Kis türelmet...
hozzávalók
5tojás
6kanál cukor
7 púpozott kanál liszt
1deci étolaj
fél deci víz
1csg sütőpor
A tojásokat szétválasztom és a liszt és sütőpor kivételével a sárgájához adom és habosra keverem.A tojások fehérjét 3kanál cukorral habbá verem és a sárga masszával összekeverem.Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába ami 24x24es Az oldalát kimargarinoztam az aljára pedig sütőpapírt tettem160fokon lassan sütöttem.Csak akkor vettem le a formáról amikor kihűlt Ekkor 3egyenlő részre vágtam és a középső lapot csíkokba felvágtam és szirupba forgattam.Az alsó lapot visszatettem a torta formába és vékonyan lekvárral megkentem,,a másik lapot is amit majd lefordítok .
A szirup készítése
20deka kristálycukrot és annyi víz, hogy ellepje
Málna szörp
rum
A szirupotFelforralom, és egyet -kettőt forr és máris kész Leveszem a tűzről ketté öntöm, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszek a másikat simán hagyom.A sütemény szeleteket felváltva beleforgatom és a kapcsos formában lévő lapra szorosan egymás mellé teszem.A tetejére a másik lapot ráteszem. Az oldalát és a tetejét rumos vajkrémmel diszítem
Kategória:
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 155 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!