Kis türelmet...
4 tojásból piskóta lap
10 deka cukor
12 deka liszt
fél csg sütőpor
fél deci étolaj
fél deci víz
csipet só
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem majd hozzáadom a cukrot amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját és még pár percig habosra verem.Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapiros sütőlapon 180fokon megsütöm.Amikor megsült és kihűlt A következő krémmel töltöttem .
1csg puncs puding
3 deci tej
2 kanál rum vagy aroma
10 deka margarin
10 deka porcukor
A pudingot elkészítem amikor kihűlt összekeverem a margarinnal porcukorral kikevert krémhez és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem.Kicsit hidegre teszem.Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom és egy kúp formájú edényt folpackal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá
5 tojás sárgája
2 deka cukor
2 csg vaníliás cukor
1 mok kanál őrölt fahéj
2 kanál holland kakaópor
1 tábla ét-csoki
2,5 deci tej
fél csg zselatin
kevés rum
3 deci tejszín
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal cukorral és a kakaóporral.A tejet felforralom bele tördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm.Melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm.A tejszínt habbá vertem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta újra krém és végül piskótával zárom.2-3 órát a hűtőbe teszem majd felfordítom a fóliát lehúzom róla
1 tábla ét-csoki
5 deka margarin
2 kanál étolaj
Gőzön felolvasztom a csokival a tortát leöntöm . Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 174 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!