Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

Az első magyar Kékkereszt Egyesület alapítója egy azelőtt rendkívül iszákos újvidéki iparos volt a múlt század végén, aki külföldi útja során a Nemzetközi Kékkereszt szervezettel kapcsolatba kerülve megismerte és befogadta a gyógyító evangéliumot. Iszákosságától megszabadulva elhatározta, hogy felkarolja alkoholista embertársai sorsát érintkezésbe lépve a svájci Kékkereszt szervezettel.Újvidéken megalapította a Kékkereszt Egyesületet. Az időközben a budapesti evangéliumi körökben is megindult iszákosmentö mozgalom , 1899-ben megalakult a Kékkereszt Egyesület. 1919-ben a kommunisták betiltották az egyesületet, de 1921-ben újraszerveződve a Kékkereszt tovább folytathatta munkáját egészen 1948-ig, amikor a hatalomba lépő kommunisták ismét betiltották. A gyógyító munka a magyarországi Evangélikus Egyházban folytatódott 1953-ig, ezután azonban már csak 1981-ben kezdődhetett újra a magyarországi Református Egyházban szerveződő Református Iszákosmentö Misszió (RIM) megalakulásával. 1989-ben - ismét a svájci Kékkereszt szervezettel karöltve - megalakult (újra) az első Kékkereszt csoport a RIM- ben, majd 1993-tól ismét önálló egyesületként folytathatja tevékenységét szoros együttmüködésben a RIM- mel oly módon, hogy az együttesen vállalt gyógyító munka eredményeképpen "szabaduló" iszákosok, és más szenvedélybetegek utógondozását a Magyar Kékkereszt Egyesület országos hálózata segíti.

 

Az egyesület - Prevenciós munkája

    A megelőzés területén főleg az általános és középiskolás fiatalok felvilágosítására helyezzük a hangsúlyt, mivel ők vannak leginkább kitéve annak, hogy lelkileg egyre sivárabbá váló társadalmunkban a hiányzó szeretetet, békességet és örömöt a különböző pótszerekben keressék. Felvilágosító munkánkban igyekszünk rámutatni azokra a testi és lelki károkra, amelyet e szerek rendszeres fogyasztása okoz. Itt azonban nem állunk meg, hiszen hiába mutatjuk meg az összes káros következményt, az igazi probléma: a lelki sivárság megmarad. Éppen ezért a megoldást is igyekszünk a fiatalok elé tárni: egy értelmes, örömteli élet lehetőségét, amelyet hitünk szerint Isten tesz valamennyink számára elérhetővé.


Prevenciós munkánkat több területen is van lehetőségünk végezni. Egyrészt egyre több iskolában és gyülekezetben tarthatunk előadást, másrészt az általunk szervezett nyári gyermek és ifjúsági táborokban, illetve különböző családi rendezvényeinken nyílik alkalom a felvilágosításra. Ugyanakkor minden évben rendezünk több napos prevenciós konferenciát pedagógusok, orvosok, hitoktatók és érdeklődök számára.


Egyesületünkben ún. "Reménység-csoport" is müködik azon 10 éven felüli serdülök és fiatalok számára, akik vállalják az alkohol- és dohányzásmentes életet.


    Szolnokon Szertelen Ifjúsági ház néven, több éve lehetőség van a józan és tartalmas keresztyén élet megismerésére. Bőveb informácóért a hírdetések alatt található link használható.

 

network.hu

Gyógyító Munka

    A szenvedélybeteg számára az élet értelmét szenvedélye jelenti. Ahhoz, hogy szenvedélyét elhagyja, olyan új értékeket kell számára mutatni, amelyek alkalmasak arra, hogy egész életét betöltsék, és így kényszer nélkül, önként fordítson hátat korábbi életének. Éppen ezért a hozzánk forduló gyógyulni vágyók számára mi nem elvonó, hanem "ajándékozó" kúrát javaslunk: egy olyan teljes és tartalmas élet lehetőségét, amelyben nincs többé szükség a szenvedély, nyújtotta "örömökre". Kéthetes gyógyító konferenciáinkon erről a teljes életről esik szó, erről folyik a beszélgetés, ebbe az életbe nyerhetnek bepillantást a résztvevők, és erről az életről számolnak be azok, akik éltek a lehetőséget, és új életet kezdtek. Ezeken a konferenciákon igyekszünk minden oldalról megmutatni azt az életet, amely valódi értelemmel és tartalommal töltheti meg mindennapjainkat, ily módon téve lehetővé a személyes döntést: kell-e az új élet, vagy maradjon minden a régiben? Gyógyító alkalmainkat minden hónapban a Dunakanyar egyik legfestőibb környezetében, Dömösön rendezzük kb. 55 férőhelyes alkohológiai szakintézetünkben.

 

Utógondozó - Rehabilitáció

    Dömösröl mindenki korábbi környezetébe tér vissza. Az új életet ugyanis nem a külső körülmények megváltozása, hanem az új életet vállaló ember belső megújulása okozza. Minden marad tehát a régiben: a család, a barátok, a munkahely, a kollégák, a problémák, a megoldandó feladatok éppen azok és ugyanolyanok, mint Dömös előtt. Csak az ember lett más. Másképp dönt, másképp viselkedik, a korábbi életére jellemző szorongás és állandó belső feszültség helyét a békesség és az öröm foglalja el, szenvedélye, pedig gyakran már eszébe sem jut, mert nincs többé szüksége rá. Éppen ez a bizonyítéka annak, hogy valóban új élet kezdődött, ebből látja ö maga is, hogy élete gyökeres fordulatot vett, sőt ebből meríti a bátorságot, hogy élete problémáit és feladatait most már ö maga oldja meg. Ebben tudunk mi a segítségére lenni. A mi utógondozó munkánk lényege az, hogy az új életben járó testvéreinket igyekszünk döntéseikben segíteni, támogatást, szempontokat, iránymutatást adni. Nem oldjuk meg tehát helyettük problémáikat, hanem segítséget nyújtunk ahhoz, hogy feladataikat önállóan teljesíthessék. Ezért létesült az országban számos helyen utógondozó csoport, ahol rendszeresen összejöhetnek azok, akik életükhöz segítséget várnak. Itt megbeszélhetik problémáikat, és feleletet kaphatnak kérdéseikre. A csoportokat a helyi adottságoktól függően különböző felekezetű lelkészek vezetik, őket segítik egyesületünk állandó és önkéntes munkatársai. Ugyanakkor utógondozó csoportjaink egyben lehetőséget nyújtanak a gyógyulni vágyók számára, hogy "szabadult" társaikkal találkozzanak és saját szemükkel is meggyőződhessenek arról, hogy valóban van szabadulás, van új, értelmes, tartalmas és örömteli élet.

 

network.hu

Szeptember 26- Október 10.-ig megyek Dömösre Önként vállaltam a gyógyszer elvonást!

Férjemmel rendszeresen járunk gyülekezetükbe ami Vallástól független-nem vallástól függ,emberi összetartásról-egymás lelki segítéséről,imával,beszélgetéssel.

ÉN NAGYON SZERETEM!
Vannak idősek-fiatalok-sosem késő elkezdeni ISTEN SZERETÉT GYAKOROLNI!
KÖSZÖNÖM DRÁGA ISTENEM,HOGY MINDEN NAP ÉLHETEK-ÉLHETÜNK!
IMÁDKOZOM A BETEGEKÉRT,SÉRÜLTEKÉRT,BARÁTAIMÉRT,ELLENSÉGEIMÉRT!

Ámen

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Schlichter Ágnes üzente 13 éve

Én is igazán örülök!! Testvérem!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csak spórolhattál volna időt...de ki tudja,kinek mennyi időre van szüksége..és nekem " KÖNNYŰ " is hiszen 17 éve csatlakoztam . Nagyon örülök,Testvérem !

Válasz

Schlichter Ágnes üzente 13 éve

De eljutottam önszántamból,és a lényeg a gyógyulás..
Igaz?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Amikor én mondtam rám megharagudtál .....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én már ezt neked több mint egy éve mondtam !

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu