Kis türelmet...
Hozzávalók
20 deka étcsokoládé
4 tojás
csipet só
15 deka cukor
12 deka vaj
1 kanál holland kakaópor
2 darab összetört babapiskóta
sárgabaracklekvár
fél deci tejszín gőz felett felolvasztom
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét csipet sóval 1 kanál vízzel kemény habbá verem és adok hozzá 5 deka cukrot amivel még tovább keményítem
a csokoládét gőz felett felolvasztom
A vajat 5 deka cukorral habosra kikeverem,majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját.,az olvasztott de nem meleg csokoládét a kakaóport az apróra összetört darált babapiskótát. és végül a lisztet A tésztát egy 20 centis kapcsos kikent lisztezett tortaformába öntöm 170 fokos sütőben 30-35 percig sütöm
Amikor kihűlt kiveszem a formából majd két egyforma lapra vágom,megtöltöm a felmelegített baracklekvárral.a tetejére is egy kicsit rákenek és kb 2 óra hosszat hagyom száradni a tetejét
A tejszínt felforrósítom egy tábla csokit beleteszek, és amikor felolvadt 3 kanál forró vizet adok hozzá jól elkeverem és a torta tetejére simítom.Amikor már kezd dermedni a torta közepébe darabolt csokoládét teszek és marcipán levéllel diszítem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 202 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!