Kis türelmet...
A torta hozzávalói
7 tojás
14 deka cukor
18 deka liszt
1 deci olaj
3 kanál viz
1 csg sütőpor
3 kanál holland kakaópor
A krém hozzávalói
1 csg csokis pudingpor
fél liter tej
2 kanál cukor
fél doboz mascarpone
2 deci tejszin
1 fixáló 2 deka porcukor
A tetejére
1 tábla olvasztott csokoládé
gyümölcsök
A tojásokat ketté választom a tojások fehérjét a cukor két harmadával kemény habbá verem.a ságájár a maradék cukorral olajjal és vizzel kihabositom
A sütőport és a kakaóport a liszttel vegyitem
A tojás sárgájáta fehérjével óvatosan összekeverem hozzáadom a lisztes keveréket. Egy nagyméretű sütőformát kikentem és morzsával meghintettem .Beleöntöttem a masszát egyenletesen elkentem és 170-180 fokon megsütöm
Sütés és kihülés után három egy forma részre felvágom
A krém készítése
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm majd kihűtöm .A tejszint a fixálóval és a porcukorral habbá verem
A kihűlt pudingba belekeverem a mascarponét és a felvert habot
Ezzel a krémmel megtöltöm a torta lapokat
A csokoládér felolvasztom a torta tetejét bevonom vele és némi kis dermedés után gyümölcsökkel feldiszítem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 143 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!