, hogy Isten egyszer csak kinyit egy ablakot, kiönti áldását, és nekünk éppen akkor lesz hely a szívünkben, hogy befogadjuk azt.
            Bátorítok mindenkit, forduljon Istenhez. Ő hű a Szavához. Isten Ígéretei igazak. Ha találkozni fogsz Istennel, már nem leszel ugyanaz az ember.

network.hu


 
     Az én mai imám érted:
            A szemeid, melyek megpillantották ezt az üzenetet, csak a jót lássák meg benne, a kezek, melyek elküldik ezt az üzenetet másoknak, eredményesen munkálkodjanak, a száj mondjon áment erre az imára és nevessen mindörökké. Maradjanak meg Isten szeretetében mindazok,
            akiknek elküldöd ezt az imát.
            Legyen szép az életutad, és az ő életútjuk is! Bízz Istenben teljes szíveddel és Ő meg fog segíteni téged, mert Ő maga a Legfőbb, Legfenségesebb, Leghatalmasabb, Legcsodálatosabb, Legirgalmasabb Úr! Ha igazán szeretnéd az áldását, olvasd tovább .
            Égi atyánk, Legdicsőségesebb és szerető Isten, Hozzád imádkozom, bőséggel áldd meg családomat és engem. Tudom, hogy te elfogadod azt, hogy a családhoz mások is tartoznak, mint egy apa, anya, nővér, fivér, férj és feleség, vagyis mindazok is, akik hisznek és bíznak Benned. Atyám, most küldök fel hozzád egy imát, kérem áldásodat nemcsak arra, aki ezt az emailt nekem küldte, hanem önmagamra és azokra is, akik ezt olvassák, és továbbküldik.
            Tudom, hogy az ide illesztett imát elmondók imái - akik hisznek és bíznak Benned - erősebbek, mint bármi más a világon.

 

network.hu

 

Atyám, áraszd ki rám Isteni Bölcsességedet, hogy jó gazdája lehessek mindannak, amit adtál nekem  hogy megismerhessem, milyen Dicsőséges és Fenséges vagy és hogyan engedelmeskedjünk, hogyan kövessük Igédet, hogyan legyen a hitünk akkora, legalább, mint egy mustármagé, hogy kiáraszd ránk áldásaidat. Köszönöm azokat az áldásaidat, melyeket eddig kaptam, azokat is, melyeket még adni fogsz, mert tudom, hogy még nem tetettél meg mindent velem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.
            Küldd tovább gyorsan, hogy órákon belül megsokszorozd azoknak a számát, akik Istenhez imádkoznak egymásért.
            Ezután helyezd kényelembe magadat és figyeld Isten hatalmát,erejét amint munkálkodik életed tennivalóin, hogy tudd, Ő szeret Téged. Maradj mindig áldott!


Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa neked.
Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen.
Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a Gonosz cselvetésétől.
Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha leesel.
Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy.
Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak
Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged.
Így áldjon meg téged a jóságos Isten, ma, holnap és minden időben.
Ámen

 

 

network.hu

 

"Gyűjts erőt, dolgozd fel a múltad emlékeit, és figyelj, mert ahol eltörtél, ott leszel erős, ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen"

Adassék nékem annyi lelkierő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok,
bátorságot ahhoz, hogy mindazt megváltoztassam, amire képes vagyok és bölcsességet ahhoz, hogy el ne tévedjek közöttük.

 

 

       Áldott Vasárnapot

JÁNOS EV. 10, 6-15 TV JÁNOS EV. 10, 10.

 

JÉZUS SOKSZOR BESZÉLT PÉLDÁZATOKBAN. VOLT AMIKOR MEG IS KELLETT MAGYARÁZZA, MERT A TANÍTVÁNYOK NEM ÉRTETTÉK.  LEGISMERTEBB KIJELENTÉSE ÖNMAGÁRÓL EZ: ÉN VAGYOK A JÓ PÁSZTOR. A LÉNYE, A FÉNYE ÚGY SUGÁROZNA, HOGY MOST BELEVAKULNÁNK HA LÁTNÁNK. AZÉRT MONDTÁK MÁR HALÁL KÖZELI ÉLMÉNYEN ÁTESETT EMBEREK HOGY MENT A MEGNYUGTATÓ NAGY FÉNYESSÉG FELÉ. AZ Ő MEGMÉRHETETLEN ÉS KIFEJEZETHETETLEN SUGARAK VESZIK KÖRÜL. A MESSIÁS JELKÉPÉVÉ VÁLT A PÁSZTORKÉP, MÉG ANNAK IDEJÉN, FELTÁMADÁSA UTÁN, AMIKOR A FÖLDÖN VOLT MÉG 40 NAPIG, AMIKOR LÁTTÁK A TANÍTVÁNYOK, SOK NÉP ÉS ELLENSÉG IS. A GYÜLEKEZET VEZETŐIRE IS ALKALMAZZA EZT A JELKÉPET JÉZUS, MERT A GYÜLEKEZET VEZETŐJÉNEK OLYANNAK KELL LENNIE, MINT AHOGYAN JÉZUS BEMUTATATTA, ÚGY KELL SZERETETBEN ÖSSZETARTANIA A KERESZTYÉNEKET, A KRISZTUSHÍVŐKET.” LEGELTESSÉTEK AZ ISTENNEK KÖZÖTTETEK LÉVŐ NYÁJÁT” (1 PÉT 5, 2). AZ AKKORI PÁSZTOR NÉV SZERINT ISMERTE A JUHAIT.  A TOLVAJOKRA, RABLÓKRA AZÉRT NEM HALLGAT A NYÁJ, MERT AZOK NEM ISMERIK ŐKET NÉV SZERINT.

 

AZT IS MONDJA MAGÁRÓL ELŐSZÖR HOGY ÉN VAGYOK AZ AJTÓ. MERT AHOVA TERELTE ÉJSZAKA A NYÁJAT A PÁSZTOR, ANNAK CSAK KERÍTÉSE VOLT, AJTAJA NEM. AZ AJTÓ JÉZUS VOLT, A JÓ PÁSZTOR. ODA AHOL A MEGTARTATÁS VAN, ODA NEM JUTHAT BE ELLENSÉG, MERT JÉZUS AZ AJTÓ, ÉS AKI JÉZUSON KERESZTÜL BELÉP, AZ MEGTARTATIK, AZ JÉZUSHOZ TARTOZÓ, EZÉRT MEHETETT BE CSAK JÉZUS TUDTÁVAL ÉS ENGEDELMÉVEL MINDENKI.  TEHÁT JÉZUS A MEGTARTATÁS , AZ ÜDVÖSSÉG AJTAJA, ÉS NINCS MÁS AJTÓ RAJTA KIVŰL, AMI AZ ISTEN ORSZÁGÁBA VEZET.

PÉLDA   N. V. MORTON LELKÉSZ EGY KÜLÖNÖS ÉLMÉNYRŐL SZÁMOL BE:  „A MESTER NYOMAIBAN CÍMŰ NAGY MUNKÁJÁBAN”,   EGY ALKALOMMAL, SZEMTANÚJA VOLT, HOGY  EGY VIHAR KÖZELEDTÉVEL  KÉT NYÁJ ÉS KÉT PÁSZTOR, UGYANABBAN A BARLANGBA MENEKÜLT BE.  A VIHAR ELMÚLTÁVAL AZ EGYIK PÁSZTOR A BARLANG JOBB, A MÁSIK A BARLANG BAL OLDALÁN LÉVŐ HELYEN SZÓLOGATTA A JUHAIT. PERCEK ALATT KETTÉVÁLT A NYÁJ, ÉS MINDEGYIK JUH RÁTALÁLT A SAJÁT PÁSZTORÁRA. MORTON IS MEGPRÓBÁLT HÍVOGATNI A JUHOKAT, DE AZOK RÁ SE FIGYELTEK, VAGY A HÍVÁSÁRA ELFUTOTTAK.

 

TEHÁT EZ AZ AJTÓ, TULAJDONKÉPPEN AZ ATYA SZÍVÉNEK AZ AJTAJA. KRISZTUSBAN VALÓBAN MEGNYÍLIK AZ ISTENI KEGYELEM EGÉSZ GAZDAGSÁGA.

NEKED IS AZT MONDJA: ÉN VAGYOK AZ AJTÓ. TUDOD-E ÚGY LÁTNI JÉZUST, AKI NÉLKÜL EL VAGY VESZVE?  MERT EMÖGÖTT AZ AJTÓ MÖGÖTT NEM ÉRHET SEMMI BAJ!

MERT JÉZUS OLTALMA ALATT, NEM TÁMADHAT RÁD AZ ELLENSÉG . TÁVOL TART TŐLÜNK MINDENT, AMI A ROMLÁSUNKRA LEHETNE. DE EHHEZ MI IS KELLÜNK…

   

HA MEGPRÓBÁLTATÁST, BETEGSÉGET KELL MEGÉLNED, MERT MINDEN CSAK AZÉRT VAN, HOGY ÉLETETEK LEGYEN ÉS BŐVÖLKÖDJETEK.

AZ AJTÓ MÖGÖTT SZENT HELY VAN, ÉS AKI ODABENT VAN A JÓ PÁSZTOR ŐRZI MINDEN ÉJJEL. EZ ELŐKÉPE ANNAK A SZENT HELYNEK, AHOVA A PAPOK CSAK EGY ÉVBEN EGYSZER…ILLETVE MINDKETTŐ  ELŐKÉPE A LEGSZENTEBB HELYNEK, AZ ISTEN ORSZÁGÁNAK, AMI VÁR ARRA, AKI NEM AKAR ELMENNI MAGÁTÓL AZ AJTÓ MÖGÜL.

 

II. PÉLDA:

  ELTEKERGETT JUH ÉS A KITÖRT LÉC…ÉSZREVESZI A PÁSZTOR,ÉJSZAKA VAN, ÉS ODASIET, A SÖTÉTSÉGBE AHOL A FARKASOK KÖZEL VANNAK. A BÁRÁNYKÁJA OTT RESZKET EGY FA TÖVÉBEN. FELEMELI A NYAKÁBA, ÖLELGETI, SZERETGETI, AMÍG MEGNYUGSZIK, AZTÁN HAZA VISZI A NYÁJ KÖZZÉ. EGYET GONDOL ÉS NEM SZEGELI VISSZA A LÉCET…

 

 MERT ELMENNI ELMEHETSZ, HISZEN SZABAD AKARATOT ADOTT AZ ISTEN…V. MÓZ 30, 19-20. „ TANÚUL HÍVOM ELLENETEK MOST AZ EGET ÉS A FÖLDET, HOGY AZ ÉLETET ÉS A HALÁLT ADTAM A KEZETEKBE, AZ ÁLDÁST ÉS AZ ÁTKOT, VÁLASZD HÁT AZ ÉLETET, HOGY ÉLHESS MIND TE, MIND A TE MAGOD, ÉS SZERESD AZ URAT A TE ISTENEDET, ÉS JÁRJ AZ Ő ÚTJÁN ÉS RAGASZKODJÁL HOZZÁ, MERT Ő A TE ÉLETED ÉS A TE ÉLETED HOSSZÚSÁGA”

ÉZSAIÁS ÍGY FOGALMAZTA MEG: „ÉN AZ ÚR HÍVTALAK EL IGAZSÁGBAN ÉS FOGOM A KEZEDET, ÉS MEGŐRIZLEK ÉS NÉPEK SZÖVETSÉGESÉVÉ TESZLEK, A POGÁNYOK VILÁGOSSÁGÁVÁ (ÉZS 42, 6)

 

KELL-E NEKED EZ A BIZTONSÁG, KELL-E NEKED EZ A VÉGTELEN SZERETET?

 

 

 A JÓ PÁSZTOR NEMCSAK ISMERI, HANEM NAGYON SZERETI AZ ÖVÉIT. A JN 17-BEN: AZT AKAROM, HOGY AKIK AZ ENYÉIM, OTT LEGYENEK MAJD MIND AHOL ÉN LESZEK, VELEM….

RÖVIDEN OST ÍGY FEJEZI KI MAGÁT, HOGY A JÓ PÁSZTOR ÉLETÉT ADJA A JUHAIÉRT.  SZERETETE OLYAN , MINT A MINDENHATÓ ISTENNEK, AKI ENGEDTE EGYSZÜLÖTT FIÁT SZENVEDNIE, KERESZTRE FESZÍTENI, HOGY A MINDENKOR ÉLŐ, MINDEN EMBER MEGVALLOTT BŰNÉÉRT KIFIZESSE A VÁLTSÁGDÍJAT ÉS J. K-NAK AZ Ő VÉRE MEGTISZTÍTSON BENNÜNKET MINDEN BŰNTŐL. ÖNKÉNT HAL MEG JÉZUS, ÖNKÉNT VÁLLAL MINDENT. VÁLLALJA AZ ATYA MEGBÍZATÁSÁT ÉS MINDIG ENGEDELMES MARAD, MINDHALÁLIG, A KERESZTFÁNAK HALÁLÁIG.  ÉS MONDJA: „AZÉRT SZERET ENGEM AZ ATYA, MERT ÉN LETESZEM AZ ÉLETEMET, HOGY ÚJRA FELVEGYEM AZT. SENKI NEM VESZI AZT EL ÉN TŐLEM, HANEM ÉN TESZEM LE AZT ÉN MAGAMTÓL. VAN HATALMAM LETENNI , ÉS VAN HATALMAM ÚJRA FELVENNI AZT. EZT A PARANCSOLATOT VETTEM AZ ÉN ATYÁMTÓL ( JN 10, 17-18)

 

ATYA AKARATA HOGY MINDEN EMBER MEGMENTVE LEGYEN ÉS ÜDVÖZÜLJÖN. KÉRDEM ÉN ÜDVÖZÜL-E

MINDEN EMBER? NEM! MIÉRT? MERT NEM MINDENKI AKARJA ELISMERNI ISTENT ÉS NEM MINDENKI ENGEDELMESKEDIK NEKI, MINT JÉZUS…

 

PEDIG ÍGY SZERET TÉGED IS A JÓ PÁSZTOR, HOGY ÉRETTED IS MEGHALT, HOGY A VÉRE TISZTÁRA MOSSON.  KERES TÉGED A JÓ PÁSZTOR! MEGTALÁLT MÁR TÉGED A JÓ PÁSZTOR?

 

VALAKI, AKI AKKOR AMA NAPON MAJD KÜLÖN VÁLASZTJA A KECSKÉKET A JUHOKTÓL, UGYANAZ, AKI MA AZT

 

MONDJA NEKED, HOGY  NAGYON SZERET TÉGED! ÉS MÉG AZT MONDJA, HOGY: „ÉN VAGYOK A JÓ PÁSZTOR, AKI ÉLETÉT ADJA JUHAIÉRT” ELFOGADOD?

ÁMEN

 

network.hu

 

network.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Schlichter Ágnes üzente 11 éve

Kedves Rózsa!
Köszönöm,hogy elolvasta.
Ági

Válasz

Papp Rózsa üzente 11 éve

Gyönyörű blog .
Köszönöm

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu