Kis türelmet...
A hozzávalók
4 tojás
10 deka cukor
10 deka liszt
2 deka holland kakaópor
fél csg sütőporfél deci víz
fél deciolaj
A tojásokat szétválasztom.A fehérjét 6deka cukorral kemény habbá felverem..
A sárgáját az olajjal vízzel 4 deka cukorral habosra kikeverem.Majd összekeverem óvatosan a sárga és fehér masszát,és legvégül hozzáadom a sütőporral kakaóporral elkevert lisztet, és a masszát egy közepes méretű tortaformába teszem és kisütöm.Amikor kisült és kihűlt a tészta akkor három egyenlő részre felvágom és a következő krém kerül rá.
krém készítése
5 deci tej
1 csg tuti fruti pudingpor
3 kanál cukor
10 deka aszalt szilva kisebb kockákra vágva
fél deci rum amiben a szilvát beáztattam
5 deci tejszín
5 deka porcukor
A tejet a 3kanál cukorral felforralom.A pudingot csomómentesre kikeverem és a forrásba lévő tejhez adom és sűrűre befőzöm, majd kihűtöm.A tejszínt habbá verem és hozzáadom a porcukrot.Amikor a tortát három egyenlő részre vágtam az alsó lapot visszatettem a kapcsos formába és a pudingot rátettem erre tettem a felvert tejszínt, a tejszínbe tettem az aszalt szilvát, majd ismét lap, krém tejszín és szilva , majd a harmadik lap.Hűtőbe tettem amíg megdermed.Amikor megdermedt levettem a torta formát és tejszínhabbal és aszalt szilvával diszítettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 172 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!